Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיקנטו 2011 או פונטו איבו 2012 150TH?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עדיף מבחינת חיסכון בדלק? אמינות? עלויות ביטוח? ובכלל בכללי?

אני סטודנט

יש מצב למצוא אותם עד 50-55 אלף?

כמובן שפרטי לא ליסינג וכו'

פורסם

מבחינת ביצועים כמובן שהפונטו עדיפה,

מבחינת צריכת דלק קשה לי לומר מכיוון שאינני יודע, נסה לבדוק באתר KML.

לגבי ביטוח אני לא מאמין שהן יקרות. לגביי אמינות - הפיקנטו נחשבת לאמינה, הפונטו מהדגמים האחרונים גם לא נחשבים בעייתים.

אלו שתי מכוניות די שונות בקטגוריה שלהן ובביצועים שלהן. תנסה לאזן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

מאיזה בחינה האיבו יותר טובה?

לסטודנט שלומד בנתניה 4 נסיעות בחודש הלוך חזור מנהריה לנתניה?

הגיר הרובוטי באמת בעייתי כמו שמספרים?

עריכה אחרונה על ידי mat321
פורסם

אם אנחנו מדברים כל הפיקנטו אוטומטכניראה שהיא תהיה זריזה יותר,יש לה כמעט 10 כס יותר ומשקל קל יותר,מבחינת חיסכון הפיקנטו אוטומטית לא הכי חיסכונית וזה עיקר הטענות כלפיה,מצד שני הגיר פלנטרי ולכן חלק יותר בנסעיה מהרובוטי חד מצמדי.

האיווי מרווחת יותר,תא מטען גדול יותר,מושבים נוחים מאוד,יש לה מושבים רכבים אישית אנט מאוד אוהב כאלה,מבחינת חיסכון היא עושה בערך 1/15 לפי הדיווחים פה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הגיר הרובוטי יכול לאכזב אבל זו לא אקסיומה.

אם אתה לוקח בחשבון שבזכות התדמית הבעייתית של פיאט אתה קונה רכב שהוא משמעותית יותר טוב מהפיקנטו בכמעט אותו כסף, אז יש פה עסקה לא רעה.

אתה גם חוסך בדלק לעומת הפיקנטו שהיא די זללנית עבור רכב קטן.

פורסם

הפונטו בגרסה שכתבת מציעה גם אבזור נדיב לעומת הפיקנטו: גג שמש, מגנזיום, הגה בציפוי עור, start & stop ובטח עוד כמה דברים שלא עולים לי בראש.

הגיר הרובוטי בשילוב עם מערכת start & stop אמור לתת צריכת דלק טובה מאוד. בפועל זה מאוד תלוי בהרבה גורמים. בכל מקרה, צריכת הדלק של הפונטו תהיה עדיפה.

לטובת הפיקנטו יש לך את האחריות הרחבה על מנוע וגיר.

מבין השניים הייתי הולך על האיבו.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)

הפונטו רכב טוב יותר על זה אין ספק, אבל גם לפיקנטו יש יתרונות.

יתרונות הפיקנטו בעיני הם שוק טוב יותר, גיר בעל פעולה יותר חלקה ומוכרת, ביצועים קצת טובים יותר(אף אחד מהם לא רכב מרוץ).

יתרונות הפונטו: הרבה יותר אוטו, הרבה יותר יפה, בגרסה המדוברת בכלל מקבלים כמה בונוסים שהוזכרו קודם.

יש לי נסיון לא רע על הפונטו איבו ועל ה150TH בפרט.

איבו ידנית של אבא שלי שצברה אצלנו 130K ק"מ ללא תקלות, ונמכרה.

לאמא שלי יש איבו נוספת רובוטית, אבל הק"מ נמוך ואי אפשר לקבל שום אינדיקציה לגבי אמינות הגיר.

אבא שלי רכש לפני חצי שנה איבו 150TH שנת 2012 יד שניה.

הרכב היה יד 1, עם 10 אלף ק"מ, הוחלפה כנף, ובוצע תיקון בדלת. המחיר שנסגר 63K. המחירון היה 73 אם אינני טועה, ולרכב היה צריך לעשות טסט חודש אחרי.

מאמין שתוכל למצוא אחת עם ק"מ קצת גבוה יותר באזור המחיר שאתה מחפש אם תחליט ללכת על האיבו.

הגיר לי לא מפריע, אבל בהחלט לא מדובר באותה פעולה שאתה רגיל מגירים אוטומטיים ואם יש לך אפשרות לעשות סיבוב על רכב כזה מצויין.

מבחינת רמקולים ויציאות. באיבו 150TH הוסיפו גג שמש וספויילר, אבל הורידו את כניסת הUSB. חבל.

אין שום כניסות ויציאות. יש CD קורא MP3.

הרכב שקט בנסיעה והאטימה די טובה. כך שאיכות המערכת שמגיעה עם הרכב לא רעה.

לא יודע מה מקבלים בפיקנטו. אני בספק רב עם המערכת שם נשמעת טוב יותר.

נסיעות מנהריה לנתניה? למה לא רכבת?

קשה לי להגיד אם אני בעד הפונטו או הפיקנטו, זה תלוי בסדרי העדיפויות שלך.

אני הייתי רוכש פונטו בלי שום ספק. אני יכול להבין את מי שיחליט לרכוש פיקנטו בגלל שוק טוב יותר וגיר אוטומטי עם פעולה רגילה ומוכרת.

ההחלטה שלך בסופו של דבר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לאחר נסיעת מבחן על שתיהן, ללא ספק הפונטו הייתה מהנה יותר.

יותר מרווחת, יותר נעימה, מרגישה טוב על הכביש, הגיר שלה לא כ"כ בעייתי ומתרגלים אליו מאוד מהר. הפיקנטו אוטו' לא חסכונית בדלק וזאת הבעיה הגדולה שלה.

מערכת מולטימדיה תמיד אפשר להחליף ורמקולים כנ"ל.

אם אתה מתכנן להיות עם הרכב כמה שנים ולהנות ממנו כמה שיותר, לך על האיבו.

אם אתה חושש משוק הרכב בעוד כמה שנים, לך על הפיקנטו, אבל לדעתי זאת לא צריכה להיות פונקציה.

הרכב צריך לשרת אותך בצורה הטובה ביותר שיכולה להיות, מה שיהיה עוד X שנים...אלוהים גדול.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

למערכת המוקרית שהגיעה עם הפונטו 2010 יש אפשרות של aux אבל לא הייתה יציאה.

חבר שלי התקין לבד יציאת aux ויש מדריך מצולם בפורום.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אם זה רק שנה הבדל הפונטו עדיפה במיוחד בגירסה המאובזרת 150th.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תודה רבה אנשים!

לפי מה שהבנתי מכם הפיקנטו לא מומלצת בכלל?

לא הייתי חותם על משפט כזה.

זה תלוי בנסיבות. ובאלו שהצגת, הפונטו 150TH היא הבחירה העדיפה לדעת רוב המגיבים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

כמו שרשמו- היתרונות של הפיקנטו הם בשוק יותר טוב (יתורגם לכסף במכירה הבאה שלך)

-5 כוכבי בטיחות במבחן האירופאי

וגם לדעתי האחיזה בה יותר גבוהה מהאיבו.

עצתי: לשאול ברשת לעצות זה תמיד טוב כדי לקבל כיוון כללי, אבל תעשה נסיעות מבחן ותנסה לשקול בעצמך.

נשמח גם לשמוע את דעתך האישית אחרי הנסיעות

• תוכן חדש...