Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בטלתי את ביטוח החובה לרכב שמכרתי, כמצופה בקשו ממני לשלוח את ביטוח החובה בדואר רשום לכתובתם.

אך את הסיבה לכך אינני מבין, הרי הבטוח בוטל והוא לא שווה אפילו את הדיו של ההדפסה.

פורסם

איזה שימוש, זה שיש לי נייר ביד?

הרי הוא שווה כקליפת השום. למי אני יעביר אותו, לקונה?

זה כמו שאני יעשה תוכנית חיסכון בבנק ייקבל אישור על תוכנית החיסכון, "אשבור" את התוכנית ואז אציג בפני מאן דבעי את האישור שקבלתי בהתחלה ואספר על תוכנית החיסכון שיש לי. אז אפשר לספר עד מחר אך בפועל אין לי את התוכנית.

פורסם

ישראל, זאת לא תשובה, זה מסירת סטטוס של הנוהל, זה לא מסביר למה לצורך הזיכוי אני צריך להחזיר להם את הנייר שגם ככה אין לו שום משמעות.

ואם מחר מישהו ייטען שתעודת החובה הלכה לו לאיבוד, יגידו לו שהוא לא יקבל החזר מכיון שאין לו את התעודה?

למה לא מבקשים גם את תעודת ביטוח המקיף חזרה?

למה "נדבקים" דווקא לתעודת החובה, מה מיוחד בה, אין עליה אפילו לוגו או סימני הגנה, בקלי קלות אני יכול להדפיס במדפסת הביתית שלי תעודה שתראה כמו המקורית.

פורסם

טרונצ'ו, מי שמצהיר על איבוד תעודה ממלא טופס חותם ובזה נגמר הסיפור. לי זה קרה במכירת רכב קודם.

התשובה שישראל נתן מספיקה בחלט לדעתי, היות ומדובר בבירוקרטיה, ולחפש בה הגיון זה בזבוז זמן. אם ברצוני לשער, הייתי אומר שזה נוהל שקדם לעידן מערכות המידע ואולי אפילו לסלולר, שאז למחזיק תעודה רשמית מקורית (מכל סוג) היה קל יותר להונות. ראיתי את זה בסרט על הרמאי האגדי פרנק אבגנייל.

כמובן שאפשר לראות את זה גם בצורה קצת יותר פסימית, ולהגיד שזה נוהל "שיטת מצליח" שמשמעותו הימנעות מהחזר כסף, כי סטטיסטית חלק מהאנשים ישכחו\יזנחו את הפעולה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

הסיבה שמבקשים הינה משום שתעודת החובה מהווה כמסמך משפטי לעומת תעודת ביטוח מקיף / צד ג, במקרה של תביעת גוף. במידה ותעודה זו נמצאה ברכב שעבר תאונה , התביעה תהיה כנגד מפיקת המסמך, הנסיבות האלו הינם בעקבות מקרים של תאונות שהתחוללו ברכבים שהועברו בעלות והופעלה תביעה על אותו נפגע גוף כנגד חברת הביטוח.

מה שכן , ידוע לי שכמה חברות התחילו בתהליך שמירת מסמכי מקור אצלהם ושולחים את ההעתקים למבוטחים שלהם, על מנת למנוע מקרים כאלו. אופציה שמציעים למבוטחים.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
ישראל, זאת לא תשובה, זה מסירת סטטוס של הנוהל, זה לא מסביר למה לצורך הזיכוי אני צריך להחזיר להם את הנייר שגם ככה אין לו שום משמעות.

ואם מחר מישהו ייטען שתעודת החובה הלכה לו לאיבוד, יגידו לו שהוא לא יקבל החזר מכיון שאין לו את התעודה?

למה לא מבקשים גם את תעודת ביטוח המקיף חזרה?

למה "נדבקים" דווקא לתעודת החובה, מה מיוחד בה, אין עליה אפילו לוגו או סימני הגנה, בקלי קלות אני יכול להדפיס במדפסת הביתית שלי תעודה שתראה כמו המקורית.

קודם כל זו כן תשובה גם אם היא לא מקובלת עלייך,ודבר שני מבחינתך אן לזה משמעות אבל לסוכנות יש,וכמו שכתבת אם הלך לאיבוד אז ידרשו ממך טופס אובדן מהמשטרה.

פורסם

ישראל, ברור שאני מודה לכל מענה כאן.

אך לכתוב זה הנוהל, את זה אני יודע, שאלתי הייתה למה יש את הנוהל הזה, לצערי מתוך קריאת מה שכתבת אני לא הבנתי למה הנוהל הזה קיים.

ההסבר (כנראה) בדברי elians שכתב:

הסיבה שמבקשים הינה משום שתעודת החובה מהווה כמסמך משפטי לעומת תעודת ביטוח מקיף / צד ג, במקרה של תביעת גוף.

או אולי באמת סתם:

היות ומדובר בבירוקרטיה, ולחפש בה הגיון זה בזבוז זמן.
פורסם
מה שכן , ידוע לי שכמה חברות התחילו בתהליך שמירת מסמכי מקור אצלהם ושולחים את ההעתקים למבוטחים שלהם, על מנת למנוע מקרים כאלו. אופציה שמציעים למבוטחים.

צודק. המבוטח מקבל מסמך שרשום עליו "עותק". במקרה הצורך, החברה תעביר אליו את המקור או אישור כי הביטוח בתוקף.

בעת ביטול, מן הסתם, אין צורך לשלוח בחזרה.

את ה"עותק" מדפיסים בבית.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
הסיבה שמבקשים הינה משום שתעודת החובה מהווה כמסמך משפטי לעומת תעודת ביטוח מקיף / צד ג, במקרה של תביעת גוף. במידה ותעודה זו נמצאה ברכב שעבר תאונה , התביעה תהיה כנגד מפיקת המסמך, הנסיבות האלו הינם בעקבות מקרים של תאונות שהתחוללו ברכבים שהועברו בעלות והופעלה תביעה על אותו נפגע גוף כנגד חברת הביטוח.

מה שמוכיח שהדרישה להחזרת מסמך המקור הייתה רק כדי לסרבל את התהליך ולחסוך אולי עוד כמה גרושים לחברות הביטוח.

אז עכשיו ימצאו את ההעתק ברכב. מה השוני

וכאשר אצלם מדובר בגרושים = כסף רב

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מה שמוכיח שהדרישה להחזרת מסמך המקור הייתה רק כדי לסרבל את התהליך ולחסוך אולי עוד כמה גרושים לחברות הביטוח.

אז עכשיו ימצאו את ההעתק ברכב. מה השוני

וכאשר אצלם מדובר בגרושים = כסף רב

על מנת לבצע תביעת גוף אתה צריך את המסמך המקורי,

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

-elians

סימוכין למה שכתבת???

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש