Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עשיתי חיפוש ולא מצאתי התייחסות ברורה ומלאה למה שאני מחפש,

לאחרונה שמתי לב לרעש של המהום נמוך בנסיעה מהירה (30 קמ״ש ומעלה). ניגשתי למוסך הקבוע שלי, העלו אותו על הרמפה ואמרו שהמיסב הקדמי שמאלי נדפק. נתנו לי גם לגעת בקפיץ בזמן שהגלגל מסתובב, באמת הרגשתי רעידה רצינית, בהשוואה לגלגל אחר. אמרו לי שמיסב חדש יעלה 150₪, כיוון גלגלים 80 והעבודה 280, כולל מעמ 600₪. נשמע לכם סביר? באינטרנט ראיתי שלוקחים על זה גם 400.

בנוסף הזהירו אותי שאם יתברר בתקופה הקרובה שהנאבה לא בסדר, אז יצטרכו להחליף גם אותה וזה עוד לא מעט כסף. משהו שקצת חשוד בעיני הוא שאני כמעט בטוח שהחליפו לי כבר מיסב בגלגל הזה לפני לא הרבה זמן... איזה סוג של מכה יכול לדפוק מיסב?

אשמח לחוות דעתכם.

פורסם

אני חושב שהמיסב פשוט נשחק מדובר ברכב בן 11 ויתכן שהמיסב מקורי.

לא ברור מה הקטע עם הנאבה למה שמשהו יהיה לא בסדר בא?

אני החלפתי מייסב בגלל קידמי ביונדאי לנטרה במוסך ג'ורג עלה לי 400 שקלים כולל מעמ.

לא נעשה כיוון גלגל או משהו לא ברור לי למה טוענים שיש צורך לעשות זאת.

פורסם

המוסכניק אמר שקרה להם כמה פעמים שהמיסב הוחלף ואז אחרי כמה שבועות התברר שיש בעיה בנאבה, ובעל הרכב התלונן שהבעיה ״חזרה״ וביקש לתקן אותה ללא עלות. אז הם למדו מזה להתריע מראש שאם תהיה בעיה בנאבה, זה לא ייחשב כאותה תקלה, ולא יתוקן בחינם. אשמח לעוד דעות, על המחיר ובכלל

פורסם

מה שעושים לך זה פשוט חירטוט במצח נחושה ולאור יום. החלפתי כל כך הרבה פעמים מייסבי גלגלים באקסנטים לדורותיהם ומעולם לא היה שום דבר לא עם נאבה ולא עם כיוון גלגל. טוב שלא דחפו גם כיוון פרונט על הדרך ושיפוץ מסרק הגה. לא יותר מ 300-400 שח לתיקון מיסב. קח את עצמך ותקן במקום אחר.

פורסם

זה לא חירטוט, רשמתי על כך לפני מספר שנים.

יש פעמים שהנבה קיבלה מכה , או זזה קצת כתוצאה מעלייה וירידה חזקה ממדרכות, או בור בכביש.

כאשר הנבה מאבדת מיקום, המיסב לא מסתובב ישר נוצר עליו לחץ, והוא מרעיש.

לכן בד"כ אם מחליפים מיסבים ( הן קידמי ואחורי) ואחרי זמן קצר יש שוב רעש.

כדאי לגשת למכון לכיוון מיתלים, לבדיקת הנבה וזויות המיתלים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני לא נכנס למקרה פרטי, לא מכיר את כל השתלשלות המצב.

אבל יש סבירות כי אפשר והבעיה בנבה, אם המיסב שוב מרעיש.

כמובן יש אפשרות גם להתקנה לא טובה של המיסב - אבל

צריך גם להיות הוגנים, ובד"כ למוסכים יש ניסיון וידע בתיקון,, :wink: עד שיתברר אחרת.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני באמת לא בקטע של להכפיש ניסיון וידע אבל אין שום הצדקה לבצע כיוון גלגלים לאחר החלפת מייסב ברכב זה מכיוון שאני באמת מכיר את תהליך החלפת המיסב בו וכואב הלב שמוכנס פה סעיף מתוך אינטרס כלכלי ולא מקצועי!

פורסם

אתה בסהכ מנתק שם את הנאבה שזה אומר 2 הברגים התופסים אותה בחלקה העליון לבולם, ניתוק מהחיבור שלה למוט ההגה כלומר הבורג הסוגר אליה את תפוח ההגה והחיבור של הבולגויינט לנאבה שזה גם בורג אחד. איך כל זה מיתקשר לכיוון גלגלים דני? מה הכיוון שטתה עושה אחרי החזרת נאבה שכזו?

פורסם

מה אני לא ברור? אם מנתקים יד סרן (לא נבה שזה הטבור) מהבולם יש לבצע רכב לכוון פרונט כי אתה משנה את הזויות היגוי

פורסם

אתה קצת מבלבל בין מושגים לא נורא...נלמד אותך....

נבה (hub) זה הטבור שעליו יושב הדיסק בלם והגלגל

יד סרן (knuckle) זה החלק שמתחבר לבולם, משולש תפוח הגה ונושא גם את האוכף של הבלמים

• תוכן חדש...