Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אין קודנית מקורית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מכיר ולא שמעתי על דבר כזה "קודנית מקורית".

למה שיצרן ייצר ל-5 אנשים, בישראל, רכב עם קודנית מקורית, כאשר 500 אנשים באירופה, לא צריכים קודנית?.

(סתם זרגקתי מספרים, סתם זרקתי...)

אני לא יודע אם אני צריך להתבייש או לא, אבל הביטוח דרש ממני קודנית או איתוראן.

העדפתי לשלם 28 שקל לחודש, רק בשביל להניע את הרכב בקלות ובמיידי ובלי הקודנית המגעילה ובייחוד המכוערת הזו.

גם תמיד תוקעים אותה במקום מכוער והיא כל הזמו נופלת...

פרנקופיל מושבע!

פורסם

הייתי רוצה לנתק את הקודנית אצלי אבל אני לא יודע איפה נמצא ה"עלוקה" ואני לא רוצה לתקוע את עצמי בלי אוטו, והכי חשוב לא לתת לאיזה מתקין לעשות את זה, לא סומך עליהם.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

בחברת הביטוח "שירביט" שבה אני מבטח את רכבי רשום בפוליסה,

רכב שערכו מתחת ל - 130,000 ש"ח, נדרשות מערכות הגנה הנ"ל -

מערכת אימובילייזר המבצעת ניתוק מערכת התנעה ופעולה בשני מוקדים (הצתה ודלק).

או אימובילייזר מקורי של הרכב בלבד.

כלומר ברכב חדיש שערכו נמוך מסכום: 130,000 ש"ח אין צורך בתוספות מיגון,

כפי שמנסים למכור לרוכשים בסוכנויות הרכב השונות.

פורסם
אני לא מכיר ולא שמעתי על דבר כזה "קודנית מקורית".

למה שיצרן ייצר ל-5 אנשים, בישראל, רכב עם קודנית מקורית, כאשר 500 אנשים באירופה, לא צריכים קודנית?.

(סתם זרגקתי מספרים, סתם זרקתי...)

אני לא יודע אם אני צריך להתבייש או לא, אבל הביטוח דרש ממני קודנית או איתוראן.

העדפתי לשלם 28 שקל לחודש, רק בשביל להניע את הרכב בקלות ובמיידי ובלי הקודנית המגעילה ובייחוד המכוערת הזו.

גם תמיד תוקעים אותה במקום מכוער והיא כל הזמו נופלת...

IMG_7262-450x300.jpgקודנית מקורית

פורסם
הייתי רוצה לנתק את הקודנית אצלי אבל אני לא יודע איפה נמצא ה"עלוקה" ואני לא רוצה לתקוע את עצמי בלי אוטו, והכי חשוב לא לתת לאיזה מתקין לעשות את זה, לא סומך עליהם.

אם לא תחפש לא תדע.

הקודן בפונטו עצבן אותי באיזה יום בדיוק כשהייתי צריך לצאת עם הרכב. בעזרת מברג וקאטר ביטלתי את הקודן מבלי שיהיה לי רקע בפירוק פונטו איבו ומבלי שהתעסקתי אי פעם עם קודן מהסוג הספציפי הזה.

בחברת הביטוח "שירביט" שבה אני מבטח את רכבי רשום בפוליסה,

רכב שערכו מתחת ל - 130,000 ש"ח, נדרשות מערכות הגנה הנ"ל -

מערכת אימובילייזר המבצעת ניתוק מערכת התנעה ופעולה בשני מוקדים (הצתה ודלק).

או אימובילייזר מקורי של הרכב בלבד.

כלומר ברכב חדיש שערכו נמוך מסכום: 130,000 ש"ח אין צורך בתוספות מיגון,

כפי שמנסים למכור לרוכשים בסוכנויות הרכב השונות.

אני יכול להעיד שאותה חברה בדיוק דרשה מאדם עם פלואנס משומשת קודן אלחוטי עם שני ניתוקים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)
רונן, אתה מוציא לי את העיניים עם התמונות שלך!

גם בקסנטיה דורI הייתה אפשרות לתוספת כזאת, מהיצרן.[/QU

הקודנית עם כסוי פלסיק שפתחים את הכיסוי נגלה הדבר הבא

$_12.JPG

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם (נערך)

מצאתי ובדיוק באתי להעלות וכבר לא ניתן לערוך את ההודעה:

di-citroen_xantia_2_0_turbo_break__x1.jpg

זאת ספציפית torbo CT, שנמכרה בשנים 1995-2000, קשה לדעת אם היא לפני או אחרי מתיחת הפנים. חלק מהשינויים הוכנסו בהדרגה עם השנים.

עריכה: טייפ קלטות מקורי אופייני לשנים המוקדמות. גם לא ידעתי שהרכב הגיע בהתחלה עם כרית אוויר אחת ?!?

אבל יש שליטה ברדיו מההגה, שהגיעה ארצה רק לאחר מתיחת הפנים (ובחלק מהדגמים המפוארים ב1997).

והנה תמונה אחרת (אני חושב שבקסנטיה לא הייתה דלת לפני הקודנית הזאת, לפחות לא בכולן, בניגוד לXM):

345fs3q.jpg

בכל מקרה אולי אניח את זרועי יום אחד על 3.0 V6 אקטיבה ידנית חלומית כזאת. לא מזמן הוצעה אחת למכירה (בבלגיה :-( )

אני אישית מעדיף את הדלת הנסגרת, אבל אי אפשר שלא להתרגש:

pu1562a.jpg

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם
היצרן מתקין אימובילייזר מקורי. הקודנית נפוצה בעיקר בארץ.

בכל אופן, גנבי רכב לא מתרגשים ממנה ונראה כי הסיבה היחידה לקיומה היא התעשייה הקטנה שעומדת מאחורי כל עניין ה"מיגון".

אני רק שאלה,יש הבדל בין אימובלייזר לקודנית?

פורסם

ברור שיש הבדל:

אימובלייזר זה שבב אלקטרוני במפתח. אתה מכניס מפתח לסוויץ', מסביב לסוויץ' יש אנטנה. דרך האנטנה הזו מחשב רכב קורא את הקוד של המפתח. אם הקוד תואם למה ששמור אצלו בזיכרון - מניע את המנוע. אם לא תואם - לא מניע.

אתה מבחינתך לא צריך לעשות כלום חוץ למהכניס מפתח לסוויץ'.

קודנית זה לוח מקשים + יחידה שמבצעת ניתוקים במערכות הרכב, הכנסת הקוד הנכון מנטרלת את הניתוקים.

פורסם
הייתה ביד 2 XM 2000 טורבו למכירה אם אתה מעוניין

בשלב הזה של חיי, לא מספיק מדגדג לי באצבעות להשקיע בדבר כזה, גם לא כהשקעה בפוטנציאל הוודאי שיש לרכב הזה להציע כאספנות.

אבל אני בהחלט מעריך את ההצעה!

פורסם
אם לא תחפש לא תדע.

הקודן בפונטו עצבן אותי באיזה יום בדיוק כשהייתי צריך לצאת עם הרכב. בעזרת מברג וקאטר ביטלתי את הקודן מבלי שיהיה לי רקע בפירוק פונטו איבו ומבלי שהתעסקתי אי פעם עם קודן מהסוג הספציפי הזה.

בקודן של פעם זה לא היה בעיה, פשוט מעיפים מה שנראה לא מקורי, אני חושש שיש לי עלוקה אלחוטית או איזה משהו מודרני יותר

בפונטו איבו היה לך את הקודנית עם המקשים שהם בשורה אחת לרוחב כסופה בצורת אליפסה?

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

כן, יש לי את הקודן המפורסם של גיל-קאר עם שורת מקשים כסופה.

לא מספיק להעיף מה שלא נראה מקורי. יש גם לגשר את הניתוק שביצעו, או לנתק את השיבוש שביצעו.

אגב אייל, לא מבצעים יותר ניתוק הצתה/דלק מכיוון שתקלה בקודן תוך כדי נסיעה פירושה כיבוי המנוע ופוטנציאל גבוה לתאונה.

היום הניתוקים הם של רכיבים חיוניים להנעה, אך לא נחוצים לפעולת מנוע רציפה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...