Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת מה אתם חושבים על רכישת הרכב הנ״ל ?אני נוסע 3 פעמים בשבוע 60 ק״מ ועוד כמה נסיעות עירוניות.

אני מחפש רכב חסכוני ואוטו בלי יותר מידי ביצועים כל הכביש (אני יודע שחיסכון לא כזה קריטי בקילומטראז שאני נוסע בשנה אבל בכל זאת )

והאם לפי דעתכם יש זמן בשנה שעדיף לקנות רכב חדש? האם בסוף השנה יש מבצעים? ואם בכלל זה לא הפסד לרכוש רכב 2014 בחודש האחרון של השנה? זה לא כאילו הפסדת עליו שנה סתם?

ואיפה הכי מומלץ לרכוש? סוכנות ראשית , משנהֿ, יבוא מקביל אם יש?

פורסם

אני לא אוהב את הרכב הזה. הוא מרגיש הכי זול ולדעתי הוא הכי נחות בקטגוריה של המיני מבחינת תא הנוסעים שלו ומבחינת נוחות הנסיעה שלו.

מבחינת צריכת דלק הוא נחשב טוב, והביצועים לא משהו להתגאות בו כמובן.

אין משהו מיוחד, מבצעים יהיו בקרוב סביר להניח כי אלטו תפסיק להמכר ב2015, ואז ירצו להפטר מהמלאים. לא הפסד לקנות 2014 בסוף שנה, כי המחירון עובד לפי חודש העליה לכביש.

לרכוש אצל סוכנות של היבואן או סוכנות משנה, ייבוא מקביל אין לרכב כזה ולא היה משתלם גם לעשות את זה.

אני באופן אישי הייתי שוקל רכב אחר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בתור בעלים לשעבר של אלטו אוטומטית אני ממליץ לך לקחת את הכסף ולרכוש איתו רכב יד 2 יותר בטיחותי ויותר נוח לנהיגה.

פורסם

האלטו בהתחלה נמכר בכמויות. ואז הגיעו המתחרים. אני גם לא ממליץ על הרכב הזה.

מבחינת ביטחותית - לא ביטיחותי. מנוע חלש. 3 צילנדר. 4 מקומות ישיבה. חלונות מאחורה נפתחים כמו בסוואנה. לדעתי האלטו לא רכב מוצלח. האוטו איטי מאוד עם גיר אוטומוט

פורסם

אין סיבה לרכוש אלטו שבמתיחה קטנה של התקציב אפשר לרכוש רכבים אחרים יותר בטיחותיים, יותר יפים ויותא איכותיים. האלטו ממש קופסת גפרורים עם מנוע.

גם מבחינת חסכון בדלק יש רכבים שיתנו לך מענה טוב לנסיעות שלך.

מבחינת איפה לרכוש, איפה שמציעים לך במחיר הכי זול עם האחריות הכי ארוכה ועם האבזור הכי עשיר. הכי חשוב לא להתפשר על עניין האחריות. יש יבואנים שנותנים 3 שנים ואותו רכב ביבואן מקביל נותן שנתיים.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

יש לנו אלטו ידנית 2010. מאוד מרוצים מהבחירה אבל אז לא היו חלופות בכלל.

היום הייתי מותח קצת את התקציב עבור המתחרים שהינם עדיפים. בודאי אם צריכת הדלק אינה שיקול מכריע.

או יד שניה של רכב עדיף.

אופציה אחרת היא להמתין למחליפה של האלטו/ספלאש.

אבל (וזה אבל גדול) הכל תלוי במחיר. בהנחה של 10-12 אלף מהמחיר הנקוב מדובר כנראה במציאה. הכל עניין של מחיר

פורסם

טוב השתכנעתי לרדת מהאלטו

מה לגבי יונדאי i10 אוטו׳ ?

האם כדאי לי לרכוש אותו בשיטת תשלום הבאה : לשלם מקדמה וכל חודש תשלומים ב500 שקל למשך 3 שנים ובסוף לשלם את היתרה או לעבור לרכב חדש? על פניו השיטה הזאת נראית מאוד נוחה ואטרקטיבית . מה אני בעצם מפספס פה או מפסיד?

בתקציב שלי אני יכול לגרד את ה60 אלף בקושי ואולי ככה לרדת איתם למחיר הזה בעסקת מזומן אבל אני לא רוצה להשאר ללא חסכונות מעדיף לשלם מקדמה עד 25 אלף .

הבנתי שאפשר גם לרכוש את הרכב מליסינג ביותר זול ואז להיות רשום כיד 2 . מאיזה מחיר פחות מהיבואן זה באמת משתלם?

תודה מראש לכל העונים .

פורסם

היונדאי מרגישה הרבה יותר אוטו, היא יותר מודרנית, יותר מאובזרת, יותר מרווחת ויותר נעימה לנהיגה ולנסיעה,

עם זאת קח בחשבון שעם מנוע 1.0 היא די חלשה. בעיר זה מספיק, מחוץ לעיר זה עשוי להיות חלש.

לגביי שיטות המימון אינני יכול לעזור לך.

רכישת הרכב מליסינג אכן אפשרית, השאלה כמה מורידים לך, וקח בחשבון שאחר כך תצטרך להעביר את ההנחה לקונה שירכוש ממך בבוא היום את הרכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
טוב השתכנעתי לרדת מהאלטו

מה לגבי יונדאי i10 אוטו׳ ?

האם כדאי לי לרכוש אותו בשיטת תשלום הבאה : לשלם מקדמה וכל חודש תשלומים ב500 שקל למשך 3 שנים ובסוף לשלם את היתרה או לעבור לרכב חדש? על פניו השיטה הזאת נראית מאוד נוחה ואטרקטיבית . מה אני בעצם מפספס פה או מפסיד?

בתקציב שלי אני יכול לגרד את ה60 אלף בקושי ואולי ככה לרדת איתם למחיר הזה בעסקת מזומן אבל אני לא רוצה להשאר ללא חסכונות מעדיף לשלם מקדמה עד 25 אלף .

הבנתי שאפשר גם לרכוש את הרכב מליסינג ביותר זול ואז להיות רשום כיד 2 . מאיזה מחיר פחות מהיבואן זה באמת משתלם?

תודה מראש לכל העונים .

עד לפני כמה שבועות הייתי בדיוק במקום שאתה נמצא בו כרגע.

חיפשתי כל מיני דרכים לרכוש רכב חדש - הנחות, מועדון חבר, מימון, תשלומים וכו'...

הסיבה שהובילה אותי לרדת מרכישת רכב חדש הייתה שאני לא מעוניין לספוג את ירידת הערך של רכב חדש ולקבל רכב קטן ולא נוח- קרה לי כבר באלטו ובהסתכלות אחורה לשלם כל כך הרבה כסף על רכב מיני (אלטו, i10 וכו'...) נראה לי פשוט פסיכי.

ההחלטה שקיבלתי הייתי לרכוש פורד פיאסטה יד 1 אוטומטית שנת 2011 בעצתם של חברי הפורום כאן והיום ההרגשה היא ששילמתי 54K על רכב ששווה הרבה הרבה יותר.

היד הראשונה, ששמר על הרכב בצורה קיצונית, ספג מעל 50K ירידת ערך ואני בפועל זה שנהנה מזה - רכשתי רכב מצוין במחיר טוב.

ממליץ לך בחום לרכוש רכב טוב, אמין ושמור מיד 2. תקבל הרבה יותר אוטו עבור הכסף שלך ואם משפחה, ילדים וכו' נכנסים לשיקולים אתה תוכל להחזיק רכב כזה יותר שנים מאשר רכב מיני על אף העובדה שהוא חדש יותר.

בהצלחה

פורסם

אני מסכים , לקנות רכב יד שנייה 2-3 על הכביש הוא הדבר הכי חכם כלכלית לעשות...אבל בהפרשים לא גדולים אתה יכול קנות מיני חדשה ואני אחד שלא מחפש ביצועים מעולים על הכביש .

הסתכלתי גם על הסיאט מי . ראיתי שהיא באותו מחיר כמו הi10 והיא נראית לי עדיפה מכל הבחינות :

בצריכת הדלק , ביצועים בטיחות ואבזור .

חסרונות :

שהיא מגיעה עם שנתיים אחריות והחסרון המשמעותי מבחינתי זה לטפל בה בצ׳מפיון שהטיפולים מאוד יקרים ( בבעלותי פולו אז אני יודע ).

כמה לדעתכם האחזקה של הסיאט יקרה לעומת היונדאי לאורך שנים? האם זה משמעותי באוטו חדש? וגם בהתחשב בזה שאני לא נוסע יותר מ10 אלף ק״מ בשנה.

ומי לדעתכם רכב יותר אמין ?

פורסם

מצד שני מיני לא ברת השוואה לסופר מיני, זו קטגורייה גבוהה יותר, זה לא רק ביצועים אלא נוחות נסיעה עדיפה, אוטו מרווח יותר, תא מטען גדול יותר, לעיתים גם יותר מאובזר, והקטע המוזר של המזגן במיי לא יקרה בשום סופר מיני שנמכרת בארץ.

פורסם

הסתכלתי גם על הסיאט מי . ראיתי שהיא באותו מחיר כמו הi10 והיא נראית לי עדיפה מכל הבחינות :

בצריכת הדלק , ביצועים בטיחות ואבזור .

חסרונות :

שהיא מגיעה עם שנתיים אחריות והחסרון המשמעותי מבחינתי זה לטפל בה בצ׳מפיון שהטיפולים מאוד יקרים ( בבעלותי פולו אז אני יודע ).

כמה לדעתכם האחזקה של הסיאט יקרה לעומת היונדאי לאורך שנים? האם זה משמעותי באוטו חדש? וגם בהתחשב בזה שאני לא נוסע יותר מ10 אלף ק״מ בשנה.

מה עם עלות הביטוח המקיף? בדקת הפרש בין מחיר הביטוח של היונדאי (או רכב אחר) לעומת מחיר הביטוח של הסיאט/סקודה + עלות מנוי שנתי איתוראן?

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

את הסיטיגו\מי אני מכיר. נהגתי עליה בתוך העיר כמה פעמים, די כיפית. חבר מחזיק אותה מעל שנה, נוסע בעיקר בינעירוני. היא עושה 1-17

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אני דווקא אגיד לטובת האלטו שהיא לא רכב כזה גרוע. מאוד חסכוני (אחי מצליח להוציא על הידני 1:21 משולב) ועושה את העבודה אם אתה מוכן להתפשר על חוסר איבזור ונוחות נהיגה לא בשמיים.

מה שכן, בגלל שאתה לא נוסע הרבה פחות קריטי החסכוניות וכדאי לך משהו נוח יותר.

• תוכן חדש...