Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתקציב שלך אתה לא יכול לבוא ביותר מדי דרישות,

אפשר אולי למצוא בתקציב שלך רכב עם 4 חלונות חשמל ו6 כריות אוויר, אבל כנראה לא במצב מי יודע מה וגם לא יהיה חסכוני.

אני אשמח לשמוע, רוצה לשקול כל אופציה אפשרית.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רנו מגאן או סיטרואן C5.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
רנו מגאן או סיטרואן C5.

אני אשמח אם תוכל להגיד לי על איזה רמת אבזור אתה מדבר בשני הרכבים האלו.

...

...

האמת, חשבתי על פיג'ו 306 XT, הבעיה היא השוק ביד שנייה.

עריכה אחרונה על ידי mr.goka
פורסם

לפני חצי שנה חיפשתי רכב ממש דומה בקריטריונים שלך. קניתי את הדבר הבא:

רנו מגאן 4 דלתות סדאן קלאסיק גימור RXE מנוע dti טורבו דיזל 100 כ"ס אוטומטית מודל 2001.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?554813-%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%9E%D7%92%D7%90%D7%9F-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C-%D7%90%D7%98%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99-%D7%90%D7%95-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%95-dTi-%D7%9E%D7%95%D7%9C-dCi&p=4619507&viewfull=1#post4619507

איך זה עונה לדרישות וההעדפות שלך :

התקציב הוא: 5-10K --> עלה 6.5

הדרישות:

- בטיחות- מעל הכל! --> 4 כריות אוויר, 4 כוכבי בטיחות NCAP , בזמנו הייתה מהבטוחות שיש.

- תיבת הילוכים : אוטומט --> יש.

- עדיפות ל-מערכות ESP, ABS --> יש ABS.

- חסכוני בדלק (כחייל אין אפשרות כספית גדולה לצריכת דלק גבוהה)---> מאוד חסכונית . שיוט בינעירוני 1:20, בעיר 1:15

העדפות:

- חלונות חשמליים - -> 4 מקוריים.

- נעילת דלתות מרכזית --> יש.

- מערכת רדיו דיסק--> קניתי עם מערכת מצויינת 6 רמקולים ואמפליפייר.

- חיישני רוורס ---> לי אין. זול להתקין.

- צבע: שחור\לבן\כל גווני האפור ---> לבן.

בונוסים - מנוע ממש חזק. טורבו דיזל עם 20.2 קג"מ מומנט. עולה את הקסטל בקלות במהירות 100 ויכול יותר.

נסעתי ב- 4 חודשים בכל הארץ כולל י-ם אילת , י-ם רמה"ג . אמינות מעולה. איכות נסיעה גבוהה של נוחות צרפתית של פעם

עם מושבים נהדרים. אחיזת כביש טובה. מזגן חזק ויעיל.

טיפול גדול בעזרתו הנהדרת של רועי עוזרי מהכנופייה עלה לי רק כ - 220 ש"ח (שמן משובח,פילטרי שמן,אוויר,מזגן).

IMG_20150114_173728.jpgIMG_20150411_174340.jpgIMG_20150411_174324.jpgIMG_20150411_174350.jpg

פורסם

יקירי,

לא ברור באיזה סרט אתה חי, התקציב שלך גבולי בכל קנה מידה גם לרכב לא מאובזר. קח בחשבון שבכלי רכב בגיל הזה, אבזור נוסף = עוד משהו שיכול להתקלקל.

כמו"כ כריות אוויר שעברו 10 שנים מיום ייצורן, נחשבות מבחינת היצרן כפג תוקף, ואין אחריות לכך שהן ייפתחו בעת תאונה.

פונטו עם גיר רציף שתעלה בסביבות 10K היא אופציה ראויה בהחלט, גם אם היא חסרה פריט אבזור זה או אחר. קח בחשבון שאם אתה מתכנן לנסוע עם הרכב לאורכה ולרוחבה של הארץ, תצטרך להשאיר בצד סכום נכבד לצורכי תיקונים ותחזוקה שוטפת (מעבר לדלק וביטוח המובנים מאליהם)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני חצי שנה חיפשתי רכב ממש דומה בקריטריונים שלך. קניתי את הדבר הבא:

רנו מגאן 4 דלתות סדאן קלאסיק גימור RXE מנוע dti טורבו דיזל 100 כ"ס אוטומטית מודל 2001.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?554813-%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%9E%D7%92%D7%90%D7%9F-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C-%D7%90%D7%98%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99-%D7%90%D7%95-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%95-dTi-%D7%9E%D7%95%D7%9C-dCi&p=4619507&viewfull=1#post4619507

איך זה עונה לדרישות וההעדפות שלך :

התקציב הוא: 5-10K --> עלה 6.5

הדרישות:

- בטיחות- מעל הכל! --> 4 כריות אוויר, 4 כוכבי בטיחות NCAP , בזמנו הייתה מהבטוחות שיש.

- תיבת הילוכים : אוטומט --> יש.

- עדיפות ל-מערכות ESP, ABS --> יש ABS.

- חסכוני בדלק (כחייל אין אפשרות כספית גדולה לצריכת דלק גבוהה)---> מאוד חסכונית . שיוט בינעירוני 1:20, בעיר 1:15

העדפות:

- חלונות חשמליים - -> 4 מקוריים.

- נעילת דלתות מרכזית --> יש.

- מערכת רדיו דיסק--> קניתי עם מערכת מצויינת 6 רמקולים ואמפליפייר.

- חיישני רוורס ---> לי אין. זול להתקין.

- צבע: שחור\לבן\כל גווני האפור ---> לבן.

בונוסים - מנוע ממש חזק. טורבו דיזל עם 20.2 קג"מ מומנט. עולה את הקסטל בקלות במהירות 100 ויכול יותר.

נסעתי ב- 4 חודשים בכל הארץ כולל י-ם אילת , י-ם רמה"ג . אמינות מעולה. איכות נסיעה גבוהה של נוחות צרפתית של פעם

עם מושבים נהדרים. אחיזת כביש טובה. מזגן חזק ויעיל.

טיפול גדול בעזרתו הנהדרת של רועי עוזרי מהכנופייה עלה לי רק כ - 220 ש"ח (שמן משובח,פילטרי שמן,אוויר,מזגן).

[ATTACH=CONFIG]425381[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]425382[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]425383[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]425384[/ATTACH]

ראשית, תודה רבה על התגובה ההמלצה ועל כל ההשקעה.

בדקתי וביררתי על הרכב כולל השוואות ובאמת אהבתי מאוד!

אבל! חיפשתי את רמת האבזור RXE באתרי יד שנייה ולצערי לא מצאתי רכבים.

בעקבות ההמלצה מצאתי (ממש במקרה) רכב אחר שהוא רנו מגאן אבל לא RXE אלא RXT,

ושוב כמובן בדקתי וביררתי על הרכב כולל השוואות ואהבתי אותו יותר, נכון הוא קצת גדול והוא משפחתי יותר אבל היתרונות שלו מאוד גדולים! : אוטומט, 110 כ"ס, 1598 סמ"ק, ABS, כריות אוויר 4, 4 חלונות חשמל, חסכונית בדלק! (הנתונים דומים לRXE), לפי ביקורות- ביצועים 5\5, חסכון בדלק 4.5\5, בטיחות 4\5.

אשמח לשמוע את דעתך,

והאם אתה מכיר ה-RXT אישית?

פורסם

היתה לי RXT כזאת, מכוניות מאד זולות לרכישה בעיקר בגלל שהן לא זולות לתיקון במקרה תקלה ולכן (לדעתי) לא מתאימות לחייל כי זה הימור גדול מדי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

mr. joka -

ההבדל העיקרי אינו ברמת האיבזור RXE/RXT אלא במנוע. מה שהמלצתי הינו מנוע 1.9 טורבו דיזל שהוא אמין ושורד , חזק וחסכוני מאוד. הבעייה היחידה שיש מעט כאלו למכירה. מאלו שיש חלקם כבר די בלויים ולא קל למצוא במצב מכני ראוי.

מצד שני יש הרבה מאוד מגאן דור ראשון עם מנוע 1.6 בנזין אוטאמטיות.(RXT). ציינת את רוב היתרונות נכונה למעט צריכת דלק. מחוץ לעיר צפה ל 1:13-1:14 בנסיעה מתונה. בעיר די גרוע 1:8-1:10. (מה לעשות בנזין ולא דיזל...).

היות ויש הרבה מאוד מבחר קל למצוא שמורות , חלקן אפילו מ"זקנים" שטיפלו במורשה הרבה שנים, והן עם מעט קילומטראז'.

נקודת התורפה המרכזית של המגאנים הללו הינה התיבה האוטומטית שמצריכה שיפוץ בשלב מסויים- חלקי או מלא וזה לא זול. נסה למצוא כזו שכבר עברה שיפוץ.

פורסם (נערך)
mr. joka -

ההבדל העיקרי אינו ברמת האיבזור RXE/RXT אלא במנוע. מה שהמלצתי הינו מנוע 1.9 טורבו דיזל שהוא אמין ושורד , חזק וחסכוני מאוד. הבעייה היחידה שיש מעט כאלו למכירה. מאלו שיש חלקם כבר די בלויים ולא קל למצוא במצב מכני ראוי.

מצד שני יש הרבה מאוד מגאן דור ראשון עם מנוע 1.6 בנזין אוטאמטיות.(RXT). ציינת את רוב היתרונות נכונה למעט צריכת דלק. מחוץ לעיר צפה ל 1:13-1:14 בנסיעה מתונה. בעיר די גרוע 1:8-1:10. (מה לעשות בנזין ולא דיזל...).

היות ויש הרבה מאוד מבחר קל למצוא שמורות , חלקן אפילו מ"זקנים" שטיפלו במורשה הרבה שנים, והן עם מעט קילומטראז'.

נקודת התורפה המרכזית של המגאנים הללו הינה התיבה האוטומטית שמצריכה שיפוץ בשלב מסויים- חלקי או מלא וזה לא זול. נסה למצוא כזו שכבר עברה שיפוץ.

תודה על ההתייחסות ועל התגובה,

אתה צודק בכל מילה לגבי המנוע אבל חיפשתי באתרי יד שנייה למינהם RXE עם מנוע 1.9 , לא הצלחתי למצוא ולו אחד.

הצלחתי למצוא ידני אבל לא אוטומט, אם יש לך לוח יד שנייה שהצלחת למצוא בו את הרכב, אשמח אם תשתף אותי בלינק.

התקשרתי לאחד מבעלי הדגם RXT,

הוא אמר שהוא נסע כמה וכמה פעמים מירושלים לצפון והרכב סוחב ואין לו שום בעיה בעליות חדות ופחות חדות,

שאלתי לגבי צריכת דלק והוא ענה לי שצריכת הדלק לא הכי חסכונית שיכולה להיות אבל היא חסכונית לפי ניסיון קודם שלו.

^ אמר לי שהוא בעצמו קנה את הרכב לפני כ-חצי שנה ואיך שקנה החליף גיר, זה מוביל אותי לשאלה.

אחרי כל כמה ק"מ צריך להחליף למגאן גיר? וכמה זה יכול לעלות?

ואם אני לא אחליף אחרי הק"מ הרצוי, איך זה יתבטא?

ואחרי כמה ק"מ שהרכב עבר עדיף כבר לא לקנות ולהתעסק איתו?

אגב, הרכב מוגדר 'מכונית משפחתית' עד כמה הרכב באמת גדול ומשפחתי כמו בתיאור?

^ אני משווא את הרכבים באתר הזה.

עריכה אחרונה על ידי mr.goka
פורסם

כול כמה זמן אי אפשר לדעת, שיפוץ גיר עולה בערך 5 אלף.

המגאן היא משפחתית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כול כמה זמן אי אפשר לדעת, שיפוץ גיר עולה בערך 5 אלף.

המגאן היא משפחתית.

מה זה הממוצע שאחריו צריך להחליף גיר? כי 5 אלף זה סכום מאוד כבד במיוחד שזה המחיר כמעט כל הרכב.

אם אני לא אחליף אחרי הק"מ הרצוי, איך זה יתבטא? ואיך אני אמור לדעת שהגיע הזמן להחליף? לפי מה?

באופן כללי,

אחרי כמה ק"מ שהרכב עבר עדיף כבר לא לקנות ולהתעסק איתו?

פורסם

בקניית רכב בתקציב נמוך שזה צריך המון מזל. יש דגמים מסויימים שזה סתם המון, אבל ברנו מגאן בת עשרה זה המווווווווווון ואולי יותר.

לכן אני ממליץ לך לחזור לאופציית הפיאט פונטו.

למכללי הרכב השונים אין תאריך או קילומטראז' תפוגה בגדול לפי חוקי מרפי הגיר ילך או הטיימינג יקרע - יומיים אחרי שתרכוש את הרכב.

ורק כדי שתבין למה אתה נכנס - כשקונים רכב אחד הדברים המרכזיים שצריך לבדוק הוא מתי הוחלפו רצועת התזמון והמותחנים אותם מחליפים במגאן אחת ל-120000 ק"מ או חמש שנים.

עלות טיפול כזה היא מינימום 2000 ש"ח - ועושים את זה רק במוסך.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אל תקנה מגאן.

פונטו, גטס, סיריון, אלו אופציות טובות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בקניית רכב בתקציב נמוך שזה צריך המון מזל. יש דגמים מסויימים שזה סתם המון, אבל ברנו מגאן בת עשרה זה המווווווווווון ואולי יותר.

לכן אני ממליץ לך לחזור לאופציית הפיאט פונטו.

למכללי הרכב השונים אין תאריך או קילומטראז' תפוגה בגדול לפי חוקי מרפי הגיר ילך או הטיימינג יקרע - יומיים אחרי שתרכוש את הרכב.

ורק כדי שתבין למה אתה נכנס - כשקונים רכב אחד הדברים המרכזיים שצריך לבדוק הוא מתי הוחלפו רצועת התזמון והמותחנים אותם מחליפים במגאן אחת ל-120000 ק"מ או חמש שנים.

עלות טיפול כזה היא מינימום 2000 ש"ח - ועושים את זה רק במוסך.

אל תקנה מגאן.

פונטו, גטס, סיריון, אלו אופציות טובות.

תודה על התגובות,

אני מבין שיש ביקורות שליליות במיוחד בנוגע לתיקונים,

ויש לזה חשיבות מאוד גבוהה כי אני לא רוצה לקנות את הרכב ואחרי שבוע לנסוע למוסך ולגלות שאני צריך להשים 5 אלף מהכיס.

הבעיה העיקרית היא שלדעתי הפונטו לא חזקה מספיק בשביל אפשרויות נסיעה בלתי מוגבלות,

האם הוא ישרוד ויצליח לעבור חלק את העליות שיש בירושלים ולמחוץ לעיר? אני לא בטוח, וזה החשש הכי כבד שלי.

תוכלו לראות את ההשוואה בין הפונטו למגאן כאן.

ממש אהבתי את הפונטו אבל לדעתי היא קטנה וחלשה מידי לרצונות שלי,

אם יש לכם הצעה כלשהי לרכב אמין וחזקה יותר מהפונטו שתיקח את העליות והנסיעה בין ערים ופנים העיר יותר בקלות,

אני תמיד אשמח לשמוע.

פורסם

למה שלא תיסע קודם על אחת ותיראה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...