Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 156

קלמן
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מודל 2000 עד 2002.

האם כדאי? דגמים מומלצים? מה לבדוק? איזה בעיות צפויות?

כדאי? זו שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך...

מה לבדוק? אם מדובר בסלספיד, רצוי מאוד שתבדוק אם אתה מסתדר ואוהב את תפעול התיבה הרובוטית הזאת- לא כל אחד היה אוהב את אופן הפעולה שלה.

באופן כללי, האלפא נותנת אלמנטים שהרבה מכוניות לא יכולות לתת,

אם זה איכות בניה פנימית מעולה, רכיבים, מתגים, מנופים ולחצנים נעימים לשימוש בדש-בורד מעוצב להפליא כמיטב המסורת האילטקית,מושבים רכים ונעימים ותחושת יוקרה מיוחדת במינה.

בגרסת הסלספיד שנהגתי, למעט הגיר המעצבן מצאתי את האוטו נוח להדהים וחזק מאוד.

טיפול תקופתי של ה-156 לא יהיה זהה לטיפול של יפנית ו/או צרפתית למשל...

חלקי החילוף לא זולים, נסיון המוסכים ברכבים האלו מועט... (סיבה גם לשוק "קשה")

שורה תחתונה, אם יש לך את התקציב והכסף זו קנייה מעולה.

דגמים מומלצים? אני הייתי רוכש את ה-2 ליטר ידנית.. אם תמצא אחת כזאת..

(על ה-2.5 ליטר טיפט' לא נהגתי).

אמיר.

פורסם
כדאי? זו שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך...

אם זה איכות בניה פנימית מעולה, רכיבים, מתגים, מנופים ולחצנים נעימים לשימוש בדש-בורד מעוצב להפליא כמיטב המסורת האילטקית

אמיר.

איכות בנייה פנימית מעולה?? אתה רציני? אולי עיצוב מדהים, חומרים טובים אבל איכות הבנייה עצמה הרבה פחות ממעולה. יש לחבר שלי רכב כזה, כל הפנים מקרקש ומצקצק, גם שהרכב היה חדש.
פורסם
איכות בנייה פנימית מעולה?? אתה רציני? אולי עיצוב מדהים, חומרים טובים אבל איכות הבנייה עצמה הרבה פחות ממעולה. יש לחבר שלי רכב כזה, כל הפנים מקרקש ומצקצק, גם שהרכב היה חדש.
לא יודע מה יש לחבר שלך,

אני נהגתי על 156 שנת 2001 ולא היו לי שום קירקושים, גם במהירויות תלת-ספרתיות.

פורסם

לא נהגתי על הרכב לצערי, אבל לפי מה שקראתי הבנתי שהחסרונות הם:

1.איכות הבניה בתא הנוסעים קטסטרופלית, והאבזור דל מאוד.

2.המרחב בתא הנוסעים לא שופע כלל, בעצם בסיס הגלגלים הוא דומה לשל משפחתית קומפקטית.

3.תיבת הסלספיד מעצבנת מאוד.

3.נוחות הנסיעה לוקה בחסר, ובגדול. אוטו כתבו:" האלפא חובטת בכל מהירות, למעט מהירות כה גבוהה הנמדדת במושגים בליסטיים".

לעומת זאת, היתרונות הם:

1.העיצוב החיצוני מדהים לטעמי. העיצוב הפנימי מאוד יפה גם כן, אבל האיכות...

2.המנוע מדהים, גם בשנים האלה(שהמנוע בעל כ-150 כ"ס, ולא 165 כמו שבדגם החדש).

3.התנהגות הכביש מדהימה-באף מכונית משפחתית לא תמצא הגה כ"כ חד, כ"כ מדוייק כמו של האלפא הזו(כך כתב מגזין הגה)

קישור למבחן בין האלפא לבין הונדה אקורד:

http://www.motocar.co.il/motocar/tests/test.asp?id=409&manuf=172

פורסם
לא נהגתי על הרכב לצערי, אבל לפי מה שקראתי הבנתי שהחסרונות הם:

1.איכות הבניה בתא הנוסעים קטסטרופלית, והאבזור דל מאוד.

2.המרחב בתא הנוסעים לא שופע כלל, בעצם בסיס הגלגלים הוא דומה לשל משפחתית קומפקטית.

3.תיבת הסלספיד מעצבנת מאוד.

3.נוחות הנסיעה לוקה בחסר, ובגדול. אוטו כתבו:" האלפא חובטת בכל מהירות, למעט מהירות כה גבוהה הנמדדת במושגים בליסטיים".

לעומת זאת, היתרונות הם:

1.העיצוב החיצוני מדהים לטעמי. העיצוב הפנימי מאוד יפה גם כן, אבל האיכות...

2.המנוע מדהים, גם בשנים האלה(שהמנוע בעל כ-150 כ"ס, ולא 165 כמו שבדגם החדש).

3.התנהגות הכביש מדהימה-באף מכונית משפחתית לא תמצא הגה כ"כ חד, כ"כ מדוייק כמו של האלפא הזו(כך כתב מגזין הגה)

קישור למבחן בין האלפא לבין הונדה אקורד:

http://www.motocar.co.il/motocar/tests/test.asp?id=409&manuf=172

יש לי ניסיון מסוים על ה-156 לפני המתיחה ואחריה.

בנוגע לחסרונות שלך:

1. איכות הבנייה לא כ"כ גרועה בכלל. לא טובה במיוחד אבל גם לא נוראית. האיבזור דווקא טוב.

2. המרחב באמת קטן, במיוחד מאחור. צריך לשים לב שמדובר במשפחתית ולא במשפחתית גדולה כך שמבחינת מרחב פנים צריך להשוות אותה לפורד פוקוס ולא לפורד מונדיאו נניח.

3. תיבת הסלספיד לא נוראה כלל. צריך זמן להתרגל אבל היא מהנה בהחלט לנהיגה ספורטיבית. וגם לנהיגה רגילה היא בסדר, לנהג חובב ההגה.

4. נוחות הנסיעה סבירה בהחלט. לא פחות טובה משל האקורד לטעמי. בוודאי לא משהו שמפריע ביום יום.

יתרונות:

1. בהחלט עיצוב יפיפה.

2. מנוע ה-155 כ"ס מרגיש מאוד חזק, יותר חזק מכל מנוע 2.0 מקביל, בוודאי יותר חזק משל האקורד. עוזרת לזה תיבת ההילוכים הידנית (לצורך העניין גם סלספיד זה ידני). ה-165 כ"ס נפלא לא פחות.

3. התנהגות הכביש באמת מצוינת למכונית בסדר הגודל הזה. היא מרגישה הדוקה וזורמת מאוד. ההתנהגות טיפה נפגמה ע"ח נוחות עדיפה בדגם החדש אבל זו עדיין המכונית החדה והמדויקת ביותר בקבוצה. ההגה מעט קל מדי לטעמי אבל הוא כ"כ מהיר שזה מפצה על זה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה לכולם, התחלנו יפה ובואו נתקדם:

נהגתי, ואיכות החומרים, הגימור והיכולת להחזיק מעמד עם השנים מרשימה.

רציתי לשמוע יותר פרטים בקשר למנוע ולגיר. איך יורגשו ההבדלים בין 2 ל' ל- 2.5ל'? מהי תיבת הילוכים Q-System ?

פורסם
תודה לכולם, התחלנו יפה ובואו נתקדם:

נהגתי, ואיכות החומרים, הגימור והיכולת להחזיק מעמד עם השנים מרשימה.

רציתי לשמוע יותר פרטים בקשר למנוע ולגיר. איך יורגשו ההבדלים בין 2 ל' ל- 2.5ל'? מהי תיבת הילוכים Q-System ?

הבדלים בין 2 ל-2.5 לפי מבחנים והגיון בריא.

לפי מבחנים ל-2.5 יש בעיה של "אף כבד", כלומר המנוע עצמו כבד יותר מה-2.0 וזה משפיע על ההתנהגות בצורה כלשהי (בין השאר - יותר תת היגוי, פחות היענות לפקודות הגה וכולי). בנוסף, אם תשים לב לנתוני המנועים, ל-2.5 ליטר יש מומנט נמוך למדי (גבוה רק בקג"מ וקצת מה-2.0) והוא גם לא מגיע בסל"ד נמוך בהרבה, כך שהיתרון של המנוע הגדול יותר הוא לא כזה משמעותי. בכל מקרה אני לא יודע למה אתה רגיל, אבל ה-2.0 מאוד חזק באופן יחסי, גם תודות לגיר הידני.

תיבת ה-Q היא תיבה אוטומטית מתוחכמת והייתי מוותר עליה במקומך, היא בהחלט פוגעת ב"אלפיסטיות" של האוטו :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש גם הבדלים גדולים בצריכת הדלק בין המנועים הנ"ל למרות שלטעמי האישי (ונהגתי בשתיהן) ה-2.5 שווה כל גרוש בהפרש מחיר בקנייה ובאחזקה ולא סתם נחשב למנוע פנינה.

אכן ה-2.0 עקב מנוע קל יותר מתנהגת בצורה יותר ניטראלית וספורטיבית.

עם זאת ההבדלים הם הבדלי קצה!

סה"כ רכב מצויין שמזדקן בכבוד,במיוחד יחסית למחיר מחירון הנמוך עד מצחיק.

גורג

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

בתור חובב אלפות ובעלים לשעבר של אחותה הקטנה של ה156 אני יכול להגיד לך שרוב

הדברים שנאמרו כאן הם נכונים , אני הייתי גם הולך על גרסת ה2.0 ידנית בעלת ה 155 כ"ס

מדובר במנוע מצויין בעל זמינות כוח טובה מאד , בקשר לגרסת הסלספיד היא קצת קופצנית זה נכון

אבל היא מהווה לדעתי את הפשרה הכי טובה שנהג שאוהב לנהוג יכול לקבל !

גם תיבה אוטומטית כאשר אתה תקוע בפקק וגם אפשרות העברת הילוכים כמעט כמו בידני!

לגבי ה2.5 V6 מדובר באמת במנוע די כבד שמשפיע על האף הקדמי ב 156, אחד הפתרונות

שכמה אנשים אצלנו המועדון עשו זה להחליף את הבולמים לבולמים ספורטיביים יותר כגון KONI

וכדומה , מה שעוזר בצורה משמעותית לאחיזה ומפחית את את בעית המשקל מקדימה ...

יש כמה 156 2.5 V6 ידניות בודדות בארץ , אבל שווה לחפש אותן כי הן עדיפות בהרבה על תיבת

ה Q SYSTEM שלדעתי מסרסת את ה V6 האימתני בעל ה 192 כ"ס ...

לגבי כל הקירקושים ואיכות ההרכבה , זה נכון יש פה ושם כמה קירקושים אפילו אצלי ב 147 היו

אין מה לעשות אלפא עדיין לא הגיעו לבקרת איכות ובנייה של גרמניות , אבל הם בהחלט במסלול

הנכון , כל הפאקים האלה מתגמדים לעומת העיצוב הלא פחות ממדהים של ה 156

שכבר עכשיו הופכת להיות קלאסית אמיתית !

בקיצור כמו שהסיסמא אומרת : " אלפא רק אם אתה מתאים לה! "

זאת התשובה הכי קצרה שיש!

שאול :-o

Il Futuro ha un passato legendario

8C Competizione

Alfa Romeo 156 2.0 T.S 2000

Alfa Romeo 75 1.6 Carb.1990

Lancia Dedra 1.6 1997

פורסם

שאול...

לא רוצה להחליף סמיילי?:wink:

על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

ג'ורג'י !

אתה גם פה ! :-P:shock:

לא אני לא רוצה להחליף סמיילי , זאת החתימה שלי ! :twisted:

מה עם ה 156 שלך גורג' ?

בדרך ?

או שעדיין מחכים להפתעה מארץ האוטו באן!:wink:

שאול :-o

Il Futuro ha un passato legendario

8C Competizione

Alfa Romeo 156 2.0 T.S 2000

Alfa Romeo 75 1.6 Carb.1990

Lancia Dedra 1.6 1997

פורסם

גם וגם:wink:

•  

פורסם

עדיף לקנות סדרה 3 קצת ישנה יותר של במוו.

הבמוו מהנה יותר לנהיגה, בנויה לתלפיות ומונעת על ידי הגלגלים הנכונים.

חשוב לחפש אחת עם מנוע 6 בטור , חשוב לחפש אחת ידנית.

אם תמצא, תקבל רכב ששומר על ערכו טוב יותר ומתקלקל הרבה פחות.

זו דעתי.

• תוכן חדש...