Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חמישה חודשים.

זהו פרק הזמן שעבר מהיום שהחלטתי למכור את הויטארה הגדולה עד היום שבו עמדה הסנטה פה החדשה בחנייה.

התגובה הראשונית של בת זוגתי מעט אכזבה - "רגע, זה לא בדיוק אותו הרכב שמכרת? :?".

לו רק ידעה על מנוע ה-2.2 טורבו דיזל עם ששת הילוכיו שמושך, נשמע ומרגיש הרבה יותר טוב מהויטארה 2.0 בנזין העצל והאיטי.

אבל נחזור להתחלה.

נפל הפור והוחלט למכור את הויטארה. אישית חיבבתי אותה מאוד: מודרנית, גבוהה, "שומרת הרשיון" קראתי לה עקב אופי עצל שלא דוחק בך להאיץ אלא רק לשייט במהירות החוקית (או אף נמוך מכך).

אך אילוצי עבודה ותצרוכת דלק הכריעו את הכף, לאחר חודש התלבטות הרכב הועמד למכירה.

הויטארה הגדולה פורסמה למכירה - ואכלו לי את המח בטלפונים.

מדי פעם באו אנשים לראות את הרכב, הציעו מחיר - שלא היה לרוחי והעסקה לא יצאה לפועל.

לבסוף, לאחר כחודשיים הגיע קונה רציני, בדק בקומפיוטסט אשדוד (שהיו מעט חסרי סבלנות כלפי שאלות, אך הציגו בדיקה מקיפה ועניינית ששיקפה באמת את מצב הרכב).

נסגרה עסקה, הועברה הבעלות.

מיד נכנסתי ללוחות לחפש רכב. אבל רגע, מה אני מחפש עכשיו בכלל?

לאט לאט מיקדתי את חיפושי אחרי שני דגמים עיקריים.

טויוטה לאנד קרוזר ארוך משנת 2010 (צורה חדשה) נשמע כמועמד לא רע, נכנסתי ללוחות וחשכו עיניי - הרכב מתומחר בכ-50K מעל מחיר מחירונו. גם ה"פחות טובות" מתומחרות גבוה-גבוה מעל המחירון.

ו..היונדאי סנטה פה. הצורה חדשה של 2013 הייתה יקרה לי מעט - קיוויתי שתופיע אחת יוצאת ליסינג שתכנס לתקרת התקציב שלי אך הייתי מוכן להתפשר גם על הדגם הקודם.

אחותה התאומה גם באה בחשבון, אך מחירון מעט הזוי של כ-25K מעל הסנטה פה, כשלמעשה מקבלים את אותו הרכב בדיוק, די פסל אותה.

לא מיהרתי, העדפתי לחכות ל"אחת" שתעמוד ברוב הפרמטרים שהצבתי, קרי: ק"מ הגיוני, שבעה מושבים ומנוע דיזל.

שכרתי רכב מחברת אוויס, שאומנם הייתה רק ההצעה השניה הזולה, אך נסיון עבר איתם הכריע את הרכישה.

קיבלתי מיקרה ידנית. ירוקה נזלת - בהתחלה שנאתי אותה, אח"כ התחברנו - רכב חסכוני ומעולה שהתרשמתי ממנו עמוקות. סה"כ העברנו ביחד כ-3000 ק"מ וכאב לי להחזיר אותה לקריאת ריקול שהיא נאלצה לעבור.

בחודש השני, במקומה קיבלתי 301 ידנית. גם כאן לא הורגשה חמיצות. הרכב מעולה למטרתו, וגם ממנו נהנתי מאוד.

אבל לא לשם כך התכנסנו הערב - לאחר כחודשיים של שיטוט 24/7 בלוחות, באתרי הטרייד, סוכניות הרכב, וחברות הליסינג ביום שישי אחר הצהריים היא הופיעה.

סנטה פה דיזל, שנת 2012, הדגם המפואר של הדגם המפואר, עם 55K בלבד על הספידומטר, יוצאת הליסינג של אוויס.

כמובן שלא היה עם מי לדבר שם בשבת וישבתי על קוצים לחכות לראשון.

בראשון בבוקר הייתי הלקוח הראשון במקום, לאכזבתי הנציג באוויס לא ידע על מה אני מדבר - הרכב כלל לא הופיע לו במאגר. :shock:

נתתי לו מספר רכב, ורק אז הוא מצא אותה. הבובה נמצאת במרכז הלוגיסטי שלנו ברחובות נאמר לי, רוצה שנביא לך אותה לפה?

מיד שוריין הרכב.

לאחר מספר שעות היא הגיעה לסוכנות באוויס, כשהגעתי כבר קרקרו סביבה מספר מתחרים פוטנציאליים. מזל ששריינתי :lol:

לאחר דין ודברים (מעט קשוח מדי מצד אוויס, ציפיתי ליחס מעט נדיב יותר כלפי לקוח חוזר) נסגרה העסקה.

אוויס הבטיחו לטפל בכל הרג'קטים שיופיעו בטופס הבדיקה וקיבלתי טיפול 60K על חשבונם.

היום היא יצאה מהצביעה בפחחות "איילת השחר" בראשון לציון (עשו עבודה טובה מאוד), וטיפול בחולון מוטורס.

חמישה חודשים, חמישה חודשים של חיפושים בלתי נגמרים הגיעו לסופם. חמישה חודשים וכל מה שהיה לה להגיד זה בדיוק אותו הדבר כמו הקודמת.

נו מיילא. העיקר שאני מרוצה.

אלי.:lol:

** הערה נוספת, בחרתי לבדוק את הרכב ב"קומפיוטסט ראשון מזרח" עקב כך שהתרשמתי ממקום רציני וקפדן. זהו איננו הרכב הראשון שאני בודק שם, אך לצערי מדובר בוודאות בפעם האחרונה.

למה? צפו בטופס הבדיקה המצורף שקיבלתי לאחר ששילמתי 800 ש"ח מכספי.

IMG_20141229_110831.jpgIMG_20141229_110838.jpgIMG_20141229_110821.jpg

IMG_20141229_122123.jpg

IMG_20141110_133124.jpgIMG_20141215_151405.jpgIMG_20140816_162456.jpg

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש! האוטו נראה מעולה, וטופס הבדיקה נקי. תהנה מהרכב!

Citroen C4 2.0 SX-PK

Renault Clio ​Sport 172 ph2

פורסם

תתחדש !!

אני מסכים איתך לגבי הבדיקה גם אני עשיתי אצלם ולא הייתי כל כך מרוצה.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם

שומאכר - בתור מי שבדק לא פעם במכון הזה - זה מכון הכסת״חים הגדול ביותר שאני מכיר.

פתאום בדיקה של רכב יוצאת תקינה פיקס. לא לבדוק רצועת תזמון, לא רעש, לא הזעות לא נקישות כלום.

האמת שראיתי את הבדיקה בשרשור הייתי בטוח שזאת הבדיקה שהליסינג עשה

פורסם

תתחדש. בחירה מענינת. מה צריכת הסולר אצלך?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
[...]כמובן שלא היה עם מי לדבר שם בשבת וישבתי על קוצים לחכות לראשון.

[...]

חמישה חודשים, חמישה חודשים של חיפושים בלתי נגמרים הגיעו לסופם. חמישה חודשים וכל מה שהיה לה להגיד זה בדיוק אותו הדבר כמו הקודמת.

נו מיילא. העיקר שאני מרוצה.[...]

מכיר את ההרגשה הו-כל-כך-טוב, תתחדש חביבי! סע בדרכים טובות!

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לגבי טופס הבדיקה, המסקנה שלי היא בדיוק הפוכה, תוצאות הבדיקה הן ההוגנות ביותר שראיתי.

כנראה שאתה לא מבין את השיטה של מכוני הבדיקה, הם תמיד ירשמו ריג׳קטים כלשהם, גם בשעה שהכל תקין ובעל פה יגידו לך שהכל תקין וזאת כדי להתחמק מלעמוד בתנאי האחריות של הבדיקה.

כך שהלקוח יבקש מהם לתקן את הליקוי במסגרת האחריות, הם יגידו לו, ראה טופס הבדיקה רשמנו שהחלק תקול.

כאן לא רשמו כמעט ריג׳קטים, אפילו לא ריגק׳טי כסתח. כל הכבוד להם. אם יהיו לך לא עלינו בעיות, הם לא יוכלו להתחמק.

לגבי הרכב עצמו, תתחדש, אמנם רכשת רכב שנת 2012, אבל הרכב עצמו מיושן וזהו שנת מכירתו האחרונה, לדעתי היה כדאי להתאמץ ולמתוח את התקציב או לחכות קצת שמחיר הדגם החדש ירד ולרכוש דגם שנת 2013.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

תתחדש ותהנה מהרכב.

יש לי שאלה קלה, בטופס בדיקה מופיע כי "יש לבדוק את עברו הביטוחי של הרכב טרם הרכישה..."

למה בדיוק אתה צריך לבדוק את העבר הביטוחי של הרכב? מה עומד מאחורי זה?

פורסם

תתחדש ניראית מעולה!

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...