Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, רציתי להיעזר בעצותיכם בנוגע לקניית רכב ראשון

נכנסתי לקבע לפני מספר חודשים והתחלתי קצת לחסוך כסף לטובת רכישת רכב ראשון, כרגע יש לנו רכב אחד אבל לא נוח להתחלק בו בין כל הנהגים בבית.

בגדול הנסיעה שלי היומית היא משו בסביבות ה50 ק"מ, 20 ק"מ כל כיוון, עוד קצת נסיעה בתוך הבסיס וקצת נסיעה מחוץ לבסיס, חוץ מזה הנסיעות שלי לא ארוכות כל כך, אני לא אחד שחובב טיולים בצפון או דברים בסגנון הזה.

כרגע חסכתי בסביבות ה25K, והכיוון שלי הוא בערך כמו שאני רואה אצל הרבה אנשי קבע צעירים היום, כיוון של הצעות מימון.

אני רואה הרבה אנשים שלוקחים את הI10 ורכבים אחרים בסגנון, חדשות דנדשות מהניילונים, אז חשבתי ללכת גם לכיוון הזה, אבל פה מתחילה הבעיה שלי, שאני בנאדם מאוד בררן ברכבים, לדוגמא, לא מסוגל להסתכל על הI10, סוויפט, מייקרה, אלטו, והרכבים הממש ממש קטנים.

לכן עד עכשיו עלו לי שני רכבים לראש, הראשון הוא הI20 החדשה, והשני הוא הIBIZA 5AM שמאוד מדוברת בשבועיים האחרונים.

מבדיקה מאוד קטנה ולא מקיפה שעשיתי, קיבלתי על הI20 דגם INSPIRE- הבינוני, הצעה שבה אני משלם מקדמה של 20K והתשלום החודשי שלי עומד על כ-700 שקלים בחודש למשך 30 חודשים.

והאיביזה כמובן כמו שכולם מכירים עולה 85K, ובמחשבון של "הצעת מימון" באתר של סיאט, המקדמה עומדת על 20K , תשלום חודשי של כ-600 ש"ח בחודש ובסוף התקופה של 30 חודשים, 20K שקלים נוספים.

כמובן שכל המחירים שרשומים פה מחירים יבשים, לא כולל ביטוח,צריכת דלק,טיפולים וכו'.

עכשיו, השאלה שלי היא לדעתכם איזה רכב מביניהם עדיף לנהג צעיר, מבחינת ביטוח, צריכת דלק, אחזקה שוטפת וכו', ואולי בכלל יש לכם הצעות בנוגע לרכבים אחרים שיהיו יותר טובים.

מקווה שרשמתי מספיק מידע כדי שתוכלו לעזור לי, אשמח לשמוע את עצותיכם, תודה מראש, דניאל.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא הייתי מתחיל ברכב חדש. מ2 סיבות.

1. זו התחייבות ל 3 שנים. ובנוסף ל600-700 שקל יש דלק / ביטוח / טיולים / טיפולים / שכירות / טלפון ועוד מלא הוצאות.

זה לא יגמר ב 600-700 שקל אלו כל חודש. + 500-600 שקל דלק + כ 600 שקל ביטוח + 150 שקל טסט + 100 שקל טיפולים.

יוצא כ 2000 שקל בסוף החודש. חילקתי לך את העלות השנתית לחודשית.

2. רכב חדש. זה הפסד כסף. אני הייתי מחפש רכב בן 2-4. יעלה כ 50%. פחות

זה יפנה לך 600 שקל כל חודש. ולא יגרום לך לשבור את הלב בעוד 3 שנים על עוד 20 אלף. לרכב ששווה 50 בעוד 3 שנים

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם (נערך)

סלחו לי על הבורות, אבל למיטב זכרוני איש קבע חדש מקבל לכל היותר 6-7 אלף ש"ח משכורת, וזה עוד עם רמה א' וכל מיני תוספות. למיטב זכרוני והבנתי מי שחוזר כל יום הבייתה זה לא רמה א'.

אז בהנחה שהשכר הוא כ 6000 ש"ח ( ואולי גם הרבה פחות), להתחייב כרגע על סכום שלדעתי עובר את ה 2000 שקל בחודש כי לא נראה לי שהבחור מעליי שקלל את התשלום של 20 אלף בסוף תקופה שזה מייצר לך שווי של תשלום חודשי של כ 1200 ש"ח לאחר ריבית מינימאלית או הצמדה, 800 טסט טיפולים וביטוח, 700 דלק, שלא לדבר על שטיפות, ריפודים, סטריאו ושאר פינוקים שיקרבו אותך ל 3000 שקל בחודש.

מה הלחץ? בלי להעליב ח"ו נגדים וקצינים בצה"ל לא משתכרים כמו ברוקרים. לקחת מעכשיו את הקצת כסף שיש ולזרוק אותו על משהו שבסוף התשלום שלו לא יהיה שווה חצי מהעלות שהשקעת? מה יקרה אם תרצה לשכור דירה ולעבור לגור עם החברה? תגיד לה "סורי בייבי, ב 20 לאוגוסט 2017 אני מסיים לשלם על האיביזה - ואז נראה? "

לא בכוונה לפגוע או להתעמר אלא אני אומר הכל ממבט יותר זקן ואחראי. מיצובישי לאנסר 2006 ב20 אלף שקל תשאיר לך מקום לביטוח וטסט. תחשוב על זה ):-)

אז אם אתה מתעקש אז לפחות אני מקווה שאתה לא מעשן (:-

עריכה אחרונה על ידי ST12345

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

לא הבנתי מה התקציב.

אם התנאים הם כמו בכותרת - "רכב ראשון לבן 22" הייתי ממליץ על פורשה בוקסטר. לא מפלצת בלתי מרוסנת, אבל בהחלט תהפוך אותך לנהג טוב יותר.

היא עדיפה על האיביזה, ובטח של היונדאי I20 בכל פרמטר.

כמו כן אין טעם לרשום בכותרת "התייעצות לקניית רכב". כל השרשורים פה הם כאלו, וברור שאתה לא מוכר בוטנים בשרשור.

ציין תקציב, אולי תקבל עוד תשובות.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

שכר של איש קבע מאוד מגוון זה מתחיל מאזור ה4500 לשנה ראשונה למי שלא הנדסאי ברמת פעילות ג בלבד.

אישית זה מה שעשיתי,נכנסתי לקבע ואחרי מספר חודשים קניתי את פנדה מהסוכנות,כי בחבר יש הצעות ממש טובות עם תנאי מימון נוחים.

קח בחשבון שהביטוחים לפי מה שמדווחים פה באיביזה יקרים,וכמו כן לא ברור אם בעיות ה גיר שלה נפתרו,אישית לא הייתי ממש חושב.

מה שכן,ב80 אלף אתה יכול לקנות היום שברולט סוניק חדשה,שגם תתאים במידה ויהיה ילדים עם תא מטען מאוד גדול,באמת כדאי לחשוב על זה.

היונדאי היום כבר מיושנת,ובשנה הקרובה צריכה להיות מוחלפת,באיזה מחיר היא הוצעה לך?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצטרף להמלצות של הכותבים הקודמים.

קרא היטב את הודעתו של Soundman והוסף לה עוד שני רכיבים:

1. ירידת ערך - לפחות 1000 ש"ח לחודש.

2. תשלום הפרש ערך הרכב בסוף הלואת הבלון - בעוד 2.5-3 שנים (בהתאם לפרטי העסקה) כמה עשרות אלפי ש"ח שיהיה עליך לחסוך במהלך שנות העסקה.

אתה כבר מגיע לעלות חודשית בסדר גודל של 4000 ש"ח.

תוכל לעמוד בכך?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה בהחלט יכול להרשות לעצמך רכב "מהניילונים", המשכורת לא מדהימה אבל דופקת כמו שעון, ההוצאות שלך נמוכות יותר משל אזרח ותנאי המימון היום מאוד נוחים.

כפי שאמרת - כל החבר'ה סביבך קונים מכוניות חדשות ונראה היום שכולם במדינה קורעים ניילונים.

זה בהחלט מפתה ויש ללא ספק תחושה אדירה של סיפוק ועצמאות כלכלית לקנות רכב חדש בעצמך בגיל 22.

התחושה הזאת, ביחד עם הריח של הריפוד החדש והתרגשות מהרכב, חולפת אחרי שבועות ספורים על חודשים ספורים (נתון מהספרות ד"א).

אבל ההלוואה שלקחת לשלוש שנים + הבלון בסוף, הם נשארים.

הרבה דברים קורים בשלוש שנים - יש קיצוצים ולא מחדשים לך את החוזה. אתה רוצה לטוס לחופשה גדולה בדר' אמריקה. הכנסת מישהי להריון בטעות (או לא בטעות). הרבה דברים קורים בפרק הזמן הזה. אבל ההלוואה והתשלום בסוף התקופה - הם נשארים.

בסכום של 25K, שזה מה שיש לך ביד, יש היום בשוק לא מעט סופרמיני לא רעות. במיוחד אם אתה מוכן לבחוש בתיבה בעצמך.

אבל הן לא באות עם ניילונים וריח של ריפוד סינטטי חדש...

אז נחזור לסופרמיני החדשות - האיביזה וה-I20 שתיהן מיושנות כבר. מחליפת ה-I20 כבר הוצגה והיא נראת ממש טוב.

האיביזה מגיעה עם הרבה מנוע וגיר מאוד מתקדם, אבל עם עננה של שמועות סביבו. המחיר לדגם הבסיסי מפתה, אבל שים לב לדגש על בסיסי. והביטוח יכאיב לך, מאוד.

אפציות נוספות הן רנו קליאו ופורד פיאסטה שיש עליהן כאן מגוון ביקורות שרובן חיוביות.

המכוניות שונות בארגונומיקה, איבזור, תחושה והתנהגות - אבל בשביל להחליט מי עדיפה במונחים אלו אתה חייב לנהוג בהן.

פורסם

גם אני חושבת שבמצב שלך מיותר להשתעבד לרכב חדש (במיוחד כשהזולים מבינהם לא מדברים אליך).

לדעתי, כדאי לך לגשת לבנק ולקחת הלוואה של 25K נוספים (לשנתיים או שלוש שנים), עם תקציב של 50K אתה תוכל להרשות לעצמך סופר מיני נחמדה בת 3-4 שכבר ספגה ירידת ערך משמעותית אבל עדיין מציעה את היתרונות של רכב יחסית חדש (אבזור ומראה יחסית עדכניים, בטיחות, אמינות)

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

שאלה קטנה: כיצד אתה מתנייד היום לבסיס וחזרה? האם בתח"צ או שיש הסעות או איזו התארגנות ברכב היחידה?

במצבך אתה צריך לשים את הדגש על חסכון לעתיד, לא לשרוף כל פרוטה שאתה מרויח על רכב. לכן, אם לא מדובר בבעית התנידות חמורה, אני ממליץ לך לדחות את רכישת הרכב לימים טובים יותר.

לנה - אני חולק עלייך. הלואה של 25,000 ש"ח תכביד מספיק על הבחור, אם כי פחות מהעסקה שהעלה בפתיחת השרשור. הבעיה המרכזית היא עלויות האחזקה השוטפת, סדר גודל של 2000-3000 ש"ח לחודש (כולל ירידת ערך וטיפולים).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

קודם כל, תודה רבה לכולם על התגובות והייעוץ, זה גורם לי לחשוב פעמיים בנוגע לרכב.

אז ככה, המשכורת שלי עומדת על 5,200 בחודש, לא כולל החזרי נסיעות, שברגע שיהיה לי רכב תהיה תוספת של עוד כ-400 ש"ח בחודש, כמובן שאני לא מצפה שזה יכסה לי את כל הנסיעות, אבל בימים כאלו, כל שקל נוסף למשכורת יעזור.

כרגע כמו שמישהו פה למעלה אמר אכן יש לי אופציה לקחת הלוואה דרך הבנק, 30K לתקופה של 30 חודשים, ללא ריבית והצמדה, ז"א החזר של 1000 ש"ח בחודש באופן קבוע.

בנוגע להתניידות אכן יש לי הסעה לבסיס ובחזרה, אך לעיתים קרובות היא מאחרת או לפעמים בכלל לא מגיעה, ולא מודיעים על כך, ואז נוצר מצב שכמעט כל שבוע יש לפחות יום אחד שבו אני מאחר, כך שזה נהיה קצת לא נעים.

מה גם שבגלל העבודה שלי, שכביכול אמורה להסתיים בשעה 5 וחצי, יש לי הרבה פעמים שבהן אני צריך להישאר בבסיס עד שעה מאוחרת, באיזה 8-8 וחצי, לפחות פעם בשבוע.

בנוסף לעבודה, יש גם את הבית, שכרגע אנחנו שלושה נהגים על רכב אחד, וכשמגיע סופ"ש כל אחד מאיתנו צריך למצוא את עצמו במצב של לנסות להתארגן לנסוע עם חברים כי מישהו אחר לוקח את האוטו, וזה יוצר מצב של אי נוחות.

בנוסף לכך, ההצעה שקיבלתי בנוגע לI20 אומרת שבסוף התקופה של השנתיים וחצי, אני יכול להחזיר פשוט את הרכב ולהיפרד כידידים מה שנקרא. בנוגע לאיביזה, התשלום הסופי של ה20K זה סוג של "מבחירה", על מנת שהתשלום החודשי עליה יהיה יותר נמוך.

אז בזכות התגובות שלכם התחלתי לחשוב פעמיים בנוגע לרכב חדש מהניילונים, אבל אז אני שואל את עצמי איזה רכב אחר אני יכול למצוא בתקציב של כ-60K , כמובן שזה לאחר הלוואה של 30K מהבנק, רכב שיהיה חסכוני בדלק, כי כיום דלק זה עניין מאוד יקר, ושהטיפולים בו יהיו נוחים.

ושוב, תודה רבה לכל העונים!

עריכה אחרונה על ידי GargaMel15
פורסם (נערך)

תחפש איביזה בת שנתיים שלוש. הבעיה שדורשים על איביזה בת 3 שנים 60 ומשו אלף, כשחדשה עולה 80.

עריכה אחרונה על ידי roei_s
פורסם

sperial, כמובן שאחזקה של רכב ב50K תהיה גבוהה יותר מרכב ב25K (השאלה בכמה גבוהה, כי בכל זאת מדובר ברכב חדש יותר עם בלאי נמוך יותר) אבל מצד שני צריך גם לקחת בחשבון את כל המשתנים ולראות איפה מתפשרים (על שנתון של הרכב או על התמורה של הרכב) אני הצגתי את הדרך שאני הייתי בוחרת.

GargaMel15, בתקציב של 55K (ה25K שיש לך עכשיו והלוואה של 30K נוספים, לא מומלץ לגרד עד השקל האחרון רק בשביל הרכישה של הרכב) אני אישית הייתי בודקת את הפיאט פונטו איבו (דגש על האיבו ולא הגרנדה) עם גיר ידני או רובוטי ומנוע 1400 הרכב חיסכוני, מאובזר בכל מערכות הבטיחות גם בדגם אקטיב הבסיסי, לפי הוראות יצרן מרווח הטיפולים הוא 30K או שנתיים, אתה תמיד יכול להגדיל ראש ולעשות טיפול נוסף קטן כל 15K וגם הביטוח שלו יחסית זול. בתקציב שלך יכנס שנתון 2011 במצב טוב.

אפשרות נוספת זאת יונדאי I20. היא נחשבת לפחות חיסכונית מהפיאט והיא קצת יותר יקרה (ז"א שנתון נמוך יותר), לא מכירה את עלויות הביטוח שלה ואמליץ לך לבדוק את זה מראש. חוץ מזה מדובר ברכב אמין שיש מבחר רב ממנו בשוק בגלל שהוא פופולרי מאוד בחברות ליסינג.

אם גיר ידני בא בחשבון, אז איביזה 1.4 ידנית יכולה להיות אופציה לא רעה. מדובר במנוע אטמוספרי פשוט וגיר ידני, בעלי האיביזות מדווחים על צריכת דלק יפה, אבל הביטוח שלה בין היקרים בקטוגוריה והיותך נהג צעיר לא תורמת להפחתה במחיר. ממליצה לבדוק הצעה מדוייקת לפני שאתה מתחיל בתהליך החיפוש.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
תחפש איביזה בת שנתיים שלוש. הבעיה שדורשים על איביזה בת 3 שנים 60 ומשו אלף, כשחדשה עולה 80.

יש אולי כאלו שדורשים 60 על איביזות שכחדשות עולות 80, אבל הם לא מקבלים 60.

אחרים דורשים 60 על איביזות שעולות כחדשות 100. הם אולי מקבלים

פורסם

הסיפור של החזרת הרכב בבסוף התקופה ל כל כך פשוט מכמה סיבות:

1. ישערכו את ערך הרכב - ואלה מומחים בשערוך, כלומר יורידו מאות ש"ח ויותר על כל שריטה - כך שבכל מקרה צפויה הפתעה לא נעימה בהחזרת הרכב.

2. אחרי 3 שנים עם רכב תתקשה להתרגל לתח"צ.

כמוכן - אתה מתכוון לשרוף לפחות מחצי ההכנסה שלך על החזקת רכב. מאוד לא סביר.

לגבי הביטוח - קח בשתי ידיים את הצעתה של לנה. צור קשר עם סוכן הביטוח המבטח את רכב המשפחה כעת ובקש ממנו אומדן של עלות הביטוח לדגמים שעליהם אתה חושב. תתכונן להפתעה. לדוגמא - השבוע חידשתי ביטוח ל-SX4 דגם 2010, כאשר הנהג הצעיר ביותר בן 22 עם למעלה מ-4 שנות ותק בנהיגה. מצד שני - ללא ה.ה.ת. העלות כ-6500 ש"ח לשנה למקיף+חובה, כלומר כ-550 ש"ח לחודש. וזה לרכב לא בעייתי מבחינת ביטוח. הוסף גם את עלות הרישי (עוד 110-150 ש"ח לחודש, בהאם לדגם), והנה סגרת 700 ש"ח לפני שהנעת את הרכב או החלפת צמיג או מצבר. הוסף החזר הלוואה, חסכון לקראת סוף הלואת הבלון, וכמובן דלק וטיפולים שוטפים - תגיע ל-3000-4000 ש"ח לחודש. יוצא שאתה עובד כמעט רק כדי להחזיק את הרכב. אם אני במצבך אני ממשיך להסתמך על ההסעות והתח"צ. אם היחידה לא מסוגלת לתפעל את ההסעות כראוי היא גם לא ראויה לכך שתגיע בזמן (או שמלכתחילה לא יארגנו הסעות אלא יתנו איזו אלטרנטיבה אחרת).

לנה - לגבי המשפט הראשון שלך, הוא לא ברור לי. רכב שערכו 25 אש"ח יהיה ישן מזה שערכו 50 אש"ח, יסבול מפחות ירידת ערך אבל מיותר טיפולים. היכן נקודת האיזון? עניין לנביאים, שכן קשה לחזות תקלות ועלות תיקונן. ומבחינת פות"ש תיקונים פירושם ימים במוסך, כלומר אבדן ימי עבודה\ח"ש.

פורסם
יש אולי כאלו שדורשים 60 על איביזות שכחדשות עולות 80, אבל הם לא מקבלים 60.

אחרים דורשים 60 על איביזות שעולות כחדשות 100. הם אולי מקבלים

דבר איתם שיירדו מהעץ שהם עלו עליו, אני מחפש איביזה, ואני אומר להם שתנאי המשחק השתנו וחדשה עולה 80K, אז הם אומרים שזה דגם לא מאובזר וששלהם עדיין עולה 106, לך תריב איתם, השינוי האמיתי יבוא אם לוי יצחק יעדכן את המחירון של האיביזה, אני בספק גדול שזה יקרה, המחירונים האלה לרוב מנותקים ולא מגיבים לשינויים.

• תוכן חדש...