Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הוא ההבדל בין אוטם צבע כדוגמת הfusso לבין ציפוי נאנו כדוגמת הopti coat?

אני יודע שהציפויים מחזיקים יותר זמן, אך גם דורשים הכנה יותר רצינית וגם עולים יותר.

האם שניהם מגנים על הצבע באותה מידה?

לדוגמה הfusso אמור להחזיק שנה, נניח ואני איישם אותו פעמיים שלוש בשנה, האם הוא יגן באותה מידה כמו הopti coat?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לא, יכולת האטימה של הציפויים חזקה מאוד ושונה לחלוטין.

יש סולם ששמו moh, שמודד קשיחות של חומר.

הציפויים, ברובם הגדול, בעלי קשיחות של 9h (קשיחות המקבילה לאבן טובה ששמה ברח, 10h זה יהלום).

בעיקרון, אם תקח עיפרון שלו קשיחות של 9h, ותנסה לחרוט את הפח, הוא לא יחדור את המעטפת (נקרא pencil hardness test, עושים זאת לציפויים, גם בתחום הרהיטים).

כל זאת, לעומת ווקס או אוטם, שלהם "רק" יכולת דחיית כימיקלים וכו', הגנת uv, אפשר לקרוא לזה הגנה נגד מזיקים טבעיים.

הם לא על הסקאלה של moh.

כשציפוי מתאחה הוא יוצר שכבה קשיחה, ווקס/אוטם, לא.

אגב פוסו לא יחזיק לך שנה, יש סיכוי של חמישה חודשים יפים בלי תוספות של דיטיילרים למינהם מעליו, עדיין שווה.

"יאללה בירי".

פורסם (נערך)

כן, הנושא הזה עניין אותי מאוד, חפרתי עליו המון ברשת.

תבדוק את ה-data sheets של רוב החברות שמציעות ציפויים, הן מעידות על קשיחות של 9h (שוב, ברובן).

עריכה: 9h שווה ערך לספיר.

בכל מקרה, מריחת שכבה אחת בעלת מיקרונים בודדים לא תמנע stone chip במהלך נסיעה, היא אמנם תמזער נזקים, אבל יש גבול :)

מה שהציפוי כן יכול למנוע (או למזער למינימום האפשרי) זה הופעות שריטות שטחיות ומזעור סווירלים.

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם

צ'יפופו החברות שמייצרות ציפויים אומרות שהם הגיעו לקשיחות של 9h, אך בפועל זה לא נכון החברה היחידה ממה שקראתי קצת שהצליחה להגיע קרוב ל 9h זו gt עם הc1.

שיפוצים..

פורסם (נערך)

צר לי לבסר לך דודי, אך גם הם לא בדיוק גולת הכותרת.

עריכה: הכוונה לקשיחות, לא בשאר הפרמטרים של הציפוי.

עריכה אחרונה על ידי Dani.E

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

דודי יכול להיות, לא ביצעתי מבחנים בעצמי ואני מסתמך על ביקורות מהרשת ומביקורות של חברים.

בגדול, גם אם הקשיחות היא עשירית ממה שמוצהר, זה עדיין חזק משמעותית מהגנה "רגילה", וזה שווה הכל.

"יאללה בירי".

פורסם

ומה הקשר בין קשיות להגנה?

ציפוי (לא משנה עכשו איזה) אמור למנוע מעבר של כימיקאלים מזיקים לצבע. חומר יכול להיות קשה אבל חדיר לכימיקאלים

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם (נערך)

דרגת קשיות נמדדת בסולם מוס.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%9D_%D7%9E%D7%95%D7%A1

בכל אופן ובקיצור, מה זה אומר לנו.

אם שני חומרים מתחככים אחד בשני , לאחד דרגת קשיות 5.5(סכין מתכת) והשני זכוכית (6.7) מבניהם רק הסכין תקבל תהליך שחיקה. הזכוכית תשאר מושלמת. (לכן קיים שיווק מוצלח של מגני זכוכית למסכי טלפונים)

עכשיו לגבי הקשיות שהם אומרים שהיא 9H בציפויים האלו , לא הגיוני בעליל שכן לפי ההגדרה הזו שם דבר לא יכול להוריד את שכבת ההגנה הזו פרט לקורונדום\יהלום.

בפועל , נייר מים יוריד את שכבת ההגנה הזו.

מנסיון עם ציפוי C.Quartz , אכן הצבע עמיד יותר להיווצרות סווירילים כתוצאה מהציפוי שיש לו קשיות שהיא גבוהה משכבת הלכה

עריכה אחרונה על ידי Tamir FR

פורסם

קשיות נמדדת בהרבה סולמות, אבל זה עדין לא אומר שום דבר על עמידות של החומר בשחיקה או הגנה על הצבע.

השכבת הגנה שמדברים עליה דקה מאוד, ובלי קשר לקשיות אם תצמיד חומר רך יותר (נגיד סכין או חלקיקי אבק) חזק מספיק אתה תחדור את השכבה הזו רק בדפורמציה או ע"י הסרה מכאנית של החומר מהפח (הכוח המופעל יהייה גדול מהחוזק של ההדבקה של הציפוי לפח והוא יוסר כמו קליפה, במיקרו זה יהייה כמו קילוף ובמאקרו אתה יכול לקרוא לזה שחיקה).

והכוח שאני מדבר עליו (ההצמדה) לא גדול במיוחד.

הייתי מעדיף שידברו על חוזק הדבקה לצבע ועובי שכבה שמקבלים במקום קשיות.

חומר עם מקדם חיכוך נמוך בעובי מספיק גדול והדבקה חזקה יהייה עדיף לפי דעתי על פני חומר קצת יותר קשה.

סתם דוגמא

פורסם

אתה צודק לגמרי.

יחד עם זאת , בזמן השטיפה לא מופעל כוח על הצבע למעט משקל כפפת שטיפה , ככה שדיפורמציה קשה לי לאמין שתיהיה פה אלה אם כן מישהו שוטף את האוטו שלו בצורה ממש לא נכונה.

פורסם

אתה יודע איזה משקל יש לכפפה שלי כשהיא רטובה? :)

העניין הוא שאנשים מסתכלים על נתון הקשיות כאילו זה הדבר הכי חשוב שיש ומרשים לעצמם להיות פחות עדינים כי הם יודעים שיש להם ציפוי קשה, או חושבים שזה יגן מח^א של ציפורים, עטלפים ושאר מרעין בישין ולא מנגבים בזמן.

• תוכן חדש...