Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מבלי להיכנס לחיי הפרטים, אבא שלי (כבן 63)עבר אירוע שהוא לא יכול לנהוג.

עם זאת, הוא צלול בראשו, הולך ועדיין מתפקד כרגיל.

לבנתיים אמא צריכה רכב, ולה לא בדיוק אכפת איזה רכב אבל העיקר שיהיה אוטומט.

בעבר נהגה בקיה מנטור והסתדרה איתה מצוין.

על הפרק מכוניות שהיו רלוונטיות הן: סוזוקי SX4, פורד פוקס, קיה ריו, פאביה ובעצם כל רכב בסביבות ה 60K שהוא בין משפחתית לסופר מיני.

כמו כולם מחפשים את התמורה הגבוהה לשקל, אבל לא קל עם ההיצע שיש בשוק.

לאחרונה, אבא שלי נדלק על הג'טה 2010, קומפורט ליין.

רכב שלדעתי נותן תמורה מלאה, אם זה באבזור, מראה חיצוני וכל שאר הירקות.

הבעיה העיקרית היא המנוע, 160 כ"ס TSI.

כמובן שהרכב צריך לעבור בדיקה והכל, אבל עדיין שווה בכלל להיכנס לעסק הזה ?

כל המחלות ילדות, מנועים שהוחלפו, קלאץ' רטוב או יבש... לדעתי זה מועד לפורענות.

אשמח לדעתכם.

כמובן שאשמח לדעתכם איזה רכב יתן את התמורה הגבוהה לשקל, הפרמטרים הם.

- נהיגה עירונית

- אמא שלי תעשה בסביבות ה 5 אלף קילומטר בשנה.

- יחסית מאובזר

*נוט : עברה המחשבה לקנות רכב חדש + הלוואה, אבל לדעתי ירידת הערך הראשונית לא משתלמת. תמיד ראיתי ברכב יד 2, 3-4 שנים על הכביש כעסקה משתלמת.

תודה לעוזרים.

אוטו-מאניה :-)

פורסם

תראה, זה הימור. השאלה כמה אתה מוכן לשים עליו. יש רכבים כאלו שעברו את ה 100K בלי בעיות, ויש כאלו שהמנוע קיפח את חייו אחרי 30K. לדעתי רכב כזה צריך לרכוש בהנחה משמעותית מהמחירון.

פורסם
תראה, זה הימור. השאלה כמה אתה מוכן לשים עליו. יש רכבים כאלו שעברו את ה 100K בלי בעיות, ויש כאלו שהמנוע קיפח את חייו אחרי 30K. לדעתי רכב כזה צריך לרכוש בהנחה משמעותית מהמחירון.

תודה על התשובה המהירה, הרכב כמובן מתחת למחירון...

לדעתי אני פשוט אפסול את דעתו של אבא שלי ואחפש רכב שנותן נתונים דומים (משפחתית מאובזרת, מנוע לא פרמטר).

אוטו-מאניה :-)

פורסם

יונדאי i30 או קיה פורטה/סיד ברמת גימור EX.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מציע לך לקנות איזה משפחתית יפנית כמו טויוטה קורולה.

אם אתם באמת דלוקים על השילוב של די.אס.ג'י עם גיר טי.אס.איי, אז אני ממליץ לקנות רכב חדש ולקבל את האחריות של שנתיים לפחות. אבל הקילומטראז שלכם נמוך, אז אולי חבל להיכנס להוצאה כזו.

בהצלחה

פורסם

אם טריקת הדלת והאבזור עושים לו את זה אז אוקטביה 1.6 אלגנס בשנים האלה הגיעה עם ריפודי עור, חישוקי מגנזיום, מראות מתקפלות חשמלית, בקרת אקלים מפוצלת ובטח עוד כמה זוטות.

המנוע הותיק וגיר אוטומטי רגיל מפגינים בעלי רקורד אמינות עדיף על המחליפים שלהם.

פורסם
אם אתם באמת דלוקים על השילוב של די.אס.ג'י עם גיר טי.אס.איי

הפוך, ביז'ו, הפוך.

תעשה שעורי בית לפני שאתה נכנס לתחום הייעוץ.

פורסם
הפוך, ביז'ו, הפוך.

טעות קולמוס בסך הכל. ההודעה שלי נכתבה בשעת לילה מאוחרת, אותות העייפות ניכרים.

שיעורי בית אני לא צריך לעשות כי החזקתי ברשותי סקודה אוקטביה 1.8 טי.אס.איי עם גיר די.אס.ג'י7 ידוע לשמצה.

פורסם
אם כבר ג׳טה מהשנים האלו תקנו את ה1.6.

אין תקלות

לא מדויק, כי המנוע הזה הגיע גם כן עם שילוב די.אס.ג'י. צריך לבדוק את זה היטב.

אני מסכים בהחלט שבשילוב של גיר פלנטרי 6 הילוכים- המצב שונה, אבל בכל מקרה שווה לבדוק את תקינות הגיר, כי גם הגיר הפלנטרי לא זול לשיפוץ

פורסם
הפוך, ביז'ו, הפוך.

ואגב, מר פסאט היקר, או שמא יש לכנותך הנציג הרשמי (והמתחבא ומסתתר) של חב' צ'מפיון בפורום, חבל שאתה לא משמיע את דעתך המלומדת כיועץ בכיר בחב' צ'מפיון בפוסטים שעוסקים בתקלות קשות במותגי הבית כגון בעיות במנועים שהולכים בסקודה סופרב 1.8 טי.אס.איי לאחר 100 אלף ק"מ.

אולי כדאי לך לבקש מהמעסיק (חב' צ'מפיון) לשנות אסטרטגיה וליטול חלק בדיונים גם אם כואבים, אודות פאשלות קשות ברכבים שאותם מייבאת צ'מפיון.

פורסם
אם כבר ג׳טה מהשנים האלו תקנו את ה1.6.

אין תקלות

צודק.

לדעתי כדאי לך לשקול לרכוש את גרסת המנג'ר, אמין מאד, ומקבלים את אותה נוחות. אם מחפשים טוב אפשר למצוא גם כזו עם אבזור מקסימלי, אבל זה לא שכיח, ראיתי אחת כזו.

חשוב לוודא שהגיר עבר את השיפורים של מכטרוניקס וקלאצ'ים, והוא תקין (אם יש רעידות בין ראשון לשני, הייתי הולך טרום הרכישה עם בעל הרכב למוסך מרכזי שיעשו בדיקה לקלאצ'ים, אם צריך שיוחלפו טרום הרכישה), אם כן והכל תקין, אני בטוח שתהנו ממנו שנים רבות בלי בעיות, במיוחד נוכח הנסועה המועטה שלכם. (במודלים 2011 הגיר עדיין באחריות עד 2016)

במחיר שציינת ואף פחות תוכל למצוא מודל 2011 עם נתונים טובים.

אני מחזיק בדגם זה, ומרוצה מאד, רכב מרווח מאד, עם תא מטען עצום, נוח גם ליושבים מאחור, יציב ובטוח. וגם צריכת הדלק שלו לא רעה בכלל (מעל ל13 ק"מ לליטר בממוצע לנסיעה רגועה, ומשולבת שבעיקרה נסיעות קצרות וערוניות\מרומזרות)

• תוכן חדש...