Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני בדילמה, כל פעם שאני בודק את השמן גיר אני חושד שיש פה משהו שאינו בסדר.

רכב הוא יונדאי אקסנט 2009 96800 ק''מ נקנה השנה.

בזמן הקניה קיבלתי היסטריה טיפולים ממוסך שירותי יונדאי תל אביב שבו רשום בטיפול 90000 ק''מ "החלפת נוזל תיבת הילוכים אוטומטית" с-04500000100 שזהו שמן גיר יונדאי HYUNDAI MOBIS ATF SP-III לפי מה שאני זוכר ויודע הוא בצבע אדום.

כל פעם שאני בודק את השמן הוא בצע חום (אני בודק נכון זה לא שמן מנוע).

הגיר עובד טוב מאוד, מדי פעם מרגישים מעבר בין 1-2 שמאיצים מהר.

-מה דעתכם? נכון שזה לא הגיוני שהצבע הוא חום?

-יש מצב שהמוסך לא עשה עבודה כמו שצריך?

-אני צריך להיות מודאג ממשהו?

מצרף תמונות

20141120_140350.jpg20141120_140457.jpg

פורסם

יכול להיות שהם עשו החלפה חלקית והשמן החדש יתערבב עם הישן במידה ותרצה החלפה מלאה תצטרך מכונה ייעודית להחלפת שמן שמחליפה את כל השמן.

פורסם (נערך)

mark, אכן אני רוצה להחליף בעתיד את השמן ואת הפילטר שמן.

אין לי מכונה לכן אני ינתק את צינור שמיועד לקרר את השמן(מוביל לקולר) ינקז אותו במיכל ובו זמנית יוסיף שמן לגיר...

שאלה אם לעשות את זה כמה שיותר מהר או אפשר לחכות טיפה אם זה?

ואיך לאטום את האגן שמן גיר, צריך חומר איטום מיוחד או שגם חומר איטום כמו של מנוע יתאם?

היה פה נושא שבחור אמר שהגיר שלו התחיל להחליק אחרי החלפת שמן, ממה זה קורה?

עריכה אחרונה על ידי x-Anton-X
פורסם

ארגיע אותך מעט - אצלי יונדאי I30 הגיעה מהחברה עם שמן גיר אדום ואכן במורשה משתמשים בצבע חום בהיר וזה עדיין נוזל מקורי של יונדאי.

אם הרכב טופל במורשה אני רוצה להאמין שהשתמשו רק בשמן מקורי...

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

colauti 9, היום שאלתי 2 אנשי מקצוע הם אמרו שהם לא מכירים שמן ATF שהוא לא אדום.

-אולי יש למשהו דוגמה לשמן מקורי לא אדום?

-ואשמח לשמוע עוד דעות.

תודה.

פורסם

Aמן גיר יונדאי מקורי הוא אדום. עם הזמן הוא משנה את צבעו לחום בהיר.תחליף באופן ייזום כל שנתיים שלוש את השמן שמתרוקן מהגיר בערך 4 ליטר קצת פחות וזהו אין מה לעשות מעבר לכך.

פורסם

גוגלוב, אכן השמן הוחלף לפי הטענה של מוסך מורשה לפני 6 אלף ק''מ.

אך הם לא מצליחים להסביר לי למה הוא לא אדום כפי שאמור להיות שמן מקורי.

את זה אני מנסה לברר מה הכן יש לי? שמן לא מקורי, לא החליפו שמן, או היחליפו ומשהו גרם לו להשחיר.

פורסם (נערך)
גוגלוב, אכן השמן הוחלף לפי הטענה של מוסך מורשה לפני 6 אלף ק''מ.

אך הם לא מצליחים להסביר לי למה הוא לא אדום כפי שאמור להיות שמן מקורי.

את זה אני מנסה לברר מה הכן יש לי? שמן לא מקורי, לא החליפו שמן, או היחליפו ומשהו גרם לו להשחיר.

לא מחליפים את כל השמן לא כל השמן יוצא בצורה קונבציונלית דרך בורג ריקון.וגם אין צורך בכך. ולכן הצבע שלו לא מאדים לגמרי.

אם מצבו ממש לא משהו ניתן תוך זמן קצר לבצע החלפה נוספת וככה הוא יוחלף ב 70 -80 אחוז בממוצע.

למרות שקצת קשה לשפוט מהתמונה הוא לא נראה במצב גרוע.

עריכה אחרונה על ידי גוגלוב
פורסם

1. לא מחליפים את כל השמן, אלא רק חלק לכן השמן אף פעם לא יראה חדש.

2. אי אפשר להבין מה צבע השמן על נייר כזה, שים את השמן על ניילון שקוף ואז תראה את הצבע האמיתי שלו

3. תבחן את הצבע האמיתי לפי התמונה הזו:

http://www.gobluedevil.com/wp-content/uploads/2013/12/Auto-trans-fluid-www-padoniaautoservice-com.jpg

פורסם
שמן ATF יכול להגיע במגוון צבעים אז לא האישיו פה

גם אני חושב שהשמן במוצאת מהמדיד לא נראה גמור

תודה דני,

אני היבנתי מהמוסך שהם לא מחליפים את הפילטר בזמן החלפת שמן גיר ("כחה זה ההוראות היצרן").

-האם ממולץ בכל זאות להחליף אותו? (הרי התפקיד שלו לסנן בסופו של דבר)

-האם בריא להחליף את כל השמן? (הכונה היא בלי מכונה, ניתוק צינור מהקולר והוספת השמן עד שיצא שמן נקי)

פורסם

היי,

לגביי צבע השמן - הוא אדום במקור, אבל משנה צבע מהר מאוד לחום או שחור... אין מה לעשות זה לא כמו מערכת קירור... פה החלקים הנעים מוציאים ג'יפה...

הנה חלק מהספר רכב שמסביר לגביי הצבע -

Capture.JPG

לגבי פילטר שמן - לא רשום על זה כלום בספר רכב, אז כנראה שאין צורך להחליף... גם לי זה נראה קצת מוזר...

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון,

סוף סוף פיניתי קצת זמן הזמנתי שמן SP3 מקורי ופילטר שמן מיונדאי שופ, והיום פתחתי את האגן שמן גיר והחלפתי את השמן ואת הפילטר שמן של הגיר.

השינוי הוא:

אין הרגשה של מעבר בין הילוך 1 ל 2.

אין משיכה של הילוך 1.

גיר מעביר את ההילוכים חלק באופן שקט ולא מושך הילוכים.

האוטו לא מתדרדר בזינוק בעליה.

20150310_115930.jpg

• תוכן חדש...