Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הרכב הוכנס למוסך לפני כשבועיים ימים עקב נזילת שמן. בעל המוסך (מומלץ בפורום) החליט כי יש להחליף את בית המסנן השמן. ניתנה הצעת מחיר (הוגנת) ואושרה העבודה.

לפני מס' ימים שמתי לב כי הנזילה חזרה. הרכב הוכנס היום שוב למוסך, ובעל המוסך מסר כי כנראה יש לחץ גבוה במערכת השמן, ופריצות שמן נוספות עלולות להתרחש. בפעם הקודמת מבית מסנן השמן, הפעם זה ממחזיר שמן שבין המנוע לגיר, ולטענתו בפעם הבאה יכול להפרץ מהטיימינג ומעוד רכיבים שונים במנוע.

לרכב 114K ק"מ בלבד, מטופל באופן קבוע ובאובססיביות עם שמנים סינטטים וחלפים מקוריים בלבד. הרכב עם עבר של נסיעות עירוניות קצרות יחסית, היום החלוקה בין עירוני לבין עירוני פחות או יותר שווה. לטענת המכונאי, רינגים במנוע שמבצע נסיעות עירוניות מלא בפיח, ויש מצב שהלחץ נגרם כתוצאה מכך.

אגב, בעל המוסך עומד על דעתו כי מסנן השמן חייב היה להיות מוחלף בפעם הראשונה שהרכב נכנס עם התקלה. שאלתי מדוע לא אובחן כבר אז כי המנוע מייצר לחץ גבוה, וכך היה נחסך הטיפול הראשוני, לא נענתה.

אינני מכונאי מדופלם, לכן אבקש דעתכם בנושא. כיצד מאבחנים מנוע עם לחץ שמן גבוה, ומהו הפתרון לכך?

Simplicity is the ultimate sophistication" - Leonardo da Vinci"

פורסם

אינני מכונאי מדופלם, לכן אבקש דעתכם בנושא. כיצד מאבחנים מנוע עם לחץ שמן גבוה, ומהו הפתרון לכך?

לחץ גבוהה מאובחן על ידי חיבור שעון לחץ לפתח יעודי ומדידת לחץ שמן בכמה תחומי סל"ד.

אם בפעם הראשונה הייתה נזילה ברורה מבית המסנן הגיוני שיוחלף החלק הגורם לנזילה.

אני נתקל בהמון מקרים של נזילה ממסננים ברכבי פז'ו סיטרואן לכן אני בהחלט מבין מדוע נזילה כזו לא הדליקה אצל הטכנאי שום נורות אדומות נוספות.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

צריך להפריד בין השתיים, נזילה ממערכת השמן הישירה שזה תוצאה של אטם כלשהו פגום או לחץ שמן גבוה או נזילה ממחזירי שמן ותצרוכת שמן שזה תוצאה של לחץ עוקה גבוה.

לחץ עוקה גבוה אם הנשם לא סתום זה אומר שיש בעית מנוע ודחיסה עוברת לעוקה.

לבדוק סיבות ללחץ עוקה גבוה יש לבצע בדיקת קומפרסיה וליקג' דבר ראשון ואז מחליטים מה השלב הבא בהתאם לממצאים

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

היי,

שום דבר לא הוחלף לשווא, לרכב הזה מחלה ידועה שהיא נזילה מבית פילטר שמן.

המכונאי אמר שיש לך לחץ עוקה גבוה, לכן אנא חכה לתשובת המכונאי, לאחר הבדיקות כפי שאמר חברי דני דין היקר.

רועי

פורסם

בוא נעשה סדר, מתי הוחלפו אטמי המסנן?

אני יכול להגיד מנסיון שלי במוסך עם לא מעט מנועי nfu יש לא מעט מנועים עם נזילה מבית מסנן השמן.

לכן, יכול להיות שמתי שהוחלף האטם לא הייתה בעיה או כמו שציין ידידי יגאל הנזילה הזאת ידועה ולכן לא "נדלקה" למכונאי שום נורת אזהרה לגבי הבעיה הזאת.

רועי

פורסם

הרכב כמעט ולא צורך שמן. בין טיפולי 10K אני מוסיף לעיתים רחוקות מעט מאוד שמן בכדי שהמפלס יהיה קרוב ככל האפשר למצב "מלא" - שריטה שלי. המנוע לא מעשן כלל, והוא "סוחב" טוב מאוד.

טרם קיבלתי מידע לגבי הלחץ האמור בעוקה, מניח כי ניתן לחבר מד-לחץ במקום מסויים ופשוט לקבל את הקריאה, לא כך?

האם פתרון המכונאי, להוציא את המצתים ולהוסיף חומר כלשהוא (לא נאמר מהו) לצילינדרים בכדי לנסות ולהמיס את הפיח על הרינגים נשמע הגיוני?

פורסם
בוא נעשה סדר, מתי הוחלפו אטמי המסנן?

הנזילה היתה בין בית האטם למנוע.

עדכון מהיום, המנוע ממשיך "לנפח" את העוקה, למרות שימוש ב-K44 על הרינגים (הרעיון היה שאם יש דליפה כתוצאה מפיח היא תסתדר עם החומר). נשם במכסה שסתומים - תקין.

האם לדעתכם המנוע נפח את חייו?

• תוכן חדש...