Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני מעוניין לקנות רכב שנרכש בעסקת מימון דרך חברת ליסינג, המוכר טוען שמדובר על ליסינג מימוני עם רכב שהתקבל עם 0 ק"מ. אני יודע מה המשמעות של ליסינג מימוני, אבל המוכר רכש את הרכב בעסקת מימון שלא ברורה לי.

המוכר הסביר לי שהרכב עדיין רשום על חברת הליסינג והוא בעצם שילם לחברה כל חודש סכום מסוים, וכיום יש לו את האופציה למכור את הרכב עם ייפוי כח מחברת הליסינג לבנאדם פרטי או לעשות טרייד אין או להישאר עם הרכב, משהו כזה. הוא הסביר לי שברישיון רכב לא רשום החכרה/השכרה אלא את השם של חברת הליסינג, אני לא יודע אם זה טוב או לא, אבל במידה ועושים העברת בעלות אני אמור להיחשב יד 2.

משהו נשמע לכם מוזר או שיש דברים בגו? הבחור נשמע מאוד אמין, אבל עדיין לא הבנתי את עניין ייפוי הכח מחברת הליסינג.

אני מאוד אשמח לקבל מכם חוות דעת, אני רוצה לקנות את הרכב ביום ראשון.

תודה!

פורסם

אתה הולך איתו יד ביד לחברת הליסינג ולברר את הסוגיה. כמו כן אם הבעלים הקודמים הוא ליסינג יש הפחתה במחיר.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אין שום דבר מוזר. יש רכבי "0 ק"מ מיד ראשונה" שרשומים כרכב חברה ולא כרכב השכרה\החכר. מבחינת מחירון צריך לשקלל בעלות ראשונה חברה.

לפני שאתה סוגר את העסקה עליך לוודא ברשיון, בחברת הליסינג ואצל רשם המשכונות שהרכב אכן רשום כרכב חברה, שאין שעבוד ומשכון וכמובן לחשב מחיר מתאים, כולל שקלול הבעלות הראשונה שאינה פרטית.

וכמובן שעסקת הרכישה תעשה מול חברת הליסינג הרשומה ברשיון, לא מול המוכר הפרטי. כך תבטיח שלא עוקצים אותך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מודה לכם מאוד!

חשבתי שהרכב נחשב ליסינג מימוני שגורם לירידת ערך של 8%, אבל אם ברישיון של הרכב רשום בעלות "חברה" אז מדובר על ירידת ערך גדולה יותר. חוץ מזה, המחיר עדיין יוצא משתלם אבל אני בהחלט אבדוק את הנושא מול חברת הליסינג.

ד"א, אפשר לסמוך על בדיקת שעבוד/משכון בדואר לפני העברת הבעלות?

פורסם

איך רכב שנרכש בעסקת מימון צריך להיות רשום ברישיון? ליסינג מימוני?

המוכר טען שמדובר על עסקה פחות נפוצה כיום, ליסינג "בלון", אין לי מושג מה זה אומר. אני אבדוק את הנושא הזה מול חברת הליסינג, אני חשבתי שאם הרכב רשום על חברת הליסינג זה דווקא נתון חיובי, אבל כנראה שטעיתי. מישהו יודע כמה ירידת ערך באחוזים יש לרכב מהסוג הזה?

תודה לכם!

פורסם

צריך לבדוק מה הרישום ברשיון. יתכן שהרכב רשום כרכב השכרה\החכר, ואז ירידת הערך משוקללת לפי ליסינג מימוני. יתכן שהרכב רשום כרכב חברה (כאילו היה, נניח, רכב השייך לתנובה או הוט, לא רכב מוחכר), ואז שקלול המחיר אינו של ליסינג (כולל מימוני) אלא של רכב חברה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברישיון של הרכב לא רשום השכרה/החכר אלא את שם חברת הליסינג (שלמה סיקסט), לאיזו קטגוריה משתייך רכב כזה?

במחירון של לוי יצחק או יד 2 אפשר לבדוק את ירידת הערך ע"פ אחוזים לפי סוג הבעלות של הרכב, אני לא מצליח להבין מה המשמעות של רכב שנמצא בבעלות של חברת הליסינג.

פורסם

בעלות חברה - חשוב על רכב שנרשם על שם תנובה, הוט או אורנג'.

פורסם

הבנתי, הרכב ברישיון נחשב בבעלות חברה אפילו אם הוא רשום על חברת הליסינג עצמה. המחיר עדיין אטרקטיבי אבל הרכב קצת פחות. בכל אופן, אני אצטרך לבדוק את הנושא בצורה מקיפה מול חברת הליסינג. עזרתם לי מאוד, אני מאוד מודה לכם!

• תוכן חדש...