Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה ההבדל בין סוג המנועים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין הבדל בין TFSI ל-TSI, בקבוצת VAG, אודי לרב משתמשים ב-TFSI, אני מניח לבידול מהדגמים העממיים.

מנוע FSI הוא מנוע בנזין הזרקה ישירה ללא הגדשה (אשר קיימת ב-TSI/TFSI).

מנוע SDI הוא מנוע דיזל הזרקה עקיפה ללא מגדש.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

נראה לי שדודי מבין יותר טוב ממני במנוע וואגיות, זה מה שהוא כתב פעם

"לגבי מנוע ה 2.0TSI, יש לו פוטנציאל גבוה יותר מה TFSI בצורה משמעותית. לא רק בהספקים סופיים בקצה הסקאלה אלא גם בשיפור בסל"ד נמוך ובינוני הודות למערכת הדלק החדשה שעובדת בלחץ גבוה ויציב יותר מזה שיש ב TFSI.

תוסיף לזה מכלולים פנימיים משודרגים, החלפת המחשב מסדרת ה MED9 לסדרת ה MED17 המתקדמים והעוצמתיים פי כמה ותקבל מכונה משומנת, כיאה לדור שני. בוגרת, בשלה ומוכנה לקרב.

היות וה TFSI נמצא בחוץ כבר הרבה שנים, אנחנו רואים (וגם עושים ;- ) המון פרוייקטים טובים ומגניבים אבל כדאי לזכור, TSI זה השיפור הטוב ביותר שנעשה ל TFSI"

פורסם (נערך)

ראה את ההסבר ב-PDF הבא:

http://bd8ba3c866c8cbc330ab-7b26c6f3e01bf511d4da3315c66902d6.r6.cf1.rackcdn.com/FSIvTSI.pdf

שוב, השימוש ב-TFSI לעומת TSI הוא שיווקי בעיקרו, כאשר AUDI משתמשים ב-TFSI. המנוע הוא אותו מנוע עם הבדלים זניחים (אם בכלל).

קח בחשבון שמנועי TSI עברו אבולוציה עם השנים, למשל המנועים המשודכים לפלטפורמת MQB הם למעשה דור 2.0 וכוללים מעבר לחגורת תזמון, ושינויים נוספים (ב-1.2, 16 שסתומים במקום 8

עריכה אחרונה על ידי menir1

פורסם (נערך)

לגבי המנועים הנוכחיים, לא מסכים עם הציטוט שהבאת ודבק בטענתי שמדובר באותו מנוע.

לדוגמה, מנוע 1.4TFSI של Audi A1 זהה למנוע 1.4TSI מקביל שמותקן ב-VW/Skoda

עריכה אחרונה על ידי menir1

פורסם

הבנתי, תודה רבה לכם. השאלה הבאה שלי, במנוע SDI, מה הכוונה הזרקת דלק בצורה עקיפה?

שאלה שנייה שלא קשורה לנושא הכותרת, אם אני רוצה לעשות הנמכה קיצונית, מה עדיף ? קפיצים ייעודים להנמכה + בולמים שיכולים לעבוד איתם או קוילאוברים? ניקח בהנכה שלא מתסכלים על הכסף של שניהם.

פורסם

לפי דעתי הכוונה הייתה שהדלק לא מוזרק ישירות לתוך חלל הצילינדר, אלא לשסתום היניקה.

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

• תוכן חדש...