Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אירוע מיצובישי-שטח לחברי CarsForum

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא אחזור על כל דברי הברכות שכבר נאמרו לכולם אוסיף שקיבלנו גם "שוחד" בסוף היום.

אהבתי את האדפטיבי הזה

ועכשיו לכדאיות לקחת

P-petrol H -(h)out E-electric V - vehicle

פער המחירים בין הבנזין לחשמלי כ 60K , לטענת נציג מכלמוביל יש שוני באיבזור . לא יודע מה , אבל נוריד 10K נשארנו עם 50K

50K במחירי היום = כ 7500 ליטר = כ 75000 ק"מ

זה שחישבנו עלות חשמל אפס ולא לקחנו בחשבון עלות מימון (אולי פערי ביטוח אולי פערי טיפולים שכאן אני לא יודע מי טוב ממי )

אבל גם החשמל עדיין עולה כסף ולפי דברי אותו נציג טעינה עולה 8 ש"ח ומספיקה ל 50 ק"מ ( ברוב הגינותו טען שהוא בנסיעה סופר חסכונית הגיע ל 43 ק"מ )

שקלול לפה עיגול לשם נגיע ל 37 ק"מ "לליטר" לעומת 10 ק"מ לליטר בנזין. נשמע יפה בהחלט.

ל 100אלף ק"מ

בנזין בלבד יעלה 67 אלף ש"ח

חשמל בלבד יעלה 18 אלף ש"ח ועוד הפער הראשוני של 60 אלף.

נו אז ממתי הרכב הזה היה כדאי??

כשאמכור אותו בעוד 4-5 שנים

ט.ל.ח

זה חישוב כל כך עממי :-P, כלומר לקוח שבוחר למשל בין 318i ל-328i לא עושה את החישוב הזה, בעצם אפילו לקוח של לאון 1.2 ו-1.8 לא עושה את זה אלא בוחר באופציה היקרה יותר כי שם הוא מקבל אבזור נוסף ויחידת הנעה עם ערך מוסף. במקרה של ה-PHEV, הערך המוסף הוא עצום - נסיעה חשמלית שקטה ונעימה.

פורסם
עוד תמונות

מי החבר שנתפס עם האוכל ביד? בד"כ זה התפקיד שלי בכל תמונה להתפס עם אוכל

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

Mea culpa.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נראה שהיה אירוע מושקע למדי. כל הכבוד ליבואן, זה באמת לא טריוויאלי שהם מרימים כזה דבר, כולל כל הרכבים והאירוח.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זהו הארוע השני שבו אני משתתף וכקודמו גם הוא נערך ע"י כלמוביל. הארוע הראשון (יונדאי) היה מצויין והופתעתי שהרמה של הארוע האחרון הייתה טובה אף יותר (כנראה שעשינו רושם טוב בארוע הקודם...). הארוע במהותו נערך בשטח (שבילים ואתגרי עבירות קצת יותר מרשימים), וניכר שהמארגנים עמלו רבות להצלחת הארוע - מבחינתי, זה לא טריויאלי שיבואן מארגן כזאת כמות רכבים + מדריכים + נציגים טכנים + נותן את אותם רכבים לחבורה שרוטה למדי להשתובב ב-off roads :-), אז בהחלט מגיעה מילה טובה.

לי זאת הייתה הכרות ראשונית עם ה-Outlander, את היום התחלתי עם דגם ה-PHEV בנהיגה מראש העין לבית ג'ימאל. הטכנולגיה מ-א-ד מרשימה, המכונית נסעה רק על המנוע החשמלי לאורך כ-30 ק"מ כאשר המכונית ננהגה במהירות של 120 קמ"ש בקרוב (כביש 6, 1 לכיוון בית שמש), כאשר "בלם המנוע" טוען את הסוללות בכל האטה (כמעט לא צריך להשתמש בבלמים - מדליק). החיבור בין מנוע החשמלי לבנזין חלק ובלתי מורגש ואם לא הייתה אינדיקציה גראפית לא הייתי יכול לאמר איזה מנוע מזיז את המכונה. המעקב אחר פעולות מחשב הניהול בין טעינה, הנעה חשמלית, הנעה היברידית וכד' היה מאד מרתק. אני מאד התרשמתי מרמת הליטוש ההנדסי של החבילה הטכנולוגית הנ"ל, אך פחות התרשמתי מהמכונית כחבילה - איכות הגימור לא מרשימה והמכונית מרגישה זולה (אין מערכת built-in באוטו שעולה כ-225K ש"ח?), כסא הנהג היה לי מאד לא נח (היו עוד אנשים עם אותה תלונה) וגם העיצוב די עצוב. אין מילה רעה להגיד על המתלים, אך נראה שהמשקל העודף של הגרסה הזאת חייב מספר פשרות בכיולם. סיקרן אותי להבין מה הסיבות מאחורי הפופולאריות העצומה של המכונית הזאת (בדגמי הבנזין בעיקר) כי המכונית לא ממש מרשימה והביצוע של חלק מהמתחרות (מזדה 5 למשל) הרבה יותר משכנע. המכונית אמנם מרווחת יחסית (אם כי ל-3 גברברים מסוקסים לא ממש היה נח במושב האחורי), יש לה תא מטען גדול (כאשר 2 המושבים בשורה השלישית מקופלים) אבל על הכביש היא סבירה ולא מעבר לזה (גרסת הבנזין בעלת אופי עגלתי למדי). אני מניח שהאופציה ל-7 מקומות מבדלת אותה מול המתחרות ומהווה סיבה משמעותית להצלחה הנאה במכירות.

המשכתי עם הפג'רו הארוך וכאחד ללא נסיון שטח של ממש, שרב חייו עברו עליו בליווית שבלולי כביש כאלו ואחרים, הוא מאד הרשים אותי בקלות הבלתי נסבלת של עליית מעלה תלול למדי אשר כלל מתווה קרקע שגרם להצלבת צירים. מתא הנהג זה נראה כאילו הצבתי את המכונית מול קיר ולא ממש ברור לי איך אני אמור לטפס עם האוטו... הסבר קצר של המדריך (המצויין): העברת בורר תיבת העברה למצב 4X4LLC + לחיצה על המתג הנועל את הדיפרנציאל האחורי ולחיצה עקבית ושקולה על דוושת הגז והבהמה המגודלת מטפסת את ה"קיר" בקלילות מזלזלת. מרשים.

גם כאן לאחר ההערכה לטכנולוגיה, מבט בוחן לתוך המכונית מגלה תא נוסעים מ-א-ד מיושן. הרכב הזה זקוק להזרקת בוטוקס רצינית. הספסל האחורי התגלה כנמוך מדי (או שהרצפה גבוהה מדי...) מה שמאלץ ישיבה כאשר הירכיים תלויים באויר (ואני לא בחור גבוה במיוחד - מגרד את ה-1.80 מלמטה) - לא ממש מתכון לנסיעה נוחה.

לא יצא לי לבדוק את ההאנטר (טנדרים לא מדברים אלי :|), ולאור הפידבקים של החברים האחרים אולי חבל.

בדרך עוד עצרנו במלון "כרמים" לארוחת צהריים וחזרנו לבסיס האם.

לסיכום, היה יום מאד מהנה!

מחכה לפעם הבאה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

כל הכבוד ליבואן על היוזמה המבורכת , רואים שנהניתם , ןתודה לכל חברי הפורום שהשתתפו על ששיתפו איתנו את התרשמותם .

יש כאלה שאומרים חבל על מי שמת , אני אומר חבל על מי שחי ולא יודע איך....

פורסם

אגב, היום גם פרסמו שהורידו את המחיר של האאוטלנדר הידני ל-130,000 שקלים (הוזלה של 15,000).

בהנחה שבאוטומט הפרש המחיר בין גרסת ה-5 מושבים ל-7 מושבים היא 5,000 שקלים בלבד, אז כלמוביל יכולים לייבא את גרסת ה-7 מושבים עם גיר ידני ב-135,000 שקלים ולהכנס לתחום שאין בו מתחרים כלל (7 מקומות ידני).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כחובב נהיגת שטח אני חייב לציין שנהניתי מאוד מהשרשור. תודה רבה לכולם על השיתוף.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לא אחזור על כל דברי הברכות שכבר נאמרו לכולם אוסיף שקיבלנו גם "שוחד" בסוף היום.

אהבתי את האדפטיבי הזה

ועכשיו לכדאיות לקחת

P-petrol H -(h)out E-electric V - vehicle

פער המחירים בין הבנזין לחשמלי כ 60K , לטענת נציג מכלמוביל יש שוני באיבזור . לא יודע מה , אבל נוריד 10K נשארנו עם 50K

50K במחירי היום = כ 7500 ליטר = כ 75000 ק"מ

זה שחישבנו עלות חשמל אפס ולא לקחנו בחשבון עלות מימון (אולי פערי ביטוח אולי פערי טיפולים שכאן אני לא יודע מי טוב ממי )

אבל גם החשמל עדיין עולה כסף ולפי דברי אותו נציג טעינה עולה 8 ש"ח ומספיקה ל 50 ק"מ ( ברוב הגינותו טען שהוא בנסיעה סופר חסכונית הגיע ל 43 ק"מ )

שקלול לפה עיגול לשם נגיע ל 37 ק"מ "לליטר" לעומת 10 ק"מ לליטר בנזין. נשמע יפה בהחלט.

ל 100אלף ק"מ

בנזין בלבד יעלה 67 אלף ש"ח

חשמל בלבד יעלה 18 אלף ש"ח ועוד הפער הראשוני של 60 אלף.

נו אז ממתי הרכב הזה היה כדאי??

כשאמכור אותו בעוד 4-5 שנים

ט.ל.ח

זה ממש לא החישוב הנכון.

רכב מוכרים כמשומש, שכחת?

מה שאתה אומר כשתמכור את ה- phev כמשומש תקבל עליו את אותו המחיר כמו דגם הבנזין??? ולמחוק בכך את 60,000 ש״ח ההפרש ביניהם כחדשים (וזה בדיוק ההפרש בין דגם 5 מקומות invite שעולה 160,000 ש״ח לבין דגם phev שעולה 225,000 ש״ח).

אז כמובן שלא תמחוק את הסכום הנ״ל אלא תפסיד עליו רק ירידת ערך, באותו שיעור ירידת ערך של הרכב כולו.

אם האאוטלנדר מפסיד 15 אחוז בשנה הראשונה ו- 10 אחוז כל שנה לאחר מכן וניקח ארבע שנים כדוגמא, תגיע לכך שהפסדת ירידת ערך עודפת של ה- phev של 23,000 ש״ח בלבד (ולא מחקת את כל ה- 60,000 ש״ח!)

על זה תוסיף את עלות עמדת הטעינה ותגיע לסך של כ- 28,000 ש״ח.

על זה יש להוסיף עלויות ריבית של הלוואה בסכום הנ״ל או הפסד ריבית במידה ויש לך את הכסף.

אם ניקח 4 שנים וריבית של 3 אחוז, תוסיף עוד כ- 7,000 ש״ח.

דהיינו 35,000 ש״ח, תוספת עלות על ה- phev.

מצד שני כמה דלק ה- phev יחסוך לך בארבע שנים.

יש כמה אפשרויות וגם כאן חישוב צריכת הדלק שביצעת אינו נכון.

נצא מנקודת הנחה של טווח נסיעה חשמלי של 40 קילומטרים ראשונים על חשמל בלבד.

העלות היא 8 שקלים (בעלות של 8 ש״ח לליטר בנזין, זה יוצא צריכת דלק מקבילה לליטר דלק לארבעים קילומטרים).

בוא נקח אדם שנוהג 40 קילומטרים ביום בלבד, כל יום במשך 365 ימים בשנה, דהיינו 14,600 ק״מ בשנה.

אותו אדם ישלם 2,920 ש״ח בשנה בלבד, על טעינת חשמל.

כמה ישלם אדם שיסע באאוטלנדר בנזין באותם קילומטרים? לפי ליטר ל- 10 קילומטרים (וזו צריכה אופטימית ביותר, לחבר שלי יש כזאת בנזין, צריכה בעיר חיפה 1 ליטר ל- 7,8 קילומטרים בלבד) יצרוך 1,460 ליטרים, שהם לפי 7 ש״ח לליטר כ- 10,220 ש״ח בשנה.

דהיינו חסכון של כ- 7,000 ש״ח בשנה ב- phev.

בארבע שנים חסכון של 28,000 ש״ח.

כלומר הפרש של 7,000 ש״ח בלבד תוספת עלויות ב- phev לעומת דגם הבנזין. זה כל ההפרש. קנית רכב יקר ב- 60,000 ש״ח, אבל סה״כ העלויות שלך יהיו גבוהות רק ב- 7,000 ש״ח לכל תקופת האחזקה של ארבע שנים.

עכשיו יש כמובן אפשרויות אחרות, של נסיעה מעל 40 קילומטרים ליום, שאז הכדאיות של ה- phev יורדת.

אז החישוב מורכב יותר וצריך להתאים אותו לכל אדם ואדם.

יש לבדוק גם אם לאותו אדם יש עמדת טעינה נוספת בה הוא יכול להטעין את הרכב במשך היום על מנת לנסוע רק בחשמל בדרך חזרה.

מעבר ל- 40 הקילומטרים צריכת ה- phev עדיין טובה יותר מדגם הבנזין ואולם הפערים נמוכים יותר כמובן מהצריכה החשמלית.

גם כאן הפערים צפויים להיות בסדרי גודל נמוכים בהרבה ממה שאתה ציינת.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
בנימה אישית יותר, אני באופן אישי מכיר את רוב הרכבים שהשתתפו באירוע כך שרוב הזמן נתתי לאחרים לנהוג.

מאחר ורוב היום חלקנו רכב יחד, אני מעריך את זה.

האאוטלנדר PHEV, וזה כבר כתבתי בשרשור אחר שפתחתי כאן, הוא הרכב הכי מתקדם טכנולוגית שאפשר למצוא היום בישראל. המערכת ההיברידית שלו לא רואה ממטר את המערכות ההיברידיות של טויוטה מבחינת תחכום. אפשר להתווכח עם זה טוב או לא טוב, אם אוהבים את זה או לא, אבל זה עובד. שמעתי לא מעט חברים שפשוט התפלאו מהעובדה שאפשר לנסוע בשטח בשקט מוחלט, בלי טרטור של מנוע בנזין, ולהנות מציוץ הציפורים ואל תשכח, לעקוב אחרי איילות סטייל נשיונל ג'יאוגרפיק...שמעתי על אנשים שעשו את הדרך מירושלים לראש העין עם צריכת דלק של 17 קילומטרים לליטר ב-SUV גדול במצב היברידי רגיל. קצת חבל (בעיני) שהוא נראה כמו אאוטלנדר רגיל ולא מספיק מייחצן את הקדמה הטכנולוגית שלו.

איך ציפית שהוא ייראה, כמו חללית? גם הפלואנס של בטר-פלייס נראתה כמו הרגילה, לי אישית זה ממש לא משנה כך או כך.

משם שנוררתי מברווז כמה דקות מאחורי ההגה של ההאנטר L200. טנדר חביב למדי, גם אם הוא כבר די מזדקן ונמצא רגע לפני החלפה (הטרייטון יחליף אותו בשנה הבאה). בסך הכל, הופתעתי לטובה שמדובר ברכב נוח יחסית, טנדרים נוטים לחבוט כשהם ללא מטען כמו שאנחנו נסענו אבל זה לא היה המקרה ב-L200. מה שהפריע לי זה המושב הנמוך (או הרצפה הגבוהה, תלוי איך מסתכלים על זה) שחייבה אותי בתנוחת ישיבה לא נוחה במיוחד. גם המושב האחורי, או יותר נכון להגיד הספסל האחורי, לא כיפי.

מושב הנוסע אכן הרגיש מוזר ברגליים. אני רגיל לטנדר איסוזו DMAX 2X4(במושב הנוסע) מעבודתי הקודמת כעצמאי, שם המושב דווקא נוח- הכסא (או שמא הרצפה?) בגובה הנכון. בהאנטר הופתעתי, זה הרגיש שהרצפה בשיפוע חד יחסית כלפי מעלה, ולא הותירה הרבה מקום לרגליים, וזה הורגש במיוחד ככל שמתקרבים לדש.

אחר כך יצא לי גם לנהוג קצת באאוטלנדר דיזל. קצת התאכזבתי ממנו למען האמת, בעיקר בגלל שהמנוע שלו לא הרגיש לי מספיק מעודן. אבל חוץ מזה, הוא מאובזר ונוח ונעים מאוד לנסיעה. אני אישית הייתי מעדיף את ה-PHEV על פניו, במיוחד לאור העובדה שהם עולים אותו הדבר.

קודם כל תודה רבה לצוות כלמוביל על האירוח, היה יום מאד מאד כיפי עבורי. ובזכות אדיבותו של צביקה-פיק, איבדתי את בתולי השטח שלי שוב ושוב...

ההאנטר משך את תשומת ליבי עוד כשיצא כחדש, בגלל העיצוב הפנימי, החיצוני והיכולות המוצהרות שלו לשטח (ממה שקראתי עליו). עד למפגש לא יצא לי לנהוג על אחד, ועכשיו אחרי שטעמתי ממנו, אני בהחלט רוצה אחד.

הכסא היה דווקא נוח עבורי, באופן עקרוני מאד נוח לי בכל רכב של מיצובישי (בעליה הגאה של לאנסר קלאסיק, כי במאזדיינת הכיסא היה סיוט- בין היתר). אבל הבנתי שאני חריג בקטע, כנראה כי אני בעל מבנה גוף גדול והמושבים שלהם מותאמים לזה בצורה טובה יותר מאשר במכוניות אחרות. הנסיעה חלקה ונעימה, במיוחד ביחס לטנדר. פלוס, הוא לא הרגיש כמו "רכב עבודה נטו"- מבפנים הוא נתן טיפונת יותר מזה. אמנם עדיין הוא בהחלט עונה להגדרה של יפנומטית מבחינת החומרים והעיצוב, אבל לפחות קיבלתי עיצוב של יפנומטית על טנדר, שזה לא עניין פעוט מבחינתי.

אחחח, עכשיו אני חולם על אחד כזה, מלוקק ומאובזר היטב...

משם עברתי לאאוטלנדר.

אני מאד לא אוהב את קטגוריית הקרוס-אובר. אלו רכבי פשרה, עם התכונות הגרועות גם של הכביש וגם של השטח (מרכז כובד גבוה לכביש, מרכב נמוך לשטח למשל).

אבל דווקא קצת מצא חן בעיניי. אחלה איבזור.

והשוס האמיתי היה מערכת בקרת השיוט האקטיבית. כוון, וזהו- הרכב שומר מרחק מהרכב מלפניו. מאיט, מאיץ, והכל בעצמו. עד שמשהו מפתיע את המחשב. הוא לא אוהב את זה ולא מסוגל להתמודד עם זה בצורה יעילה. כבר מספר פעמים נאלצתי לבלום כשרכב חתך אותי (עקב המרחק הגדול שהבקרת שיוט שומרת, היה מספיק זמן תגובה עבורי, אבל לא מספיק זמן תגובה עבור המערכת). אולי בעוד כעשור, המערכת הזו תהיה יעילה מספיק בשביל שאסמוך עליה, כיום היא פשוט עוד לא שם.

מה עוד, שלא ניתן להפעיל את המערכת הזו בתנאי פקק- וחבל. זה פיספוס עצום לדידי.

דמיינו לכם שאתם תקועים בפקק בעלייה. איזה כיף זה היה יכול להיות אם לא הייתם צריכים לשחק גז-ברקס כל הזמן? כחיפאי, פקקים בעלייה הם עניין שבשגרה עבורי. אני כבר רגיל, ומערכת שכזו הייתה משמחת אותי מאד.

הבעייה היא, שכדי להפעיל אותה צריך מהירות מינימלית מסויימת.

שורה תחתונה: את ההאנטר הייתי קונה, בכיף.4X4 אמיתי, בחיפה- איזור עם קצת יערות וקצת שטח? בכיף. ממש בכיף.

את האאוטלנדר? ממש לא. נוח, כן. מעוצב, כן (הדשבורד מאד מצא חן בעיניי). יוקרתי, קצת, כן. אבל הייתי לוקח הרבה אפשרויות אחרות לפני שהייתי חושב על הרכב הזה. כמו שציינתי, בעיניי כל הסגמנט הוא פשרה ולא יותר. ואין לאאוטלנדר שום דבר שמייחד אותו, שגורם לי לרצות אותו מעבר לדברים אחרים.

תודה מיוחדת לכנופיית המפגרים שהצליחו לקום מוקדם, לקחת יום חופש מהעולם ולעשות משהו מועיל חוץ מוואצאפ.

:ladysman:

:ladysman:

:ok:

לקום מוקדם? לעומת יום עבודה רגיל שלי, אני קמתי מאוחר...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...