Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לנו ויכוח בין חברים מאיזה גיל צריך לחסוך לפנסיה?

חלק אמרו מרגע שאתה נכנס לעבודה רצינית ראשונה..(גיל 25 בערך)

חלק אמרו רק בגיל 35-40 להתחיל לחסוך ..

וחלק אמרו רק 10-15 שנה לפני הפרישה (דהיינו אם בגיל 65 פורשים אז בגיל 50 בערך)

מה אתם אומרים חברי הפורום?

פורסם

איך שמתחילים לעבוד. בשביל שהסכום יספיק, צריך את כוח הריבית דריבית.

מה גם, אם תתחיל מאוחר, ופתאום תהיה תאונה, אבטלה וכו', נדפקת. אם תתחיל מוקדם ויהיה לך סכום מספיק, אתה תמיד יכול להפסיק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כמה שיותר מוקדם, יותר טוב.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

ישר אחרי הצבא, כל מקום עבודה שתתחיל לעבוד בו, מתוקף חוק חייב לפתוח לך תוכנית פנסיה.

את התוכנית הזו אתה יכול לקחת איתך ממקום עבודה אחד לשני ולהגדיל אותו ככל שהמשכורת תלך ותגדל במשך השנים ובמידה ותחזיק אותו כך כ 45 שנים, בסופו של דבר תהיה לך פנסיה לא רעה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמה שיותר מוקדם יותר טוב. יותר מכך - אם יש ביכולתך חסוך גם מעבר למינימום הנדרש לפי החוק, כיון שהוא לא מספק.

לא לשכוח - הפנסיה כוללת בתוכה גם רכיבי ביטוח (אאל"ט בערך שליש מהתשלום הוא פרמית ביטוח) - לאבדן כושר עבודה, פניית שארים וכו'. לא פחות חשוב מהחסכון לעת זקנה. מי שמדבר על תחילת חסכון בגיל 35 מפספס בהרבה שנים. צריך להתחיל לחסוך מהיום הראשון שבו אתה מתפרנס, גם אם המעיד מחוייב להתחיל בהפרשו רק כעבור מספר חודשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש חוק כזה שכל מקום עבודה אפילו הכי זוטר חייב שכל עובד יהיה פנסיה?

מי "שנותן" לי את הפנסיה זאת חברה חיצונית שלא קשורה לחברה בה אני עובד?

פורסם

אף אחד לא "נותן" לך פנסיה.

מדובר בחסכון שמנוכה בחלקו מהמעביד ובחלקו ממשכורתך, ומופקד ב"קרן פנסיה" (או בקופת גמל, או בביטוח מנהלים - גם אלה מכשירים פנסיוניים), על מנת שבהגיעך לגמלאות, או אם תחלה או תפצע במידה שתמנע ממך להמשיך לעבוד, או במקרה פטירה - אתה או משפחתך תקבלו סכום מסויים מדיחודש לצורך קיומים. החסכון זוכה בהטבות מס משמעותיות מאוד.

כל מעביד חייב להעביר תשלומים לטובת חסכון פנסיון לאחר מספר חודשי עבודה, ואם אתה מחליף מקום עבודה מספר חודשים קטן יותר (איני זוכר את הפרטים המדוייקים - הרץ את המילה "פנסיה" בגוגל, באתר של כל אחת מהחברות המספקות את המוצר יש פירוט על התנאים).

כאשר כתבתי "כל מעביד" התכוונתי אפילו למי שמעסיק עוזרת בית, בודאי כל מקום עבודה אחר.

גם לעצמאי חשוב לחסוך לקראת פרישתו. אפשר להתווכח מהו המכשיר הטוב ביותר, אבל, שוב, הטבות המס בחסכון פנסיוני משמעותיות ביותר, גם לגבי עצמאי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל עובד, החל מהחודש הרביעי, צריך לקבל תוכנית פנסיה.

אם אני זוכר נכון, זה מהחודש הרביעי אבל ברגע שעברת את הסף הזה, התשלום הוא גם על שלושת החודשים אחורה (כולל ההפרשות שלך).

פורסם

חברה חיצונית שכל מטרתה בעולם היא לשדודו אותך.

לא בצחוק, רציני לגמרי!!!

פורסם

חברת השקעות או ביטוח שמורשה לנהל קרנות פנסיה, ובדרך לגבות דמי ניהול שיכולים, בחישוב ארוך טווח, להעביר שליש מכספך לכיסם של מנהליה.

אין קשר בין החברה המנהלת את הקרן לבין המעסיק שלך.

זכורות פרשות כגון פרשת Enron שבהן חברות (לא בישראל) ניהלו את כספי הפנסיה של העובדים והכל ירד לטמיון, או, בעצם, נשדד על ידי המעסיק.

פורסם
חברה חיצונית שכל מטרתה בעולם היא לשדודו אותך.

לא בצחוק, רציני לגמרי!!!

אם ניסחת את זה ככה תצטרך להיות הרבה יותר ספציפי ;)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מקס - ראה התגובה שלי. הכוונה היא לדמי הניהול הגבוהים ש"מעלימים" אחוז נכבד מהכסף - בחישוב רבית דרבית עשוי להגיע לכשליש החסכון.

פורסם

אוסיף לדברי אחרים , מספר מילים

הראשון גם קרן השתלמות היתן לצרף למאגר הכלים הפנסיוניים של העובד, למרות שלרבים היא משמשת פעם ב 6 שנים כמכשיר לכיסוי המינוס , להחלפת רכב, לנסיעה לחו"ל , וסילוק חלק מהמשכנתא וכו' וכו'

ועכשיו לסוגיה החשובה מאוד והיא דמי הניהול

החוק קבע רף מקסימאלי לגבית דמי ניהול שמורכבים גם מניכוי מההפקדות השוטפות וגם מהיתרה השנתית.

ניתן להתווכח על כך לנהל מו"מ ויש מעבידם / ועדי עובדים שמפחיתים את דמי הניהול בצורה ניכרת, גם העובד לבד יכול לנהל מו"מ על כך.

אתה רשאי לעבור מקופה לקופה שנותנת לך תנאים טובים יותר, ולמעביד אסור למנוע ממך זאת, למרות שישנם מעבידים שקובעים שזאת הקופה ואין בלתה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...