Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW M235i רכב ספורט.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותכם, אבצע ״raise״ ואציין כי רכב המבחן עבר תאונת דרכים שכללה החלפה של טמבון קדמי ואולי גם כנף.

יתכן שגם חלקים אחרים הוחלפו.

האם עדיין 300K נשמע כמו מחיר לגיטימי?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 135
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
איך תקרע אותו? תנהג מהר? תנהג אגרסיבי?

נו אז?

אני טוען אחרת,

רכב קרוע זה לא פונקציה של איך הוא ננהג, זה פונקציה של איך הוא תוחזק.

כל הרכבים שהיו בבעלותי היו ספורטיביים במידה זו או אחרת, בכולם ניצלתי היטב את מעטפת הביצועים שלהם ומתחתי אותם אל הקצה לא פעם, את כולם מכרתי במצב לא פחות ממצויין.

מהנדסי הרכב השונים מתכננים את הרכבים כך שתיהיה סינרגיה בין המכלולים, גיר שתומך בביצועי הרכב פלוס שולי בטחון, רכיבי מתלים שתואמים את ייעוד הרכב וכן הלאה.

כל עוד תטפל ברכב בצורה שתואמת את אופן השימוש, קרי טיפולים תכופים וחלפים ברמה גבוהה ברכב שננהג חזק- הוא לא יהיה שחוט ולא יהיה קרוע.

אני נוטה לשער, יותר נכון נוטה לקוות שמי שלקח את הבימר המדוברת לנסיעות מבחן לא ניסה לבדוק את עבודת המתלים על ידי עליה על המדרכה במהירות 60 קמ"ש או כניסה מכוונת לכל שיבוש כביש מזדמן אלא נהג ברכב נהיגה נורמטיבית, גם אם מהירה\אגרסיבית.

אני מעדיף רכב שננהג חזק וטופל ברמה גבוהה ובתדירות הולמת (כלומר, לא על פי הספר) מאשר רכב מאדם מבוגר שנהג בו בצורה רגועה וחסך ככל הניתן בטיפולים.

איך הוא תוחזק זה רק חלק מהעניין,לצורת הנהיגה יש חלק קריטי במצבו של הרכב,וזה משפיע לא רק על המנוע,הבעיה זה לא ההשפעה על המנוע,הבעיה היא הבלאי המוגבר על המתלים,הגיר,הריפודים של תא הנוסעים,ועוד.

אולי זה בגלל שאתה לא ממש יודע מה עובר על רכבי ההדגמה,אני בעברי עבדתי בתחום וראיתי במו עיני מה עובר על רכבי ההדגמה,ואני אומר לך חד וחלק,אתה לא היית קונה רכב הדגמה,בוודאי שלא ב300K,אני מבטיח לך.

פורסם (נערך)

התוכנית הזאת כל כך מקיפה ונוקשה, שאפילו "לוי יצחק" בכבודו ובעצמו, מוסיף על כך 7% במחירון!

אולי הוא מוסיף 7% אבל הוא לא מקזז בשל כך את ההפחתה שמדובר למעשה ברכב חברה..

אומנם אני בטוח שלצורכי מכירה, דאגו לרשום את הרכב על שם יד פרטית, אך למעשה מדובר פה ברכב חברה שננהג כמו רכב מהשכרה.

ועוד מחשבה שעלתה..

אם כל רכיב בבדיקה חייב לעבור את המבחן בציון של 100 כאילו הרכב יצא מהמפעל, מדוע היבואן לא נותן 3 שנים אחריות מרגע הרכישה אלא רק שנה אחת? (מה גם שבמקרה הספציפי הזה, האחריות של השנה חופפת לאחריות המקורית של ה 3 שנים ואין פה הטבה).

זה אולי כי הוא יודע שהבדיקות שהוא מבצע לא באמת יכולות לפצות על הבלאי המצטבר..

ובהכירי את החמדנות המאפיינת את היבואן (אתה צריך להכיר אותה, הרי אתה עובד אצלו..), אני סמוך ובטוח שעיקר תהליך ההכנה למכירה התמקד בצד הקוסמטי ולא המכאני.

הוא מחכה ומשתוקק שתיכנס אליו לטיפול עם השבר הראשון...

עריכה אחרונה על ידי Gidimi
פורסם
איך הוא תוחזק זה רק חלק מהעניין,לצורת הנהיגה יש חלק קריטי במצבו של הרכב,וזה משפיע לא רק על המנוע,הבעיה זה לא ההשפעה על המנוע,הבעיה היא הבלאי המוגבר על המתלים,הגיר,הריפודים של תא הנוסעים,ועוד.

אולי זה בגלל שאתה לא ממש יודע מה עובר על רכבי ההדגמה,אני בעברי עבדתי בתחום וראיתי במו עיני מה עובר על רכבי ההדגמה,ואני אומר לך חד וחלק,אתה לא היית קונה רכב הדגמה,בוודאי שלא ב300K,אני מבטיח לך.

חוזר ושואל שוב, מה כבר עובר על רכב ההדגמה?

ילדים מחרבנים על המושבים במקום ללכת לשירותים?

מבשלים אוכל על הראש מנוע?

מציירים עם צבעי גועש על הדשבורד?

במה שונה רכישת רכב ההדגמה מרכישת רכב דומה משומש?

בלאי נוצר גם ברכב שאינו רכב הדגמה וזה שרכב מבקר בתדירות זו או אחרת בקו האדום של מחט הסל״ד לא יהרוג אותו, בטח ובטח כאשר הרכב שמור ומטופל.

בהנחה שמעולם לא נפגשנו אני ממש לא יודע על פי מה אתה קובע כל כך נחרצות שלא הייתי רוכש רכב הדגמה ובטח לא ב-300k שקל.

נכון, אם הרכב כחדש עולה 200k שקלים אין סיכוי שאסכים לשלם 300k שקלים עבור רכב ההדגמה אבל אם הרכב כחדש עולה 350k שקלים והתקציב שלי גבולי בהחלט הייתי לוקח בחשבון רכישת רכב הדגמה.

לא צריך לספר לי סיפורים מפחידים על כמה צורת נהיגה כזו או אחרת משפיעה על בלאי, אני נוהג מאוד אגרסיבי ברכב עם מעל 500 כ״ס שזה עתה חוגג בת מצווה כך שסיפורי אימה על רכב דנדש עם 18k קילומטר באחריות פחות מרתיעים אותי.

בלאי ריפודים?

נו באמת.... רוצה שאצלם לך איך נראים הריפודים ברכב השחוט\קרוע\אנוס בן ה-12 שנה שלי?

אחסוך את המתח- נראים ומרגישים כחדשים והיי, יש לי 2 ילדים קטנים....

אומר שוב- מצב הרכב זה פונקציה של צורת אחזקה ועד כמה אתה פדנט, לא כמה אגרסיבי אתה נוהג.

מאחל לך מכל הלב שאת כל הרכבים שתרכוש תוציא חדשים מהסוכנות או לכל הפחות ממישהו ש״קרע״ את הרכב וטיפל בו בפדנטיות בלתי מתפשרת כמו שאני מטפל ברכבים שלי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, אם אנטרל את הצד האמוציונלי שבי, אז אתה צודק לחלוטין - בהנחה שאת הרכב הריצו נכון ומעל רף המינימום, שהוא מקבל טיפולים במועדם (בעצם - אני משוכנע שקיבל), נותרנו רק עם נהגים ש"קרעו" את הרכב.

גם אלה לא יכולים להגזים כי עד שהם יוצאים מהסוכנות, עולים על כביש מהיר ומתחילים להתחרע - הרכב כבר התחמם, גם סביר להניח שבוחן ממוצע לא מסוגל לדגדג את מעטפת הביצועים של רכב כזה.

אז מה נשארנו? צמיגים שחוקים, בלמים גמורים, אולי מיתלים שדורשים כיוון ואולי-אולי-אולי בולמי זעזועים גמורים.

זה כשרק הצד הרציונלי מדבר, כשהצד הלא רציונלי נכנס למשוואה התמונה משתנה - פעם שאלו את זוגתי אם השרשרת שענדה עשויה מזהב, היא ענתה שברור שכן, ואז אמרו לה "שברבע מחיר אפשר לקנות את אותו הדבר כשהוא רק מצופה זהב - ואיש לא יבחין בהבדל" היא ענתה להם "אבל אני אדע...".

פורסם

אני מבין את כוונתך ומסכים שמי שזה חשוב לו שהרכב יהיה עם "ניילונים" יתאכזב במידת מה כי בשורה התחתונה הוא קונה רכב מהיבואן אבל זה רכב משומש לכל דבר ועניין.

עבור מי שרוצה להנות מרכב חדש מצד אחד אך מחיר אטרקטיבי מצד שני, האופציה של רכב הדגמה יכולה להיות לא רעה בכלל.

ובכל אופן, כדי להמנע מבעיות עם האישה חשוב לפנות אלי בענייני זהב ויהלומים :lol:

פורסם

אז מה נשארנו? צמיגים שחוקים, בלמים גמורים, אולי מיתלים שדורשים כיוון ואולי-אולי-אולי בולמי זעזועים גמורים.

וזה בדיוק העניין! לתת עצות זה קל, אבל מי שירכוש את הרכב צריך לחיות עם ההשלכות להן יש משמעות כספית לא מבוטלת.

יש לנו פה עסק עם יבואן חמדן וגזלן.

פערי המחירים של החלפים בין חו"ל ודלק מוטורס נעים בין פי 2 (במקרה הטוב), לפי 5 במקרה הפחות טוב.

אתה מוזמן לפנות למוסך המרכזי ולבקש הצעת מחיר להחלפת סט בולמים ובלמים. סדר גודל של מעל ל 20K ש"ח

תוסיף צמיגים וצלחות ותעבור את ה 30K!!

פורסם
אתה מוזמן לפנות למוסך המרכזי ולבקש הצעת מחיר להחלפת סט בולמים ובלמים. סדר גודל של מעל ל 20K ש"ח

סט בולמים ובלמים לא כולל כבר את צלחות הבילום??? :shock:

תראה - אין לי הרבה ניסיון עם היבואן אבל מהמעט שלמדתי, מדובר ביבואן יקרן אך הוגן.

דבר נוסף, סט בולמים + בלמים קומפלט + צמיגים ניתנים להחלפה במחיר של עד 8 א' ש"ח.

אבל, להערכתי היבואן יעשה את זה בעצמו כחלק מהכנת הרכב למסירה, כלומר - הוויתור הרציונלי היחידי שהרוכש יאלץ לספוג הוא הידיעה שהחלפים האלה לא הותקנו בפס הייצור בגרמניה.

פורסם
וזה בדיוק העניין! לתת עצות זה קל, אבל מי שירכוש את הרכב צריך לחיות עם ההשלכות להן יש משמעות כספית לא מבוטלת.

יש לנו פה עסק עם יבואן חמדן וגזלן.

פערי המחירים של החלפים בין חו"ל ודלק מוטורס נעים בין פי 2 (במקרה הטוב), לפי 5 במקרה הפחות טוב.

ועכשיו בוא נכנס לפרופורציות:

כפי שדורקי ציין, יבואן רציני יחליף את החלקים במסגרת הכנת הרכב למסירה (במידה ויש להם בלאי קיצוני, כן?) וזה גם לרוב דבר שניתן ״לסגור״ במועד רכישת הרכב.

לא החליף במסגרת ההכנה למסירה?

הרכב באחריות, דרוש החלפת בולמים במסגרת האחריות.

בוא נלך על מקרה הכי קיצוני, היבואן לא מחליף את הבלמים ולא מכסה באחריות?

תרכוש לבד את החלפים מחו״ל ותתקין במוסך שאינו של היבואן- סיפור של כמה אלפים בודדים לכל היותר.

לגבי בולמי זעזועים, הם לא נגמרים אחרי 18k קילומטר, בין אם ברכב הדגמה או בעלות פרטית רגילה.

ראבק, זה לא רכב שעשוי מקרטון...

פורסם
אולי הוא מוסיף 7% אבל הוא לא מקזז בשל כך את ההפחתה שמדובר למעשה ברכב חברה..

אומנם אני בטוח שלצורכי מכירה, דאגו לרשום את הרכב על שם יד פרטית, אך למעשה מדובר פה ברכב חברה שננהג כמו רכב מהשכרה.

ועוד מחשבה שעלתה..

אם כל רכיב בבדיקה חייב לעבור את המבחן בציון של 100 כאילו הרכב יצא מהמפעל, מדוע היבואן לא נותן 3 שנים אחריות מרגע הרכישה אלא רק שנה אחת? (מה גם שבמקרה הספציפי הזה, האחריות של השנה חופפת לאחריות המקורית של ה 3 שנים ואין פה הטבה).

זה אולי כי הוא יודע שהבדיקות שהוא מבצע לא באמת יכולות לפצות על הבלאי המצטבר..

ובהכירי את החמדנות המאפיינת את היבואן (אתה צריך להכיר אותה, הרי אתה עובד אצלו..), אני סמוך ובטוח שעיקר תהליך ההכנה למכירה התמקד בצד הקוסמטי ולא המכאני.

הוא מחכה ומשתוקק שתיכנס אליו לטיפול עם השבר הראשון...

אתה כותב כאילו אתה יודע המון על היבואן הנ"ל, כאשר בפועל אתה לא יודע כלום. כלום ברמה שגובלת בבורות.

אתה טועה ומטעה. אני בטוח שלך זה לא ישנה ואתה תמשיך בשלך. אתה מסוג האנשים שלא נותנים לעובדות לבלבל אותם. לבריאות.

אני אמור לדעת שהיבואן חמדן? הרכב רשום על בעלות פרטית? תהליך ההכנה כולל רק קוסמטיקה ללא מכאניקה?

החלטת לנגח את היבואן דרכי כי אני עובד שם? בפועל אתה לא יודע כלום כמובן, ובכל מה שכתבת אתה טועה.

אתה מוזמן לגשת לאולם התצוגה בתל אביב ולראות על שם מי רשום הרכב.

שנת האחריות הנוספת רלוונטית לרכב שכבר יצא מהאחריות, כפי שכתבתי בהודעתי המקורית. רכב שעדיין באחריות, פשוט ימשיך להיות באחריות. אני לא רואה את הבעיה פה.

לך זה כמובן לא משנה, כי לא משנה מה יתנו לך, זה לא יספיק, ויש לי הרגשה שזה דווקא כנגד היבואן הנ"ל. מעניין מה קרה לך שאתה כל כך משוחד נגדו.

רק חסר שתגיד לי שאתה נוסע על רכב שמיובא לארץ על ידי צ'מפיון.

פה אני כבר אתנתק מהשרשור. זה כבר הפך משרשור על דגם ספציפי, לשרשור על רכב ספציפי וניגוח היבואן של הרכב.

עושה רושם שבעניין הנ"ל, של הרכב הספציפי הזה, עידן הוא קול ההיגיון היחיד. זה קורה הרבה לאחרונה.

חשוב לציין:

כל מה שכתבתי כאן נכתב על דעת עצמי בלבד ואיני משמש כנציג היבואן בפורום. אם למישהו יש טענות כלפיי, הוא מוזמן להעלות אותם בפניי בהודעה פרטית.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אני חושב שהדיון סביב הרכב הספציפי נטחן עד דק. יש כאן בחור שעובד בב.מ.וו אשר נתן לנו הצצה פנימה לגבי מה קורה לרכבי ההדגמה ואיזה תהליך הכנה למכירה הם עוברים. מכאן והלאה כל אחד יעשה את השיקולים שלו, לא כך?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
אני חושב שהדיון סביב הרכב הספציפי נטחן עד דק. יש כאן בחור שעובד בב.מ.וו אשר נתן לנו הצצה פנימה לגבי מה קורה לרכבי ההדגמה ואיזה תהליך הכנה למכירה הם עוברים. מכאן והלאה כל אחד יעשה את השיקולים שלו, לא כך?

אני מצטרף לזה, למרות שעדיין אפשר קצת לגחגח על הרצינות בה נכתבים הדברים

Mjko, אם חלק מסוים בבדיקה קיבל 99% תקינות, צריכים לתקן או להחליף. כל דבר שהוא פחות מ-100%, לא מתקבל על דעתו של היצרן

הו הו הו

The first one to get angry loses

פורסם
אתה כותב כאילו אתה יודע המון על היבואן הנ"ל, כאשר בפועל אתה לא יודע כלום. כלום ברמה שגובלת בבורות.

אתה טועה ומטעה. אני בטוח שלך זה לא ישנה ואתה תמשיך בשלך. אתה מסוג האנשים שלא נותנים לעובדות לבלבל אותם. לבריאות.

אני אמור לדעת שהיבואן חמדן? הרכב רשום על בעלות פרטית? תהליך ההכנה כולל רק קוסמטיקה ללא מכאניקה?

החלטת לנגח את היבואן דרכי כי אני עובד שם? בפועל אתה לא יודע כלום כמובן, ובכל מה שכתבת אתה טועה.

אתה מוזמן לגשת לאולם התצוגה בתל אביב ולראות על שם מי רשום הרכב.

שנת האחריות הנוספת רלוונטית לרכב שכבר יצא מהאחריות, כפי שכתבתי בהודעתי המקורית. רכב שעדיין באחריות, פשוט ימשיך להיות באחריות. אני לא רואה את הבעיה פה.

לך זה כמובן לא משנה, כי לא משנה מה יתנו לך, זה לא יספיק, ויש לי הרגשה שזה דווקא כנגד היבואן הנ"ל. מעניין מה קרה לך שאתה כל כך משוחד נגדו.

רק חסר שתגיד לי שאתה נוסע על רכב שמיובא לארץ על ידי צ'מפיון.

פה אני כבר אתנתק מהשרשור. זה כבר הפך משרשור על דגם ספציפי, לשרשור על רכב ספציפי וניגוח היבואן של הרכב.

עושה רושם שבעניין הנ"ל, של הרכב הספציפי הזה, עידן הוא קול ההיגיון היחיד. זה קורה הרבה לאחרונה.

חשוב לציין:

כל מה שכתבתי כאן נכתב על דעת עצמי בלבד ואיני משמש כנציג היבואן בפורום. אם למישהו יש טענות כלפיי, הוא מוזמן להעלות אותם בפניי בהודעה פרטית.

לא יודע על שם מי רשום האוטו, לא יודע לאיזה טיפול ואחריות זוכה רכב שכזה המוצע למכירה ע"י היבואן, כן צריך להבין, כפי שכבר נכתב כאן, שבנוסף למצבו של רכב ותנאי המימון והאחריות המתלווים לעיסקה, ישנם גורמים נוספים שיש להם משמעות מבחינת מחירו, מה שכבר התקבע כסוג של "ירידת ערך פסיכולוגית" ( נכון שיותר בהקשר של רכב שעבר תאונה חסרת משמעות שילדתית, אבל בהחלט גם כאן ). בכל מקרה השאלה אם מדובר בענין הגיוני או לא, כבר איבדה מתוקפה לנוכח מנהגים שהשתרשו בשוק.

פורסם

נקודה נוספת היא בלימת המנוע, שמעטים טורחים להשתמש בה במכונית אוטומטית. מצב DS בבימר הנ"ל(בכל בימר, בעצם) דואג גם להגיב ולהוריד הילוכים - ורבים פשוט משאירים שם את הבורר ולא טורחים להוריד הילוכים ידנית(דוגמת כותב הכתבה המצוטטת, כפי שניתן לקרוא שם).

אין לי ספק, שעם תיבה ידנית ובנהיגה נכונה, הבלמים יהיו הרבה יותר עמידים. זכורים לי מבחני דרכים מחו"ל ל-M135i ידניות, בהם קיבלה המכונית שבחים על בלמיה.

נהיגה נכונה הינה בלימה עם המנוע? חלילה וחס, חלילה וחס... ראשית, מדובר על עומס אדיר על מערכת ההינע. שנית, מדובר על קמ"שים ששום בלימת מנוע לא תוכל לקזז (אלא אם תתחיל אותה חמש פניות לפני), שלישית, ברכב הנעה אחורית, הורדה לסל"ד גבוה מדי עלולה לנעול את הגלגלים האחוריים. עוד לא ראיתי אף בית ספר לנהיגת מירוצים שמלמד לבצע בלימת מנוע (למעט Lift off) בכניסה לפנייה. הבלמים נועדו לבלום וזהו תפקידם, מע' הבלימה במכוניות האלו ידועה כעקב אכילס, גם בעליהם של המכוניות מודים בזה בפה מלא.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...