Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכבתי מערכת בעצמי וחשוב לי לדעת מה דעתכם והאם המערכת טובה ומתואמת, ואם יש מקום לשיפור/שידרוג/ואולי אף הורדה כי אין צורך בX מסויים...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?568908-%D7%9B%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%AA-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA

חשוב להדגיש שהסאב פיזית אצלי ונקנה(שני סאבים קניתי), שאר הדברים טרם ניקנו.

סאב: Kicker CVR12 , 12 inch , וואט 800, הספק אפקטיבי 400 וואט. מחיר 500 ש''ח +-.

סאב: Kicker CVR12 , 12 inch , וואט 800, הספק אפקטיבי 400 וואט. מחיר 500 ש''ח +-.

מגבר: hifonics hfi100.4 4 ערוצים, 100 רמס לכל ערוץ. מחיר 1200 ש''ח +-.

קומפוננט קדימה: Rockford T165S 6.5inch 2Way, וואט200, אפקטיבי 100. מחיר 1000 +-

רמקול אחורה: 6X9 Focal 960CVX וואט 800, הספק אפקטיבי 160. מחיר 1000 +-

נגן: מקורי של volkswagen polo 2015 tsi 1.2 comfortline

מחיר כולל הכל: 4200 + 600 הרכבה +- = 4800 ש''ח

דברים שאין לי שמץ של מושג בהם (כמובן חשוב להזכיר שאין לי שמץ של מושג בכללי, לקחתי דברים איכותיים עם רייטינג גבוה ודברים שהמליצו לי עליהם):

אני לא יודע איזה כבלים לקחת, תיבה לסאבים...

לא משנה לי התקציב, משהו איכותי וטוב יבוא בברכה.

פתחתי אשכול מקודם שהיה מרושל ולא טעם את החוקים, מנהל אם יש פה עבירה מסויימת על החוקים (עברתי בקפידה ולא מצאתי) אז אשמח שתכוון אותי יותר לדרך הנכונה ולא למחוק את הנושא בבקשה...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?568908-%D7%9B%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%AA-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA

תודה מראש לעוזרים.

פורסם
ייעוץ מומלץ לבקש לפני רכישה / התקנה,

כבר התקנת, אז תתחדש ותהנה!

לא קניתי שום דבר עדין חוץ מהסאבים...בעצם זה יעוץ על המערכת בנושא אבל היא טרם נקנתה...

פורסם

אתה מכוון ל-SPL?

מגברים של הייפוניקס אינם נחשבים לאיכותיים במיוחד או כאלו שעומדים בהצהרות ההספק שלהם.

מה יגביר את הסאבים? אם תוסיף מגבר שאכן יספק את ההספק הנדרש, האם מערכת החשמל של רכבך תעמוד בזה (כמה אמפר האלטרנטור אצלך?)?

האם שמעת את הרוקפורדים?

מדוע להתקין רמקולים 6X9 מאחור?

פורסם
אתה מכוון ל-SPL?

מגברים של הייפוניקס אינם נחשבים לאיכותיים במיוחד או כאלו שעומדים בהצהרות ההספק שלהם.

מה יגביר את הסאבים? אם תוסיף מגבר שאכן יספק את ההספק הנדרש, האם מערכת החשמל של רכבך תעמוד בזה (כמה אמפר האלטרנטור אצלך?)?

האם שמעת את הרוקפורדים?

מדוע להתקין רמקולים 6X9 מאחור?

אני לא מכוון לתחרותיות, אני חובבן ומאוד אוהב מערכות שמע איכותיות, אומנם אני לא מבין בזה ואין לי שמץ של מושג בדברים אללו (לכן פניתי אליכם) אבל מהניסיון חיים היו לי המון מערכות, על רובן הוצאתי כ- 4אלף, והחלטתי להשתדרג בעוצמה ובאיכות שמע (למה? כי זה בעצם לא מספק אותי, רוצה משהו עוצמתי יותר ואיכותי יותר).

על איזה מגבר הייתה ממליץ?

והאמת שאין לי שמץ של מושג מה האמפר של האלטרנטור אצלי ( volkswagen polo 2015 tsi 1.2 comfortline )

אין לי בעיה להוסיף מצבר נוסף (אם זה בכלל מה שיפטור את הבעיה)

לגבי הרוקפורדים לא יצא לי לשמוע אותם, אבל קראתי עליהם פידבקים טובים..

לגבי הרמקולים האמת שאני פחות רוצה לשים 6על9 מאחורה, אני רוצה גם קומפוננטים מאחורה, בחרתי ב6על9 בסוף..אממ האמת ללא סיבה, כנראה אשנה את זה לקומפוננט מאותו הדגם כמו מקדימה...

בכ''מ לסיכום אחרי חפירה :

מה הפתרון שלך בשבילי לדעתי? אם יש מוצרים שלא אהבת מה לדעתך עדיף היה לשנות ?

כמובן בהתחשבות לסאבים שלי...

פורסם (נערך)

אין קשר לתחרותיות. SPL זו ההגדרה פחות או יותר לעוצמה על חשבון איכות, SQ זה נטו איכות, ויש גם SQL שזה מעין שילוב של הדברים.

השאלה היא לאיזה כיוון אתה שואף.

איזה ציוד היה לך בהתקנות קודמות?

הסאבים הם עם שני סלילים של 4 אוהם או 2 אוהם?

לגבי הקומפוננטים, בדר"כ מומלץ מאוד לנסות לשמוע לפני בחירה. ובכלל, איזו מוזיקה אתה שומע?

אם לא בחנות/מתקין, יש מפגשים של הפורום באזורים שונים בארץ, רק לשים לב מתי השרשור המתאים עולה.

6X9 לא יתנו לך יתרון בשל קיומם של הסאבים. קומפוננט מאותה סדרה או דומה לזו שתתקין מקדימה יהיו עדיפים, וזאת בהנחה שבכלל תתקין רמקולים מאחור (עבור SQ למשל לא נהוג בדר"כ, ומעבר לכך מדובר ברכב קטן).

ובכלל, האם אתה פתוח למוצרים יד שניה? מציע לבדוק גם הצעות של הספונסרים בשרשורים הדביקים.

ובכלל, לרכבי VAG הייתי ממליץ לדבר עם יוסי אלפיין (alpine או דרך ARC Audio) ולבדוק מולו לגבי מערכת בתקציב שלך שתספק אותך.

*** אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אם הייתה לי אפשרות לבחור בין איכות לעוצמה, הייתי בוחר בעוצמה.

אבל אני מעדיף כמו מין שילוב של שניהם (עם נטייה לאיכות)

אני לא כ''כ זוכר את הציוד שהיה לי מקודם, אבל זה היה ערבוב, רוקפורד, סאונדסטרים מורל נגן של פיונר, אבל זה נמכר עם הרכב הישן, זה בעבר.

הסאבים - זה רק מה שמצאתי:

סאב וופר "12 של חברת KICKER סידרת CompVR.

סדרה חדשה ES

הספק מקסימלי: 800 watts .

הספק נומינלי 400 watts .

קוטר סליל :5.08ס"מ .

דחי עצמי : .2.001 Li.

תדר Fs 26.1hz .

נצילות: 86.7db.

טווח תדרים: 25hz-500hz .

משקל המגנט:1.334 kg.

נפח תיבה מומלץ: החל ב 28.3li עד 63.7li ,

בהתאם לתפוקה הרצוייה

לגבי הקומפוננטים, כנראה שאלך על זוג קומפוננטים מאחורה ומקדימה. (למרות שנטו איכות אמרת שאין טעם לקחת, אני חושב אולי במקום שניים מאחורה שניים מקדימה, לקחת זוג אחד מקדימה יקר יותר והרבה יותר טוב וכפי שהזכרת הרכב קטן, מקסימום נשדרג בעתיד. לא?)

נותר לי לענות לגבי הסוג שירים והאם שמעתי את הקומפוננטים,

אני שומע אלקטורנית לרוב (HOUSE,DUBSTEP, ופה ושם עברית וגם רוק)

ולא שמעתי את הקומפוננטים, רק שמעתי עליהם פידבקים..שוב.

אבל החליט על אילו קומפוננטים ללכת אחרי שתיעץ לי מה לעשות ממה שאמרתי בשורה שדיברתי על הSQ...

אני מעדיף שלא לגעת במוצרי יד שניה, לא אוהב את התחושה...מעדיף משהו אמין.

תודה רבה לך על מענה מהיר והעזרה שאתה נותן.

אגב...לגבי האלטרנטור, אין לי צורך לדאוג ?

פורסם

לא יודע מה החנות הזו מוכרת. אבל אמרת שכבר קנית, אז אם הם כבר אצלך בדוק מה רשום על הקופסה או על הסאבים עצמם (124 או 122, או ציון אחר). ניתן גם למדוד את ההתנגדות של כל סליל עם רב-מודד.

זה פשוט יכתיב במידה מסויימת איזה מונובלוק יתאים להם (אם כי בינתיים עלה לי לראש למשל מאסיב אודיו B2).

וכמובן מדובר פה על מגבר רק לסאבים, צריך עוד מגבר לקומפוננטים, אבל זה יקבע גם יחד עם ההחלטה לגביהם.

התקנה של 2 קומפוננטים בכל דלת היא בהחלט אפשרות, אבל כמובן שמצריכה בניה מתאימה ותעלה את תקציב ההתקנה.

אם המערכת נועדה בעיקר עבורך כנהג, ו/או אם אתה לא מחפש את "ההשלמה האחורית", אז זו בהחלט אפשרות עדיפה לדעתי (אם כי יקרה יותר כאמור).

אישית אני מתחבר מאוד לרמקולים של מורל (וסביב 1000 ש"ח תמצא את הוירטוס, קצת מתחת את הטמפו אולטרה, או קצת מעל את ההייבריד), אבל יש עוד מספר אפשרויות טובות מבית פוקאל, הרץ, היבריד אודיו (דבר עם חבר הפורום elik0), ריינבואו וכו'.

בתחום היד שניה, יש המון ציוד טוב למכירה כאן בפורום. ובעיקר בתחום המגברים, מדובר בציוד עם בלאי נמוך מאוד.

לגבי האלטרנטור, אם לא מופיע עליו עצמו, צריכה להיות מדבקת איבזור בספר רכב ו/או ברכב שניתן אולי בעזרתה לדעת במדויק.

ממה שאני מוצא ברשת מדובר ב-110A או 140A.

בכל אופן, בהקשר זה, אפשר לדעתי להתמקד במגברי קלאס D שהם יעילים יותר אנרגטית ובכך אולי להימנע מצורך בשידרוג משמעותי.

כמובן שאני ממליץ להמתין לעוד תגובות מצד חברי הפורום.

פורסם

הסאב הינו 4 אוהם.

חשבתי קצת על רעיון אשמח אם תגיד לי מה דעתך.

לקחת שני זוגות של וירטוס (שהזכרתה) אחורה וקדימה.

להוריד סאב אחד (אם לדעתך שניים זה מיותר)

ומה שחסר כרגע זה רק מגבר, לדעתי מגבר 1 חזק ומצויין שיעלה לא קצת יכול לעשות את העבודה עם העומס שנתתי הנ''ל?

וגם אם כן...מה דעתך זה עדיף? או שלהמשיך בשני סאבים, שני מגברים, וקומפוננטים מקדימה

פורסם

כלומר 2 סלילים של 4 אוהם?

משמע שאם תישאר עם שניהם, תוכל לעבוד בתצורה סופית של 4 אוהם או 1 אוהם (יהיה יותר קל לדעתי למצוא מונובלוק שיתן את ההספק הנדרש ב-1 אוהם) .

אם רק עם אחד מהם, אז תצורה סופית של 8 אוהם או 2 אוהם (רוב מגברי 4 הערוצים לא עובדים ב-2 אוהם בגישור ולמצוא אחד שיתן קרוב ל-400W RMS ב-8 אוהם נראה לי קשה).

יכול להיות שאפשר למצוא מגבר 3 או 5 ערוצים, כאשר הערוץ הלא זוגי יתן מענה עבור חיבור סאב אחד.

לגבי מה עדיף, זה שיקול שלך. ומכאן גם ההמלצה לנסות לשמוע כמה שיותר סט-אפים לפני שאתה קובע משהו.

מעבר להמלצות שכבר כתבתי, אני מציע גם לגשת או לפחות לדבר עם כמה מתקינים ולשמוע מה יש להם להציע בתקציב.

פורסם

אני רואה שסתם מיותר שלקחתי את הסאבים בפזיזות...בהתחשבות שטרם עברו 14 יום (עברו רק 3) אני יכול להחזיר אותם,

אני חושב שהייתי צריך להתייעץ לפני כן עם חברי הפורום לפני שקניתי אותם.

בוא נניח שאני מוציא את הקיקר מכל הסיפור, זה יהיה יותר קל?

לגבי המלצות למתקינים - לא סומך עליהם, מעדיף לקנות לבד לאחר המלצות ויעוץ, ואז להתקין באלכסנדר מערכות...

פורסם

את זה כבר אמר בנג'י בהתחלה :wink:

גם עם הקיקרים אפשר להסתדר, אבל כאמור, יש צורך במגבר נוסף שלא לקחת בחשבון מלכתחילה.

יכול להיות שיהיה אפשר להתאים משהו מוצלח יותר במסגרת התקציב שיוגדר ובהתאם לשאר הרכיבים.

לגבי מתקינים, בצע חיפוש בפורום. היו מספר המלצות יחסית לאחרונה באזור המרכז.

לגבי יוסי אלפין מסדנת ECA - מדובר באחד המתקינים הטובים בארץ, מנסיון (ותוכל לראות התקנות שלו למשל בשרשור של ארק אודיו).

תוכל למצוא מידע גם לגבי ישראל ג'וניור (junior66) שגם הוא מתקין מקצועי.

ויש כמובן עוד טובים.

כמובן שהמתקינים יעדיפו במידת מה לעבוד עם חברות שהם מכירים ואולי גם מרוויחים קצת יותר מהם, אבל אין פה התחייבות מצידך כרגע.

בסה"כ לקבל הצעת ציוד ומחיר ולחזור להתייעצות. אתה יכול גם לקבל הצעת מחיר להתקנה בלבד (ולפעמים ניתן לקבל הנחה קלה אם הכל, כולל רכישת הציוד, נעשה באותו המקום).

• תוכן חדש...