Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שחיפשתי וקראתי קצת הודעות קודמות בנוגע לבעיה שלי, יש לי שאלה:

אני ממלא נוזל קירור אנטי פריז עם מעט מים מזוקקים (ובפעם האחרונה אף שמתי נוזל קירור אנטי פריז נטו). העניין הוא שבעיקר בנסיעות בכביש מהיר במהירויות של 100 קמ"ש בערך האוטו מתחמם (מד החום מגיע בערך לחצי ואף קצת יותר) ובסיום הנסיעה מיכל העיבוי ריק לגמרי.

בנסיעות עירוניות הדבר, למיטב זכרוני הדבר לא קורה!!!

שאלתי היא האם ייתכן כי הדבר קורה עקב ריכוז גבוהה מדי של נוזל אנטי פריז וחוסר במים מזוקקים???

כמובן שבדקתי ואין נזילות! מה שכן - לאחר נסיעה מהירה נשמעים קולות הביעבוע של הנוזל ממיכל העיבוי!

דייהטסו שרייד 1300 מודל 93 , ידני

פורסם

יכול להיות שהרדיאטור שלך סתום וכתוצאה מכך יש התחממות מאמץ ואידוי של חלק מנוזל הקירור.יכול להיות גם שאיבוד נוזל הקירור הוא כתוצאה מעודף לחץ במערכת שיכול לנבוע הן מרדיאטור סתום והן מלחץ פנימי במנוע (שאומר שיומו קרוב)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אסור בשום אופן לשים מים מזוקקים, אוי ואבוי לך, אם כבר נאלצים למהול במים כלשהם אז רק מים מהמזגן או מים מהברז , אבל בשום אופן לא מים מזוקקים.

פורסם

כנראה שהרדיאטור סתום , תבדוק אם יש מצב כאשר אתה עוצר אחרי נסיעה ארוכה אם

יש לחץ במיכל העיבוי עד כדי יכולת התפרצות של מים דרך איזורהפקק .

מערכת המים היא מערכת סגורה כך שאין סיכוי שאחרי נסיעה בכדיש מהיר תשאר עם מיכל עיבוי ריק

,תבדוק טוב גם את צינורות החימום אם אין קורוזיה תבדוק בסביבת המנוע אם אין סימנים לצבע

של הנוזל.

פורסם
אסור בשום אופן לשים מים מזוקקים, אוי ואבוי לך, אם כבר נאלצים למהול במים כלשהם אז רק מים מהמזגן או מים מהברז , אבל בשום אופן לא מים מזוקקים.

What? where are you bringing this from? not only that you WANT it to be distilled water, you definitely DON'T want tap water

Distilled water = מים מזוקקים

Tap water = מים מהברז

And by the way, water that drip from the air conditioner are distilled water which is why they are recommended

.Moti

פורסם
כנראה שהרדיאטור סתום , תבדוק אם יש מצב כאשר אתה עוצר אחרי נסיעה ארוכה אם

יש לחץ במיכל העיבוי עד כדי יכולת התפרצות של מים דרך איזורהפקק .

מערכת המים היא מערכת סגורה כך שאין סיכוי שאחרי נסיעה בכדיש מהיר תשאר עם מיכל עיבוי ריק

,תבדוק טוב גם את צינורות החימום אם אין קורוזיה תבדוק בסביבת המנוע אם אין סימנים לצבע

של הנוזל.

You went through it just fine until the point that you determined that the radiator is clogged... that is not the answer, if the radiator was clogged his car was getting to higher tempertures on city driving because of the reduced air flow. I am betting that you are leaking water from somewhere, if you can't see any signs of leaks anywhere, check your oil, it's even easier to open your radiator cap when the car is cold and start the car, see if there are any bubles in the radiator after a few minutes that the car is running (so the thermostat will open), if you see bubbles it means you're losing compression, which means that your water is consumed by the motor

.Moti

פורסם

לגבי מים מזוקקים, אסור לשים מים מזוקקים, בזמנו דיברתי עם יבואן גדול שמייבא רדיאטורים , המקום מתמקצע ברדיאטורים לרכב, ממש מקצוענים, נאמר לי במפורש, אם אתה רוצה לשמור על הרדיאטור,כל שנה להחליף מים איכותיים של פרסטון או מקוריים של יצרן הרכב ולעשות שטיפה עם צינור בלחץ, פעם בשנה שטיפה והחלפת מים איכותיים, והרדיאטור יחזיק שנים!

ובשום און לא למלא מים מזוקקים,כי הוא הסביר לי שלמים המזוקקים (אלה שממלאים במצברים) , דווקא תוקפים אלומיניום, ואין להם מינרלים וכל מיני מרכיבים חיוניים(אני לא זוכר מה בדיוק) , אבל נאמר לי מפורשות,בחיים לא מיים מזוקקים.

עכשיו, כל אחד יעשה כראות עיניו, אם אתה חושב אחרת אז בבקשה, לי זה נאמר במפורשות מבעלי מקצוע שמתמקצעים בנושא, מקצוענים.

מים מהמזגן הם לא אותם מים כמו מים מזוקקים למצברים -זאת טעות נפוצה.

פורסם

נכון

מי-מזגן הם מים רכים , נייטרלים מבחינה כימית ובשפת הכימייה PH 7

מיים מזוקקים הם תוקפנים מבחינה כימית ומקומם אך ורק במצבר

.I'm a blocked user

פורסם
נכון

מי-מזגן הם מים רכים , נייטרלים מבחינה כימית ובשפת הכימייה PH 7

מיים מזוקקים הם תוקפנים מבחינה כימית ומקומם אך ורק במצבר

I'll take the correction regarding the AC water, but you guys must have understood me wrong, I never suggested using nothing but distilled water, but to mix them with the coolant, it's much better than tap water in any case - the minerals in tap water don't do well with the high tempertures of the motor, clogging coolant passageways

I mix 25% coolant (Prestone is great) with 75% distilled water and have an aluminum cylinder head and all aluminum radiator, both are in perfect condition after years of use

.Moti

פורסם

הייתה לי אותה בעיה בדיוק וזה תלוי, לנסוע בכביש מהיר עם רדיאטור סתום,

חום המנוע יעלה אפילו אם זרימת האוויר לרדיאטור היא מוגברת!

מה שגורם ללחץ במערכת ולאיבוד מים דרך מיכל העיבוי או דרך סדק קטן באיזה שהוא צינור.

מה שכן זה שבנסיעה בעיר החום היה סביר במקרה שלי.

פורסם

מאוד מאוד נשמע שהלך לך אטם ראש. תבדוק אם יש מים בשמן (נראה כמו אמולסיה חלבית כזאת), אם לא כנראה שה"חור" באטם הוא בין נוזל הקרור לבוכנות ואז הן נעלמות לשם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתמול עשיתי ניסוי ובנסיעה השתדלתי לא לעלות לסל"ד גבוהה (גם במהירות גבוהה) ובאמת הטמ"פ היתה סבירה והאוטו לא התחמם.

אז מה זה אומר???? שעדיין הרדיאטור סתום? אטם ראש מנוע? או שבאמת כמו שחשבתי וכמו שקראתי בהודעות מהעבר וייתכן והכל בגלל נוזל הקירור אנטי פריז שלא היה מהול במים????

דייהטסו שרייד 1300 מודל 93 , ידני

• תוכן חדש...