Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

העבודה עדין לא נגמרה, אבל יש לי עכשו קצת זמן (משעמם) אז אני אתחיל שרשור ואת סיום העבודה אני אוסיף אחר כך.

התיקון נעשה באמצעות הקיט הזה

הקיט הגיע באיחור (הייתה תקופה כזו שהכול בדואר הגיע באיחור של איזה חודש)

בקיט היה חסר החומר פוליש והלכה.

הזמנתי אחרי זה עוד קיט לרכב של ההורים (מזדה לבנה) וזה הגיע בלי הפוליש והניירות לטש.

*** הפאק במשלוח לא של החברה אלא של דואר ישראל. המוצרים הגיעו בתוך סקית של הדואר שמודפסת עליה התנצלות והפניה למוקד תלונות. שיחנקו עם הפוליש המצ'וקמק הזה.

למזלי הלכה של המזדה מתאימה ללכה של הסוזוקי (בררתי מול החברה) אז בסך הכול יש לי את כל מה שצריך לעבודה!

אז ככה, מה הסיפור:

בזמן ההתקנה של כמה תוספות שקניתי עם הרכב השאירו לי שריטה על המתפן של דלת הנהג. זה נראה ככה (הקונטור מסומן באדום מתחת לשריטות)-

שריטות.jpg

זה המצב שלהן אחרי נסיון פוליש שלא הצליח.

דבר ראשון- שטיפה עם ONR כדי שלא יהייה לכלוך.

דבר שני- ניקוי עם מקל לאוזניים והחומר ניקוי (מריח כמו חומר להסרה של לכה מצפורניים) באזור השריטות בלבד, לא יודע מה זה עושה ללכה, לא רוצה לגלות.

דבר שלישי- מילוי של השריטות עם הצבע והמקלונים שהגיעו בערכה.

בקישור לערכה תוכלו לראות שיש שם מקלונים עם שפיץ למריחה של החומרים. זה נסיון יפה ככלי עבודה וכנראה שיתאים לשריטות גדולות, אבל בשבילי זה לא עבד טוב בכלל

הצבע מתיבש מהר ונספג למקלונים האלה, בשורה התחתונה, נהיתה לי מריחה לא יפה של הצבע, ניסיתי לתקן ותוך כדי הוא התייבש לי- אז מרחתי אותו "על יבש" ונהיה לו גוון מט. בל%ט. (וסליחה על הטישטוש)

נסיון ראשון.jpg

טוב שיש ניירות שיוף מים!

שפריץ ONR, קצת שיפשופים והחומר העודף ירד (כמעט) לגמרי.

נסיון שני בוצע עם קיסם שיניים- הצמדתי אותו עם הצד לשריטה (הצבע מהנסיון הראשון נשאר בשריטה אבל הייתי צריך שכבה נוספת בכל מקרה, וגם הייתי צריך לכסות נקודה ששפשתי עד הצבע יסוד בשפשופים). הצליח יופה, הצבע שנשאר לא נמרח עד היבוש ונשאר מבריק (ככה ככה, אבל כנראה שזה טעות נגררת מהשכבה למטה)

נסיון שני.jpg

בתוכנית להמשך:

פוליש ידני לאזור, מילוי בלכה, שיוף עודפי לכה ואז פוליש סופי.

פוליש הביניים זה בשביל שלא תהיה לי שכבה מגעילה מתחת ללכה השקופה.

מילוי בלכה יעשה מעבר לגבולות השריטות כדי לפצות על השיוף שעשיתי, מקווה שבפוליש הסופי לא יראו יותר מידי הבדל- ואם כן אז למדתי :)

עריכה אחרונה על ידי I.G

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

מעניין לראות את התוצאה הסופית,לדעתי בכזה מקום ואם לא הגיע עד היסוד,טוש נגד שריטות היה מטשטש טוב יותר,כי עכשיו זה בולט,בכול מקרה מחכה לתוצאה סופית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אז זהו, שהשריטה כנראה הגיעה עד היסוד כי היא היתה עמוקה עם הציפורן, לבנה ופוליש די נמרץ היה אולי אימון טוב ל...דברים, אבל כמעט ולא העלים את השריטה (קצת הקטין את הגבולות שלה)

פורסם

אתה פדנט ברמה הזויה, אני לא הייתי נוגע בכלל בשריטה הזו ועוד במקום הזה.

אני מציע לך לעשות עבודות כאלו (גם אם זה שריטה קטנה) באור יום.

פורסם

יותר משועמם מפדנט, ואני רואה את השריטה הזו כל פעם שאני נכנס לרכב מהיום הראשון שקיבלתי אותו.

פדנט זה זה שאני מנסה לעשות פוליש כדי להעלים סוירלים ברכב שעלה על הכביש לפני קצת יותר משנה :)

היה לי מספיק אור, פשוט לא ציפיתי שהצבע יתייבש כל כך מהר. זה ממש להוציא מהבקבוק, לגעת בפח עם הקיסם ותוך שתי שניות כבר אי אפשר לעבוד עם הצבע שעל הקיסם וצריך לטבול שוב (רצוי לכסות את השריטה בפעם הראשונה)

אא, וחשוב גם להשאיר את הטיפה שנוצרת בקצה של הקיסם בבקבוקון

פורסם

תראה את המקלות שבאות בערכה. יש להם שפיץ ממש דק וגם זה לא היה דק מספיק לדעתי.

יכול להיות שעם קצת נסיון אפשר לעבוד בצורה עדינה ומדוייקת יותר איתם, אבל לפעם הראשונה, אני ממליץ על קיסמי שיניים.

פורסם

שנים אני צובע/מתקן רק עם קיסם שיניים. נכון חייבים יד יציבה וניסיון.

לפעם הראשונה זה לא רע. תמיד אפשר להוריד על ידי פוליש,ולצבוע שוב.

חשוב לעבור פעם אחת.

פורסם

אף פעם לא משייפים את האזור בין הבסיס ללכה .

העבודה נכונה זה לתת שכבות דקות של צבע בסיס ( 2X-3X ) - בין שכבה לשכבה ממתינים כ10 דקות .

לאחר השכבה האחרונה של הבסיס , ממתינים שיתייבש כ25 דקות , ונותנים שכבות של לכה בשביל שתהיה התחברות בין הבסיס ללכה עד לטשטוש .

לאחר כ3 ימים , אתה משייף קלות את האזור עם נייר 2500.

אחר מכן ,אתה עובר עם פוליש עדין על האזור בתנועות מהירות בשביל לא לגרום לנזק של כול העבודה שעשית .

פורסם

בדיוק קיבלתי את הערכה גם, האמת הגיע עם כל הדברים אבל גם באיחור לא מבוטל. איכשהו נראה לי שזה לא הולך להיות תיקון פשוט. Rsm בתור אחד שהצליח לו, לפח מה החלטת אם ליישם רק לכה או גם צבע בסיס ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

תלוי מה הנזק . מה אתה הולך לתקן ? שריטה נקודתית (עמוקה ? ) או שפשוף ?

האם זה חדר עד לפח עצמו או שזה משהו קל ושטחי ?

תמונה תעזור להבין , או שאתה יכול לגשת לטופקולור ולהתייעץ איתם בנושא תיקון המקום + רכישת חומרים .

פורסם

חומרים כבר יש, הגיעה הערכה של painys4u שכוללת הכל, חוץ ממכחול עדין וכמות נייר מים כמו שצריך.

האמת הקטע ה״מפחיד״ ביותר הוא השיוף והחזרת הברק שלאחריו.

אנסה להעלות תמונה בהמשך, מדובר בשריטה לבנה דיי גדולה ומספר פגיעות אבנים\דלתות.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם (נערך)

כמו שכתבתי, השיוף אחרי הצבע בסיס היה בגלל כמות גדולה של צבע ששמתי בטעות ומריחה לא טובה שלו. לא היה עוזר לי לשים על זה ולסגור את הצבע שנראה רע.

הליטוש עכשו לא יוריד את הצבע.

לגבי הנייר שיוף בערכה- פיסה אחת אמורה להספיק לאיזה 3 תיקונים לפחות. אל תרטיב יותר מידי אבל תדאג כל הזמן שיהיה לח. מידי פעם תנגב את האזור כדי להוריד אבק ולראות את ההתקדמות

אגב, יש הוראות עבודה באתר החברה ושם כתוב שמחכים חצי שעה בין שכבה לשכבה של צבע ושעתיים בין צבע ללכה. שיוף אחרי יממה לפחות.

עריכה אחרונה על ידי I.G

פורסם (נערך)

שוב שלום

היו לי היום כמה דקות אז קפצתי לרכב לעשות פוליש לשיוף.

השתמשתי בפוליש P40 של CG (דוגמית שקניתי בזמנו בויקס) ופד מג'ס צהוב.

יד ראשונה-

סיבוב ראשון.jpg

סיבוב ראשון1.jpg

יד שניה-

סיבוב שני.jpg

כפי שניתן לראות עם הרבה פלאש, השריטות של השיוף נעלמו (תוך 5 דקות עבודה) ונשאר רק הצבע בגוון לא מבריק אבל אחיד. אני בונה על זה שהברק יחזור עם הלכה.

אגב, אני הולך לשים שלולית של לכה על כל האזור כי עם כל השיופים והליטושים אני כבר לא יודע כמה לכה נשאר לי שם :mm_sad:

עריכה אחרונה על ידי I.G

• תוכן חדש...