Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אין קודנית מקורית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

האם פעם שאלתם את עצמכם למה בעצם הקודניות הן תמיד לא מקוריות, בכל מיני צורות משוגעות, עם פטנטים שונים לשוכחי קוד ועם מספר כפתורים אקראי לחלוטין?

למה בעצם לא עושים קודנית בהתקנה מסודרת (אולי אצל יצרן הרכב), במקום סטנדרטי, בצורה סטנדרטית וכו'?

בתור משתמש כבד ברכבי השכרה, ראיתי בכל רכב אינספור קודניות. אפילו באותה חברת השכרה, אותו רכב מקבל לפחות שלושה סוגים שונים.

נראה חלטורה גדולה וזה ממש לא רציני. היצרן השקיע הון עתק במראה פנימי והנדסת אנוש ובסוף תוקעים לך איזה קופסה קטנה מתדלדלת על שני חוטים "באמצע החיים"! :evil:

ממש מרגיז.

מה דעתכם?

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היצרן מתקין אימובילייזר מקורי. הקודנית נפוצה בעיקר בארץ.

בכל אופן, גנבי רכב לא מתרגשים ממנה ונראה כי הסיבה היחידה לקיומה היא התעשייה הקטנה שעומדת מאחורי כל עניין ה"מיגון".

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

במקרה הטוב זה גורם אי נוחות לבעל הרכב בלבד (גנבים עוקפים את זה תוך 10 שניות)

במקרה הרע אתה יוצא בבוקר לרכב בדרך לעבודה, באיחור של 3~4 דקות, ומגלה שהתקלקלה לה הקודנית ואי אפשר להתניע

פירקתי את הדרעק הזה מכל רכב שהיה לי, כל רכב חדש הוזמן ללא מיגון (עד כמה שאפשר)

אם לא היה חם בחוץ עכשיו גם מהג'ימני הנוכחי הייתי מפרק

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כי זאת הנפצה שיש רק בארץ,

בחו"ל שכרנו אודי A6 סטיישן, עולה פי 2.5 מהמגאן של ההורים שלי - למגאן דורשים קודנית, לאודי לא היה כלום.

לי יש קודנית שהגיעה עם הרכב וכרגע אין לי דרישה מהביטוח לקודנית, אבל אין לי כוח לפרק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
היצרן מתקין אימובילייזר מקורי. הקודנית נפוצה בעיקר בארץ.

בכל אופן, גנבי רכב לא מתרגשים ממנה ונראה כי הסיבה היחידה לקיומה היא התעשייה הקטנה שעומדת מאחורי כל עניין ה"מיגון".

כשרכשתי את הסיוויק לפני חצי שנה הביטוח שלי (מגדל) לא דרש שום אמצעי מיגון. לכן הזמנתי את הרכב ללא הדבר המיותר שנקרא קודנית..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

על החשיבות שאני מייחס לקודנית ועל העובדה שאני מתעקש לא להתקין (או לפרק אם היא כבר מותקנת) את הקונסטרוקציה הזו מכל רכב שבו הביטוח לא דורש את זה כבר כתבתי בעבר, אז הפעם אני אתייחס רק לכותרת השרשור:

יש קודניות מקוריות. לפחות פז'ו 106GTI, סקסו VTS, ולדעתי גם פז'ו פרטנר בחלק מהשנים הגיעו עם קודניות מקוריות שמורכבות לפני ידית ההילוכים בקונסולה המרכזית.

פורסם

באירופה, לא יצא לי לראות ולו קודנית אחת ברכבים.

אני, באופן אישי, אוהב ללכת ולהביט על רכבים כי זה מעניין, אני לא רואה קודניות שם.

בנוסף נהגתי על סיטרואן C5 מנוע 2.0 ו-3.0, סיטרואן קסארה 1.6, וולבו S80 מנוע 2.5T, פיג'ו 407 2.2, פולקסוואגו טוארב 3.0 TDI...

בשום דגם לא הותקן קודנית.

רק בארץ מתקינים, נראה לי, את הדברים המכוערים והמזעזעים האלה.

יש רכבים, בארה"ב, שיש להם מתקן עם מספרים להקלדה, על הדלת של הנהג בחוץ, לא יודע מה זה ואם זה קודנית או לא.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

זאת ההמצאה הישראלית הכי מיותרת ומעצבנת שיש.

ברכב אחד השארתי כי היא משולבת עם מערכת האזעקה/נעילה וזה לפרק את הכל או להשאיר את שתיהן.

ברכב השני היה איתורן סייב כשקניתי אותו ומצאתי ביטוח בלי מיגון אז גם הוא נותק ואין קודנית.

פורסם

ברוב הקיות היום שנקנות מהסוכנות יש קודנית עגולה נחמדה כזאת של קיה שנראת מאוד מקורית אבל ככל הנראה מותקנת בארץ.

dbbd5a70e9a99ebb9c04367663f34f46.jpg

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הקודנית המקורית הראשונה שאני מכיר היתה במחשב הדרך BCII שהותקן בBMW סידרה 6, במתיחת הפנים בשנת 1982. לאחר מכן מחשב דרך זה עם הקודנית היה אופציה בכל דגמי BMW בשנות השמונים.

כמו שהוזכר למעלה, גם בדגמים "מפוארים" של פג'ו-סיטרואן בשנות ה90 היתה קודנית מקורית בשנות ה90.

הקודניות שנפוצות בארץ מותקנות בשל דרישות חברת הביטוח ואכן מהוות מטרד לבעלי הרכב בלבד ולא לגנבים.

אני מתאמץ במיוחד למצוא חברות ביטוח שלא מחייבות את הצרה הזו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
ברוב הקיות היום שנקנות מהסוכנות יש קודנית עגולה נחמדה כזאת של קיה שנראת מאוד מקורית אבל ככל הנראה מותקנת בארץ.

[ATTACH=CONFIG]426504[/ATTACH]

ראיתי את זה גם בDMAX בצבא, יש את הקודנית הזאת גם לדודים שלי בהונדה ג'אז.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...