Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רכשתי את הסובארו ניו אייג' 2007 מנוע 1.5 שבוע שעבר,

האוטו צריך כעת לעבור את הטיפול השנתי שלו,

הרכב עשה רק 46 אלף ק"מ, לא טעות, לא שקר, הנושא נבדק,

הרכב לא עשה טיימינג עד כה, על פי בדיקה מול המוסך המורשה ב 105 צריך לעשות טיימינג או 7 שנים... עכשיו עברו 7 שנים

טיימינג קומפלט עולה 2000, אם אני רוצה להחליף רק את הרצועה עצמה זה 1000 שקלים, חצי מחיר, המחירים כוללים מעמ ועבודה,

משמע אפשרות לחיסכון של 1000 שקלים אם אני מחליף רק רצועה,

האם זה נשמע לכם בסדר שאחליף רק רצועה ואחסוך או שצריך לעשות החלפה מלאה?

אם זה בסדר שאחליף רק רצועה מתי לדעתכם כדאי לשקול שוב לעשות את הטיימינג המלא?

תודה רבה,

פורסם

אני בקילומטראז נמוך שכזה לא הייתי אפילו מחליף את הרצועה אלא בודק מה מצבה אך אני מבצע את הדברים בעצמי כך שאם תלך למוסך ותבקש מהם רק להיסתכל עליה אז גם העבודה הזו מצריכה פירוק ותעלה לך כסף כמובן ואני מניח שלא מעט אז פה זה כבר השיקול הכלכלי שלך. אם אתה כן מחליט לבצע החלפת טיימינג מומלץ לבצע החלפה מלאה.

פורסם

קנית רכב בכמה אלפי שקלים, בדקת אותו, לא חבל לנסות ולחסוך בדבר כל כך רגיש כמו רצועת טיימינג שאם היא תיקרע היא יכולה לגרום לנזק (ובעיקר לעצבים שנתקעת עם הרכב)?.

רצועה מתייבשת בלי קשר ותנאי מזג האויר פה בארץ לא הכי ידידותיים לרכב.

אני חושב שתשקיע כמו שצריך במוסך מורשה, תקבל אחריות ותהיה בראש שקט. אני כבר שמעתי לא פעם ולא פעמיים כאלו שניסו לחסוך ובסוף אכלו אותה שניקרעה להם רצועת טיימינג (שכן לי, כל הזמן אני מתווכח איתו שהוא הולך לאיזה חאפר שמטפל בבית ולוקח לו מחיר נמוך, הוכחתי לו שאם הוא ישים לו חלקים איכותיים המחיר כבר לא יהיה אטרקטיבי כ"כ, ועדיף לו לטפל במוסך טוב לפי הוראות יצרן).

אגב תבדוק אם ברכב הזה משאבת המים הולכת ביחד עם הרצועה ואם כן תשקיע עוד 400-500 שקל ותחליף גם אותה ותיסע בראש שקט כשיש לך אחריות עוד כמה שנים טובות.

פורסם

ממליץ חום לבצע טיימינג מלא כולל הכל מכמה סיבות:

א.מדובר ברצועת גומי שמתייבשת עם הזמן.

ב.אינך יודע את מצב משאבת המיים.

ג. הרכב בן 7-8 (תלוי מה רשום ברישיון הרכב,אז שנתון 2007 עלה כבר אי שם בדצמבר 2006).

ד. חסכון עלול להוביל לנזק- אם הרצועה תקרע/משאבת המים תיתפס/הרכב יתחמם בגלל כנפיים אכולות שלה /מותחן רצועה יתפרק -אתה תבכה על זה שניסית לחסוך 1500-2000 כי אח"כ תיקון ראש מנוע יעלה יותר בכאב כיס ולב.

אתה לא חייב מורשה סובארו לביצוע העבודה,יש מספיק מוסכים שמתמחים ביפניות /כל מוסך כללי אחר יעשו את העבודה בפחות כסף מהמורשה סובארו שיקר בכמה מאות ש"ח מהם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

השאלה היא אם ההפרש לא כ"כ גדול אם לבצע במוסך רגיל שנותן 3 חודשי אחריות על הטיימינג או במורשה שיתן שנה אחריות (בצ'מפיון למשל נותנים שנתיים אחריות).

פורסם

תודה על המענה המהיר, אתייעץ עם המכונאי שמטפל לי ברכב, בשילוב עם המידע שנתתם לי כאן, אקבל החלטה,

אם בכל זאת אחליט לבצע החלפת רצועה בלבד בלי המסביב, בעוד כמה שנים או ק"מ תמליצו לי לעשות שוב טיימינג מלא?

אני מודע לכך שייתכן ואני חוסך עכשיו ואני אצטער על זה אח"כ פשוט חרגתי כבר מהסכום שהקצבתי לרכב ומעוניין לדחות את ההוצאה הזו או אולי מי יודע עד אז אמכור את הרכב...

פורסם

אם אתה סומך על המכונאי, תוכל לבקש ממנו להחליף את הרצועה בכל מקרה (גם, שלא לומר אפילו, אני ממליץ להחליף אותה לאחר כל כך הרבה שנים) ועל הדרך להסתכל על מצב המותחן ומשאבת המים. אם השתמשו בנוזל קרור מתאים, לא צריכה להיות בעיה עם הנסועה הנמוכה.

• ספונסר פורום
פורסם
אני בקילומטראז נמוך שכזה לא הייתי אפילו מחליף את הרצועה אלא בודק מה מצבה אך אני מבצע את הדברים בעצמי כך שאם תלך למוסך ותבקש מהם רק להיסתכל עליה אז גם העבודה הזו מצריכה פירוק ותעלה לך כסף כמובן ואני מניח שלא מעט אז פה זה כבר השיקול הכלכלי שלך. אם אתה כן מחליט לבצע החלפת טיימינג מומלץ לבצע החלפה מלאה.

יקירי, אני אשמח אם תסביר לי איך לבדוק את מצבה של רצועת התזמון.

לפותח השירשור, תחליף רצועה, בקש מהמכונאי לבדוק תקינות מייסבים ומשאבת מים ,ולא בכל המוסכים מגבים את העבודה ב3 חודשים, אצלנו באורן שרותי רכב מקבלים שנה אחריות על כל תיקון.

אורן

פורסם
לא בכל המוסכים מגבים את העבודה ב3 חודשים

זה לא נתון בכלל לבחירתם, לפי חוק הפיקוח על מצרכים ושירותים:

"לא ימכור עוסק ולא ירשה לאחר למכור מוצר תעבורה אלא אם כן נתן לקונה בעת המכירה אחריות לפעילותו התקינה של המוצר, לתקופה שלא תפחת משלושה חדשים או לנסיעה של 6000 ק"מ, לפי המוקדם."

תיקון רכב במוסך, שנחשב על פי התקנות למוצר תעבורה מכיוון שהמוסך מוגדר כיצרן (התיקון שווה ליצור) ולכן כל תיקון מגובה בשלושה חודשי אחריות או 6000 ק"מ. (אני לא מצטט כאן את ההגדרה מכיוון שהיא ארוכה ואף אחד לא יקרא אותה, אבל זה כתוב כאן.

מי שיודע את החוק לא צריך לקבל את האחריות הזו בכתב, רק צריך לקבל את החשבונית מבעל המוסך.

אופנוען

פורסם

הרצועה היא לא הגורם היחיד שעלול להיכשל..ראיתי כבר רצועות בנות 10 שנים שאומנם נראות יבשות אבל עדיין שלמות..נראה לי שברוב המקרים בהם נגרם כשל במערכת הטיימינג זה נובע מכשל באחד המיסבים\מותחנים\משאבת מים. ברגע שהם כושלים, הרצועה תיקרע. ואז מן הסתם "יאשימו" אותה .

• ספונסר פורום
פורסם
זה לא נתון בכלל לבחירתם, לפי חוק הפיקוח על מצרכים ושירותים:

"לא ימכור עוסק ולא ירשה לאחר למכור מוצר תעבורה אלא אם כן נתן לקונה בעת המכירה אחריות לפעילותו התקינה של המוצר, לתקופה שלא תפחת משלושה חדשים או לנסיעה של 6000 ק"מ, לפי המוקדם."

תיקון רכב במוסך, שנחשב על פי התקנות למוצר תעבורה מכיוון שהמוסך מוגדר כיצרן (התיקון שווה ליצור) ולכן כל תיקון מגובה בשלושה חודשי אחריות או 6000 ק"מ. (אני לא מצטט כאן את ההגדרה מכיוון שהיא ארוכה ואף אחד לא יקרא אותה, אבל זה כתוב כאן.

מי שיודע את החוק לא צריך לקבל את האחריות הזו בכתב, רק צריך לקבל את החשבונית מבעל המוסך.

יקירי, פיספסת את כוונת הדברים, הכוונה היתה שיש מוסכים שלא מסתפקים באחריות של 3 חודשים כפי שמחייב החוק, אלא מאמינים באיכות העבודה שהם מבצעים ומעניקים שנה אחריות ולא 3 חודשים בלבד.

אורן

פורסם

חג שמח אורן.

למעשה הבנתי את כוונת הדברים, העובדה שאתה נותן שנה אחריות לתיקונים הינה מבורכת, אין בכך ספק.

רק ציטטתי את מה שאמרת שיש מוסכים שאפילו לא מגבים את העבודה בשלושה חודשי אחריות והבהרתי שעל פי החוק זה לא נתון כלל לשיקולם.

כל המוסכים חייבים לתת מינימום שלושה חודשי אחריות.

זה שאתם נותנים שנה זה יפה מאוד.

אופנוען

פורסם

היי עידן,

יצרן הרכב מנחה להחליף רצועה כמו שציינת.

לגבי קיט מלא הכולל מותחנים מנחה כי יש להחליף מותחנים בפתיחת רצועת התזמון לפי צורך.

לכן,יש לבצע פירוק ולאבחן אם צריך.

למרות כן,גם אם אין כרגע צורך בהחלפתם,בשל עלות העבודה של פתיחת רצועת תזמון,החלפה יזומה יכולה

לחסוך בפתיחה נוספת בתקופה הבאה בשל המותחנים ולכן ממליצים באותה פתיחה של החלפת הרצועה להחליף

קיט שלם על מנת לא לשלם פעמיים עבודה.

תודה מקווה שעזרתי :)

• תוכן חדש...