Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני בן 19, חייל עם רישיון של שנה וחצי (נהג חדש).

אני מחפש לקנות רכב עד יד 4, משנת 2000 והלאה.

התקציב הוא: 5-10K

הדרישות:

- בטיחות- מעל הכל!

- תיבת הילוכים : אוטומט

- עדיפות ל-מערכות ESP, ABS

- חסכוני בדלק (כחייל אין אפשרות כספית גדולה לצריכת דלק גבוהה)

העדפות:

- חלונות חשמליים

- נעילת דלתות מרכזית

- מערכת רדיו דיסק

- חיישני רוורס

- צבע: שחור\לבן\כל גווני האפור

תודה מראש לעוזרים!

עריכה אחרונה על ידי mr.goka
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתקציב הזה אין רכב עם ESP,גם הבטיחות לעומת היום היא נמוכה.

חפש יונדאי גטס,עדיפות לרמות איבזור GLI/GLX/GLX למרות שלא פשוט יהיה למצוא בתקציב הזה,רוב זה GLF ללא ABS ועם כרית אחת.

פונטו ספייס,עדיפות לרמת איבזור ELX,אבל הרוב זה SX עם גיר רובוטי,היא גם חיסכונית.

אולי כדאי לבדוק גם משפחתית כי היא בטיחותית יותר כמו פורד פוקוס למשל,ויונדאי אקסנט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חיישני רוורס ורדיו דיסק תמיד תוכל להוסיף, אם תמצא בתקציב שלך רכב במצב טוב עם רדיו טייפ ובלי חיישני רוורס עדיף לרכוש אותו מאשר רכב עם חיישני ורדיו דיסק במצב גרוע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
בתקציב הזה אין רכב עם ESP,גם הבטיחות לעומת היום היא נמוכה.

חפש יונדאי גטס,עדיפות לרמות איבזור GLI/GLX/GLX למרות שלא פשוט יהיה למצוא בתקציב הזה,רוב זה GLF ללא ABS ועם כרית אחת.

פונטו ספייס,עדיפות לרמת איבזור ELX,אבל הרוב זה SX עם גיר רובוטי,היא גם חיסכונית.

אולי כדאי לבדוק גם משפחתית כי היא בטיחותית יותר כמו פורד פוקוס למשל,ויונדאי אקסנט.

תודה, אהבתי את היונדאי אקסנט ואת הפיאט פונטו ספייס, אני אשמח אם תוכל להסביר ולספר לי קצת יותר על הדגמים האלו ועל רמות האבזור שרשמת, אני ככה רק מתחיל להבין אז אשמח להסבר על מה זה GLI/GLX/GLX.

חיישני רוורס ורדיו דיסק תמיד תוכל להוסיף, אם תמצא בתקציב שלך רכב במצב טוב עם רדיו טייפ ובלי חיישני רוורס עדיף לרכוש אותו מאשר רכב עם חיישני ורדיו דיסק במצב גרוע.

השאלה היא לכמה יכול להגיע המחיר של הוספת חיישני רוורס ורדיו דיסק וכמה יקחו לי תוספת במוסך על התקנה לדעתך?

פורסם

רדיו דיסק עם AUX וUSB של מותג נורמלי (קנווד או פיונייר) יכול לעלות 300-400₪, אם יש לך שתי ידיים ימניות אז תחסוך את עלות ההתקנה.

חיישני רוורס - לרוב 150-200₪ עם התקנה, ואם תעזר בחברי הכנופייה של הפורום (חפש כנופיית הטיפולים השוטפים) אז רק תצטרך לקנות את החיישנים, וזה עולה 80₪. (והם מרכיבים לך בחינם)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
רדיו דיסק עם AUX וUSB של מותג נורמלי (קנווד או פיונייר) יכול לעלות 300-400₪, אם יש לך שתי ידיים ימניות אז תחסוך את עלות ההתקנה.

חיישני רוורס - לרוב 150-200₪ עם התקנה, ואם תעזר בחברי הכנופייה של הפורום (חפש כנופיית הטיפולים השוטפים) אז רק תצטרך לקנות את החיישנים, וזה עולה 80₪. (והם מרכיבים לך בחינם)

אם זה ככה אז מצוין, תודה רבה!

אם יש לך עוד עצות, אשמח לשמוע.

פורסם

הפונטו רכב חיסכוני ולא יקר לאחזקה,ברמת איבזור elx למנוע יש 80 כס לעומת 60 ב sx, וגיר רציף שעדיף על הרובוטי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הפונטו רכב חיסכוני ולא יקר לאחזקה,ברמת איבזור elx למנוע יש 80 כס לעומת 60 ב sx, וגיר רציף שעדיף על הרובוטי.

תודה, ההעדפה שלי לרגע זה היא לפונטו, השאלה האם לרכב יש מספיק כוח לנסוע מחוץ לעיר ונסיעות יחסית ארוכות כמו מירושלים עד ראשון לציון/חיפה ועד כמה הוא יכול לסחוב טוב בעליות שיש ביציאה והכניסה לירושלים.

ואשמח אם תוכל להסביר לי מה זה אומר 'רמת אבזור'.

פורסם

לדעתי כן,אבל מה שמתאים לי מבחינת ביצועים אולי לא יתאים לך,לכן תבדוק אותה.

רמת איבזור אומר כמה איבזור יש ברכב.

פורסם (נערך)
לדעתי כן,אבל מה שמתאים לי מבחינת ביצועים אולי לא יתאים לך,לכן תבדוק אותה.

רמת איבזור אומר כמה איבזור יש ברכב.

שוב תודה :) ,

אני אשמח אם תוכל להסביר לי בעצם מה זה גיר רציף ומה זה גיר רובוטי ומה ההבדל העיקרי בניהם במראה,בשימוש והאם הגיר הרציף קשור גם לנסיעה חלקה וטובה יותר?

לפי בדיקה שלי הפונטו דגמים של שנת 2001-2004 המחיר הוא נע בין 7K ל10K,

האם זה אפשרי למצוא רכב יותר זול אבל אותה האיכות? או שכדאי לחסוך עוד כמה חודשים ולקנות את הפונטו מאשר רכב ב5K-7K?

פורסם

גיר רובוטי זה גיר ידני שרובוט מעביר הילוכים,הוא מאוד חיסכוני,אבל העברת הילוכים במיוחד בעיר לא חלקה,אני אישית לא אוהב.

גיר רציף נותן לך הרגשה כאילו יש רק הילוך אחד,כי אין הילוכים,בהתחלה זה מוזר,הגיר גם חיסכוני אבל אופן פעולה הכי חלקה שיש,לי יש עכשיו גיר כזה והוא מעולה.

אני מציע לחסוך ולקחת פונטו.

פורסם
גיר רובוטי זה גיר ידני שרובוט מעביר הילוכים,הוא מאוד חיסכוני,אבל העברת הילוכים במיוחד בעיר לא חלקה,אני אישית לא אוהב.

גיר רציף נותן לך הרגשה כאילו יש רק הילוך אחד,כי אין הילוכים,בהתחלה זה מוזר,הגיר גם חיסכוני אבל אופן פעולה הכי חלקה שיש,לי יש עכשיו גיר כזה והוא מעולה.

אני מציע לחסוך ולקחת פונטו.

שאני אבין, לכל הפונטו ספייס ELX יש גיר רציף?

ואיזה עוד רמות אבזור יש חוץ מELX? והאיזה גיר יש להן?

אני חושב בחיוב על הפונטו אבל אני חושב על הכ"ס (80) ועל הסמ"ק (1,242) האם זה מספיק חזק בשביל העליות של תוך ירושלים וכמובן גם לנסיעה מחוץ לעיר דרך העליות של ירושלים, אני אשמח אם זה אפשרי לברר את זה איך שהוא.

ותודה לך :)

פורסם

לפונטו elx יש גיר ידני ורציף בלבד.

יש גם sx יש לה ידני ורובוטי.

ויש s עם ידני שהייתה בעיקר בהשכרה.

רק נסיעה על הרכב תענה לך אם הוא חזק בשבילך.

פורסם
לפונטו elx יש גיר ידני ורציף בלבד.

יש גם sx יש לה ידני ורובוטי.

ויש s עם ידני שהייתה בעיקר בהשכרה.

רק נסיעה על הרכב תענה לך אם הוא חזק בשבילך.

תראה, מה שמתסכל אותי זה שהסמ"ק והכ"ס יחסית נמוך, שיש 2 ולא 4 חלונות חשמליים, יש רק 2 כריות אוויר.

אני אשמח אם יש לך עוד המלצה לרכב דומה ביתרונות שלו כמו למשל החיסכון הבולט בדלק, ביקורות וחוו"דים חיוביים ורק המלצות.

אני פתוח לכל הצעה, תודה מראש.

פורסם

בתקציב שלך אתה לא יכול לבוא ביותר מדי דרישות,

אפשר אולי למצוא בתקציב שלך רכב עם 4 חלונות חשמל ו6 כריות אוויר, אבל כנראה לא במצב מי יודע מה וגם לא יהיה חסכוני.

• תוכן חדש...