Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW M235i רכב ספורט.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
זה אתה אומר כי קיבלת ראית את זה פעם קורה או שסתם בא לך להגיד דבר כזה?

למה שתדלק נורת צ'ק אנג'ין בגלל ש"קורעים" את הרכב? החיישן חמצן מת? אולי הMAF מתפגר?

אני ממש ממש במקרה עובד ביבואן רכב ואני יודע מה עושים עם המכוניות. אין שום הרצה. מקבלים רכב הדגמה מהמובילית ויכולה להיות עליו נסיעת מבחן ב"פול גז" כבר אחרי חמש דקות (במקרה ויש ביטוח מוכן). וכן, לטעמי זה גורם לתקלות כאלה ואחרות כאשר ישר נוהגים חזק ברכב בתול לחלוטין. יכול להיות שיש יבואנים עם קצת יותר כבוד למכוניות הדגמה שלהם והם כן יעשו הרצה. לצערי, לא אצל כולם זה ככה וחבל.

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
  • תגובות 135
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני ממש ממש במקרה עובד ביבואן רכב ואני יודע מה עושים עם המכוניות. אין שום הרצה. מקבלים רכב הדגמה מהמובילית ויכולה להיות עליו נסיעת מבחן ב"פול גז" כבר אחרי חמש דקות (במקרה ויש ביטוח מוכן). וכן, לטעמי זה גורם לתקלות כאלה ואחרות כאשר ישר נוהגים חזק ברכב בתול לחלוטין. יכול להיות שיש יבואנים עם קצת יותר כבוד למכוניות הדגמה שלהם והם כן יעשו הרצה. לצערי, לא אצל כולם זה ככה וחבל.

מכיוון שגם אני בעברי עבדתי אצל 3 יבואני רכב,אני יודע בדיוק מה עובר על הרכב האלה.

חלק מהתגובות פה ממש נאיביות,בגלל זה הפסקתי להגיב די מהר.

פורסם
איש המכירות סיפר לי שהם התחילו לעשות לרכבי הדגמה הרצות... הסיבה לכך היא שבחברה גילו שברכב בלי הרצה מתעוררות תקלות שונות כמו משאבות דלק שקורסות (מה הקשר? - אולי מישהו יכול להרחיב).

נשמע כמו אגדה או אמונה טפלה. אולי גם הצבע דוהה כי לא עשו הרצה?

המטרה של הרצה היא לאפשר שחיקה של טבעות הבוכנה.

ודרך אגב, יש גם דיעה שאומרת שהרצה טובה היא דווקא נהיגת מסלול ולא נהיגה עדינה. חומר למחשבה: מתי זוכה מנוע F1 להרצה עדינה? לאחר סוף חייו?

דני

פורסם

מודה שלא היה לי כוח לקרוא את כל התגובות כאן, אבל כתבה מרשימה ויפה על רכב מדהים!

זכר אלפא שמחכה לנקבת האלפא שלו, רצוי אלפא ספיידר...

פורסם
נהיגה נכונה הינה בלימה עם המנוע? חלילה וחס, חלילה וחס... ראשית, מדובר על עומס אדיר על מערכת ההינע. שנית, מדובר על קמ"שים ששום בלימת מנוע לא תוכל לקזז (אלא אם תתחיל אותה חמש פניות לפני), שלישית, ברכב הנעה אחורית, הורדה לסל"ד גבוה מדי עלולה לנעול את הגלגלים האחוריים. עוד לא ראיתי אף בית ספר לנהיגת מירוצים שמלמד לבצע בלימת מנוע (למעט Lift off) בכניסה לפנייה. הבלמים נועדו לבלום וזהו תפקידם, מע' הבלימה במכוניות האלו ידועה כעקב אכילס, גם בעליהם של המכוניות מודים בזה בפה מלא.

הנ"ל נכון לנהיגה ספורטיבית, על כביש או על מסלול.

אלא שבחיים האמיתיים, מחוץ להרי החושך שבין נס הרים לעין כרם או למסלולי המירוצים המפארים את ישראל לרוב, רצוי שתיעזר במנוע לשמירה על מהירות/האטת הרכב בירידות במקום לטגן את הבלמים.

עומס אדיר על מערכת ההינע? נעילת גלגלים אחוריים מניעים? לשם כך אתה נותן גז ביניים בעת ביצוע בלימת עקב בצד אגודל - ולשם כך גירים אוטומטיים/רובוטיים מודרנים נותנים מכת גז בעת הורדת הילוך, על מנת שהסל"ד ישתווה לזה של ההילוך הנמוך יותר באותה מהירות כביש(למשל 80 קמ"ש שהם 3000 סל"ד ברביעי ו-4000 סל"ד בשלישי). נהג מיומן שמבצע עקב בצד אגודל כהלכה לא מטלטל את המכונית על ציר האורך, לא גורם אי נוחות לנוסעיו ובוודאי שאינו גורם לתופעות שציינת. במכוניות מודרניות עם בקרות משיכה ויציבות, נעילת גלגלים אחוריים מניעים היא כבר לא סיכון גם אצל נהגים קלאמזים במיוחד.

אני מקווה שבהדרכות שלך אתה מתייחס גם לחיים שמחוץ להרי ירושלים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
נהיגה נכונה הינה בלימה עם המנוע? חלילה וחס, חלילה וחס... ראשית, מדובר על עומס אדיר על מערכת ההינע. שנית, מדובר על קמ"שים ששום בלימת מנוע לא תוכל לקזז (אלא אם תתחיל אותה חמש פניות לפני), שלישית, ברכב הנעה אחורית, הורדה לסל"ד גבוה מדי עלולה לנעול את הגלגלים האחוריים. עוד לא ראיתי אף בית ספר לנהיגת מירוצים שמלמד לבצע בלימת מנוע (למעט Lift off) בכניסה לפנייה. הבלמים נועדו לבלום וזהו תפקידם, מע' הבלימה במכוניות האלו ידועה כעקב אכילס, גם בעליהם של המכוניות מודים בזה בפה מלא.

אני נוטה לשער שהכוונה של 504 היא לאחד מהמצבים הבאים:

1.הורדת הילוך לשם שמירה על מהירות בירידה

2.הורדת הילוך במקביל לבלימה בכניסה לתוך פניה כך שבלימת המנוע במקביל לבלימה עם הבלמים מסייעים להאטת המהירות וריסון הרכב וכמובן כהכנה ליציאה מהפניה בהילוך המתאים.

אם תכנס לתוך פניה חדה במהירות 150 קמ"ש ותסתמך רק על בלימת מנוע להאטת הרכב למהירות המתאימה אתה פחות צריך לדאוג לעומס על מערכת ההינע, תתחיל לדאוג לעומס שהולך להיות לך עוד כמה שניות על הגוף כשתפרוץ את מעקה הבטיחות ותעוף לקיבינימט.

נעילת גלגלים אחוריים בהורדת הילוך ברכב הנעה אחורית?....

כנראה שצריך להיות נהג מאוד מאוד מאוד מוכשר כדי להגיע למצב כזה, יכול לומר לך שאני אישית נהג שנחשב יחסית לאגרסיבי עם בלימות מאוחרות תוך כדי הורדת הילוכים ומעולם לא נתקלתי במשהו דומה למה שציינת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לעניין נעילת הגלגלים?

אכן עובד בקלות בבימר שלי,

במיוחד אם שחרור המצמד בהורדת ההילוך נעשית בצורה אגרסיבית. ..

M-TECH E46

פורסם (נערך)

נהגתי על ה235 המדוברת במסגרת כתבה לאחד המגזינים והיא מרגישה נהדר, אין לי בעיה לקנות רכב כזה במחיר הנכון ועם אחריות מורחבת.

אני לא מבין את כל ההגדרות ההזויות ״אנסו את הרכב״, ״קרעו אותו״, ושאר התיאורים, מה הטעם בקניית רכב כזה, אם לא למטרות נהיגה טהורות? גם ככה רוב הקונים של רכב כזה ינהגו בו חזק ומבחינתי אין בזה דבר רע. לא קשה לדעת מי הם סגנון האנשים שנוהגים חזק ברכב, ואם הם טיפלו ברכב כמו שצריך בזמן הזה.

נהיגה עדינה של 10-15 דקות לפני סשן נהיגה חזקה, החלפות שמנים דחופות ובכלל, תשומת לב יתרה לאחזקה והכל בסדר.

עריכה אחרונה על ידי AvielT
פורסם

ודרך אגב, יש גם דיעה שאומרת שהרצה טובה היא דווקא נהיגת מסלול ולא נהיגה עדינה. חומר למחשבה: מתי זוכה מנוע F1 להרצה עדינה? לאחר סוף חייו?

דני

לא נראה לי ההשוואה שהיית רוצה לבצע בהתחשב בכך שאורך חייו של מנוע F1 עומד בממוצע על כ500 ק"מ.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

זו בדיוק הפואנטה: אם ההרצה העדינה חשובה מאד ליכולתו של המנוע לפעול באמינות ולספק את מירב כוחו, מדוע דווקא המנועים המאומצים ביותר מדלגים עליה?

דני

פורסם

דבר ראשון, אני לא בטוח שהמנוע הזה לא "רץ" בסדנא שהוא מורכב בה, הרבה לפני שנכנס לתוך הרכב.

דבר שני, אני לא מבין על איזו אמינות אתה מדבר...

מנוע שכזה רץ במשך מירוץ אחד או שניים. לאחר מכן מחליפים את המנוע באחד חדש.

איזו אמינות אפשר לבדוק במנוע שרץ, בתרחיש אופטימי, 500 (חמש מאות) ק"מ ?!

דבר שלישי ואחרון, המתייחס ספציפית לרכב המופיע בשרשור...

BMW בעצמם אומרים לבצע הרצה למנוע.

זה מופיע בספר הרכב, ועל גבי המסך ברכב (עם התייחסות מלאה וירידה לפרטים כיצד לנהוג במהלך ההרצה).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

ראשית, במנוע מירוץ חשוב מאד מאד שהוא יהיה אמין, כלומר לא יתקלקל במהלך המירוץ.

שנית, אחת הטענות היא שהרצה עדינה מוסיפה כוח למנוע - גם זה חשוב מאד למנוע מירוצים.

דני

פורסם (נערך)
סט בולמים ובלמים לא כולל כבר את צלחות הבילום??? :shock:

תראה - אין לי הרבה ניסיון עם היבואן אבל מהמעט שלמדתי, מדובר ביבואן יקרן אך הוגן.

דבר נוסף, סט בולמים + בלמים קומפלט + צמיגים ניתנים להחלפה במחיר של עד 8 א' ש"ח.

אבל, להערכתי היבואן יעשה את זה בעצמו כחלק מהכנת הרכב למסירה, כלומר - הוויתור הרציונלי היחידי שהרוכש יאלץ לספוג הוא הידיעה שהחלפים האלה לא הותקנו בפס הייצור בגרמניה.

כל צמיג (מישלן פיילוט סופר ספורט כמו שמגיע מהיצרן) עולה כ- 1.5K ממש לא סביר שאפשר לקבל צמיגים + בלמים + בולמים ב 8K.

כמובן שנשמח לשיתוף מאיפה ניתן לרכוש במחירים האלה. זה בטח לא אצל היבואן.

ולמי שחושב שהמספרים שהעלתי בתגובה הקודמת מוגזמים ובמיוחד ל"מכסח השדים" שעובד באולם תצוגה של ב.מ.וו אבל כנראה אף פעם לא התפנה לבדוק כמה עולה לתחזק את המכוניות שהוא מוכר וממליץ עליהן (מה גם שהחליט שמי שלא הוכיח שיש לו ב.מ.וו לא רשאי לחלוק מידע בפורום על הרכב המדובר, בעוד שהוא עצמו נוסע בפיאט..)

קבלו בבקשה את קטע המחירון הרלוונטי לצלחות בלימה (הקוד דגם של סדרה 2 זה F22):

צלחת אחת קידמית - 2926 ש"ח, אחורית (כמובן גם אחת) - 2341 (המק"טים האחרים הם לרכבים ללא בלמי M Performance)

סה"כ 2 קדמי ו2 אחורי + מע"מ = 12.5K (שוב - רק צלחות ללא רפידות וללא עבודה!)

הפערים מול חו"ל הם עצומים (בערך פי 4), אבל מדובר באביזר שמוגדר בטיחותי ולא נמצא ברשימת המוצרים לשחרור מהיר של המכס, כך שלשילוח מחו"ל תתווסף סאגת שיחרור מול המכס.

Disc brake.jpg

עריכה אחרונה על ידי Gidimi

• תוכן חדש...