Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל שדרוג של הרכב הנוכחי (קליאו 2012 1.2 ידנית) לרכב מודרני ברמה דומה מבחינת הקטגוריה, צריכת הדלק והאבזור, אך מחפש גם שיפור בביצועים.

גיליתי שתמורת סכום כסף סביר יחסית אני יכול להשתדרג לדאצ'יה המדוברת.

הרכב מגיע עם מנוע 0.9TCE ומאיץ 0-100 ב11.1 שניות, שזה כבר שיפור מהותי מהקליאו שלי (13.3 שניות), ועוד ניתן להתקין שיפור תוכנה שסביר להניח יקרב אותי לאיזור ה10 שניות. די והותר עבורי. מבחינת צריכת דלק אני לא נפגע שזה גם חשוב.

מבחינת אבזור אני לא הולך לאחור, הדאצ'יה מגיעה עם 4 חלונות חשמל (אצלי יש 2), עם מראות חשמל, קרוז קונטרול, מגביל מהירות, מולטימדיה מקורית (שאין לי), שליטה מההגה. בקיצור התקדמות קטנה ונחמדה באבזור, בעקרון יש פה את כל מה שאני צריך.

מה שכן, מבחינת בטיחות אצלי יש 6 כריות אוויר ובדאצ'יה יש 4 כריות אוויר. האם זה משמעותי בהתחשב בעובדה שאני לרוב נוסע לבד? עד כמה שזכור לי 2 הכריות הנוספות הן מאחורה. או שבדאצ'יה יש כריות וילון כפולות כמו בקליאו החדשה?

מבחינת גודל הרכב אני בטוח שלא תהיה לי בעיה, כי אני 1.70 מ' כך שגם במכונית כמו סוזוקי אלטו לא תהיה לי בעיה להכנס.

מישהו יכול לשפוך מידע לגביי נוחות הרכב? מה דעתו על הרכב בכללי לאחר נהיגה עליו? אגב, האם למנוע הזה יש טיימינג?

חשוב לי רכב אמין, עם ביצועים נחמדים, נוחות נסיעה טובה והתנהגות סבירה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?571003

אם שקלת את הדאצ'יה אז החיסרון העיקרי של הMG יורד מהפרק (בטיחות).

לפי הביקורות הרכב נותן הנאה בנהיגה שרבים בקטגוריה לא נותנים + יש שפע איבזור ומנוע חזק בקרב המתחרים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

הרכב דיי נוח , בדקתי על במפרים ובקושי הרגשתי אותם. הקלאץ מאוד נוח לתפעול, יחסית מרווח. המיקום של הכפתורים לחלונות האחוריים פחות פרקטי ונמצא למטה מאחורי המושבים הקדמיים. עוד יש קצת חוסר בבידוד רעשים ויש רעשי תהודה מבתי הגלגלים.

פורסם

כרגע אין לי בכלל חלונות חשמל מאחור כך שזה לא מטריד אותי יותר מדי.

לגביי בידוד - אני מתכנן להתקין מערכת ברכב כך שהדלתות יעברו בידוד כלשהו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תודה, קראתי את זה אבל הייתי שמח לשמוע עוד חוות דעת.

פורסם

זה נראה שאני הבעלים היחיד באיזור... את מה שהיה לי לרשום כבר רשמתי בשרשור שדביר קישר כשבינתיים המנוע התיישב, הקלאץ' קצת התרכך ואני גם למדתי את להכיר את הרכב יותר טוב ובינתיים אני מאוד מרוצה.

לעניין כריות האויר, רנו עברו להשתמש בכריות צד גדולות שמגינות גם על הראש וזה מה שיש כאן. גם בקליו החדשה ובקפצ'ור יש 4 כריות במבנה דומה אבל למיטב ידיעתי הן לא מוגדרות פורמלית כ"כריות וילון". צריך גם לציין שבמדדים של הגנה על הנוסעים, הרכב קיבל חמישה כוכבים במבחני הריסוק כשאת הארבעה כוכבים שהוא קיבל בכללי הוא קיבל על פגיעה בהולכי רגל ועל זה שהגירסה שנבדקה לא כללה מגביל מהירות (בזו שנמכרת כאן דווקא יש מגביל וגם יש בקרת מהירות).

למנוע יש שרשרת טיימינג (מצופה טפלון או בלה בלה אחר) ולא רצועה ורנו מציינת שהיא מתוכננת להחזיק לכל החיים של המנוע.

מוקדם מדי להעיד לגבי אמינות אבל בחודש וקצת שהוא אצלי לא היו לי בעיות (חוץ מאיזה רשרוש מעצבן מהכיסא שפתרתי עם קצת WD40 על הקפיצים שמתחת למושב).

אני שוב אציין שגם מתגי החלונות הקדמיים נמצאים במיקום לא נוח, הוא מעט רועש (בעיקר צמיגים ורוח) ובסל"ד נמוך רוטט כמו דיזל אבל האוטו בהחלט נוח, מרווח (ואני מעל 1.80), מתנהג היטב, זריז ודי חסכוני בדלק.

בכל מקרה, זה נשמע שלא לקחת אותו לנסיעת מבחן אז לך תעשה עליו נסיעת מבחן כשחשוב שתוודא שהרכב לא במצב ECO, כמו שהוא היה אצלי ולא ידעתי לבדוק...

פורסם

לא לקחתי עדיין לנסיעת מבחן, שלחתי הודעה בפייסבוק וגם באתר ולא חזרו אליי, אני לא יודע למה.

בכל מקרה שישי הבא אקפוץ לסוכנות בבאר שבע ואגש להתרשם קודם כל.

מיקום מתגי חלונות החשמל לא מטריד אותי יותר מדי, היות שאני גר בבירת הנגב ובמרבית השנה המזגן כאן דולק.

אני דווקא אוהב מנועים עם צליל דיזלי ככה שזה לא מטריד אותי :) דווקא בקליאו 0.9T שביצעתי עליה נסיעת מבחן לא הרגשתי רטט.

איך ההתנהגות שלו בסיבובים למשל? מרגיש לך יציב בפניות מהירות או במהירות של 30-40 קמ"ש בכיכר?

פורסם

מנסיעה יום-יומית על לוד'גי(בעבודה) הילוך הראשון לא מזיז הרבה את הרכב ומיקום הצופר למי שלא רגיל בעייתי.

אבל המנועים שלהם שקטים לעומת מנוע אטמוספרי.

המערכת שמע שמותקנת באוטו נחמדה אבל צריך להתרגל עליה.

גלגל הספייר הוא בגודל מלא.

פורסם

בלודג'י זה מנוע אחר וזה רכב אחר לגמרי.

למערכת של רנו אני רגיל, ובכל מקרה זה לא מטריד אותי יותר מדי כי יכול להיות שהמערכת תוחלף לאיזו פיונייר.

פורסם

יש להם תצוגה בב"ש? עד כמה שהבנתי זה רק בפ"ת...

הרטט מורגש כשהמנוע יורד לסל"ד נמוך בהילוך גבוה ואני מרגיש את זה רק כשאני מתעצל להוריד הילוך:roll:

דווקא הגלגל החליפי בסטפוויי הוא כנראה לא בגודל מלא כי כתוב עליו בגדול שאסור לנסוע איתו על יותר מ80 קמ"ש. מיקום הצופר קצת מרגיז, זה נכון וגם הצליל שלו מצחיק.

לעניין הכיכרות והסיבובים אז לא הרגשתי שום חוסר יציבות גם בפניות מהירות. יכול להיות שאם לוקחים אותו לקצה אז הקצה מגיע קצת יותר מהר ממכוניות אחרות אבל זה לא בא לידי ביטוי בשום אופן שאני הצלחתי להרגיש.

פורסם

ברור לי שזה לא גולף GTI ולא מגאן RS קאפ, אני לא הולך להתגרזן איתה בנס הרים, כולה רוצה רכב נחמד עם ביצועים טובים ושיזרום עם זה שבא לי לפעמים להכנס מהר לפניה.

הייתה בהתחלה תצוגה רק בפ"ת ועכשיו יש גם בבאר שבע.

מעניין מה יהיו תנאי הטרייד אין כשמדובר ברכב של קרסו.

פורסם
בלודג'י זה מנוע אחר וזה רכב אחר לגמרי.

למערכת של רנו אני רגיל, ובכל מקרה זה לא מטריד אותי יותר מדי כי יכול להיות שהמערכת תוחלף לאיזו פיונייר.

אם מדובר כאן במנוע דיזל של רנו, אז העניין של ההילוך הראשון הוא ידוע. מתחילים את הנסיעה בהילוך שני פשוט.

פורסם (נערך)

בעניין של כפתורים של חלונות חשמל, נראה שמייבאים לארץ את הדגמים הלא מעודכנים של דאציה. בדגמים החדשים, הכפתרים יושבים בדלת נהג ,כמקובל היום. חבל שאנחנו תמיד מאחור.

עריכה אחרונה על ידי kamradkin
פורסם

הבנתי, אבל כמו שאמרתי, אני נוסע לרוב עם מזגן ככה שזה לא ממש מטריד אותי.

אגב לא בטוח שזה קשור לדגמים ישנים או חדשים, פשוט יש כמה תצורות לאותו רכב, כמו שראיתי בחו"ל שבקליאו III כמו שלי, יש על הדלת עצמה ידית ועליה כפתור של חלון חשמלי (כמו שיש בחלק מהמגאן II) ולא כמו אצלי שהכפתור של החלון נמצא ליד הריפוד של הדלת. (קשה להסביר, צריך תמונות)

אם כבר אני מגיב - יש עוד אופציות טובות במחיר הזה שאני עשוי לפספס? (70-75 אלף ש"ח)

• תוכן חדש...