Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

bmw e28 m535i, bmw 635I or Mercedes 190 2.3 16?

ezl280
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נסעתי על BMW E12 525 שנת 1978 במשך מספר שנים כרכב יומיומי. רכב נפלא עם התנהגות מצוינת. עדיין מתגעגע. הייתי בוחר ב-535.

:mm_yeah:

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

944...

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
למעט אחיזת כביש גבוהה יותר, סדרה 6 של ב.מ.וו מכונית טובה יותר מהאלפא GTV6.

סביבת הנהג שלה ברמה אחרת, תנוחת הנהיגה כנ"ל, מוט הילוכים מושלם ואם מדובר בדגם ה 635CSI גם הביצועים טובים בהרבה.

אמנם כחדשה היא היתה יקרה בהרבה אבל היום זה לא רלוונטי.

מנסיון, אתה טועה, סביבת נהג ותנוחת הישיבה באלפא היא בדיוק לפי האמרה "אלפא רק אם אתה מתאים לה" :-). לגבי הביצועים, אין סיכוי ל-635 מול GTV6 בכל מסלול שלא יהיה... אמנם לבימר 55 כ"ס יותר אך גם 320 ק"ג עודפים, המוזר הוא שלמרות נתוני 0-100 של הבימר שטובים יותר על הנייר, בפועל זה נראה אחרת... האיטלקים עצרו את הסטופר אחרי הזמן :-)

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

יש ב-יד2 בימר 633 משנת 1980 יפהפיה. והמחיר כזכור לי סביב 75-80. להביא משהו מחו"ל לא יהיה זול יותר, וכאן אתה יודע מה אתה קונה, יש לך בעלים שתוכל לברר מולו הכל (וגם להפרע ממנו אם שיקר...) ומוסכים שטיפלו ברכב לאחרונה ומכירים אותו. (אלא אם אתה נוסע לחו"ל גם ככה).

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

בענין ה gtv6, כמה דברים...באלפא אני מעדיף את מנוע ה 4 צילינדרים הרגיל. נסעתי בgtv6 וב 75 3.0 ולא התעלפתי. הרבה משקל קדימה, ואיכשהו זה הרגיש לי כאילו הם לא תוכננו לזה. ויש לי כבר אלפתא...:roll:

מעבר לזה, שימושיות??? אני רוצה לראות מי מוכן לעשות מgtv6 דיילי דרייבר :-) אפילו אלפא מודרנית כמו 156 עם איכות ייצור מעולה, ולא פחות משום דבר אחר, היא רכב רק לחורף:bigcry:

944 ו 928, היו מחשבות...לא הכי שימושיות. מעבר לזה, אמנם לא נהגתי בהן אבל אנשים ששאלתי לא ממש התלהבו מהחוויה ולצערי אין לי ממש דרך לבדוק אם זה נכון, ולפחות לפי איכות הריפוד הפנימי המתפרק, לפחות בכל 928 שראיתי, הן לא בנויות עד כדי כך טוב. וכמו שציינתי לגבי האלפתא, 911 כבר יש לי :-D

אני מת על אלפות, אבל למי שנוסע בהן יום יום יש שריטה באמת עמוקה...והפורשה זה סוג של נעלם. מרצדס לא תאכזב אותך לעולם - בטח לא אחת מהשנים האלו, והקוזוורט שהיתה לי היתה נפלאה, וסליחה מאנשי האלפא, אבל היה בה ממש מזגן!!!

הבמוו שנהגתי בה עשתה אותי מאוד סקרן...משהו באיך שהכל התמזג ביחד, הייתי אומר שזו היתה סוג של חויה מטורורית שלא הכרתי, וכל זה מ325 e46...נוחות, התנהגות, קלות תנועה, צליל, איכות בניה, תנוחת נהיגה, ביצועים...לא מצאתי אף חסרון באיך שהדבר הזה נסע. ואם הייתי מוצא אחת כזאת במחיר נורמאלי ובמצב נורמאלי שלא תיגנב תוך 5 דקות ושלא תהיה בעייתית כמו כל גרמניה משנות ה 2000 הייתי קונה אותה...

ולגבי האקזמפלר הספציפי למכירה...ראיתי אותו ומדובר ברכב במצב מרשים בהחלט, יחד עם זאת המחיר שדובר פה גבוה במאוד מאוד מאודדדד ממה שיעלה להביא אחת כזו.

פורסם

1. להביא אותה מחו"ל יהיה זול משמעותית!

2. משיחה עם מוכר הרכב, הרכב יובא במצב קדם-שיפוץ ושופץ ונצבע בארץ. אין תמונות לפני השיפוץ ולכן אי אפשר לדעת מה היה מצב הרכב ומה בוצע באיזה רמה?

3. לצערנו אנחנו רואים יותר ויותר שכמעט כל מי שמיבא רכבי אספנות (אני מדבר על חובבים, לא על סוחרים) מנסה לגזור קופון על חשבון הקונה. שיהיה להם לבריאות, אבל רק לא להגיד אח"כ שלהביא לבד יצא יותר זול.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

Why dont u use your 911 as your daily driver? do u need more seats? I drove a 635, and it felt heavy to me, but that might be me. I am struggling to understand the joy you experienced from an e46 - but hey - each to their own. whatever you choose have fun in it!

פורסם
מנסיון, אתה טועה, סביבת נהג ותנוחת הישיבה באלפא היא בדיוק לפי האמרה "אלפא רק אם אתה מתאים לה" :-). לגבי הביצועים, אין סיכוי ל-635 מול GTV6 בכל מסלול שלא יהיה... אמנם לבימר 55 כ"ס יותר אך גם 320 ק"ג עודפים, המוזר הוא שלמרות נתוני 0-100 של הבימר שטובים יותר על הנייר, בפועל זה נראה אחרת... האיטלקים עצרו את הסטופר אחרי הזמן :-)

תנוחת הנהיגה בב.מ.וו, כל ב.מ.וו מהשנים הללו, מושלמת, ונוחה לעין ערוך מהתנוחה האיטלקית הקלאסית שבאלפא.

סביבית הנהג ב 6 מרשימה גם במונחי ימינו, ונהנית מהנדסת אנוש מושלמת וציוד תקני ברמה גבוהה, מגם בדגם ה 635 מזגן היה ציוד תקני, גם בדגמים האירופאיים.

וכמובן אי אפשר לא להכניס למשוואה את תיבת ההילוכים המושלמת שבב.מ.וו, לא בדיוק צד חזק באלפא.

לא יצא לי לנהוד או לנסוע ב GTV5, בב.מ.וו 535 כן, ואני זוכר מכונית מהירה מאד, בכל מקרה, וגם אם היא נופלת מעט בביצועיה מהאלפא עדיין מדובר במכונית מהירה מאד.

ההשוואה ההתחתליתית בינהן לא ממש הוגנת; ה 635 עלתה כחדשה כמעט כפול מאלפא, ולמעשה מדובר היה במכונית קופה יוקרתית מאד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בשביל להשתמש ב 911 ליומיום צריך להיות מזוכיסט סופר רציני! עשיתי את זה תקופה, רגל שמאל שלי התנפחה פי שתיים מהימנית בגלל הקלאץ. אין לשמוע מוזיקה אלא בווליום של אולם חתונות, והמזגן (??) לא ממש רלוונטי. כששואלים אותי על החויה בפורשה אני עונה משהו כמו "12 סיבובים עם מייק טייסון" או "משאית מאק ששוקלת 950 קילו" או "מכונת כביסה מהירה מאוד" לא דיילי דרייבר...אה, וגם גונבים אותן בטירוף.

לגבי ה e46, זו פשוט הבמוו הראשונה שנסעתי בה :oops: תמיד הייתי איש מרצדס. אני חושב ש 7.2 שניות, 192 כ"ס, מנוע כל כך חלק ונשמע כל כך טוב, התנהגות חדה ונוחות מושלמת מאוטו כל כך תמים וזול (בארה"ב)זה ממש יוצא דופן. אני אוהב נוחות ועידון, לא רק ביצועים, והשילוב היה משגע בעיניי.

חן, אתה בטוח שכל ה 635 באו אם מזגן? היום ראיתי בשני אתרים שתיים מענינות ולא היה להן.

פורסם

אם גרמניה איכותית משנות השמונים, הייתי שוקל גם את האופל מונזה. 3 ליטר, ידנית, 180 כ"ס ו-8.5 ש' למאה. בשעתו, מבחנים תקופתיים דיברו עליה כעל מתחרה יותר מראויה לסדרה 6, אלא שסמל הברק (ובאנגליה היא עוד היתה ווקסהול אז בכלל...) היה הרבה פחות נחשק מהפרופלור הבווארי, כך שהקרב היה אבוד מראש...

אישית, לא נהגתי במונזה, אך יצא לי להתנסות בשתי גרסאות של אחותה, הסנטור, שהיתה מכונית מעולה, גם אם פחות סקסית מסדרה 7 המקבילה של אותן שנים.

בכל מקרה, מחיר המונזה אטרקטיבי למדי - ואם תביא אחת, תהיה היחידי בארץ עם כזו 8)

הצעה אחרת לדיילי דרייבר היא לפנות דווקא ליפן, עם טויוטה סופרה או דטסון/ניסן ZX. ואם בטויוטה עסקינן, מדוע לא MR2 מקורית?

והצעה אחרונה, קצת יותר הרפתקנית, היא לייבא אחות ל-911, בדמות אלפין רנו V6.

אגב, משלוש האופציות המקוריות שהצעת, הייתי בוחר ב-635CSI. קלאסיקה אמיתית.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

תקופה ארוכה שה-633 הייתה הדיילי שלי, רכב בנוי בצורה מדהימה.

תמצא לך טייפ 2, כלומר 1982 והלאה, כאשר הן עברו להיות מבוססות על ה-E28.

יותר פלסטיקי, אבל זמינות חלקים גבוהה יותר, ומודרנית יותר.

uploadfromtaptalk1414479271071.jpg

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

תזכור ש - 2002 גררה אותך (אם איני טועה) במסלול בנחשונים - אז - ב.מ.וו. מכונית טובה הן לנהיגה יומיומית והן ל- פאן.

ה- 535 - אגדה, תחזוקה (פרט למנוע) מחייבת תשומת לב וטיפול מונע.

לי יש מזה 9 שנים 190e 2.3-16 עם הילוכי דוגלג, נכון הפעלת ההילוכים לא נוחה, אמנם ניתן להתחיל תנועה בהילוך שני, אבל שוחקים את המצמד,

מבחינת נהיגה, תאוצה - היא אלופה, מאד מהנה גם לנהיגה יומית וגם לכייף, גם לנסיעה רגועה וגם להאיץ ולהרגיש כיצד אתה בורח לאחרים אפילו עם מכונית שנת 84.

ב.מ.וו 633,635 הן מכוניות טורינג לנסיעה ארוכת טווח בניחותא ובכייף, אין בהן פאן אלא אם נופלת לידך איזושהי M , לי יש 3.0CS שנת 72 היא לא ספורטיבית בנשמה, היא נראית יפה, נעים לנסוע בה, אבל זה הכל.

זו דעתי - בהצלחה בחיפושים

מצא משה

פורסם

אני כבר מבולבל...חלק כותבים שה 6 היא אגדה, חלק שהיא עגלת טורינג...מה נכון?? מצא, האם נסעת בהן? כי אם כן יש לך בדיוק את בסיס ההשוואה שאני מחפש! לי היתה 2.3 16 והיא היתה כל מה שאמרת בתוספת התנהגות כביש אדירה, אבל נסיון ב 5 וב6 אין. לי. בשביל לתת מושג, אני איש אלפא במקור, וזו ההתנהגות שהכי קוסמת לי.

מצאתי בספרד 535 שכולה בנויה בצורה ספורטיוית בתוספת מנוע הרטגה 250 כ"ס...3500 יורו. מצאתי גם m635 לא רעה שאותה הייתי קונה בשנייה ב 5800 יורו המבוקשים אבל היא 87. עדיין מתלבט :-)

פורסם

אם כבר להביא רכב אירופאי מאירופה, בעדיפות גבוהה מאוד להביא אותו מארץ המקור (במקרה שלך, גרמניה), לא זוכר בדיוק את פערי המיסוי אבל בהחלט יש פערים כאלה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...