Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר קניתי רכב חדש ב 130k, הבנתי איזו טעות מטופשת עשיתי.

ב 130k הייתי יכול לקנות עכשיו וולוו s60 שנת 2013/הונדה אקורד 2013/מאזדה cx5 2013/וולוו xc60 2012 ועוד ועוד ועוד...

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם
כאשר קניתי רכב חדש ב 130k, הבנתי איזו טעות מטופשת עשיתי.

ב 130k הייתי יכול לקנות עכשיו וולוו s60 שנת 2013/הונדה אקורד 2013/מאזדה cx5 2013/וולוו xc60 2012 ועוד ועוד ועוד...

שאלה לי לגבי הטיעון הזה. האם לדעתך רכב שנקנה חדש ב130 אש"ח יפסיד ב-3 שנים יותר כסף מערכו מאשר רכב שנקנה משומש ב-130 אש"ח (נגיד אחד מאלה שציינת)?

יש לי תחושה שהטיעון הזה הוא בעיקר פסיכולוגי. כל רכב בממוצע מאבד כ-15% מערכו בשנה. ובחישוב שקלי יוצא שבשנה הראשונה הוא מאבד הכי הרבה כי היה הכי יקר. אבל האחוז נשאר אותו דבר.

פורסם
שאלה לי לגבי הטיעון הזה. האם לדעתך רכב שנקנה חדש ב130 אש"ח יפסיד ב-3 שנים יותר כסף מערכו מאשר רכב שנקנה משומש ב-130 אש"ח (נגיד אחד מאלה שציינת)?

יש לי תחושה שהטיעון הזה הוא בעיקר פסיכולוגי. כל רכב בממוצע מאבד כ-15% מערכו בשנה. ובחישוב שקלי יוצא שבשנה הראשונה הוא מאבד הכי הרבה כי היה הכי יקר. אבל האחוז נשאר אותו דבר.

התשובה היא בוודאות כן!

רכב ממוצע, לצורך העניין יונדאי i35 עולה 130, אחרי 3 שנים במקרא הטוב יהיה שווה 75, ז"א שהוא הפסיד 55k.

עכשיו תקח לדוגמא הונדה אקורד בת 6, שנקנתה כחדשה בשנת 2010 ונמכרת עכשיו. היא תמכר במקרא הגי גרוע ב 80k אם לא ב 90.

ז"א זהיא נפלה בפחות מ 55k שהיונדאי נפלה.

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

אני בודק במחירון יד 2.

אקורד בת 5 שנים (דגם 2010) עולה 88 אלף

I35 בת 3 שנים (דגם 2012) עולה 83 אלף

סיוויק בת 3 שנים עולה 99 אלף :shock3:

נראה שיש פה הרבה הבדלים של סחירות. אבל אפילו i35 שמאבדת הרבה מערכה כרכב ליסינג נפוץ, אפילו מחירה אחרי 3 שנים לא שונה בהרבה מאקורד בת 5 שנים.

פורסם
אני בודק במחירון יד 2.

אקורד בת 5 שנים (דגם 2010) עולה 88 אלף

I35 בת 3 שנים (דגם 2012) עולה 83 אלף

סיוויק בת 3 שנים עולה 99 אלף :shock3:

נראה שיש פה הרבה הבדלים של סחירות. אבל אפילו i35 שמאבדת הרבה מערכה כרכב ליסינג נפוץ, אפילו מחירה אחרי 3 שנים לא שונה בהרבה מאקורד בת 5 שנים.

נו...

אז כדאי אקורד שכחדשה עלתה לפחות 40k יותר מהיונדאי ועכשיו עולה כמעט אותו הדבר!

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

I35 לא נוחה ל3 נוסעים מאחורה, זוויות מושבים מעצבנות.

ספורטאז' לא עונה על קריטריון הדינאמיות, תצטרך להתפשר בעניין.

להגיד לא לצרפתיות אחרי אוקטביה TSI DSG, יפה...

בדוק גם את ה500X החדש, ובנושא המשומשות שהציעו לך פה, אל תשכח שרכב יקר יותר עולה יותר גם באחזקה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

האם לדעתכם יכולים לבוא בחשבון סיוויק (4 או 5 דלתות) או קיה פורטה או סיד? הופתעתי לגלות ששתי הקיות רחבות יותר מאוקטביה.

פורסם

הסיוק סדאן מרגישה מאוד מיושנת, תא הנוסעים מכוער ואיכות החומרים מאכזבת.

בהאצ'בק המצב יותר טוב אבל העיצוב החיצוני יכול להיות מוגזם בעיני חלק מהאנשים.

אני מחבב מאוד את הסיד אבל אם אתה עם אוקטביה TSI אתה תרגיש נסיגה בתחום הביצועים.

הפורטה פחות מתנהגת ופחות מלוטשת מהסיד אבל מאוד מרווחת.

הציעו לך כאן אפשרויות מעולות כמו האוקטביה הנוכחית וה-308 סטיישן, מציע לך לגשת ולהתרשם באולמות התצוגה ואולי לעשות נסיעות מבחן ואז תראה אם אתה מרגיש שיפור מהותי מהרכב הנוכחי שלך שיכול להצדיק החלפה.

פורסם

כרגע אנחנו עם אוקטביה 1.2 ומאד מרוצים ממנה. ת'אמת, אחרי סיבוב באולמות תצוגה ונסיעות מבחן החלטתי להרהר באפשרות בלהישאר עם האוקטביה שלי עוד כמה שנים. מאד נהנים מזמינות הכוח, בידוד רעשים, אחיזת כביש.

אם אתה כל כך מרוצה מהאוקטביה הנוכחית אז אל תחליף. בכלל, התמדה עם רכב והמנעות מהחלפה תדירה חוסכת המון כסף. וכל עוד את ה מרוצה מהנוכחי אז באמת אין טעם להחליף.

ואם אתה חושש מאיזה תיקון מפלצתי באוקטביה אז מוטב שתרגע. כל רכב חדש שתקנה מפסיד מערכו כ 10-15 אלף ש"ח ברגע שיצאת מהסוכנות. זה יותר מכל טיפול בגיר של האוקטביה.

פורסם
אם אתה חושש מאיזה תיקון מפלצתי באוקטביה אז מוטב שתרגע. כל רכב חדש שתקנה מפסיד מערכו כ 10-15 אלף ש"ח ברגע שיצאת מהסוכנות. זה יותר מכל טיפול בגיר של האוקטביה.

עלית בדיוק על החששות שלי. אבל מנגד, אם אני ממשיך להחזיק את הרכב הישן ונתקע תיאורטית עם איזה תיקון "מפלצתי", אחרי הוצאת אלפי ש"ח אני נשאר אם הרכב הישן. ואילו במקרה של החלפה, לאחר תשלום "10-15 אלף ש"ח ברגע שיצאתי מהסוכנות" אני נשאר עם רכב חדש, אמין יותר (?) ועם אחריות חדשה (וקצרה מידי).

השיקולים האלה בהחלט רצים לי בראש. כמשה שנים הגיוני להחזיק ברכב? הרכב שלי, שנקנה חדש, היום כמעט בן 5 ועשה 103K ק"מ.

• תוכן חדש...