Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם נתב אלחוטי HOTBOX2 יתאים לי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אופס חשבתי שהוא התכוון לג'יגה ביט על ה-WiFi :shock:

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן אם יש לכם גיגביט סויטש אז במקרה וזו רשת שהולכת להיות בה תעבורה גבוהה תמיד יהיה עדיף להשתמש בפורטים של הסויטש מאשר באלו שיש בראוטר (גם אם זה ראוטר מהיקרים מאוד)

הסויטש (חיבורי הlan) בראוטר מיועדים לתחנת עבודה מצומצמת (3-4 קליינטים קויים)

אם יש לכם יותר מזה וזה וצריכים לשמור על תעבורה גבוהה ללא תקלות לא משתמשים בסויטש של הראוטר אלא רק כדי לחבר אותו לרשת.

ולמה שנשאל קודם לכן, כן עדיף לשרשר עוד סויטש בנוסף לקיימים מאשר להשתמש בחיבורים שעל הראוטר

את זה למדתי מניסיוני בתחום הבקרה-בית חכם ששם נדרשת תעבורה גדולה ויציבה, כל קיצור דרך או או חיבור שאינו לפי היראכיה זו בסופו של דבר הגביל את הרשת, גרם לתקיעת הראוטר וכשראוטר נתקע כל הבית לא עובד

אפילו יצרני ציוד הבקרה מנחים לעבוד בהיראכיה זו.

גם ראוטרים מהסדרות הגבוהות של סיסקו, המשרדיים sbs, סדרות הdsr של דילינק, vigor וכו׳ לא בנויים לעומס על הlan (ראוטרים של אלפי שקלים)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לדעתי הקליינטים שיהיו מחוברים ב LAN יהיו רק 3 (2 טלוויזיות+סטרימר) והשאר יהיו מחוברים דרך WIFI

האם גם במקרה עדיף להפריד בין הקליינטים בעזרת סוויטש ?

בעניין ציוד הקצה - בין היתר הציוד יהיה מחובר למחשב או יותר נכון לכרטיס הרשת .

האם כרטיס הרשת חייב להיות אלחוטי? כרגע אני משתמש בכרטיס רשת מובנה שאיננו אלחוטי .

פורסם

קוי תמיד יהיה עדיף על אלחוטי.

וכמו שרשמתי, אם אתה צריך תעבורת רשת טובה ויציבה, לא להשתמש בסויטש של הראוטר אלא בסויטש גיגביט חיצוני (יש לdlink גם קטנים של 5 פורטים שהם מצויינים)

פורסם

הדרישה לחיבור ללא תקיעות,עד כמה שניתן כמובן, קיימת בטלוויזיות ובסטרימר שכמו שציינתי בתחילת השרשור יהוו תחליף לחיבור שקיים כיום חברת הכבלים.

נכון להיום, רק 2 הטלוויזיות והסטרימר יחוברו ל LAN כדי לאפשר חיבור קווי.

במידה ואני ארכוש כבלי רשת CAT 6 וסוויטש חיצוני גיגבייט, האם גם הנתב חייב\רצוי שיהיה גיגבייט ?

פורסם (נערך)

אין כלכך צורך בנתב גיגביט כי גם ככה לא תעבור (נדיר מאוד) את ה100 מגה ב wifi

כנל לגבי ap אם יש לך נוספים בבית.

מבחינה הגדרות אלחוט הכי חשוב לסרוק תדרים (עם inssider למשל) ולבחור בתדר הכי נקי בהגדרות וכמובן לאבטח עם wpa2 aes

cat5e מספיקים בהחלט

רצוי שלא יהיו utp אלא ftp או stp

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

פורסם
הכי זול שאני מצאתי

http://www.belshop.co.il/Product.aspx?pid=2015

http://www.tfl.co.il/

תתקשר אליהם

תודה ,אבדוק בשני המקומות.

ושאלה אחרונה לגבי ההתאמה בין כבלי הרשת ,הנתב והסויטש- האם חייבת להיות התאמה?

אנסה להסביר למה הכוונה -

כבלי 5E , מעבירים 100 מגה אך מסוגלים להעביר גם 1 ג'יגה כאשר המרחק בין הנתב לנקודת הקצה של הכבל (הטלוויזיה או הסטרימר במקרה שלי ) אינו עולה על 100 מטר .

נתב כפי שהבנתי-אין צורך לרכוש נתב עם LAN של 1 ג'יגה מפני שהנתב ישמש לWIFI

בניגוד לנתב, הסוויטש שישמש לחיבור הקווי - מומלץ לרכוש עם LAN של 1 ג'יגה .

למעשה קיימת התאמה בין מה שהכבל רשת מסוגל להעביר לבין ציוד הקצה (הנתב והסוויטש) .

אך במידה ובעתיד אשדרג לכבל CAT 6, אהיה חייב לשדרג גם את הנתב כי הנתב לא יוכל לעמוד בקצבים

פורסם

לא, אין התאמה כזו

Cat5e מעביר גיגביט ויותר מזה לא שימושי ולא בעל יתרון לציוד רשת ביתית

פורסם

כן, תמיד עדיף להשתמש במודם של ספק ההולכה.

כך בכל מקרה של תמיכה לא יפילו עליך את האשמה

פורסם (נערך)

Tp link הוא המומלץ ביותר כאשר מדובר בנתב 100 מגה?

ראיתי שנמכרים נתבים dual band, האם לסוג זה של נתבים יתרון כלשהו כאשר עיקר הייעוד של הנתב הוא iptv?

אם אני לא טועה, חיבור סוויטש לנתב מהווה פיצול העומס בדומה לראוטר dual band או שאני בכלל לא בכיוון?

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11

• תוכן חדש...