Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C4 ביום נהיגה - C for yourself

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אה, לרגע חשבתי שזו אחת התמונות מהיום הזה שעוד לא פרסמתם

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אצטרף לידידי המלומד עם סמלון ה ב.מ.וו,

ראשית, במנהלתיות עד למגרש ההחלקה לא נהגתי. ישבתי כנוסע ליד הנהג הנאה, ואח"כ עברתי אחורה, כך שאת ההיכרות שלי כנהג עם הרכב עשיתי רק במגרש ההחלקה.

כנוסע הן מקדימה והן מאחורה האוטו היה נוח מאוד ונעים לישיבה. מרווח די הצורך. אני לא מאמין ששלושה מבוגרים ישבו בנוחות במושב האחורי, שני מבוגרים וילד כן. (זה נשמע סוטה. שני מבוגרים וסטודנטית זורמת, או.קי.?)

ואז הגענו למגרש ההחלקה. המכוניות חוו התעללות קשה, תחת ידם המאמינה של נציגי היבואן שלא חששו לגעור בנו שאנחנו נוהגים כמו כוסיות על חוף הים. צריך הרבה אמונה ובטחון במוצר שלך בשביל לדחוף חולי הגה לא לרחם על המכוניות. בלימות אגרסיביות תוך כדי פניות על מסלול חלק (ממטרות שמשפריצות מים ללא הפסקה) לא עשו שום רושם על האוטו והוא נשאר יציב ובשליטה מלאה. שתבינו, זה היה הרבה הרבה מעבר למה שאיזה משתמש סביר היה בכלל חושב לעשות עם האוטו, או מאמין שהאוטו יכול לעשות. והוא עשה בקלות. רק פרובוקציה מכוונת של מדריך הנהיגה בצורה של משיכת בלם יד באמצע סיבוב רטוב הצליחה לייצר היגוי יתר פוטוגני, כל היתר היה בתת היגוי נשלט במלואו כשהאוטו מתקן את עצמו נפלא.

אח"כ היתה ג'ימקאנה. מפאת כבודם של חלק מהמשתתפים אני נמנע מלומר מה היה שם, אומר רק זאת, עזבו. פאדיחות גדולות היו שם. עאלק 'חובבי הגה'.

בדרך חזרה נהגתי מנהלתית ברכב ויצא לי לחוות אותו עם ארבעה מבוגרים, שנים מקדימה ושנים מאחורה. כל אחד מארבעת המבוגרים האלה עובר בהרבה את הממוצע המקובל לאדם בוגר (75 ק"ג) מבחינת משקל היו באוטו לפחות חמישה מבוגרים. תשמעו, זה לא 1.2 ליטר. עובדים עלינו. שמו שם 1.6 ליטר מצויין. האוטו מושך מצויין, מאיץ נפלא (זה משפחתית כן? לא GTI) נוח מאוד (כצפוי) הגיר הפלנטרי 6 הילוכים מוצא תמיד את ההילוך המתאים לקבל את מלא המומנט, והתחושה היתה של רכב מוצק, חזק ויציב. ההגה טוב לטעמי וגם צריכת הדלק כשלא נוהגים כמו חוליגאנים היא מצויינת.

האם הייתי ממליץ לחבר לקחת כזה בליסינג - כנראה שכן. לפחות הייתי ממליץ לו לגשת לסוכנות הקרובה ולעשות נסיעת מבחן. האם הייתי ממליץ לחבר לקנות כזה בכספו - כאן זו שאלה אחרת. היבואן חייב לעשות משהו עם התדמית ועם המגרש המפוצץ מכוניות שלו בגלילות. זה לא מייצר אינסנטיב לקנות את האוטו. גם תוספת השנתיים אחריות שהיבואן מציע לא עוברת לקונה במידה והרכב נמכר. ככה לא בונים תדמית, ככה לא מייצרים רצון לקנות את האוטו, ויש דוגמאות ליבואנים שהאחריות עוברת גם לקונה הבא, וגם לזה שאחריו. הייתי שמח (לעניות דעתי גם היבואן היה שמח) אם האחריות היתה מורחבת גם ליד השניה. זה משדר הרבה יותר אמונה במוצר מאשר גמגומים של "החלטנו שלא".

סה"כ אוטו מצויין שמיישר קו עם המכוניות האחרות בשוק, וכל הכבוד ליבואן שהשקיע הרבה מאוד משאבים בארגון יום כזה. היה יום נהדר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תודה על השיתוף והסיקורים!

הוזכר פה עניין האמינות והעמידות לאורך זמן של הרכב ומרכיביו...

בקרוב אני חוגג 30,000 ק"מ עם ה-C4 שלי, והיא תחגוג 150,000 בינה לבין עצמה, נראה לי ששווה סיקור.

טיזר קטן - רכב מעולה!

Citroen C4 2.0 SX-PK

Renault Clio ​Sport 172 ph2

פורסם

שמח שנהניתם ונהניתי לקרוא את הסקירות.

עם זאת - ובהמשך די ישיר לדבריו של רומן - מתיחת הפנים לא הפכה פתאום מכונית לא הכי אטרקטיבית לנסיכה. קצת קשה לי להבין מה מומלץ כל כך ברכב המעט מיושן הזה ב-125K, עם כל הכבוד ליחידת הכח החדשה.

המחיר שלו צריך להיות 110K לכל היותר.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

תודה רבה על הסקירות.

בהמשך לדיון האחריות, ניסיתי לחשוב למה שיבואן יעשה דבר כזה. מחשבה לטווח הקצר שמי שמעניין אותו זה הלקוח שקונה חדש ולא משומש?

הרי האינטרס של היבואן זה שאותו פלוני שקנה ב2015 רכב חדש, ימכור אותו יחסית בקלות ב2018 (כי הוא מוכר רכב עם אחריות יצרן לעוד שנתיים כשכל שאר המשפחתיות בדיוק יצאו מאחריות) וישמח לחזור לסוכנות לקנות עוד אחת ולא שהוא יחזיק אותה 4-5 שנים יקלל את היבואן, היצרן ואחותו כי שוב לקח לו שלושה-ארבעה חודשים להעיף את האוטו ב30% מתחת למחירון הגם ככה נמוך?

היבואן בונה על זה שהרכבים יחליפו ידיים לפני תום החמש שנים כדי להפחית את הרחבת האחריות בפועל?

שאלה נוספת, איתי כתב שמדובר בשלוש שנים ו60K ק"מ, ז"א שאם בשנתיים ועשרה חודשים עברתי 70 אלף אז אין לי כבר אחריות?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
כדי להעלות את נתוני מחשב הדרך יש את הכפתור הזה ליד ההגה.

[ATTACH=CONFIG]433045[/ATTACH]

נראה לי שגם בדור הראשון של ה-C4 הוא קיים (אני יודע שהוא קיים ב-207 של ההורים שלי).

ניסיתי (איתמר היה על יד וגם בוקי בנסיעה חזרה), לא עבד. בסיטרואן C4 שלי, זה אכן עובד מהכפתור הנ"ל.

רק דפדוף דרך מסך המולטימדיה העלה את הנתונים הרלוונטיים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

המזגן נכבה כשלוחצים על הגז??? טכנולוגיית שנות השמונים כבר כאן. רוצו לסוכנויות מהר לפני שיגמר. עוד מעט גם ירכיבו על הדשבורד מאוורר מכאני קטן כמו פעם (ורק כדאי שלפחות אותו לא יחברו אותו לדוושת התאוצה)

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

ראשית כל כמובן תודה ללובינסקי, ולחברת המדיה שלהם "גו אינטראקטיב" ולעופר, יחיאל וחיים שליוו אותנו יום ארוך ומתיש והכל בחיוך ובכיף. תודה גם לאולפני דיסני שהפיקו את סדרת סרטי טינקרבל, בזכותם יש לי פנאי לכתוב עכשיו.

אני חושב שיש מגמה נאה של יבואנים שמוכנים להשקיע במבחנים לא מבוקרים שנערכים על ידי אנשים שאינם עיתונאים או אנשי "שלומנו", וברוב המקרים אותם יבואנים קוצרים פירות בדמות אזכורים נאים באינטרנט.

יחד עם זאת, אני חושב שיחס של יבואן ללקוחותיו נמדד ברגעים הקשים - באמינות, בעלות הטיפולים ואיכות מוסכי היבואן ובעיקר בצמצום השמדת הערך של הרכב בעת המכירה ליד השנייה. שינוי בפרמטרים האלה דורש זמן, משאבים ובעיקר מחוייבות אמיתית של היבואן בדרגים הבכירים ביותר ומטה.

למרות היום המועיל והמהנה, לא התרשמתי שמתחולל שינוי כזה בלובינסקי. אנשי מחלקת השיווק של היבואן שליוו אותנו היו אמנם חביבים ומקצועיים אפעס בדרג ניהולי בינוני ומטה, ולא היו להם תשובות לאף אחת מהשאלות העקרוניות ששאלנו שנוגעות לנקודות שלעיל - אמינות, שירות ושמירת ערך הרכב כמשומש. מהר מאד התשובות הפכו לדקלום ססמאות שיווקיסטיות סטייל שי אגסי - "עושים שינוי", "נפעל ל...", "מודעים לעבר", "תתעלמו ממה שהיה" וכן הלאה (אל תיעלבו, מכבד אתכם מאד אבל הבוסים שלכם לא נתנו לכם כלים אמיתיים בהקשר הזה).

יש לי חדשות ליבואן: מעטים מאלה שנכוו מרמת האמינות וטיב השירות ובעיקר מירידת הערך ההזויה של סיטרואן ישימו ממיטב כספם על רכישת רכב פרטי כזה כיד ראשונה. עם כל הרצון הטוב וכל הפירגון שלפחות אני חש כלפי המותג.

אם אני מנסה למצוא הגיוון שיווקי במהלך, אני מניח שהיבואן לא שם לנגד עיניו את רוכש הרכב הפרטי, אלא משווק הישר לדעת הקהל הלינסינגטומתי ("מבין המכוניות שמוצעות לך, תבחר סיטרואן C4 ולא קיה פורטה או משהו"), ובונה על עסקאות גדולות בהנחה משמעותית לחברות הליסינג. אם זה המצב אז אני מאוכזב מאד לראות שמאות מכוניות C4 שסיימו את חוזה הליסינג שלהן ומקשטות את מגרשי המכירות של פריים ליס (נדמה לי שחלקן כבר נחשבות כמבנה קבע מבחינת החוק), לא מדאיגות את מנהלי השיווק של לובינסקי.

לגופו של רכב, כאמור המנוע מפתיע בביצועיו בשיוט ובעקיפה בטוחה, גם עם ארבעה דביבוני-על ברכב. הגיר סה"כ סביר מאד והרעידות שמדברים עליהן הן בבחינת קוריוז בלבד. את שיעור צריכת הדלק בזמן אמת ניתן לראות תוך כדי נסיעה, והוא מרשים מאד לטובה. הבגאז' גדול למדי ויספיק למשפחה בלי שום בעיה.

המושבים סבירים בהתאם לקטגוריה (הקצה התחתון של משפחתיות קומפקטיות) והמרווח סביר, אך עיצוב הפנים משעמם ונראה זול בעיני. חובה לציין שהמכונית יפהפיה מבחוץ, והפער בין העיצוב החיצוני לפנימי מורגש ומאכזב. מבחינה זו סיטרואן איבדו בעיני חלק גדול מהמורשת הקווירקית שלהם. האבזור דל למדי ושדרוג שלו הוא בבחינת בונוס יקר (דרגת אבזור אחת אליה מוסיפים אופציות).

האם הייתי בוחר בסיטרואן C4 במסגרת עסקת ליסינג ממקום העבודה? תלוי מה האופציות. מול מזדה 3 חדשה לדעתי אין ל-C4 מה לחפש מבחינת ביצועים, תחושת פרימיום ואיבזור. מול קיה פורטה, אולי.

בעיני מדובר ברכב לא מיוחד (למעט המראה החיצוני וביצועי המנוע והגיר בשגרה) שבסביבת המחיר שלו (בטח עם תוספת אבזור) יש מתחרות עדיפות בהרבה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

גם אני הייתי באירוע, מצטרף לכל מה שכתבו חברים מעלי לגבי הפקה איכותית ומשוקעת, תודה רבה!

בעיניין האחריות - לדעתי מה שנאמר על ידי מנהלת המותג לא מדוייק. כל רכב שנמכר בישראל אמור לקבל לפחות שנתיים אחריות, וזה לא יכול להיות מוגבל ל 40.000 ק"מ.

אני חושב שההגבלה של 20.000 ק"מ בשנה חלק רק בתקופת החרבת אחריות, כלומר שנה רביעית וחמישית.

לא מובן לחלוטין מדוע ההרחבה לא עוברת ליד השניה, הרי רוכש רכב יד שניה בן 3 שנים ישמח לקנות רכב עם עוד שנתיים אחריות. יש מקום לשנות את הנוהל הזה.

טוב, לעניינינו:

רוב המכוניות שלי היו (ועדיין) צרפתיות. 3 סיטרואנים, צברתי עליהן משהו כמו 500.000 ק"מ בסה"כ ואני יכול לאמור שאין וגם לא היו כ"כ בעיות אמינות בדגמים הזולים והפשוטים יותר. רובם הפגינו אמינות טובה מאוד אם טופלו כמו שצריך, בדגמים המורכבים והיקרים יותר היו יותר בעייות, כמו כן היו לאורך השנים דגמים מוצלחים יותר ופחות. סידרת מנוע הפרינס האחרונה הייתה פחות מוצלחת מהבחינה הזו, אבל סדרות שהיו לפניה וגם דיזלים היו בסדר גמור.

מנוע 1.2 החדש מחליף את מנועי ה 1.4 וה 1.6 הישנים, לא צריך הסבר של נציג טכני כדי להבין עד כמה חשובה ל PSA היחידת כוח הזו ואני רוצה להאמין שהיא תפגין אמינות לאורך זמן, לפחות כמו אותן יחידות 1.4 ו 1.6 הוותיקות. את התשובה נדע בעוד כמה שנים.

נהגתי על הרכב בלי להתחלף עם אף אחד (:oops:) את כל הדרך בהלוך.

זינוק ראשוני מהמקום מעט איטי ומהוסס, זה צפוי ממנוע מוגדש בנפח כ"כ קטן, עד שטורבו צובר תאוצה ומתחיל להיות אפקטיבי. לאחר כמה עשרות מטרים המצב משתפר מאוד ומתקבלת תנועה חלקה וזורמת. תיבת הילוכים מתפקדת מצויין במוד אוטומטי וגם בידני. 100 קמ"ש מתקבלים ב 2000 סל"ד שקטים לגמרי. באופן כללי הרכב שקט מאוד גם במהירות 130 קמ"ש...

לתיבת הילוכים יש מצב ספורט ושלג, כמו שאנו מכירים מפעם ואפילו כפתורים דומים. במצב שלג זינוק מהילוך שני, במצב ידני אפשר לזנק מהמקום בהילוכים 1, 2, 3. מצב ספורט משפר את התגובות באופן מורגש.

על נוחות הנסיעה ומרווח פנים כבר נכתב, לא ארחיב יותר, מסכים עם מה שנאמר. תא מטען גדול מאוד ונראה מספיק, אך יכול היה להיות יותר עמוק אם היו משתמשים בגלגל ספייר קטן.

הרכב מצוייד בגלגל ספייר בגודל מלא.

יש מערכת STOP AND START, התנעת מנוע לפני תחילת תנוע מתבצעת (כנראה, לפי שמיעה) על ידי מתנע חשמלי רגיל, ולא כמו במערכת E-HDI שמניעה באמצעות אלטרנטור. מרגישים טלטול מסויים של הרכב בעת ההתנעה.

כמו כן גם אני הרגשתי רעידה קלה לקראת עצירה מוחלטת. זה המצב היחד בו הורגשה רעידה, ולדעתי זה לא מגיע מהמנוע אלא מתיבת הילוכים.

בעמידה אין רעידות בכלל.

במתיחת פנים הזו בוצע "ניקוי" של הקונסולה המרכזית - שליטה במערכת קול עברה למסך מגע, רק פקדי מזגן נשארו פיזיים - בקרת אקלים דו איזורית עם תפעול בשוט ונוח. חסרה פונקציה של שינוי טמפ' במקביל בשני איזורים. מה עושה כפתור REST אכן לא ברור,אבל אני בטוח שיש לו תפקיד :-). פקדים פיזיים למזגן זה סידור יותר נוח לטעמי משליטה ממסך מגע כמו ב 308 החדשה.

לוח שעונים כולו דיגיטלי ללא מחוגיים פיזיים. במרכז מד מהירות (אותו עיצוב של ספרות שהיה בלוח המרכזי ב C4 הראושנה), מעליו מוצגים נתונים של בקרת שיוט ומגביל מהירות. משמאל מד סל"ד + תצוגת הילוך + SHIFT LIGHT.

מימין מד דלק + נתונים DISTANCE TO EMPTY וכו'. מד טמפ' נוזל קירור אין.

בדור הזה של C4 לוח שעונים שהיה במרכז הרכב חזר למקומו הטבעי מול הנהג, וגם גלגל הגה עם תבור קבוע הוחלף לגלגל הגה רגיל. אולי זה פחות מחיוד אבל הרבה יותר נוח לשימוש, מבחינתי שינוי מבורך.

לסיכום, מדובר ברכב משפחתי נעים, נוח וחסכוני עם יחידת כול לא רעה בכלל. חבל שמוצע כרגע רק ברמת איבזור אחת (אפשר להוסיף כמה תוספות כמו גג פנורמי, אך האיבזור הקיים ישאר ללא שינוי). הייתי שמח לראות גירסאות נוספות, מנועי דיזל ואולי גם שיפור מסויים במחיר של הדגם הבסיסי.

פורסם

שמח שהיה יום מוצלח ומאורגן היטב, בעיקר לנוכח החום והלחות הכבדים ששררו.

עושה רושם שמתיחת הפנים הצליחה, ואכן מקבלים רכב לא רע תמורת הכסף,

אבל כמו שכבר ציינו ידידיי המלומדים, הבעיה של סיטרואן כיום היא לא הרכב שמוצג,

אלא התדמית הבעייתית, ובנקודה הזו עושה רושם שלא השכילו לטפל.

גם אני ממש לא מבין למה האחריות המורחבת לא יכולה לעבור ליד השניה, שגם ככה

אין בדיוק הרבה כאלה שמוכנים להיות יד 2 בסיטרואן, בטח שלא במחיר שדומה

למחירון. אז במקום לשקם את זה, לתת כלים למוכרי היד הראשונה, ולעמוד אחרי המותג,

לדעתי הם פשוט לא מבינים איפה הם נמצאים, או שלחלופין, כמו שגם זה נכתב, זה לא

מעניין אותם, כי הרוב הולך ממילא לצרכני הליסינג, וכמויות המכוניות שעומדות למכירה

בפריים-ליס לא מזיזות להם.

פורסם

הייתי שם. האירוע כאמור היה מתוקתק להפליא ומהנה אם כי לדעתי פחות מתאים למשפחתומטית מיועדת לליסינג. האוטו בסדר גמור, אם כי, לעניות דעתי אינו שונה מהשאר בקובצה. נכון מנוע 1200 3 בוכנות תוצרת עצמי ולא נבלה גרמנית בשם EP6. אבל יש לי מנוע דומה (1.2TCE) ברנו והוא מרגיש לי יותר חי. לחיוב יצויין גיר פלנטרי הישן והטוב. השלדה הישנה והמוכרת עדיין בסדר. נכון, יש חידוש, אבל אל מזהיר לאומת 308. רואים מי הבן האהוב ומי הבן החורג בתאגיד PSA.

צרם לי מאוד שיבואן, למרות שבתחילת היום הייתה לנו פגישה חטופה עם אחד הקודקודים שעבד בעבר אצל יבואן אחר וידע עם מי יש לו עסק, לא השכיל להעמיד מישהו רציני שבאמת מסוגל לענות על שאלות ולא מפחד מהן. בבוקר שאלתי האם להתחיל לירות או לשמור את השאלות בבטן. השאלות הקשות נשארו בבטן כי לא היה את מי לשאול.

מבחינתי, בתור בעלים הגאה ומאוד נהנה של סיטרואן, אין בשורה וחידוש בלובינסקי. חובת ההוכחה שדברים הולכים להשתנות עדיין מוטלת עליהם.

פורסם

גם אני נוכחתי.

אתחיל בזה שהארגון, האירוח, ההדרכה והעמידה בזמנים היו למופת.

החל מנק' המפגש הנוחה מאד בנתיב המהיר ועד לארוחת הצהריים המצויינת.

היו מספיק רכבים לכולם, המדריכים היו בראש שלנו בקיצור - הכל תקתק.

אני כן חושב שרכב המבחן והמבחן עצמו - לא לגמרי שידרו על אותו הגל אבל שלא תבינו לא נכון, היה אחלה-באחלה של אירוע ואם אנשים מכל שכבות הגילאים כותבים שהם נהנו, למרות תנאי מז"א שבהם אפילו הצבא עוצר מלכת - כנראה שיש דברים בגו (בוודאי כאשר משלבים כאן את צוות ההדרכה המדהים- וכאן מגיע שאפו לאנשי סיטרואן ולובינסקי שידעו את מי לבחור).

לצערי הרב - בחלק הQ&A, שלטעמי חשוב לא פחות מ'איך הרכב', פספסו אותנו - מצגת שעסקה במה כתבו בחו"ל וב'איך אנחנו יותר טובים' - לא קונה אותי. אני רוצה לשמוע במה היצרן (והיבואן) חושב שהוא טוב, אני רוצה לשמוע תשובות לשאלות קשות - ולדעתי, אם הנציגים יגדילו ראש וגם ישמעו את מה שיש לחברים פה להגיד - הם ירוויחו נקודת מבט נוספת על המוצר שלהם.

הC4 מתוחת הפנים היא רכב טוב בסך הכל - היא נוחה, חזקה מספיק ומתנהגת לא רע בכלל ביחס לקטגוריה.

היא גם נהנית מיתרון גדול על פני המתחרות בנושא מרווח הפנים, גם במימד הגובה (ויעיד על כך איתמר) גם במימדי תא המטען (ובתור אחד שמכיר את תא המטען המצויין של הסיוויק האצ' - זה של הC4 גדול אף יותר) וגם במרווח הרגליים המצויין בספסל האחורי, אגב ספסל אחורי, לי הפריעה העובדה שאין משענת יד לנוסעים מאחור ושגב המושב האחורי בזווית זקופה מדי - אבל זה כבר עניין של טעם אישי.

נמשיך לקדמת הרכב - ההגה נוח, השליטה ממנו על מערכת הבידור והמידע טובה, לי אישית הוא הרגיש קצת גדול - אבל כאמור עניין של טעם והרגל.

מערכת המולטימדיה המובנית ברכב מאפשרת סנכרון די יעיל של ספרית המוסיקה ואנשי הקשר מהסלולרי ויש גם דפדפן מובנה, המסך אגב בהיר ואיכותי ונראה היטב גם בשמש ישירה.

רק כוכבית אחת קטנה - לא הייתה תמיכה בעברית, נציגי לובינסקי הבטיחו שזה פאק של 200 הרכבים הראשונים ומשם כבר תהיה תמיכה בעברית.

כוכבית גדולה יותר היא שב6000 ש"ח אפשר להשתדרג למערכת אנדוראיד ולקבל על הדרך 36 חודשי גלישה באינטרנט.

אגב קטן - על המסך הזה רואים גם כל מיני נתונים ממחשב הדרך, לי אישית כמות האופציות הרגישה קצת כמו בדיחה - לא ציפיתי לIDRIVE, אבל 3 תתי תפריטים כשבכל אחד אופציה אחת או שתיים? לא מספק.

עוד פיצ'רים מעניינים בתא הנסעים - העיצוב מעט 'שחור' ומעט מינימליסטי לטעמי ותאורת איפור במראות אינה קיימת, מצד שני - תא כפפות שיותר מזכיר מיני מקרר (הן בגודלו והן ביכולת הקירור) ומושבים קדמיים נוחים מאד (אל אף שהרגישו לי מעט רחבים), תאי האכסון בדלתות גם רחבים ובקבוק ליטר וחצי נכנס שם.

נאמר לנו שסאן-רוף הוא אופציה.

מבחוץ הרכב כבר משדר משהו אחר, לטעמי האישי, המראה שלו מתקן את הקופסתיות שעפפה את הגולף בדורות האחרונים - היא נראית יוקרתית (בעיקר בצבע השחור) יש לה את כל הלדים הנכונים (גם בתאורת הפנים אגב) ובאופן כללי, לפחות בעיני, הרכב נראה טוב.

אז איך כל החבילה הזאת נוסעת?

לא רע - למנוע לא חסר כח בכלל, אפשר להשלים עקיפה בקלות - והשיוט מאד נינוח, מצב הספורט שבגיר (אוטומטי 6 הילוכים+שליטה ידנית) מחדד קצת יותר את התגובות ויש נו גם מצב ידני (לכאורה, הוא מוריד לבד ומעלה לבד בסופו של דבר).

רגע רגע רגע - מה זה הויברציות האלה?

נכנסנו לרכב, הנענו - חיפשנו ויברציות של 3 צילינדר, יוק - זו ממש לא סוזוקי אלטו, בבעיה הזאת סיטרואן טיפלו מצויין.

אממה, תחילת תנועה והאוטו רועד - בדיעבד, מסתבר שיש פה מערכת hill hold למניעת דרדור (שאני בכלל לא מבין מה יש לה לחפש ברכב עם גיר אוטומטי רגיל?!) והיא, איך לומר בעדינות? לא עובדת טוב כלכך, בתמרוני חנייה מדוייקים זה מעיק ומפתיע וביציאה מהמקום או לקראת עצירה - זה רועד, מה נהיה? הייתי מצפה לזה מרכב רובוטי - לא מאוטומטי, (הערכה אישית שלי - יצא לזה עדכון תוכנה בשלב זה או אחר).

עד כאן לשלילה (בעצם הרעידות היו הדבר היחיד שהפריע לי).

אם נניח בצד את הנ"ל - הרכב אוחז ובולם מצויין, גם על אספלט רטוב. הוא לא זריז (בעיקר ביציאה מהמקום) - אך חזק מספיק וכמו שכבר כתבתי, אין פחד לעקוף (להבדיל ממאזדה 1.5 למשל). המתלים יוצרים נסיעה נוחה ונינוחה אם כי מרוסנת היטב, גם כאשר האספלט הופך לגלי באמצע הסיבוב האהוב עלייך - בקיצור, הרכב עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר (כשמשווים אותו לקטגוריה כמובן, לא לקליאו ספורט).

אה כן, המזגן בהחלט נעלם כשלוחצים עד הסוף - אבל גם במאזדה 3 2.0 זה היה ובעוד מספר רכבים, לצערה של הC4 העולם החליט להפוך לסאונה באותו יום.

אה כן 2, צריכת הדלק - בנסיעה על כביש אחד במהירות 100-120 כולל כמה לחיצות בריאות על הגז ומזגן שלא הפסיק לעבוד לרגע - הייתה 13.5-14 קמ"ל, כ10 קמ"ל פחות מנתוני היצרן לכביש בין עירוני.

אסכם באותו הטון כמו ידידי המלומדים, הרכב הזה יכול להיות זול יותר כי הוא אינו מיוחד, בטח לא כמצופה מסיטרואן, הוא גם יכול להוות אחלה אלטרנטיבה בליסינג למי שמחפש רכב חזק, נוח ומרווח בלי המידות המוגזמות של האוקטביה (והרכב החלופי שמגיע איתה כבר מהמפעל).

כרגע - לובינסקי לא נונתים פתרון הולם לבעיית המיתוג של סיטרואן, הם אומרים שהם מודעים והם 'על זה' - אני חושב שמה שמוכר בארץ זה המחיר ושם הם קצת פספסו, לראיה גולן טלקום הצליחו מאד למרות התקלות והשירות החסר.

אה כן 3,

מה שהיה חסר לי מאד, ואני חושב שהיה מניב לC4 הרבה יותר מכירות - מנוע דיזל.

הפלואנס כבשה את השוק הזה, וההרגשה שלי היא שלC4 יש פוטנציאל חזק מאד להצליח שם. חבל.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...