Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז אחרי כל התגובות פה, נראה לי שאני יורד מהעניין של רכב חדש.

השאלה עכשיו, בתקציב של 55K, איזה רכב אני אוכל לרכוש שיהיה חסכוני, יראה לא רע, לא יהיה איטי מדי(!) ושהטיפולים בו יהיו לא קשים כל כך?

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לנה - לגבי המשפט הראשון שלך, הוא לא ברור לי. רכב שערכו 25 אש"ח יהיה ישן מזה שערכו 50 אש"ח, יסבול מפחות ירידת ערך אבל מיותר טיפולים. היכן נקודת האיזון? עניין לנביאים, שכן קשה לחזות תקלות ועלות תיקונן.

זה בדיוק מה שהמשפט הראשון שלי אומר, אין לדעת מספרים מדוייקים.

דבר איתם שיירדו מהעץ שהם עלו עליו, אני מחפש איביזה, ואני אומר להם שתנאי המשחק השתנו וחדשה עולה 80K, אז הם אומרים שזה דגם לא מאובזר וששלהם עדיין עולה 106, לך תריב איתם, השינוי האמיתי יבוא אם לוי יצחק יעדכן את המחירון של האיביזה, אני בספק גדול שזה יקרה, המחירונים האלה לרוב מנותקים ולא מגיבים לשינויים.

כי האוטו שלהם באמת עדיין עולה 106 וזה שמוכרים כאילו ב80 באמת לא מאובזר.

אם אתה רוצה רכב חדש ב80 תקנה אותו, אחרת זכותו של בעל הרכב לדרוש כמה שהוא רוצה עבור הרכב שלו, אתה בינתיים יכול לשבת כל היום באתר יד2 ולעשות ריפרש על העמוד בתקווה שהם יתייאשו ויורידו את המחיר.

טוב, אז אחרי כל התגובות פה, נראה לי שאני יורד מהעניין של רכב חדש.

השאלה עכשיו, בתקציב של 55K, איזה רכב אני אוכל לרכוש שיהיה חסכוני, יראה לא רע, לא יהיה איטי מדי(!) ושהטיפולים בו יהיו לא קשים כל כך?

נתתי לך כמה אפשרויות בתגובה #12. לא ראיתי עדיין אם אתה מעוניין בידני או אוטומטי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

כן, מצטער, כל תגובה שלי רציתי לרשום את זה אבל שכחתי, מעוניין ברכב אוטומטי. אני אוהב ידני, אבל לנהוג פעם בכמה זמן, לא בתור רכב קבוע שלי.

פורסם (נערך)

תחשוב כמה הפינוק האוטומטי חשוב לך. כי אם אתה מוכן בכל זאת להתפשר - יש את הקליאו (הקודמת) 1.2 הידנית. רכב בטיחותי, נוח ומאוד חסכוני. הביצועים לא משהו - אבל עם מנוע אטמוספרי פשוט יחסית וגיר ידני - פוטנציאל הקילקולים פוחת פלאים. הקליאו הזאת אמנם דורשת בחישה מרובה בתיבה בשביל להוציא מהרכב את המיטב, אבל הגיר די נעים לתפעול. הבעלים של הקליאו הנ"ל שמעוניינים למכור לרוב לא חיים בסרט מד"ב ולא משוכנעים שהם מחזיקים רכב ספורט רדיקלי, מפואר ובעל ערך אספני (איביזה), על כן תוכל למצוא אחת במצב טוב, מודל 2011 ב-40K או קצת יותר.

בונוסים - הביטוח יהיה נמוך יותר לדעתי וגם צריכת הדלק טובה יותר..

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

מבחינתי ידני לא בא בחשבון,גם מכיוון שכבר חמש שנים לא נגעתי ברכב ידני, וגם לא נראה לי כל כך נוח הנסיעה הזאת, כי בסופו של דבר, בדרך עירונית זה סתם מעצבן, ובבינעירונית זה כמעט כמו אוטומט, ככה שחוץ מהחיסכון בדלק אני לא רואה יתרון ממש גדול על אוטומט..

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השוק מוצף ביוצאות ליסינג אוטומטיות במחירים האלה ואפילו נמוכים יותר.

סתם דוגמא -דיהטסו סיריון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עם 55K מזומן לא חובה לבדוק יוצאות ליסינג. סופר מיני 2010-2011 פרטית עם ק"מ ממוצע ומטה תכנס בקלות.

מאזדה 2, סיריון, I20, פונטו איבו. כדאי לקחת בחשבון שתיבה אוטומטית פלנטרית מעלה קצת את צריכת הדלק, אולי כדאי לבדוק אופציות עם תיבה רובוטית או רציפה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל ניתן להקטין משמעותית את גובה ההלוואה (ואולי אפילו לוותר עליה) ולרכוש רכב מהשנים האלה. כל עוד זה לא היה רכב השכרה, לדעתי אין מניעה לרכוש מליסינג אחרי בדיקה מקצועית.

מה לעשות, אני שונא הלוואות :-)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אבל ניתן להקטין משמעותית את גובה ההלוואה (ואולי אפילו לוותר עליה) ולרכוש רכב מהשנים האלה. כל עוד זה לא היה רכב השכרה, לדעתי אין מניעה לרכוש מליסינג אחרי בדיקה מקצועית.

מה לעשות, אני שונא הלוואות :-)

ברכבים האלה ההבדלים בין ליסינג לפרטי לא עומדים על עשרות אלפי שקלים, האמת, גם לא פער שישפיע בצורה משמעותית על ההלוואה.

מניסיון של חיפוש אחר הפונטו לפני כשנה (ואוו, הזמן טס כשנהנים :-)) חברות ליסינג עושות לך טובה שמורידות 15% ממחירון וגם אז מדובר ברכב עם ק"מ גבוה ורמת גימור נמוכה כשהמוכרים הפרטיים גם לא ממש מתעקשים על מחירון משוקלל. ככה שבסופו של דבר אפשר למצוא רכב מיד פרטית עם ק"מ נמוך והיסטוריית טיפולים מסודרת במוסך מורשה ופער של אלפים בודדים, או פשוט לרדת שנתון ולחסוך עוד כמה שקלים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
מבחינתי ידני לא בא בחשבון,גם מכיוון שכבר חמש שנים לא נגעתי ברכב ידני, וגם לא נראה לי כל כך נוח הנסיעה הזאת, כי בסופו של דבר, בדרך עירונית זה סתם מעצבן, ובבינעירונית זה כמעט כמו אוטומט, ככה שחוץ מהחיסכון בדלק אני לא רואה יתרון ממש גדול על אוטומט..

לפני חודש עשיתי את הנסיון עם בני הבכור. בחור נהג לאחרונה בידנית בינואר 2008, בטסט. לפני חודש, בחו"ל, הושבתי אותו במושב הנהג של גולף ידנית, הבחור שילב ראשון ונהג. 6.5 שנים נמחקו. אפילו כמעט ולא דומם מנוע בהמשך השבוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שוב, אני עדיין לא חושב שיש טעם להחזיק ברכב ידני, מלבד הצריכה בדלק, לדעתי לשימוש יומיומי זה פשוט הרבה פחות נוח מאוטומט.

הציעו לי לחשוב לכיוון של הסקודה פאביה, דעות?

פורסם (נערך)

בתקציב שלך ובקטגוריה הרכבים שאתה מעוניין בהם יש עדיין יתרון גדול לגיר ידני. זה מרחיב לך את טווח החיפוש ולדגמים הידניים יש לרוב יתרון של ביצועים, צריכת דלק ואמינות.

לדוגמא - יכול להיות שאני סתם מגזים, אבל לא הייתי נוגע בסקודה פאביה אוטומטית ולעמות זאת בהחלט הייתי שוקל את אחת מהגרסאות הידניות שלהם.

עוד אופציה - פונטו evo ידנית. רכב חסכוני, זול לקניה, בטיחותי וכנראה די אמין (למרות הסמל מפנים).

לדעתי לשימוש יומיומי זה פשוט הרבה פחות נוח מאוטומט.

בחיאת - זה לא שאתה נהג מונית שעומד שעות בפקקים או אדם מבוגר. זכותך להתעקש על גיר אוטומטי, אבל מדובר בפינוק פרופר ואין טעם בשכנוע העצמי שלך שמדובר בפתרון טוב יותר.

לא שיש בעיה בפינוק - רק שזה משהו שעולה כסף. יש לך את הכסף הזה?

פורסם

Doc Slow, אם הבחור לא רוצה להתעסק בהילוכים ואומר את זה מראש, אני לא חושבת שצריך לחנך\להטיף לו על זה.

גם אם עכשיו הוא ישתכנע וילך על רכב ידני וכעבור חודשיים יבין שזה באמת לא מתאים לו, הוא יצטרך לחזור לכל נושא המכירה והקניה, תהליך שבסופו של דבר יביא אותו להפסד של עוד כמה אלפים.

לגבי הפונטו איבו, צריכת הדלק בגרסא הידנית והאוטומטית די דומה (בזכות הגיר הרובוטי).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

לא מטיף מוסר או מחנך. הרכב המשפחתי שלנו אוטומטי.

אני רק רוצה שיבין שמדובר בפינוק שעולה כסף ולא ישכנע את עצמו "שזה עדיף".

לגבי הפונטו איבו, צריכת הדלק בגרסא הידנית והאוטומטית די דומה (בזכות הגיר הרובוטי).

אכן בדגמי פיאט השונים הביצועים וצריכת הדלק כמעט זהים בין הגרסאות הידניות והרובוטיות, אבל פוטנציאל תקלות גבוה יותר ועלות תיקון גבוה יותר באם תקלה כזאת מתרחשת.

יש לנו גיר רובוטי קצת יותר טוב (מאותה חברה - 6 הילוכים ברכב שלנו אבל יש הרבה חלקים משותפים). הוא כבר דרש התעסקות עם מצמד (אצל בעלים קודמים - אני יודע שזאת לא הבראבו היחידה עם בעיה כזאת) וידית ההילוכים (כנ"ל) ויש מחלות ידועות של משאבת לחץ ואוגר שמן שמחזירים נשמתם לבורא אחרי 50-150K ק"מ (תלוי בתחזוקה ובמזל) ושעולות ככה וככה אלפים לתיקון.

הייתי מודע לבעיות האלו שרכשתי את הרכב והכללתי את זה בעלות אחזקה חודשית משוערת.

אני מת על הרכב, מת על הגיר שלו, אבל אני עדיין חושב שזה פינוק שאפשר לחיות בלעדיו ופינוק שעולה כסף.

רכב עם דרישות תחזוקה ופוטנציאל קלקולים כזה לא הייתי חושב אפילו לקנות לפני שנים עם משכורת של סטאז'ר (שהיא צנועה מאוד ועדיין יותר משל איש קבע בתחילת דרכו) וגם היום עם משכורת של מומחה (פי ככה וככה משל פות"ש) אם תלך לי מחר המשאבה זה לא יהיה נעים.

עד כאן על פיאט רובוטית. הבחור הזכיר כאן פאביה; על הגרסה הרובוטית של הרכב ההוא אני חושב שעדיך שלא להכביר מילים בשביל לא לפתוח כאן מלחמת עולם. הוא מוזמן להריץ חיפוש בעצמו.

זה מה שאני חושב. שפות"ש יעשה את החשבונות ואת סדרי העדיפות הכלכליים שלו עם עצמו. ושוב פעם - אין בכך הטפת מוסר, אלא רק העמדת דברים במקומם.

• תוכן חדש...