Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשנים האחרונות אני מטפל בעצמי טיפולים בסיסיים בכלי הרכב שלי - קודם סיטרואן קסארה פיקאסו, ואז C4 פיקאסו (אותו מנוע, 2.0 בנזין) שהחליפה אותה. מה זאת אומרת טיפולים בסיסיים? טיפול 20,000, החלפת חלקי פלסטיק, החלפת מצתים, רפידות בלם, וכו'.

אני מתלבט האם לנסות להחליף חגורת טיימינג בעצמי, בקרוב מגיע זמן ההחלפה. יש לי מדריכים שונים, בפרט זה של Haynes.

בעד:

1. מקנה נסיון נוסף.

2. זול יותר.

נגד:

1. אף פעם לא עשיתי משהו כזה.

2. החלפה לא נכונה עלולה לגרום נזק.

אשמח לעצה מאנשים שמטפלים בעצמם בכלי הרכב, ואם הוא עם מנוע דומה, על אחת כמה וכמה - האם זה פרוייקט שכדאי להיכנס אליו? עד כמה מסובך לבצע אותו בבית (אין ליפט, יש שני בוקים, אצטרך לקנות קיט של כלים להחלפת הטיימינג)? כמה זמן זה צפוי לקחת?

תודה רבה!

פורסם

אם אתה עוקב אחר הפרוצדורה בדגש על נעילת קמשפט (יש שניים) וקראנק (אני חושב ליד הסטרטר) אני לא רואה שום בעיה לבצע.

רצוי שני אנשים פשוט זה מקל על העבודה.

בהצלחה

פורסם

הכי חשוב זה לבצע סימונים מדוייקים גם על הרצועה עצמה כדי להקביל את הסימונים לרצועה החדשה ממש אחד לאחד וגם סימונים על הגלגלות גם של הזיזים וגם של גל הארכובה. כמה שיותר סימונים יקל עליך את העבודה. ייתכן שתצטרך פטיש אויר על מנת לפתוח וליסגור את גלגל הקראנק למרות שאת הפתיחה תוכל לבצע עם הסטרטר ואת הסגירה תצטרך פטיש אויר או לתפוס את הגלגלת איך שהוא ולסגור את הבורג. מעבר לכך זה ברור שתצטרך סט בוקסות טוב ורינגים וכל שאר הכלים הבסיסיים.

פורסם

שיטה מענינת שהוצגה ע"י פאזי בתוכנית SOS CAR במידה ולא צריך להחליף מחזרי שמן, הוא חתך את הרצועה הישנה לחצי לכל האורך, לאחר מכן הלביש את הרצועה החדשה על מחצית הגלגלים, לאחר מכן חתך את המחצית השניה, והחליק את הרצועה החדשה למקום, בצורה זאת מנע שגיאה של פיספוס שניים, אני לא ניסית את השיטה הזאת.

• ספונסר פורום
פורסם

לא יעזור לסמן את השיניים של הרצועה אל מול הגלגלות כי מדוברי בגלגלות צפות, ז"א ללא שגם, לאחר שיחרור הבורג של הקרנק,הקרנק חופשי להסתובב בתוך הפולי ולכן צריך להשתמש בסט נועלים יעודי.

עבודה כזו במוסך תעלה פחות מהקיט.

אורן

פורסם

תודה לכולם!

זה אכן מנוע RFJ.

הזמנתי קיט כלים, אזמין את שאר קיט התזמון (כלי עבודה יש לי, אמנם אין לי פטיש אוויר אבל מברגת אימפקט חזקה שבנתיים פתחה כל מה שהייתי צריך יש), ותודה לחבר'ה של הכנופיה על הצעת העזרה (שהתקבלה בשמחה). אני עדיין מן הסתם קצת משקשק, אבל האפשרות לעשות את זה עם הדרכה וללמוד על הדרך בהחלט מכריעה את הכף.

ושוב תודה!

• תוכן חדש...