Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יום חמישי בצהריים הכנסתי את הרכב למוסך להחלפת רפידות קדימה ואחורה, אחרי שקיבלתי את הרכב נהגתי בערך 10 קילומטר בתוך העיר לבית שלי, אחרי שעתיים בערך יצאתי לכיוון באר שבע, כבר מהיציאה מהעיר ( ירושלים ) הרגשתי או שמעתי לא יודע להסביר שמשהו פה לא כרגיל, ניסיתי להגיד לעצמי אולי בגלל שנהגתי כל הבוקר ברכב אחר בגלל שהרכב היה במוסך אז ככה אני מרגיש אבל בערך בכביש שש שגם קצת הגברתי מהירות ל 120 הרגשתי כבר ממש מוזר, היה רעש מהגלגלים כאילו אני נוסע על 150+, הרמתי טלפון למוסך ששאל אותי איפה אני הסברתי לו והוא אמר שהוא לא ממש מבין אבל זה לא יכול להיות קשור למשהו שהם עשו ושאני יכניס את הרכב לבדיקה שאני יחזור.

ברגע שנכנסתי לבאר שבע ממש אחרי העצירה ברמזורים התחלתי בנסיעה איטית בתוך העיר ושם פתאום זה הרגיש ממש כאילו יש לי פנצ'ר באחד הגלגלים עצרתי בצד בדקתי לא ראיתי כלום המשכתי ליסוע כמה מטרים ואז ממש הרגשתי כל סיבוב של הגלגל וגם שמעתי כמו מכה, כאילו יש משהו שתקוע בגלגל,יצאתי ניסיתי לחפש לא ראיתי כלום התקשרתי שוב למוסך והוא אמר לי שאין לו ממש להגיד שוב זה לא משהו שיכול להיות קשור לטיפול אבל שאני יקפוץ לפנצריה ויבדוק . המשכתי משם בזחילה כמה מאות מטרים הייתי פשוט צריך לקנות משהו מהסופר לפני שאני נכנס לבית של קרובי משפחה לשהות שם בסופ"ש, אחרי חמש דקות שאני בסופר אני מקבל טלפון מהאשה שהיה עכשיו בום חזק ברכב, שואל עם נדלק איזה מנורה והיא עונה בשלילה אמרתי לה שתכבה את הרכב עד שאני יגיע.

חוזר לרכב בודק מסביב לא רואה כלום לא שומע כלום, מניע את הרכב נוסע והרעש ראו איזה פלא נ ע ל ם!

מגיע למקום ואני רואה שנדלק לי המנורה שיש פנצ'ר באחד הגלגלים, חונה יוצא ובודק את הרכב לא רואה כלום!

ועכשיו ההפתעה יום שישי בבוקר אני יוצא ורואה באמת פנצ'ר באחד הגלגלים, מפרק את הגלגל להחליף ואז ההפתעה.

כמו שרואים בתמונה הגלגל נקרע לגמרי, וגם מה שהיה שם אין לי מושג נתן מכה במשך זמן מה במגן של הקפיץ.

צלמתי גם את הרפידות משום מה אחרי זה בדקתי לא מצאתי על הקופסא שהם מתאימות ל סקודה סופרב 2011, מישהו יכול לאמת לשלול את זה?

האם יש קשר בין מה שקרה לצמיג לבין הטיפול ? עד עכשיו אני לא מבין בכלל מה קרה שם.

IMG_6239.jpgIMG_6240.jpgIMG_6241.jpgIMG_6242.jpgIMG_6243.jpgIMG_6244.jpgIMG_6245.jpgIMG_6246.jpg

Skoda Superb Elegance 1.8 TSI

Alfa Romeo 159 2.4JTDm 20V 200hp

פורסם (נערך)

הצמיג נראה די שחוק.

מה גילו וכמה ק"מ עבר?

(גם נראה שמדובר בצמיג סיני כלשהו)

לדעתי אין קשר לטיפול. זה נראה יותר כמו תוצאה של נסיעה עם לחץ אוויר נמוך או פגיעה בדופן בעת נסיעה שגרמה לבועה שבתורה גרמה לפיצוץ הגומי.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אני יבדוק מחר בבוקר אבל עד כמה שאני זוכר הצמיג משנת 14, לא שחוק במיוחד. אומנם כנראה משהו סיני...

לחץ אוויר היה תקין, פגיעה בדופן אפשרי אבל זה הדופן הפנימית של הצמיג ממה הוא יכול לקבל מכה שם ?

גם בתמונה ממש רואים שחסר חתיכה שלמה מהגלגל...

פורסם

אבן, בזנט או כל מפגע דרך אחר.

זה לפחות מה שנראה לי.

יכול להיות כשל אחר שגרם לענין.

הגלגל הרי מורד מהרכב לצורך הטיפול בברקסים, והמכלול יושב בתוך חלל הג'אנט ולא קרוב לצמיג.

פורסם

נראה שנכנס לך איזה ברזל בצמיג. זה מה שעשה לך את הרעשים המוזרים וגם הרגשה מוזרה מחוסר איזון. כשהוא השתחרר היה את הבום ששמעת והנזק לכולם. אז גם ירד האוויר.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

מישהו יכול לאשר שבאמת הרפידות מתאימות לרכב, למרות שלא רשום סוג הרכב שלי על הקופסא?

פורסם

אני לא מכיר מצב שרפידות בלם לא מתאימות נכנסות לתושבות של הקליפר, אלא אם יש קומבינה מסוכנת שכדאי לדעת מעכשיו.

בכל מקרה, MADE IN INDIA נשמע לי גרוע יותר מMADE IN CHINA, מצטער.

אגב במוסכים יש לא מעט חלקים בתוך המוסך שעלולים לפצוע את הגלגל, אבל בד"כ המכונאים מספיק "נורמלים" כדי להניח אותם במקום בטוח.

פורסם

סט רפידות תחליפיות שהותקנו אצל הבעלים הקודם של הסופרב שרכשתי גרמו לנזק לצלחות שמחייב אותי עכשיו להחליף גם רפידות וגם צלחות על מנת להפטר מרעשים מכיוון הבלמים.

זה לא כזה הפרש משמעותי, תרכיבו חלקים מקוריים.

פורסם
מישהו יכול לאשר שבאמת הרפידות מתאימות לרכב, למרות שלא רשום סוג הרכב שלי על הקופסא?

המספרים בפני עצמם נראה שתואמים.

במקרה של הקדמיים, גם האות האחרונה.

במקרה של האחוריים, לא מצאתי עם סיומת D ואיני יודע להגיד את המשמעות של זה.

שלוש האותיות הראשונות (JZW) מעידות על חלף Economy - פס ייצור מוזל לרכבים ישנים יותר (עדין מדובר בחלק מקורי של VW).

התבססתי על המידע שמופיע באתר PartsBase (ואולי לא מכיל מידע מלא או שונה במעט מהגרסה שמגיעה ארצה).

פורסם

אושריקו, זה ברקסים מקוריים של סקודה, רק פשוט יש מדבקה על הקופסא ולא מצאתי שם את הרכב שלי...

פורסם
נראה שנכנס לך איזה ברזל בצמיג. זה מה שעשה לך את הרעשים המוזרים וגם הרגשה מוזרה מחוסר איזון. כשהוא השתחרר היה את הבום ששמעת והנזק לכולם. אז גם ירד האוויר.

מאד הגיוני,

ולא לקנות סיני-הודי חח

קובי

:-)

פורסם
מאד הגיוני,

ולא לקנות סיני-הודי חח

אהבתי שכולם הצליחו לראות שכתוב על הקופסא Made in india

אבל היה קשה לראות שזה קופסא מקורית של VW ??

• תוכן חדש...