Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספייס סטאר 2014 CVT- סיכום שנה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יליאן צודק,

הממוצע הוא ליסינג משפחטומטית.

הקטגוריה של המיני, סופר מיני עם מנועי מיני וכדומה הם הקצה התחתון של הסקאלה אבל הם רכבים שמביאים איתם הקלה כלכלית ונותנים אופציה מאוד נדרשת למי שלא רואה בהם תחבורה לא ראוייה.

הם מביאים את הנוסעים בהם ממקום אחד לאחר ועושים זאת היטב.

אני רק מקווה שהקטגוריה הזו לא תהפוך לממוצע עם הזמן אבל כמו שזה נראה, הממשלה שלנו משקיעה מאמצים רבים בכדי שזה יהפוך למציאות.

כואב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 181
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
:roll:

סליחה על ההתנשאות, אבל זה עוד רכב לישראלי הממוצע שמוכן להקריב הרבה כדי ״לקרוע את הניילונים״ ולנהוג ברכב חדש.

:shock:

מצחיק שאתה אומר שהספייס זה לממוצע בעוד שאתה נוהג על מזדה 3 אקטיב כמו שאלפי נהגים ממוצעים נוהגים עליה.

פשוט גדול :wink:

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אני רק מקווה שהקטגוריה הזו לא תהפוך לממוצע עם הזמן אבל כמו שזה נראה, הממשלה שלנו משקיעה מאמצים רבים בכדי שזה יהפוך למציאות.

כואב.

אל תדאג, בשביל שזה לא יקרה הביאו את מזרטי, פרארי... לעלות קצת את הממוצע :wink:

פורסם

צודקים, אני נוהג ברכב הכי ממוצע ומצוי שיש.

כוונתי בישראלי הממוצע הייתה בעיקר לאלה שקונים ״רכב חדש מהניילונים״ אבל הרכב הוא די... קופסאות שימורים. אותי זה משעשע.

כל אחד שיקנה כטוב בעיניו, טוב מאוד שיש מכוניות מיני חסכוניות אבל יש איזו רמה שלדעתי האלטו והספייסטאר נמצאות קצת מתחתיה. תעשיית הרכב, כמו כל דבר, הולכת ומתקדמת, ושתי הדוגמאות שנתתי הן, לדעתי, התקדמות לכיוון השני :shock:

ושוב, לומר על רכב ספרטני כזה שהוא מאובזר מאוד נשמע לי הזוי, במיוחד בפורום של חובבי רכב.

שא ברכה וסע בזהירות, הכי חשוב

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כי הוא מאובזר וזה משהו עובדתי.

התעשיה הולכת קדימה אבל בניגוד לתעשיית המיחשוב,בידור שמורידה מחירים,הרכבים מתקדמים למשל הספייס מאובזרת ברמה שלא היה הגיוני לקבל במזדה 3 כשיצאה, אבל המחירים נשארים באותו מחיר,לכן רכבים כאלו תמיד יהיו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אל תדאג, בשביל שזה לא יקרה הביאו את מזרטי, פרארי... לעלות קצת את הממוצע :wink:

אני מודאג, מודאג מאוד.

כבר שומעים שמות כמו אסטון מרטין בארץ.

מעניין כמה זמן יקח עד שנשמע שמות כמו בנטלי, בוגאטי וגם פגני זונדה או קונייסיג

זה מעיד בצורה ישירה על החרפה בהיפרדות מעמדות כלכליים.

זה שרכבים כמו האטרז ` נהיים פופולריים זה הקיצון השני רק שזה קיצון מאוד לא קל לזיהוי כי משווקים אותו לצד השפוי של החברה כפתרון אבל זה גם רמז לבעיה קשה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כשקנית את הרכב עשית בחירה מעולה מהצד הכלכלי.

חולק עליך. ניתן היה להשיג אותה תוצאה כלכלית עם רכב טוב יותר, כמו רכב משומש בן 2-3 או רכב מיני חדש אחר. אני באמת לא רואה שום סיבה לקנות את הרכב הזה שמיועד בוודאי לשוק עולם שלישי.

פורסם

רציתי רכב חדש.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כי הוא מאובזר וזה משהו עובדתי.

התעשיה הולכת קדימה אבל בניגוד לתעשיית המיחשוב,בידור שמורידה מחירים,הרכבים מתקדמים למשל הספייס מאובזרת ברמה שלא היה הגיוני לקבל במזדה 3 כשיצאה, אבל המחירים נשארים באותו מחיר,לכן רכבים כאלו תמיד יהיו.

אני מעדיף רכב פחות מאובזר אבל שיהיה נעים לנסיעה ולא עגלה כמו האטראז'. לצורך העניין באותו תקציב אין הרבה אופציות עם גיר אוטומטי ו4 דלתות, אבל הייתי בולע את הכמוסה המרה של הדלק בקיה ריו, אבל נוסע באוטו נורמלי.

זה בדיוק מה שמיצובישי עשו - הביאו את הרכב סופר מאובזר כדי לחפות על כל שאר הדברים הגרועים (הביצועים, ההתנהגות, הבידוד הגרוע של הרעש).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
צודקים, אני נוהג ברכב הכי ממוצע ומצוי שיש.

כוונתי בישראלי הממוצע הייתה בעיקר לאלה שקונים ״רכב חדש מהניילונים״ אבל הרכב הוא די... קופסאות שימורים. אותי זה משעשע.

כל אחד שיקנה כטוב בעיניו, טוב מאוד שיש מכוניות מיני חסכוניות אבל יש איזו רמה שלדעתי האלטו והספייסטאר נמצאות קצת מתחתיה. תעשיית הרכב, כמו כל דבר, הולכת ומתקדמת, ושתי הדוגמאות שנתתי הן, לדעתי, התקדמות לכיוון השני :shock:

ושוב, לומר על רכב ספרטני כזה שהוא מאובזר מאוד נשמע לי הזוי, במיוחד בפורום של חובבי רכב.

שא ברכה וסע בזהירות, הכי חשוב

אחי הכל בהומור, אבל מה לעשות, חלק מהמחיר באחזקת מאזדה 3 זה שלילת הזכות להשתמש במושג 'הישראלי המצוי', לא משנה מה התכוונת :wink:

נוסע בפריוס 2008

פורסם

דור, הספייס סטאר זולה מהאטרז ב15 אלף,לכן המתחרות כמו הריו זאת קטגוריה אחרת מהספייס.

פורסם
חולק עליך. ניתן היה להשיג אותה תוצאה כלכלית עם רכב טוב יותר, כמו רכב משומש בן 2-3 או רכב מיני חדש אחר. אני באמת לא רואה שום סיבה לקנות את הרכב הזה שמיועד בוודאי לשוק עולם שלישי.

רציתי רכב חדש.

אין כאן סתירה -

בהינתן כל האפשרויות, קרוב לוודאי שההחלטה הכלכלית שביצעת פחות טובה.

בהינתן אילוץ (constraint, אילוץ בעברית מחזיק בקונוטציה שלילית לפעמים) של "רכב חדש בלבד", שזהו אילוץ לא כלכלי אלא כמעט תמיד רגשי (ברגע שזה אילוץ, ולא העדפה מבין 2 אופציות, זה רגשי) - ההחלטה הכלכלית שלך דווקא הגיונית מאוד.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
כשקנית את הרכב עשית בחירה מעולה מהצד הכלכלי.

אין כאן סתירה -

בהינתן כל האפשרויות, קרוב לוודאי שההחלטה הכלכלית שביצעת פחות טובה.

בהינתן אילוץ (constraint, אילוץ בעברית מחזיק בקונוטציה שלילית לפעמים) של "רכב חדש בלבד", שזהו אילוץ לא כלכלי אלא כמעט תמיד רגשי (ברגע שזה אילוץ, ולא העדפה מבין 2 אופציות, זה רגשי) - ההחלטה הכלכלית שלך דווקא הגיונית מאוד.

הצד הכלכלי בקנית רכב חדש ניתן להערכה, כפי שמחשבות חברות הליסינג את התשלום החדשי הנדרש, המושפע חזק מהערך העתידי של הרכב ביום סיום הליסינג. אם מנסים להשוות כלכלית קנית רכב חדש עם קנית רכב משומש ממגרשי הליסינג או מלוחות "יד 2", צריך להעריך מספרית את הסיכון ליפול עם קנית הרכב המשומש, וזה נראה לי די בלתי אפשרי בקניה בודדת של אדם פרטי. אולי אם חברה קונה עבור העובדים רכבים יד שניה במקום ליסינג, היא יכולה להניח שלמשל אחד מ 10 רכבים יהיה נפילה, ולחשב האם זה כדאי.

כלומר , אדם פרטי שקונה רכב חדש לא יכול להשוות כלכלית לקנית רכב משומש. כמובן מדובר על קנית רכב משומש ממגרשי הליסינג או מלוחות "יד 2", ולא אם קונים מבן משפחה, כי אז גם קנית סובארו בן 10 שנים עם ק"מ נמוך יכולה להיות כלכלית יותר מספייס סטאר חדשה, אפילו אם לוקחים בחשבון את מחיר הדלק.

ועבור מי שיגיב כי קנית רכב משומש לא מסוכנת אם קונים מהיבואן, הנה פסקי דין לדוגמא, שממחישים את הסיכון גם בקניה כזו:

1. קנה רכב מאת יוניון מוטורס באמצעות מוסך מורשה מטעמה

2. קנה מרצדס בת 4 שנים מ"כלמוביל" (היבואן) ולאחר 4 חודשים התגלתה תקלה יקרה לתיקון ב"מוח" הגיר.

3. הקונה הוטעה לחשוב שהוא קונה רכב משומש מסוכנות "יונדאי". הרכבים המשומשים פורסמו למכירה מטעם סוכנות יונדאי, והמחלקה לרכבים משומשים נמצאת בקומה מתחת למחלקה למכירת רכבים חדשים.

יהודה

פורסם
דור, הספייס סטאר זולה מהאטרז ב15 אלף,לכן המתחרות כמו הריו זאת קטגוריה אחרת מהספייס.

אז הייתי מעדיף להתפשר על גיר ידני לטובת ביצועים נורמליים ורכב מרווח יותר (וגם איכותי יותר), או רוכש I20 יד שניה 0 קמ מליסינג.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...