Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי שמשות מטל של בוקר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל בוקר כשאני נוסע לעבודה (בשעה 6:30) אני בא לאוטו וכולו מלא מים קפואים מטל ואי אפשר לראות כלום בלי לנקות. להבשיר את האוטו יקח זמן עד שהמנוע יתחמם וזה גוזל לי זמן רב.

בכל בוקר אני עובר על כל השמשות ברכב עם מטלית ג'ילדה אבל הבעיה שזה משאיר לי סימנים על החלונות כשמתייבש. האם יש מטלית שמנקה ומייבשת את המים מבלי להשאיר סימנים ?

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

לא נראה לי שמגב קטן כזה יעזור כי צריך להבשיר אותן והג'ילדה עושה תעבודה (את העבודה) אבל משאירה סימנים מעצבנים האם יש איזו מגבת או מטלית שמיועדת לניקוי / ייבוש השמשה שאתם משתמשים ?

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

עצה שראיתי בפורום ואני מיישם גם בהצלחה:

סע עם חלונות פתוחים ותדליק מזגן על קור, תסבול דקה אחת אבל אחרי זה לא יהיו לך בעיות

פורסם

מגב קטן עושה את העבודה יופי, בכל המכוניות שהיו לי. מנגבים את הטל, נכנסים לאוטו ומפעילים מזגן (לא עקרוני אם על חום או קור, ממילא מה שחשוב זה ייבוש האוויר) ואשכרה רואים לאן נוסעים - פטנט נחמד בבוקר, חבל שלא כולם משתמשים בו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הטל מחוץ לרכב או בתוך?! למה אתה צריך מגב קטן אם יש לך את המגבים של הרכב? מתיזים מים על השמשה ומנגבים כרגיל ונוסעים עם חלון פתוח לכמה דקות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני צריך מגב קטן כי ברוב עוונותיי יש לי ברכב 6 שמשות אשר לעניות דעתי חיוניים למעשה הנהיגה, ומתוכם המגבים מכסים אחת בלבד.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פתיחה של החלון מנגבת את כל הטל. וזו בעייה שלך שאין לך מגב אחורי :)

פורסם (נערך)

ומה לגבי מראות שלא בהכרח יש להן מפשירים? מה לגבי פנסים מלפנים ומאחור?

לנקות ידנית רכב מטולל זה תמיד רעיון טוב. חוסך את הצורך להמתין במקום (או, גרוע מכך, להתחיל נסיעה) עם כל המגבים, המתזים והמפשירים מופעלים, ומצמצם את השימוש בהם במהלך הנסיעה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

SlowRide - פתיחת חלון והעלאתו חזרה מעלה אותו מלוכלך בשיירי מים ובימים קרים פתיחת חלון היא לא הפתרון האידיאלי, נקודה. לגבי מגב אחורי, רוב כלי הרכב בישראל אינם מצוידים בו וגם אם כן - מגב לא מנגב את כל שטח השמשה. תחליט לבד מה עדיף - 15 ש"ח כהשקעה פעם בעשור +/- ודקה וחצי כל בוקר לעבור על שמשות, מראות ופנסים, או להיכנס, להפעיל מגבים, מזגן, לשחק עם החלונות ועדיין לראות פחות.

חן ג. - כמות האנשים שנוסעים ולא רואים כלום בבוקר מבהילה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מה גם שפעולת המגבים והמתזים עצמה משיחה את הדעת (בעבר אף חששו שהיא "תהפנט" את הנהג) ולכן רצוי שהשמשה תהיה נקיה ככל הניתן מראש.

פגשתי אפילו נהגים שחוששים להשתמש במתזים בזמן תנועה, פשוט כי השמשה שלהם מלוכלכת מראש יותר מדי וההתזה יוצרת "כתם" שלמגבים לוקח כמה שניות להסירו ולכן נוצרת (באופן פרדוקסלי) הפרעת שדה ראיה מעצם השימוש במתזים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש מתזים שמרססים מים בפיזור גבוה ואז באמת שדה הראיה נחסם כשהם עובדים. אבל ברוב המכוניות יש 2 סילונים לכל מתז ויש מספיק שדה ראיה.

פגשתי גם זקן אחד שנכנס במחסום בגשם כי הוא חשב שהמגב שעולה הוא בעצם המחסום שנפתח.

לדעתי, עדיף שאנשים במצב הזה לא ינהגו בכלל.

SlowRide - פתיחת חלון והעלאתו חזרה מעלה אותו מלוכלך בשיירי מים ובימים קרים פתיחת חלון היא לא הפתרון האידיאלי, נקודה. לגבי מגב אחורי, רוב כלי הרכב בישראל אינם מצוידים בו וגם אם כן - מגב לא מנגב את כל שטח השמשה. תחליט לבד מה עדיף - 15 ש"ח כהשקעה פעם בעשור +/- ודקה וחצי כל בוקר לעבור על שמשות, מראות ופנסים, או להיכנס, להפעיל מגבים, מזגן, לשחק עם החלונות ועדיין לראות פחות.

אם תפתח ותסגור מיד יהיו לך מריחות של מים. אם תתחיל לנסוע 5 דקות ואז תסגור זה יעלה נקי. זה לא עניין של 15 ש"ח חיסכון, אני לא מבין את הצורך בזה.

שטח הכיסוי של המגב האחורי שונה בכל רכב. אצלי זה חושף מספיק שטח בשביל נסיעה בבטחה.

גם את המראות אולי הייתי צריך לצאת ולנגב פעם אחת בכל החורף הזה. אף פעם לא היה מצב שהן מלאות באדים ולא ניתן לראות כלום.

פורסם

המראות לא מלאות באדים, כי אם בטיפות, וזה מפריע. אבל הי, אם עדיף לנסוע 5 דקות ולקפוא בשביל לא לעבור דקה עם מגב - קטונתי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כמות האנשים שנוסעים ולא רואים כלום בבוקר, לפני צהריים, בצהריים, אחרי צהריים, לפנות ערב, בערב, בלילה, לפנות בוקר, בימי חול, בשישי, שבת, חג, מועד ונופל מבהילה.

.....

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...