Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם נתב אלחוטי HOTBOX2 יתאים לי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

בתקופה הקרובה אני אתנתק משרותי חברת הכבלים ואעבור ל100% תכני רשת שזה כולל צפייה ישירה, הורדת סרטים למחשב והעברתם לחדרי הבית (סטרימינג).

לשם המעבר נרכשה טלוויזיות חכמות אחת לסלון ,אחת לחדר שינה וישנה עוד טלוויזיה שאיננה חכמה אליה יחובר סטרימר .

לכל המשפחה יש סמרטפונים וטאבלטים ,אולי בעתיד יהיה גם מחשב נייד.

לרישות הבית אני מתכנן רכישת 3 סטים של כבלי רשת מוכנים שיחוברו לנתב מצד אחד וישירות לטלוויזיה (או לסטרימר) מצד שני.

אמנם כבלי רשת מסוג CAT5E יספיקו אך אני רוצה לרכוש CAT6 שמסוגלים להעביר עד 1 ג'יגה כדי להיות בטוח.

אני לוקח את מקרה הקיצון ז"א חיבור של 3 טלוויזיות כאשר בכל אחת מהן ישנו שימוש בסטרימינג (סטרימינג מכביד יותר על רוחב הפס מאשר צפייה ישירה ,נכון ? )

ובנוסף לחיבור הטלוויזיה 5-6 סמרטפונים \טאבלטים נעזרים בחיבור אלחוטי.

כיום ישנו מודם ישן של חברת הוט ואני מתלבט האם להחליפו בנתב אלחוטי של החברה או לרכוש נתב אלחוטי שבוודאות יהיה מסוגל לעביר מידע ברוחב עד 1 ג'יגה ?

המודם הישן החל להתנתק בזמן האחרון אז אולי יש לי אפשרות להחליפו בנתב אלחוטי ללא תוספת תשלום.

תודה למגיבים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Cat5e מספיק טוב בשביל להעביר גיגה

לא צריך להשתגע עם CAT6, אתה לא נמצא בDATA CENTER ולא צריך לחווט פאנלים... יהיה לך כאב ראש להעביר CAT6 דרך הצינורות בבית...

חוץ מזה, מה כבר יש לך להעביר ברוחב פס של גיגה? בשביל FULL HD מספיק גם 100 MBIT

לי יש את הhotbox הראשון, לא מכיר את השני

לי הוא מספיק בשביל הכל (חיבור SMART TV + HTPC)

פורסם

את ה-Hotbox2 אני לא מכיר, אבל ה-Hotbox הראשון תקין (ברוב הזמן) כמודם (לפעמים מאבד סינכרון וצריך ריסט) אבל גרוע בתור נתב אלחוטי.

קניתי Linksys E900 שיושב בדיוק מעליו ונותן את האלחוט.

אממה אפילו הכפתור הפיזי שמכבה ומדליק את הרשת האלחוטית ב-Hotbox לא עובד!

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בחדר ממנו יצאו כבלי הרשת אין שקע טלפון או טלוויזיה , רק באחד מחדרי השינה ישנו שקע טלפון אז כך שאין לי ברירה אלא להניח את הכבלים על הפאנלים

אסתיר את הכבלים עם תעלות אצבע אז עובי הכבלים הוא לא פרמטר שפיע מבחינתי.

אם כדי להעביר full hd לשלושת החדרים ניתן להסתפק ב cat 5e , אבחר בקטגוריה זו אך הרישות הוא לכמה שנים טובות ,אני רוצה להשקיע פעם אחת ולדעת שיש לי ציוד טוב . אוובר-קיל הוא לא המטרה.

גם המודם הישן החל לאבד סנכרון בחצי שנה האחרונה .

פורסם

ייתכן שזו בעיה במרכזיות של הוט ולא במודמים, כי אצלי הבעיות עם הסינכרון התחילו בחודש וחצי האחרונים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בשביל הוט תתצטרך מודם כלשהו של הוט

אני חיברתי את הLAN של ההוטבוקס ל WAN של ראוטר נוסף

בנוסף הגדרתי WDS בין שתי הקופסאות בשביל פריסה רחבה של WIFI בבית

אני מסכים עם זה שהWIFI בהוטבוקס גרוע, עם השאר לא היו לי בעיות שצוינו פה

מבדיקה ברשת נראה של HB2 יש WIFI AC

פורסם
מבדיקה ברשת נראה של HB2 יש WIFI AC

הוט עצמם טוענים לתקן N.

יכול להיות שהם טועים אבל זה לפחות מה שהם טוענים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נתב אלחוטי של 1Gbit אין (כלומר יש תחת תקן AC, אבל זה אלפיה ומעלה).

יש Edimax BR-6478AC שטוען ל-867MBps ב-450 שקל ב-KSP.

יש TP-Link TL-WDR4300 שטוען ל-450MBps ב-345 שקל ב-KSP.

בקטגוריה של 300MBps יש כבר המון אופציות החל מ-109 שקל כולל ה-E900 שיש לי (220 שקל).

אין לי נסיון ספציפי עם שני הראוטרים הראשונים, סה"כ עשיתי חיפוש

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לדעתי הוא התכוון לנתב עם גיגביט lan

ככלל לחיבור תשתית אינטרנט מומלץ לעבוד עם מודם בלבד מספק התשתית ולא לעבוד עם שום הוטבוקס אוכל קופסא אחרת שהיא all-in-one

בכל אופן אני מסתייג מהם.

תמיד יהיה עדיף ראוטר אלחוטי + גיגביט switch נפרד.

הראוטר מחבר את הרשת למודם, עושה את הניתוב ומשמש גם בתור wireless switch (שגם ככה אין סיכוי שהתעבורה האלחוטית תעבור את ה 100 מגהביט)

ואז כל העומס של התעבורה הקוית ברשת יהיה על הסויטש, זה יחסוך הרבה תקיעות של הראוטר ולא משנה איזה רמה הראוטר.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הראוטר מחבר את הרשת למודם, עושה את הניתוב ומשמש גם בתור wireless switch (שגם ככה אין סיכוי שהתעבורה האלחוטית תעבור את ה 100 מגהביט)

ואז כל העומס של התעבורה הקוית ברשת יהיה על הסויטש, זה יחסוך הרבה תקיעות של הראוטר ולא משנה איזה רמה הראוטר.

וואלה?! זה חדש לי. (וסליחה מפות"ש שאני מנצל"ש :))

ז"א, שאם אני מחווט שלושה סוויצ'ים (במקרה שלי שניים שמאחדים את הכבלים מכל קומה לכבל אחד, ועוד אחד "פרטי" לח. עבודה, ששם יש הרבה ציוד), אז עדיף לי לחבר אותם קודם לסוויץ' רביעי, ורק משם למודם/ראוטר אלחוטי?

או שבמקרה שלי עדיף כבר "לקצר" את שרשרת הניתוב?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לדעתי הוא התכוון לנתב עם גיגביט lan

ככלל לחיבור תשתית אינטרנט מומלץ לעבוד עם מודם בלבד מספק התשתית ולא לעבוד עם שום הוטבוקס אוכל קופסא אחרת שהיא all-in-one

בכל אופן אני מסתייג מהם.

זאת בדיוק הכוונה-1 ג'יגה lan.

לגבי הוספת סוויץ'-אם הבנתי נכון אז שימוש בכל כניסות ה lan

1 למודם ו-3 לשאר ההתקנים ,טלוויזיות או סטרימר,יוצר צוואר בקבוק ולכן את שלושת ההתקנים מומלץ לחבר לסוויץ'.

• תוכן חדש...