Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, כל יום בערך אני עושה צסלול בין ביתי לבין מקום הלימודים שלי.

המסלול הינו בכביש לא עירוני, ויש קטע שיש בו ירידה חדה, ואני זקוק להוריד הילוך אם אני לא רוצה לעוף או לשרוף את הבלמים.

זה בסדר בעת נסיעה ב-80 בהילוך רביעי, ללחוץ על overdrive ולרדת לשלישי ? אני מרגיש מין בלימה כזאת, כאילו לחצתי על הבלמים.

שאלה נוספת - בסוף הירידה ב-80 אני יכול לשחרר או צריך לעצור או לפחות להגיע למהירות של הילוך 3?

באופן כללי - עדיף להימנע מלשחק בגיר? או שזה פעולה לא מזיקה? כי מבחינת הגיון, שאוריד מהירות הפעולה תתבצע גם ככה..

מונדאו 2002, תודה לכל העונים.

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676

פורסם

את הטסט שלך עשית על גיר ידני או אוטומטי?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני לא יודע איך זה במונדיאו אבל אצלי ( סוזוקי באלנו )אם אני משלב override במהירות של 60 ואני לא שומע מכת בלימה.

במידה וזה ירידה תלולה במקומך הייתי עושה אותה בשני ונותן למנוע לבלום את עצמו.

ממה שאני מבין הגיר של מונדיאו יקר לשיפוץ ועדיף לדעת לתפעל אותו נכון.

פורסם

^

אם אתה לא מרגיש בלימת מנוע, אז מה הטעם שלך ב overdrive?

overdrive מוריד הילוך אחד מההילוך הנוכחי, אין שום בעיה להשתמש בו גם להאצה וגם לבלימת מנוע כל עוד אתה לא נמצא על מהירות גבוהה מאוד מה שיגרום למנוע להתאמץ מאוד.

אין לך מה לחשוש, לזה הוא מיועד. בסוף הירידה פשוט תבטל אותו.

פורסם
אוטומט

זה מסביר הכל.

אין שום מניעה ללחוץ על ביטול האובר דרייב - שהוא ההילוך האחרון, כשהרכב בתנועה, סך הכל אתה מונע מהגיר את ההילוך האחרון. ומבחינת תיאום מהירות - כדי שהמהירות תהיה גבוהה מדי בשביל ההילוך הלפני אחרון אתה צריך להיות ב150 קמ"ש בערך. אתה מרגיש "בלימה" כי המנוע בולם את הרכב, בשביל זה בדיוק אתה לוחץ על הכפתור לא? בשביל בלימת המנוע.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הכוונה היא כשאשאני מעביר לoverdrive אני מהתחלה נמצא על מהירות שבה לחיצה על הכפתור אינה יוצרת את הרעש כאשר לוחצים אותו לדוגמא ב100 או ב80, אלא במהירות שהוא משתלב חלק בלי רעש מיותר

פורסם

המצב היחיד שבו לא רצוי ללחוץ על הכפתור שמבטל את ה overdrive היא אם אתה נוסע מספיק מהר כדי שהסלד של המנוע יגיע למעל איזור 5000 תלוי ברכב. כלומר, אם אתה נוסע רגיל ובעצם אתה כבר בהילוך ה overdrive והסלד עומד על מעל 3500 4000, לא הייתי לוחץ על הכפתור. קודם תבלום קצת ואז תלחץ. לשחרר את הלחיצה תמיד מותר

Peugeot 208 GTI 2016

• תוכן חדש...