Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נכון, אבל הנזק יהיה בהיקף קטן יחסית. מי שרוצה להתגונן יותר טוב - יש פתרונות חינמיים כמו לינוקס, זה דורש הסתגלות ומישהו צמוד שיכול לתפעל ולקנפג.

הבעיה שבעסק לרוב יש תוכנות יעודיות שעובדות רק על וינדוס. פתרון להשתמש בתוכנות webיות ככל הניתן או תוכנות קליינט כאשר הקבצים נשמרים על שרת שאין גישה אליו למשתמש דרך הרשת.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מעניין אותי אם היה לפותח השרשור אנטי וירוס. אם כן איזה?

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

היה במחשב את התוכנה של מייקרוסופט ( ואכן הווינדוס חוקי ).

בנוסף, לצערי היה אנטי וירוס בגירסה החינמית של NOD32 שכאמור פעילה למשך חודש. החודש עבר לא מזמן ושכחתי להתקין אחד חדש ( תקופת מבחנים עבורי, לא היה לי הרבה זמן פנוי ) וזה תפס אותנו בדיוק בין לבין ( יש תקופות קצרות שבהן אין אנטי וירוס במחשב בגלל שהתאריך של הרשיון פג ) והתוכנה זיהתה קבצים חשודים במחשב אחרי כל מה שקרה ( כשניגשתי במחשב בפעם הראשונה שאבא שלי הבין שמשהו לא טוב קרה למחשב ) אבל כניאה שאין הגנה REAL TIME ( + לא היה DATA BASE מעודכן אז כניראה שזה גם משהו שגרם להתמודדות פחות טובה ).

אגב, לגבי ההרשאות, בתאריה גם על הקובץ הזה זה היה אמור לעבוד, שכן כניראה שהותקן משהו ואם אין הרשאות לכך ( אלא אם כן יש ווירוסים מתוחכמים גם בקטע הזה, ואני מניח שכן ) אז כניראה שמשהו היה נמנע.

בכל אופן אבא שלי עבר על כל מה שיש לו בגיבוי ואפשר להגיד שמה שחשוב לעסק נשמר, הבעיה היא עם הדברים האחרים ( תמונות שהאחיות שלי שמרו במחשב וכו' ).

פורסם

ראיתי רק פתרון אחד, האתר שמעלים אליו את הקובץ.

הגעתי לזה גם לפני כן,

מסתבר שהיה וירוס דומה עם הצפנה פחות טובה שהאתר הזה מצליח לשחרר, לא את ההצפנה הזו.

פורסם

היה לי מקרה דומה של לקוח לפני כמה שבועות, ב20 לינואר ליתר דיוק, בזמן ההתפרצות של הוירוס הזה מחדש ברחבי אירופה.

מלבד גיבויים או אם במקרה הפעלת SHADOW COPY על הכוננים שלך מלפני זה, לא ניתן לשחזר את המידע, אולי שחזור מידע מכונן קשיח יעבוד אבל זה בעייתי ממגוון סיבות. ההצפנה הזו חזקה מאד, 1024 ביט אם אני לא טועה.

האנטיוירוס היחיד שמנע את ההדבקות הוירוס הזה על פי חתימתו האחרונה הינו ESET.

לאותו לקוח שפנה אלי עקבתי אחר ההוראות ל DARKNET כדי לברר אודות עלות מפתח ההצפנה כדי לשחזר את הקבצים, בכתובת שקבלתי נתבקשתי להפקיד 3 ביטקויין - ערך של 640$ בזמנו לארנק וירטואלי. כל זאת תוך חמישה ימים מרגע התפרצות הוירוס במחשב. אותו לקוח החליט לוותר על התענוג ופשוט לפרמט.

במקרה אחר, ראיתי כי בקשו 8 ביטקויין! כנראה זה משתנה ממחשב למחשב מסיבה כלשהי.

לכן, לא לפתוח מיילים אשר אתם לא מכירים, לגבות! ולהפריד את כונן הגיבוי מהמחשב בתום הגיבוי, להשתמש בשירות דואר אינטרנטי או של ספקי האינטרנט אך לא להוריד את המיילים מהשרת (לאותו לקוח הוצפן קובץ הPST גם כן), להפעיל SHADOW COPY במחשב (אם יש לכם XP הגיע הזמן שתתקדמו), וחשוב מאד - האנטיוירוסים החינמיים אמנם מעניקים תחושת הגנה, אך בימינו עדיף חבילת הגנה - INTERNET SECURITY אשר מגנה גם מנסיונות חדירה, התנהגות לא נורמלית של המחשב, חתימות וירוס עדכניות מאד ועוד.

גילוי נאות - אני בעל מעבדה לתיקון מחשבים ומשווק מורשה של רוב תוכנות ההגנה הביתיות (והעסקיות) המוכרות בשוק.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

גם לנו הצפינו את קובץ ה PST.

המזל שהדואר מוגדר כ IMAP ולכן חלק מהמיילים ( אלו שהמידע מהם אבד מהשבוע האחרון ) "ניצלו"

לגבי ה SHADOW COPY, צריך להפעיל את זה או שזה אוטומטית?

פורסם

זה לא אוטומטי כי זה גוזל מקום מהכונן הקשיח, זה בעצם מייצר עותק מוסתר של הכונן/תיקיות/קבצים שאתה בוחר, כמו ש system restore גם מוגבל במקום. תחפש בגוגל enable volume shadow copy windows 7.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אגב, דיברתי עם טיק טק ולצערי הם נתקלו בהמון מקרים כאלו ואמרו בכנות שכמעט ואין סיכוי להציל מזה משהו.

הדבר היחיד שהם יכולים להציע בשלב הזה הוא לשחזר קבצים שנמחקו, מה שלא כ"כ עוזר.

פורסם

קרה לנו בעבודה במתקפה של אוגוסט 2014. הבעייה היתה בעיקר במקומות של כוננים ממופים, שמבחינת הווירוס נמצאים במחשב הנגוע. כל מה שהיתה אליו גישה חופשית נהרס, ורק גיבוי הציל את העניין.

לפחות למדנו עוד דרך התגוננות: אפשר לתת הרשאות Read Only לכל התיקיות ותת-תיקיות שמחזיקות את החומר הפרטי שלכם, שלא דורש שינוי תדיר (למשל תמונות, קבצי ווידאו, PDFים וכד'). נכון, עדיין תצטרכו לפרמט את המחשב אם יתקוף אתכם ווירוס הכופר הזה, אבל לפחות תוכלו להציל את המידע הפרטי שלכם ולהעביר אותו למחשב החדש\מפורמט.

פורסם (נערך)

מכים שנית, הפעם cryptoWall 3.0

במחשב של אמא של חברה שלי.

אותו עקרון בדיוק, הפעם הקובץ עצמו נפתח אבל המידע בפנים מקודד.

שמרתי על המחשבים של העסק - לא חשבתי ללכת לשמור על המחשבים של חברה שלי :?

500 דולר לשחרור הקבצים.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • תוכן חדש...