Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תמצליץ על איזו אפלקציה טובה שמקליטה את שני הצדדים מבלי לפעיל ספיקר?

אני משתמש ב"מקליט שיחות אוטומטי".

עובד מושלם, ויש גם סנכרון אוטומטי לענן.

פורסם
למה לתת עצות בלי בסיס?

זה שהוא ילך לבית חולים ויתלונן על כאבי צוואר וראש, לא מזיז לה את הקצה של הבוהן, מסיבה מאוד פשוטה, אם יש פגיעת גוף הוא תובע את ביטוח החובה שלו ! ולא את שלה, לא משנה מי אחראי לתאונה, התביעת גוף תמיד תהיה כלפי ביטוח החובה של אותו הרכב בו שהה הנפגע או אם מדובר בהולך רגל מאותו רכב. לא מעבר.

למיטב ידיעתי אם נהג גורם לנזק פיזי כלשהו לאדם אחר ולא חל עליו ביטוח חובה, הוא נקלע לצרות צרורות. לבחורה לא היה ביטוח חובה - פגעה בבחור ולכאורה גרמה לו לנזקים פיזיים = הבחורה בצרות.

אך אולי אני טועה. לך יש על מה לבסס את זה?

פורסם
אמנם אני לא עורך דין, אבל אני חושב שזאת עצה גרועה. במשפט יש את עיקרון מיזעור הנזק שבאופן כללי אומר שעל הצד הנפגע לנסות ככל האפשר למזער את הנזק הכלכלי לצד הפוגע.

במילים אחרות, אם למשל נאלצת לשכור רכב בזמן ששלך במוסך, והרכב הוא, למשל, פורד פוקוס, אז תשכור רכב באותה רמה. אם תשכור, למשל, סדרה 5, כי חשבת שבמשפט תקבל את כל ההוצאות, השופט יבין את זה ולא יאהב את זה בכלל. זה בטוח לא יעבוד לטובתו, וכנראה שהשופט גם לא יחזיר לתובע את מלוא התשלום על כך בפסק הדין.

אותו רעיון עם תיקון במוסך.

אפשר להסכים עם זה ואפשר שלא, אבל זה החוק.

למען הגילוי הנאות גם אני לא מתפרנס ממתן עצות משפטיות לאנשים, זה היה יותר בכיוון של מה אני הייתי עושה בנעליו, בהחלט לא הייתי שוכר S500 או מגיע למשפט עם הליקופטר ולימוזינה, אבל עלות של סופרמיני אוטומטית ליום אפשר בכיף להוסיף לתביעה. כנ"ל יום עבודה מבוזבז על המשפט עצמו, אגרת תביעה וכו'.

ב"תעשה את זה במוסך הכי יקר" הכוונה הייתה לעשות תיקון ראוי ולא ללכת למישהו שיצבע מתחת לבית עם ספריי של טמבור ב50 שקל, אין שום צורך לצמצם נזקים עד כדי תיקון בלתי הולם.

בכל אופן איש כטוב בעיניו יעשה.

אני אישית הייתי מחפש כל דרך אפשרית (במסגרת החוק) לפתוח לשניהם ת'תחת.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לפני כשנתיים וחצי קרה מקרה דומה לאבי (התנגש בו בחור בלי ביטוחים) אצלינו זה נגמר בטוטל-לוס, היה משפט, אם תרצה פרטים ואצות להיתנהלות אוכל לתת לל את הפרטים שלו בפרטי.

how it's like to drive :twisted:

פורסם

אוקיי, עכשיו זה יותר ברור, מסכים לחלוטין.

עם המשפט האחרון שרשמת אני מסכים ביותר ממאת האחוזים.

לגבי תוכנת הקלטה, חפשו בפלייסטור ACR - All Call Recorder.

משתמש בה המון זמן והיא פשוט מעולה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
לי יש ביטוח מקיף.

הביטוח שלי יכול לסרב לתקן לי את הרכב כי הביטוח החובה שלה לא בתוקף?

אני אספר לך מה פעם קרה לחבר שלי.

נכנס בו מאחור נהג מהפזורה הבדואית, הנהג היה ניראה קטין ללא רשיון ולא ביטוח. החבר התקשר לחברת הביטוח ולמשטרה, והנהג הצעיר התקשר לכול מי שהוא מכיר.

המשטרה לא הגיעה כלל. קרובי המשפחה של הנהג הגיעו ואחד מהם אמר שיביאו את הפרטים שלו במקום את הפרטים של הנהג.

החבר סיפר את כול זה לחברת הביטוח במקביל(במשך כול הזמן הוא היה איתם בטלפון והם הנחו אותו מה לעשות), והם אמרו לו לקחת את הפרטים והביטוח של הקרוב משפחה. וכאן הם נפרדו כול אחד לדרכו.

בנתיים חברת הביטוח אמרה לחבר להכנס למוסך לקבל הערכת שמאי והתחלה של התיקון(היה לו מקיף) והם כבר ימצו את הדין עם הנהג הפוגע.

לאחר שבועיים החבר מקבל טלפון שהחברת ביטוח לא מצליחה ליצור קשר עם הנהג הפוגע(הקרוב משפחה שמסר את הפרטים טוען שהוא בכלל לא היה שם), אז הם פשוט יחייבו אותו בהשתתפות עצמית ויתקנו את הרכב.

כניראה שלחברת הביטוח יותר נוח לתקן את הנזק (שהתסכם בסביבות ה-10 אלף מינוס 1200 השתתפות עצמית) , מאשרר לרדוף אחרי מישהו מהפזורה הבדואית, להתחיל להתעסק עם עורכי דין וכו'.

סתם מראה לך שבמדינה שלנו, כמה קל להתחמק מעונש , וכמה דברים כמו "מיצוי דין" , "תביעה" יכולים להיות לא להיות שווים כלום גם אם האשמה היא מוחלטת ב-200 אחוז על הצד הפוגע.

הייתי מנסה למצות איתם את הדין במקסימום האפשרי, אבל אל תתפלא אם בסופו של דבר תצטרך לשלם השתתפות עצמית וזהו.

פורסם
אני משתמש ב"מקליט שיחות אוטומטי".

עובד מושלם, ויש גם סנכרון אוטומטי לענן.

+1. שומעים מעולה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

פשוט עצוב לראות את רמת התרבות פה.

אם זו הייתה חברה שלי, הייתי מתקן ומחתים את הנפגע על טופס שהוא מרוצה ואני לא חייב לו יותר לכלום.

אם לא הייתי מפונק מדי, כבר ממזמן הייתי נוסע באוטובוס.

פורסם (נערך)

בביטוח אמרו לי שבגלל שאין את מי לתבוע הם לא יכולים לעשות שום דבר.

אני צריך בעצמי לתבוע אותה בבית משפט לתביעות קטנות.

צריך להגיש תלונה במשטרה?

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

בתגובה להודעה שאני הולך להגיש תלונה במשטרה

האבא נכנס לתמונה:

"לא נכון יש לה ביטוח ורשיון והכל פשוט מאוד ובוא לא נאיים היות והנזק מתחת להששתפות עצמית אין מקום לערב הביטוח אמרתי לך נסגור העניין ומקסימום ננהל משפט כי יש כמה הצעות מחיר ואי אפשר לדרוש יותר כי חובתך להקטין הנזק ולא להתעשר על חשבון הפגיעה אני אחזור אילך מקסימום תן לביטוח שלך שידברו איתי אמרת לך שאני סוכן ביטוח"

פורסם
בתגובה להודעה שאני הולך להגיש תלונה במשטרה

האבא נכנס לתמונה:

"לא נכון יש לה ביטוח ורשיון והכל פשוט מאוד ובוא לא נאיים היות והנזק מתחת להששתפות עצמית אין מקום לערב הביטוח אמרתי לך נסגור העניין ומקסימום ננהל משפט כי יש כמה הצעות מחיר ואי אפשר לדרוש יותר כי חובתך להקטין הנזק ולא להתעשר על חשבון הפגיעה אני אחזור אילך מקסימום תן לביטוח שלך שידברו איתי אמרת לך שאני סוכן ביטוח"

איזה אנשים מגעילים יש במדינה הזאת ה' יעזור להם... אם הרכב מטופל במורשה תכניס למוסך מורשה אם לא תכניס למוסך הקבוע או פחח בהמלצת המוסכניק הקבוע שלך וכל זה בתיעוד שמאי (יש שמאי רכב פרטי שמומלץ פה בפורום בעלי מקצוע תבדוק אותו)

ותתבע בכל מקרה על עוגמת הנפש

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
ותתבע בכל מקרה על עוגמת הנפש

אל תעשה את זה, מכל ההמלצות את זה ספציפית - אל תעשה.

תבע על ההוצאות שלך, כל אחת ואחת מהן ותגבה עם קבלות, אבל אל תוסיף עוגמת נפש.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...