Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי והתנסיתי, במשהו מאד דומה. אני הייתי במצב של 'יודע לשחות'. שזה אומר שהייתי שוחה חתירה אבל אחרי בריכה או שתיים הייתי גמור בלי אויר וכוח להמשיך, גם אם הייתי בכושר כללי טוב.

כשהייתי הולך לים לא הייתי מעז לשחות רחוק לעומק, מחשש שלא יהיה לי כוח לחזור.

עשיתי קורס של 10 מפגשים, עולה סביב 1500 ש"ח, בקבוצה של 3-4 אנשים (לא בTI, אלא מדריך פרטי שיצא מTI ושיכלל קצת את השיטה).

אחרי 10 מפגשים כאלה כבר שחיתי 1000 מטר באימון של שעה במצטבר (או 400 מטר במקצה אחד, בקצב סביר).

אחרי זה המשכתי להתאמן פעם בשבוע בקבוצה של אותו מדריך ושיפרתי זמנים ומרחקים. בים התחלתי לשחות רחוק לעומק בלי שום חשש או בעיה לחזור. אתה מגיע למצב שאתה בעצם יכול לשחות כמעט בלי מאמץ אם אתה לא מנסה לשבור שיא מהירות. אתה מגיע למצב שאתה שוחה כמו שאתה הולך בעצם, מה שמגביל אותך זה לא דופק גבוה מדי או קוצר נשימה, אלא עייפות כללית, אפשר לשחות ככה הרבה מאד זמן.

הרעיון הוא לשחות בתנועות ארוכות, להיות כמה שיותר שטוח במים כדי למנוע גרר, לדעת לנשום נכון (הצידה), ולהכניס את הראש לתוך המים עם מבט ישר למטה. השימוש בכוח רגליים הוא שולי.

מי שרוצה לדעת לשחות נכון ולאורך זמן בלי להתעייף - ממליץ מאד.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לא יודע למה, אבל אתרים כאלה שמבטיחים גדולות ונצורות אבל לא מוכנים לפרסם מחיר לקורס/מוצר יוצרים אצלי אוטומטית אנטגוניזם.

זו הבעיה, שאתה לא יודע למה.

אין כמעת אף חברה שמפרסמת מחירים לקורס/מוצר באתר פרסומי שאינו חנות.

כן תוכל למצא פרסום על מחיר באתר פרסומי אם הם מפרסמים מבצע ורוצים לסחוף לקוחות

כמו כן תמיד יש את הצד שזה לא "מוצר מדף" או מוצר מוכר כך שלפני שתדע את המחיר רצוי שתקבל פרטים נוספים וקצת רקע על המוצר לפני שתיבהל מהמחיר ותברח

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ב TI זה עולה משהו כמו 1800 ל 10 מפגשים.

אני בדיוק שוקל להרשם וכל מי שאני שואל ועשה קורס אצלם אני שומע רק דברים טובים.

כמובן שהסיפור הוא להמשיך להתאמן אחר כך וגם בזמן הקורס לתרגל פעם בשבוע אחרת היעילות של הקורס נפגעת.

פורסם

אחרי שהתלבטתי המון זמן, החלטתי להירשם לקורס שיתחיל בקאנטרי רמת- השרון, ב-20.8.

מחיר: 1,890 ש"ח ל- 10 מפגשים.

כמו שעמית רשם לפני, חשוב להתאמן בין המפגשים וגם אחרי שהקורס נגמר.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

אחרי שהתלבטתי המון זמן, החלטתי להירשם לקורס שיתחיל בקאנטרי רמת- השרון, ב-20.8.

מחיר: 1,890 ש"ח ל- 10 מפגשים.

כמו שעמית רשם לפני, חשוב להתאמן בין המפגשים וגם אחרי שהקורס נגמר.

(אף פעם לא למדתי לשחות בצורה מסודרת; לא יודע לשחות).

אשמח לחזור עם רשמים בסיום הקורס.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

אני חייב להודות שבזמן הקורס שעשיתי, שהיה פעם בשבוע, לא היה לי איפה ומתי להתאמן בין המפגשים, ובכל זאת - הגעתי לתוצאות מצויינות בסוף הקורס.

מובן שבסיום הקורס חייבים להמשיך לשחות, אני עשיתי אימון של שעה פעם בשבוע (חוץ מבלת"מים) במשך שנה בערך, והיה שיפור מתמיד בזמנים ובמרחקים.

ברור שכמה שיותר - עדיף, אבל אם אין אפשרות, זה לא סוף העולם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לפותח השרשור, השאלה היא האם אתה יודע לשחות והאם אתה מתאמן בזה?

Ti לא מתאים למתחילים אלא לכאלו ששוחים ורוצים לשפר את היכולת למרחקים ארוכים. באופן עקרוני זהו סגנון איטי יותר שמאפשר לשוחה לשמור אנרגיה לאורך זמן ולכן לשחות למרחקים ארוכים.

לא מומלץ למתחילים לדעתי כי אתה מפספס את חיפוש הסגנון האישי שלך. אם אתה מתחיל אני אמליץ לך לקחת כמה שיעורים כללים כדי לשפר סגנון. ככל שתתמיד המרחקים ו הזמנים ישתפרו ללא קשר לסגנון , כל עוד הוא נכון.

תהנה.

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מצאתי את השרשור הזה בטעות, אבל חשוב לי לתקן את הטעות מלמעלה.

TI עדיפה למי שלא פיתח סגנון בכלל, כי יותר קל ללמוד משהו חדש מלהכחיד הרגלים מושרשים.

ובכלל, אין כזה דבר "סגנון עצמי". זה כמו נהיגה (או קראטה, או טניס או כל פעילות שדורשת לימוד של תנועה) - קודם כל אתה לומד בסיס נכון. אח"כ אתה יכול להתחיל להתאים לעצמך דגשים מסויימים. אתה לא יכול לבוא הדיוט ולהמציא את הגלגל לעצמך.

בשחייה, טכניקה זה מאוד מאוד מאוד חשוב, יותר מכושר. אני רואה לא מעט שחיינים שהם ללא ספק צעירים, חזקים ובעלי כושר עדיף עליי בהרבה, ושוחים יותר לאט. התותחים בבריכה, הם לא רק בכושר, הם גם שוחים טוב.

מעבר לזה, אני לא יכול להמליץ על TI מספיק.

TI הפכה לי את השחייה ממשהו שיוצר לי כאבים בכתף, למשהו שמפיג אותם, ויותר חשוב, ממשהו שדורש מאמץ, למשהו שיוצר רוגע.

אבל כן, זה נועד למי שמתכוון לקחת את הלימוד ברצינות. הלימוד, לא כמות הזמן שהוא מתכוון להקדיש לשחייה, אלא תשומת הלב בזמן שהוא שוחה. TI מתרכזת בשחייה מודעת, והיא מיועדת זה שמוכן להשקיע זמן בלימוד טכניקה. זה סזיפי לעיתים, כי זה דורש תרגילים שקשים לביצוע, אבל רק בסרטים לומדים קראטה ב-5 דקות של וידאו קליפ...

מעבר לזה, אני מציע לקרוא את הכתבה הזו:

http://www.globes.co.il/news/docview.aspx?did=1001013353

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...