Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספייס סטאר 2014 CVT- סיכום שנה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
כ

כוונתי היתה שבאותו סכום בדיוק, לא שקל אחד יותר, אפשר לקנות רכב נהדר, יפה וחסכוני בן 3-4.

למה להתפשר על רכב בן 3-4 שנים?

לדעתי זו טעות.

אני אישית הייתי בוחר לרכוש ספייס סטאר מהסוכנות, על פני רכב ישן.

לדעתי סך היתרונות והשקט הנפשי שווים הרבה במשוואה הזו.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

• תגובות 181
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כנראה שהייתי בוטה מדי. מתנצל אם מישהו נפגע, זו לא היתה הכוונה.

אני לא נכנס לאף אחד לכיס ובאופן אישי מאוד מעריך אדם שלא קופץ מעל הפופיק כדי להרשים אחרים. כוונתי היתה שבאותו סכום בדיוק, לא שקל אחד יותר, אפשר לקנות רכב נהדר, יפה וחסכוני בן 3-4. אני באופן אישי קונה רק רכב משומש למרות שיכול להרשות לעצמי לקנות רכב פרימיום מהניילונים. זה לא קדוש בעיני לנסוע ברכב חדש ואני לא מבין למה להתפשר בצורה מוחשית כ"כ על איכות ונוחות בשביל רכב חדש.

לטעמי לרכב הספציפי הזה יש בעיית פרופורציות חמורה. יש כמה רכבי מיני זולים וחסכוניים שדווקא די מוצלחים מבחינה עיצובית.

אכן כן. גם אני מאמין באותה התורה, וקשה לי לראות את היום בו אני אחליף את המונדאו של אשתי בקופסת נעליים עם מזגן (:- , אבל לעולם אי אפשר לדעת. בעוד כשנתיים נתחיל לבנות בית ואולי אני אתקשר ליוליאן שימכור לי (:- אך יש אנשים שהשקט הנפשי (היחסי, וביבואנים מסויימים אף מדומה) שמלווה ברכישת רכב חדש באחריות פשוט שווה את זה. תוסיף למשוואה את העובדה שזה הרכב האוטומטי הכי חסכוני והכי זול ביחס למתחרות אז תקבל כאן דיל רציני.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
שמע, אני חובב קרוזריות. גדולות, מגושמות אבל נוחות ומפנקות.

אני חובב רכב לכל דבר ודבר.

נהיגה ספורטיבית היא לא מדד להיותך חובב רכב או לא, אולי אתה ואני לא חובבי נהיגה ספורטיבית. לא באופן פעיל בוודאי אבל אנחנו בהחלט חובבי רכב ומוטוריקה.

זו הפואנטה.

מסכים, אתה צודק ב - 100%.

אני למשל, לא חובב נהיגה ספורטיבית,מירוצים,טיפוח רכב (מבחינה קוסמטית), עיצוב וכו'.

אותי מענייו אמינות, והחחק הטכני שבו לטפל לבד ולהבין את המערכות.

אבל גם אני נכנס לתחום חובב רכב, לכן אני מסכים עם מה שכתבת.

רועי

פורסם
כנראה שהייתי בוטה מדי. מתנצל אם מישהו נפגע, זו לא היתה הכוונה.

אני לא נכנס לאף אחד לכיס ובאופן אישי מאוד מעריך אדם שלא קופץ מעל הפופיק כדי להרשים אחרים. כוונתי היתה שבאותו סכום בדיוק, לא שקל אחד יותר, אפשר לקנות רכב נהדר, יפה וחסכוני בן 3-4. אני באופן אישי קונה רק רכב משומש למרות שיכול להרשות לעצמי לקנות רכב פרימיום מהניילונים. זה לא קדוש בעיני לנסוע ברכב חדש ואני לא מבין למה להתפשר בצורה מוחשית כ"כ על איכות ונוחות בשביל רכב חדש.

:mm_yeah:

מסכים עם כל מילה.

הפיתוי ברכישת רכב טוב יותר באותו מחיר, הוא גדול מאוד. ג'ולייטה תלתן בת 3 עולה כמו משפחומטית חדשה, ו235M בת 3 (לך תמצא) תעלה כמו תלתן חדשה... למי שאובחן ב'שדרוגיטיס', רכב חדש זו בעיה.

מה שכן, אם פעם רכישת רכב חדש לא הייתה אפילו אופציה, תנאי המימון יחד עם הריבית הנמוכה גורמת לי לשקול את זה (מבחינת כדאיות כלכלית נטו, ריח של ניילונים לא מעניין אותי). עוד שנה/תיים אני אעשה מחקר עמוק בהתאם לתנאי השוק ואקבל החלטה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
למה להתפשר על רכב בן 3-4 שנים?

לדעתי זו טעות.

אני אישית הייתי בוחר לרכוש ספייס סטאר מהסוכנות, על פני רכב ישן.

לדעתי סך היתרונות והשקט הנפשי שווים הרבה במשוואה הזו.

למה להתפשר על רכב שנועד להיות רכב חדש פצפון וזול אם אפשר באותו מחיר לקנות רכב קצת יותר ישן אך הרבה יותר מרווח, מפנק ובעל יכולות?

כל אחד ומה שחשוב לו!

אני באופן אישי חושב שרכישת רכב משפחתי, מיני, ובמיוחד מנהלים או יוקרה חדש זו שטות גמורה ובזבוז כסף. לדעתי יש היגיון ברכישת חדש רק אם רוכשים רכב שטח או רכב ספורטיבי (סטייל מיאטה או BRZ וכו'). זה עושה אותי צודק יותר מיוליאן? לא. ליוליאן חשוב שהרכב שלו, ולא משנה איזה רכב זה, יהיה רכב חדש, וזו זכותו המלאה.

פורסם

זה לא רק פיתוי לרכב טוב יותר - זה הרבה מאוד גורמים שמביאים אדם להגיע להחלטה כזו או אחרת. אין כל מקום לזלזול בהחלטה כזו או אחרת.

לפעמים ההחלטה לעבור לרכב חדש וחסכוני נראית כמו צעד מאוד הגיוני ואז כשחושבים על זה - המחיר של שדרוג הרכב הישן והזללן בחדש בולע בעצם למספר שנים טובות את החסכון בדלק שתראו מהרכב החדש.

אבל אם הגיע הזמן להחליף את הרכב - כי זו ההחלטה שהתקבלה - אז הרבה אנשים נמצאים בפרשת דרכים שמאוד קשה להחליט עליה.

האם ללכת על רכב חדש קטן, חסכוני, זול לתחזוקה ואחזקה ולהתפשר על נוחות, אבזור, כוח, יוקרה של רכב טוב יותר וגדול יותר?

או האם לקנות רכב ישן יותר אבל הרבה יותר מפנק ולקוות שההפרש במחיר בין ישן לחדש יכסה את עלויות הדלק והאחזקה במידה ואין תקלות?

זו החלטה לא פשוטה במיוחד והכל אישי.

אני יכול לאמר שממש עכשיו הייתי על כזאת פרשת דרכים - הגיע הרגע להחליף את הרכב הקודם שלי בגלל בלאי מצטבר שלא הייתי מעוניין לתקן ועכשיו הייתי צריך להחליט אם אני הולך על ההזדמנות לקנות רכב מקרבה ראשונה שהוא הזדמנות מצויינת לשדרוג רכב

או

האם לקנות לעצמי רכב חדש קטן, ידני, בכדי להגיע לעבודה וחזרה ולנסוע בו כשהאשה צריכה את הרכב המשפחתי.

והסיבות שבגללן בסוף הפור נפל על הרכב המפנק יותר הן:

האשה לא רוצה לסוע ברכב שמרגיש לה גדול מידי.

הרכב של האשה ממש לא מרגיש לי כמו רכב שהייתי רוצה להפוך אותו לרכב הראשי בבית.

אני יכול להרשות לעצמי לתחזק שני רכבים משפחתיים ולשמור על אותה רמת חיים.

בסופו של דבר קניתי רכב שהצמיגים שלו יקרים יותר מרכב קטן.

הדלק שלו יקר יותר מרכב קטן.

הרישוי והביטוח שלו יקרים יותר מרכב קטן.

התחזוקה שלו יקרה יותר מרכב קטן.

וכל זה בגלל שאני רוצה להתפנק בסופו של דבר.

לאמר לכם זו ההחלטה הנכונה - לא, זו לא! אני חושב שיוליאן עשה החלטה נכונה יותר ממני.

להגיד לכם שזו החלטה שעושה אותי יותר שמח ביום יום - כן, בהחלט כן.

לא לזלזל באף אחד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לנוס היתה הודעה אחת עם גוון מעט מזלזל, והכותב שלה הבהיר שזו לא היתה כוונתו ואף התנצל. לא ראיתי שום זלזול מאז, אז לא ברור לי אל מי אתה מכוון את המילים..

בכל מקרה, אני לא בעד ביצוע החלטה X או Y, אלא כן בעד ביצוע החלטה לאחר שהפעלת שיקול דעת נבון ולא השתמשת בשיקולים רגשיים או סטיגמות מטופשות. אין ספק איפה פות"ש נמצא על הסקאלה הזו (בצד השקול, כמובן).

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לא כיוונתי את המילים כלפי מישהו ספציפי - אני פשוט רואה שיש הרבה אנשים שזוכים ליחס מזלזל ולא מוצדק.

כמו הקטע הזה שאתה רואה כאן הרבה פעמים חברי פורום עם רכב קטן שבאים עם תלונות להתנהגות כביש של נהגים עם רכב גדול - אני יכול לאמר שהתופעה הזו מחריפה גם ככל שהרכב הקטן הוא מדגם זול יותר.

עם פיאט 500 הרגשתי לא פעם סיבובי מבט מאנשים בעוד שעם פיג'ו 107 מישהו ממש דחף אותי עם הרכב שלו וכמעט הכניס אותי לתוך הרכב שמלפני בתוך פקק בגלל שלא היתה לו סבלנות להמתין והוא לא הבין שאני מסמן לו שאין לי לאן לזוז. אמיתי לגמרי.

יש זלזול, אני שם לב לזה - וזו תופעה גורפת. בשרשור הזה יוליאן הדגיש את התופעה הזו - מה שכתבתי לא היה מכוון כלפי מישהו ספציפי אלא למי שקורא את חוות הדעת הזו בכללי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לנוס הזכרת לי אנקדוטה שאני מוצא כמעניינת:

חבר סיים את חוזה הליסינג שלו, ושקל מה לעשות - לעבור לפרטי או לקחת רכב אחר. מפה לשם עשה חושבים, החליט להמשיך עם הליסינג והחליף את הI35 השחורה שלו, במזדה 3 שחורה.

שאלתי אותו איך זה שהוא נשאר עם הצבע השחור? לא אכפת לו מפוזה, והצבע השחור חם ומתלכלך בקלות, לכן היות והוא לא בקטע של אסתטיקה למה שירצה רכב שחור? בנוסף לא הבנתי מדוע הוא לוקח רכב משפחתי ולא מיני/סופר-מיני, כי הוא רווק בלי תכנון לילדים בעתיד הקרוב ואין לו תחביבים שדורשים את המרווח.

התשובה שלו ממש הדהימה אותי.

הוא טען, שכשהוא נוסע ברכב שחור גדול (יענו משפחתית ולא מיני) מתייחסים אליו אחרת בכביש, אנשים מפנים לו נתיב כשהוא בנתיב השמאלי, אנשים לא נצמדים אליו ושהוא סובל ממעט הטרדות.

אמרתי שזה נשמע לי כמו בולשיט, ואז חברה שלו תמכה בטענה, והם סיפרו שבחודש האחרון שהם היו בלי הרכב שלו אלא רק עם שלה (סוזוקי אלטו אדומה) הם חשו 'על בשרם' את ההבדל הזה.

וואלה - הייתי בהלם. ממש חידשו לי.

פורסם

בארץ זכות הקדימה היא תמיד לרכב הגדול/היקר/הכבד/החבוט/רכב חברה/מונית. הכל פועל כאן לפי מקדם הפחד של הרכב.

עם SUV היה מדהים לראות איך כולם מפנים את הנתיב השמאלי ומיד.

תסלחו לי בעלי רכבי המיני, אבל בסוף שרשרת המזון של כלים עם 4 גלגלים נמצאים רכבי מיני בסגנון אלטו.

כדי שלא יקפצו כאן צדיקים, אזכיר כמובן שלא כל הנהגים הם כאלה, יש כאלה שמאותתים ונותנים זכות הקדימה לפי חוק ויש אפילו כאלה שנוהגים באדיבות, עוזרים לרכבים להשתלב, שומרים על הימין, לא נוסעים בנתיב התחבורה הציבורית, לא עוקפים דרך השוליים וכד'. אבל רוב מי שקורא כאן בפורום, בדרך כזאת או אחרת יש לו מודעות למוטוריקה ולנהיגה. זה לא מדגם מייצג של הנוהגים על הכביש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האמת היא שבהודו זכות הקדימה בתוך ניו דלהי למשל - היא לרכב הגדול יותר - זה באמת ככה, לא רק זה - שם זה מתבקש לצפור. ככה התנועה אצלם עובדת.

אצלנו זה פשוט עניין של על איזה נהג נפלת.

החוצפה מגיעה מהנהג ללא כל קשר בגודל הרכב והאמת היא שאני דווקא רואה יותר רכבים קטנים קופצים ועושים שטויות על הכביש מאשר רכבים גדולים, יחד עם זאת, כאשר נתקלים בנהג חצוף עם בטחון עודף ורכב גדול זה יכול להיות פשוט מגעיל.

מה שהרגשתי עם ה107 לא היה מדגמי לרכבים גדולים אלא לכלל הסובבים אותי, הרגשתי באופן מהותי שהכביש יותר עויין כלפי.

עכשיו על סובארו B4 כבדה כמו אני לא יודע מה - פשוט שומרים מרחק.

לצערי זה נכון וזה מורגש אבל ממש לא משתייך לווא דווקא לנוהגי SUV וכדומה אלא משהו גורף, כללי.

Pioneer TS-X150

פורסם
ג'ולייטה תלתן בת 3 עולה כמו משפחומטית חדשה, ו235M בת 3 (לך תמצא) תעלה כמו תלתן חדשה...

הקניה היא ההוצאה הקלה, יחסית, בחישוב הזה. מחירי האחזקה, בין אם ביטוחים, טיפולים, תיקונים וכו' קופצים בשיעורים מפחידים. ג'ולייטה תלתן תהיה יקרה יותר לאחזקה ממשפחתומטית חדשה. 235 תהיה מפחידה לאחזקה גם ביחס לג'ולייטה תלתן. משום-מה אנשים לא שמים לב לאספקט הזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תחשוב כמה יעלה להחליף רק דיסק בלם ברכב כזה, רפידה.

כמה יעלה להחליף בולמים.

צמיגי RUNFLAT

וכך הלאה וכך הלאה

קרוב משפחה קנה גי'פ רנגלר רוביקון - 180 אלף לג'יפ 2011 - את זה הרבה אנשים יכולים לעשות.

אבל אז כשאתה מגלה כמה עולה ביטוח.

ואחרי זה כשאתה מגלה שברוביקון כל חצי שנה צריך להחליף שמנים בדיפרנציאל! (וזה לא זול)

כשאתה מגלה שרביעיית צמיגים טובה עולה לך 10K שקלים

אאווץ'! רק שלמזלו - הוא יכול להרשות לעצמו.

Pioneer TS-X150

פורסם

זה בדיוק מה שאנשים נוטים לזנוח בחישוב שלהם. קניית רכב ישן "עדיף" על חדש "עדיף פחות" בהכרח תגרור עליה בעלויות אחזקה. בין אם טיפולים יקרים כמו טיימינג שלא יגיע זמנם ברכב חדש, בין אם הוצאות בלאי כמו בלמים, צמיגים ומשולשים, או אפילו תיקונים - אלה דברים שבקלות יכולים להשתוות לירידת ערך של רכב חדש יותר. לכן כן, בתקציב רכישה נתון תוכל לקנות רכב עדיף לכאורה, אבל במקרים רבים כסף שתחסוך במקום אחד, תוציא במקום אחר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...