Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקרה מצטער,

אבי, שעובד הרבה עם המחשב בבית, פתח מייל כלשהו ונפל בפח ( המחשב בבית משרת אותו הרבה בשביל דברים שותפים לעסק, כך שזו תקלה ).

מה קרה? חפשו בגוגל CTB LOCKER.

או בקצרה: הנבלות הצפינו כמעט כל קובץ שיש במחשב ( כל קבצי האופיס, PDF, תמונות וכו' ) בבקשה לתשלום.

שקלנו לשלם ( ואנחנו עדיין חושבים ) השאלה מה המחיר. ואני לא מצליח להיכנס לשרת שלהם בשביל לבדוק את זה. בעקרון עדיף שילך לתרופות כניראה.

את השעות האחרונות "בזבזתי" בנסיון אולי לתפוס העתקים מוחבאים של WINDOWS, אבל לא עזר בכלום.

"באורח פלא" לא קיימות נקודות שחזור מערכת פרט להיום כך שאין העתקים מוחבאים של שום קובץ.

לאבי יש גיבוי לרוב הדברים החשובים כך שמהבחינה הזו אפשר איכשהו לצאת "בזול".

אז רציתי לשתף אותכם שלא לפתוח מיילים מוזרים ( אצלנו בבית למדו את הלקח היום ) וישר למחוק אם יש משהו חשוד.

חשבתי אולי לשלוח את הקשיח לשחזור קבצים, אבל הבנתי שהשיטה לא מוחקת את הקבצים אלא רק "מעדכנת" אותם כך שאין לי מושג אם זה בכלל יהיה יעיל ( אם למישהו יש נסיון עם זה אשמח לשמוע ).

בין היתר כמובן שמקרים כאלו מעלים בי רצון לרכוש INTERNET SECURITY של אחת מהחברות בתחום, איזה הכי מומלץ?

פורסם

אתה יכול לנסות לבצע סריקה עם live cd לראות אם ניתן לשחזר חלק מהקבצים. אבל אם הכל מגובה, בשביל מה? פשוט פרמט את הכל והתקנה נקייה.

פורסם

משתתף בצערך.

שחזור נתונים לא יעזור כי הקבצים הוחלפו ע"י כאלה מוצפנים, הדבר היחיד שיעזור זה ביטול הצפנה, וזה מן הסתם בתשלום.

אם יש לכם את הדברים החשובים מגובים - אל תתפתה, שימותו הנבלות, תדאג לאפס (פרמוט) את המחשב הזה, לך תדע איזה עוד רוגלות יש שם.

אז רציתי לשתף אותכם שלא לפתוח מיילים מוזרים ( אצלנו בבית למדו את הלקח היום ) וישר למחוק אם יש משהו חשוד.

תשמע זה פחות או יותר א'-ב' של האינטרנט. "לא לפתוח מיילים חשודים, לעולם לא להתקין שום דבר שיש בהם" זה בסיסי כמו להסתכל ימינה ושמאלה במעבר חצייה או לא להיכנס למסחריות של אנשים חשודים שמציעים לך סוכריות וטרמפ הביתה..

קל וחומר כשמדובר על מחשב עבודה עם דברים חשובים עליו. (ועוד בלי אנטי וירוס, לפחות חינמי.. אוי גוועלט)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

התקנתם איזה משהו מאותו לינק? שהכניסה ללינק הספיקה לכל זה לקרות?

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

כניסה ללינק חשוד לא תעשה כלום לקבצים במחשב (אבל כן תזבל את הדפדפן...).

חייבת להיות התקנה, או במילים אחרות, עוד לחיצה על חלון קופץ / דיאלוג לאישור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אכן וירוס קטלני

מה שאני נוהג לעשות זה לשלוח מיילים חשודים לכתובת מייל שפתחתי בוואלה ולפתוח אותו במחשב ישן שאין עליו כלום

כך שגם אם יש נזק הוא חסר ערך ואני מפרמט אותו מחדש.

גם אני קיבלתי את ה CTB שנשלח לכאורה מכתובת של חבר מחו"ל ובגלל סגנון כתיבה חשוד פתחתי במחשב ישן שאכן נדבק

פורסם
משתתף בצערך.

שחזור נתונים לא יעזור כי הקבצים הוחלפו ע"י כאלה מוצפנים, הדבר היחיד שיעזור זה ביטול הצפנה, וזה מן הסתם בתשלום.

אם יש לכם את הדברים החשובים מגובים - אל תתפתה, שימותו הנבלות, תדאג לאפס (פרמוט) את המחשב הזה, לך תדע איזה עוד רוגלות יש שם.

תשמע זה פחות או יותר א'-ב' של האינטרנט. "לא לפתוח מיילים חשודים, לעולם לא להתקין שום דבר שיש בהם" זה בסיסי כמו להסתכל ימינה ושמאלה במעבר חצייה או לא להיכנס למסחריות של אנשים חשודים שמציעים לך סוכריות וטרמפ הביתה..

קל וחומר כשמדובר על מחשב עבודה עם דברים חשובים עליו. (ועוד בלי אנטי וירוס, לפחות חינמי.. אוי גוועלט)

תלוי איך בנוי הוירוס. הקובץ המוצפן שונה לחלוטין מהקובץ המקורי. אם הוירוס פשוט יחסית, קורא את הקובץ, מצפין, כותב אותו חזרה, מוחק את הישן ומשנה את השם, יש סיכוי טוב לשחזור קבצים.

כל עוד הוא לא מקפיד לדרוס ספציפית את הסקטורים הרלונטיים לקובץ הישן יש מצב לשחזר. אם הוא מספיק חכם כדי לדרוס, אין סיכוי.

פורסם

חוק ראשון בשחזור מידע זה להפסיק לעבוד באופן מיידי אחרי המחיקה, ואת השחזור לעשות בדיסק משוכפל, לא במקור.

במקרה דנן כבר נתנו לווירוס לרוץ כמה שעות טובות (והרי הצפנה לוקחת זמן, במיוחד בקשיחים מכניים, יש מצב שתוך כדי שהוא מראה את ההודעה הוא עדיין מצפין בפועל, כלומר היה נגרם פחות נזק אם היו מושכים את כבל החשמל מהשקע באותה השנייה ומתייעצים) והמחשב עבד תוך כדי, שכתב סקטורים והשד יודע מה עוד..

לדעתי המקרה עבוד

אם כי מישהו עם מספיק אמביציה וכסף ימצא איך לשחזר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)

מטעמי ביטחון המידע שלכם, אם בכל זאת בחרתם להשתמש בחלונות, אל תעבדו עם יוזר שיש לו הרשאות אדמין. תעבדו עם יוזר שאין לו הרשאות להתקין שום דבר ותודאו שUAC יהיה גבוה.

מעבר לזה ממליץ בחום לגבות את החומר החשוב לפחות פעם בשבוע לCLOUD או לפחות להתקן אחר.

כניסה ללינק חשוד לא תעשה כלום לקבצים במחשב (אבל כן תזבל את הדפדפן...).

חייבת להיות התקנה, או במילים אחרות, עוד לחיצה על חלון קופץ / דיאלוג לאישור.

במקרים מסויים זה מפעיל EXE. כבר נתקלתי באתרים שמנסים להפעיל EXE. היוניקס שלי בזמנו התלונן שהוא לא יודע מה לעשות עם הקובץ המוזר הזה. הרי הוא לא יודע להריץ. :D

חבר'ה תשמרו על המידע שלכם. גלישה בטוחה. :)

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

למחוק את הוירוס זו לא הבעיה בסיפור כאן...

אני מתכוון פשוט לפרמט את המחשב, אי אפשר לדעת מה עוד מתחבא אחרי כזאת כניסה.

הבעיה הייתה הקבצים, מסתבר שלרוב יש גיבוי ולמה שאין גיבוי שהיה קריטי הוצאנו מחדש מהמייל.

אגב, ממה שהבנתי מאבא שלי ( שהוא לא מבין גדול במחשבים ) הוא פתח את המייל ופתח את הקובץ ששלחו לו שם ( אמר שהרגיש שמשהו מוזר קרה, אבל התמימות... ).

המייל הגיע ממשהו שמתיימר להיות גרמני, אבא שלי לא זוכר בדיוק מה הוא עשה ובכל מקרה האזהרה שרשמתי אכן ברורה להרבה אנשים אבל עדיין קיימים עוד אנשים תמימים כמו אבא שלי.

נכון לרגעים אלו ( מאתמול בלילה ), המחשב מכובה, אחרי שנבדוק אם יש נזק לחומר כלשהו נחליט באמת אם לנסות ללכת על שחזור.

בכל מקרה עוד דברים יקרים היו תמונות שנצברו במשך השנים..

ואכן למדתי ואני איישם כמה דברים חדשים אודות השימושים במחשב ( לפחות עבור אבא שלי ).

ראשית גם בעסק אני אשנה הרשאות ללא הרשאות אדמין.

לא התעמקתי בזה יותר מדיי, אבל העקרון הוא מניעה של התקנה/הסרה של תוכנות ותוכניות, לא?

נתקין חבילת אבטחת אינטרנט ( כניראה NOD32 ) למחשבים עם סיכון רגישות מידע גבוהה יותר. לדעתכם במצב כזה כדאי לקחת גם שירות אנטי וירוס של הספקית? לי ניראה קצת בזבוז כסף.

אני אבדוק לגבי גיבוי ענן כלשהו ( פרט לגיבוי שיש על קשיח שאבא שלי עושה אחת לשבוע בערך ).

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם (נערך)

יניב, הבעיה בחלונות: יוזרים בדרך כלל עובדים ממשתמש שיש לו הרשאות אדמין כי זה ברירת המחדל אחרי ההתקנה (להבדיל מלינוקס למשל). זה מאפשר בחופשיות להתקין תוכנות ולשנות הגדרות של מחשב (אפשר לעשות הכל) . נוזקות משתמשות בזה כדי לגרום לנזק. עם יוזר אדמין בדרך כלל יש הרשאת כתיבה לכל הקבצים ולכן הנזק הוא גדול.

בעבודה עם יוזר לא אדמין, לא ניתן לגשת לקבצי מערכת, להתקין תוכנות, לשנות הגדרות. לכן יש סיכון קטן יותר משמעותית לגרום נזק וגם היקף נזק קטן יותר.

אנטיוירוס הוא חובה, אם יש לך וינדוס 7 יש אנטיוירוס חינמי של מיקרוסופט (חייב וינדוס חוקי).

לגבי גיבוי לענן, כמה שאני יודע לקוחות של בזק מקבלים את זה חינם. כמו כן יש גוגל דרייב ומיקרוסופט סקיי דרייב חינמיים שתמורת תשלום אפשר לקבל יותר נפח איחסון. יש גם שירותי גיבויי יעודיים לענן בתשלום.  

בכל אופן, אם המידע חשוב, ממליץ לבצע גיבויים ממספר סוגים: לדיסק חיצוני, לענן ולצרוב על דיסק. תדירות תלויה ממידע, עד כמה משתנה ועד כמה חשוב.

יש שירותי גיבוי לענן בתשלום עם תוכנה יעודית שמבצעת גיבוי באופן אוטומטי, אפשר לקבוע לגבות כל שעה אפילו. לרוב שירות גיבוי בתשלום יש לו אחריות כלפיך לאומת שירות חנמי. אם המידע של העסק קריטי, כדאי לשקול אחד משירותים כאלה. ובכל זאת לא להסתמך על סוג גיבוי אחד.  

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

במקרה של הוירוס דנן לא יעזור לעבוד עם יוזר מוגבל.

היות והוירוס, מצפין את קבצי המשתמש שיש לו הרשאות מלאות עליהם.

ההמלצה הנ"ל, טובה באופן כללי.

• תוכן חדש...