Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם;

אני יודע שהנושא נטחן רבות פה בפורום, אך עם זאת אחריי שעות של קריאה וצפיה במאמרים וביקורות - לא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית לשאלה.

אז כפי שהכותרת כבר מציינת, אני מעוניין לרכוש רכב סופרמיני בתקציב של כ50 אלף שקלים.

הרכב ישמש לנסיעה של כ100 ק״מ מדי יום, ויהיה ברשותי כ5 שנים.

המטרה העיקרית לאחר רכישת הרכב היא תחזוקה זולה ככל האפשר, חיסכון בדלק ושמירת ערך הרכב לאורך זמן.

בנוסף אני מעדיף לעלות מבחינת שנתון כמה שיותר משיקולי בלאי.

ההיצע עצום, וכרגע עומד על 6 אקזמפלרים הכוללים :

פולקסווגן פולו 2010

סיאט איביזה 2012

סקודה פאביה 2011

סוזוקי סוויפט 2012

פורד פיאסטה 2012

רנו קליאו 2011

מבירור שערכתי מול חברת הביטוח - הזולה ביותר לבטח מהקבוצה מעלה היא הפיאסטה, ומנגד היקרה ביותר היא האיביזה.

הסוזוקי היא היקרה ביותר בקבוצה, ולמעשה אף חורגת מהתקציב אך עם זאת בשקלול שנתי של הוצאות ביטוח, דלק וטיפולים למיטב הבנתי העלות תתקזז. תא המטען הוא הקטן הקבוצה (בהפרש ניכר עד כדי גיחוך) אך עם זאת זהו ויתור שאני מוכן לעשות.

הפולו היא הישנה ביותר, אך עם זאת ה״איכותית ביותר״ מבחינת חומרים בתא הנוסעים וההרכבה הגרמנית.

הרנו והסקודה בביקורות עושות הכל טוב, אך לא מתבלטות לא לכאן ולא לשם.

*אין לי שום בעיה לרכוש במסגרת התקציב רכב אוטומטי, הבקשה לרכב ידני נובעת משיקולי צריכת דלק ועלות אחזקה בלבד.

לתשובותיכם אודה!

פורסם

לא נתת פירוט על המועמדות. ידניות, טיפולים, טסט, ק"מ וכו'.

אתה עומד לעשות לא מעט ק"מ. אני מניח שכוונתך 100 ביום עבודה. כי 100 כל יום מגיע ל 36,500 ק"מ בשנה ואז בטוח שמוטב דיזל. גם 100 ביום עבודה צריך לעורר בך ספקות לגבי בנזין או דיזל אבל נניח שבהיבט הזה אתה סגור.

כמה עצות:

תשקיע בלמצוא ידני. בסופר מיני שאינו רובוטי הפער בצריכת הדלק אינו זניח. ובכל מקרה ידני זה אמין מאוטומטי.

קליאו 2011: לדעתי היו או 1200 ידני או 1600 אוטומט. אני לא מכיר את ה 1200 ידני. אבל את ה 1600 אוטומט מכיר בהחלט. שילוב רע במיוחד של גיר ומנוע. חלש, לא נעים וממש לא חסכוני. חד משמעית השילוב הרע ביותר מכל האופציות שלך. ה 1.2 ידני כנראה עדיף וכנראה די חלש אבל מספק.

פרט לגבי הפורד כי היו שינויי גיר ומנוע באותה שנה (נדמה לי).

פולו/איביזה/פביה: אחיות דומות אבל כל אחת באה במגוון מנועים וגיר. ככלל ה 1.2 טורבו אמין, חסכוני ונותן יופי של ביצועים. ה 1.4 יותר אמין ופחות טוב בשאר הפרמטרים אבל גם מוצלח. dsg זו סוגיה מורכבת שאשאיר למומחים. ככלל כל עוד ה dsg מתפקד ייתן צריכת דלק זהה או עדיפה על הידני. וכשלא עובד אז פחות...

סוויפט: לדעתי הסוויפט גם עברה שינוי ב 2012. הקטינו את המנוע. תפרט על מה מדובר. לדעתי החדש (1.25 ליטר) חסכוני בהרבה מהקודם (1.5 ?).

פורסם

אם אתה מתעניין בסויפט בדוק את הספלאש - אותו מנוע (תיבת הילוכים מעט שונה, מבחינת יחסי ההעברה) ברכב יותר זול, אשר יתכן שיתאים לתקציבך. בניגוד לתקציב הרכב דומה מאד לסויפט במימדים ובמשקל, אם כי תא המטען שלו עוד יותר קטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הספלאש קטנה מהסוויפט גם במימדים אחרים ולא רק בתא המטען.

למעשה הספלאש היא יותר מיני מסופר מיני.

אם זו אופציה אז דע לך שמנוע ה 1.25 שבשתיהן (ספלאססויפט) אמור להיות מוצלח וחסכוני מאוד.

פורסם

הספלאש לא אופציה כרגע משיקולי ״טעם וריח״ אך בכל זאת אפרט יותר מבחינת דגמים;

פולקסווגן פולו 2010 1.4 ידני 85 כ״ס Trendline

סיאט איביזה 2012 1.4 ידני 85 כ״ס Reference

סקודה פאביה 2011 1.4 ידני 86 כ״ס Ambiente

סוזוקי סוויפט 2012 1.2 ידני 94 כ״ס GLS

פורד פיאסטה 2012 1.25 ידני Ambiente

רנו קליאו 2011 1.15 ידני Extreme

הסוויפט יקרה ב7000 ש״ח.

מבחינת נסועה, אחדד כי מדובר בנסיעה של כ100 ק״מ 4 ימים בשבוע, וכ25 ק״מ בשאר ימי השבוע. דיזל בכל זאת איננה אופציה.

מבחינת משפחת vag במידה ואמצא מנוע טורבו-בנזין ידני במסגרת התקציב בהחלט אעדיף אותו על פני האפשרויות, אך על פניו נראה כי רכבים כאלה נדירים.

פורסם

סקודה פביה נמכרה עם מנוע TSI בגירסת 86 כ"ס. הנתונים אמנם לא רחוקים משאר הסופר מיני הידניות אבל זמינות הכוח עדיפה בהרבה בזכות הטורבו.

יש מעט רכבים כאלה יחסית אבל תתחיל לחפש ואולי תצליח לאתר אחת.

פורסם

מה לגביי יונדאי I20 ידנית? אישתי נוהגת כל יום 100 ק"מ עם יונדאי I20 אוטומטית שרוב הנסיעות מחוץ לעיר עם מזגן, בחודש עלות הדלק היא 1000 ש"ח,

עלות הביטוח לשנה היא כ-4300 ש"ח מקיף+חובה לנהגים מעל גיל 24.

פורסם

אם אתה נעול על ידני, אני חושב שההתלבטות שלך צריכה להיות בין שני רכבים:

הפיאסטה הידנית 1.25 ליטר או הפולו 1.4 הידנית.

מצד אחד, צריכת הדלק, עלות טיפולים וביטוח חסכוניים יותר בפיאסטה (למרות שהצריכת דלק של הפולו הזו גם מאוד טובה מניסיון)

מצד שני הביצועים וזמינות הכוח בפולו יותר טובים מהפיאסטה. האמת שאם יותר חשוב לך החיסכון בכלל הפרמטרים נראה לי

שהפיאסטה עדיפה

פורסם

בנוגע ל i20 - על פניו רכב נהדר, אך מאחר ורכבים רבים נמצאים בציי הרכב ולאחר מכן נמכרים במחירי רצפה אני מעדיף שלא להסתכן ובעוד כמה שנים להפסיד במכירה.

את הסקודה אני מוצא ב2 מנועי בנזין : 1.4 86 כ״ס (לא מצויין שמדובר במנוע tsi) והשני 1.2 105 כ״ס tsi

האם יש דגם נוסף? באילו שנים שווק??

פורסם

שוק הרכב עובר תהפוכות. אין היום שוק וסחירות לאף רכב, שכח מיזה! גם רכבים יד ראשונה וק"מ נמוך נמכרים ללא סיבה עשרות אחוזים מתחת למחירון גם מידיים פרטיות כי ככה זה שוק- שיש היצע נמוך וביקוש גבוהה- המחיר עולה, שיש היצע גבוהה וביקוש נמוך- המחיר יירד, ככה זה עבד מבריאת העולם עם תפוחי אדמה, מלפפונים, תרנגולות, רכבים וגם דירות. היום שוק הרכב מ-ו-צ-ף ועל סף פיצוץ.

זוכר שסובארו הייתה מלכת המכירות? איפה סובארו היום? זוכר שמאזדה הייתה מלכת המכירות? תנסה למכור היום מאזדה?.

בקיצור, תקנה רכב שאתה אוהב. אנחנו מרוצים מאוד מה I20, ממליץ בחום.

פורסם
גם רכבים יד ראשונה וק"מ נמוך נמכרים ללא סיבה עשרות אחוזים מתחת למחירון גם מידיים פרטיות

אפשר לקבל אסמכתא לנתונים של "עשרות אחוזים מתחת למחירון"?

פשוט הניסיון שאני צברתי לאחרונה בשוק המשומשות (גם במכירה וגם בקניה) אומר משהו אחר.

אני מבינה שניסיון המכירה של ההונדה השאיר לך טעם מר, אבל אל תשכח שהמחירון של ההונדה גבוה משמעותית מהמתחרות וגם נקבעה לה ירידת ערך, אני לא חושבת שמהמקרה הזה אתה יכול להשליח את זה כל שוק המשומשות.

פות"ש, החרדה שלך בקשר להפסד במכירה לא ממש מוצדקת. זה שציי הרכב מוצפים עכשיו בI20 אומר שאתה יכול להרשות לעצמך שנתון יחסית גבוה בתקציב שלך, ההורדה המשמעותית היא עכשיו, ככה שאתה זה שנהנה ממנה. בעוד X שנים כשתרצה למכור תצטרך לגלגל את ההנחה הלאה, רק שאז ההפחתה תהיה קטנה יותר במספרים ריאליים, רכב זאת לא השקעה, קונים בזול מוכרים בזול.

אם אתה בכל מקרה מפחד מרכב שהשוק מוצף בו, למה אתה עדיין לא פוסל את האיביזה רפרנס? הרכב נמכר בכמויות אדירות בגלל המצבע.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אין לי נתונים סטטיסטיים מדוייקים אבל השוק היום מוצף וכשהשוק מוצף המחירים יורדים, עיניין של היצע וביקוש.

סתם לצורך העיניין דוגמאות שכן שלי עם הונדה סיויק 2009, יד 1 ק"מ נמוך ללא תאונות ניסה למכור את הרכב. בסוף התייאש והחליט לא למכור כי כל אחד דיבר איתו על לפחות 10-15 אלף ש"ח מתחת למחירון.

חבר נוסף- מאזדה 3 יד 1 עם ק"מ נמוך- בסוף מכר בכמעט 15000 ש"ח מתחת למחירון.

אימא של גיסתי, הייתה לה סקודה פאביה 2012 מנוע 1.2 TSI יד ראשונה פרטית ללא תאונות אפילו שריטה לא היה לאוטו! 12000 ק"מ, לקח לה כמעט חצי שנה למכור וכנ"ל, כולם הציעו לה על הרכב 15-20 אלף מתחת למחירון. בסוף אחרי חצי שנה שהרכב חטף ירידת ערך של כמה אלפי שקלים היא הצליחה למכור אותו במחיר סביר (כ- 4000 מתחת למחירון).

יש כתבות בוואלה כל הזמן על הבועה בשוק הרכב שמחירי המשומשות גבוהים, זה לא סוד.

שימי לב שהשוק מתפוצץ, כל חודש עולות לכביש המון מכוניות חדשות ולעומת זאת כמות המכוניות שנגנבות או שיורדות מהכביש עקב גריטה/תאונה לא ממש קרובה אפילו לכמות המכוניות שעולות לכביש.

פורסם
בנוגע ל i20 - על פניו רכב נהדר, אך מאחר ורכבים רבים נמצאים בציי הרכב ולאחר מכן נמכרים במחירי רצפה אני מעדיף שלא להסתכן ובעוד כמה שנים להפסיד במכירה.

את הסקודה אני מוצא ב2 מנועי בנזין : 1.4 86 כ״ס (לא מצויין שמדובר במנוע tsi) והשני 1.2 105 כ״ס tsi

האם יש דגם נוסף? באילו שנים שווק??

אני דיי בטוח במה שאני אומר, שווק מיד עם הגעת מתיחת הפנים ארצה, 1.2 ליטר טורבו עם 86 כוחות סוס וגיר ידני בלבד, רמת גימור אמבינייט.

ביד 2 גם אני לא מצאתי אחת כזאת אבל אני מניח שהכמויות מראש לא היו גבוהות.

אם אני לא טועה חבר פורום בשם ezuf מחזיק או החזיק בעבר פביה כזאת.

פורסם

סתם לצורך העיניין דוגמאות שכן שלי עם הונדה סיויק 2009, יד 1 ק"מ נמוך ללא תאונות ניסה למכור את הרכב. בסוף התייאש והחליט לא למכור כי כל אחד דיבר איתו על לפחות 10-15 אלף ש"ח מתחת למחירון.

כמו שאמרתי כבר, המחירון של הסיויק לא מחובר למציאות, כרגע מפורסמת אחת בפורום ב61K שנת 2007. תסכים איתי שאפשר לרכוש משפחתית הרבה יותר חדשה בסכום המדובר.

חבר נוסף- מאזדה 3 יד 1 עם ק"מ נמוך- בסוף מכר בכמעט 15000 ש"ח מתחת למחירון.

השוק באמת מוצף במאזדות, אומרים שהדרך הכי טובה למכור אחת זה עם שלט על החלון.

מה שכן, שנה שעברה התעניינתי קצת במאזדה ואנשים עם הקומפורט לא ממש רצו לזוז מהמחירון (אפילו אלה עם ה4 דלתות).

אימא של גיסתי, הייתה לה סקודה פאביה 2012 מנוע 1.2 TSI יד ראשונה פרטית ללא תאונות אפילו שריטה לא היה לאוטו! 12000 ק"מ, לקח לה כמעט חצי שנה למכור וכנ"ל, כולם הציעו לה על הרכב 15-20 אלף מתחת למחירון. בסוף אחרי חצי שנה שהרכב חטף ירידת ערך של כמה אלפי שקלים היא הצליחה למכור אותו במחיר סביר (כ- 4000 מתחת למחירון).

נו באמת, זאת פאביה, היא פשוט לא ראתה רוכשים ראויים לה :-P

בקשר לכמות הרכבים שעולה על הכביש מידי יום אתה צודק, אבל אל תשכח שגם הביקוש גדל כי כל יום אנשים מקבלים רישיון נהיגה\משתחררים מהצבא או כל סיבה אחרת שגורמת להם לחפש רכב.

השרשור הספציפי הזה מדבר על רכבים שספגו כבר ירידת ערך כואבת ומכאן הירידה תהיה מתונה יותר, גם כשחיפשנו את הפונטו אף אחד לא מיהר להוריד אחוזים מהמחירון.

הניסיון שלי עם הרכבים הישנים יותר מלמד שאם הרכב באמת במצב טוב הוא נחטף במחירון או אפילו מעל, הרכבים הבינוניים עם עבר ליסינג ישארו קצת יותר זמן בלוחות או שהבעלים יצטרך להבין שהגיע הזמן לגלגל הלאה את ההנחה שקיבל בזמנו.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

פות"ש, החרדה שלך בקשר להפסד במכירה לא ממש מוצדקת. זה שציי הרכב מוצפים עכשיו בI20 אומר שאתה יכול להרשות לעצמך שנתון יחסית גבוה בתקציב שלך, ההורדה המשמעותית היא עכשיו, ככה שאתה זה שנהנה ממנה. בעוד X שנים כשתרצה למכור תצטרך לגלגל את ההנחה הלאה, רק שאז ההפחתה תהיה קטנה יותר במספרים ריאליים, רכב זאת לא השקעה, קונים בזול מוכרים בזול.

כל מילה בסלע!!!

פותח השרשור עושה את השיקול השגוי המקובל לפיו כשקונים רכב יד שניה צריך לחפש רכב שלא מאבד מערכו. בעוד שהמציאות היא שעדיף לרכוש רכב שדוקא כן מאבד מערכו.

ורכב שמחירו נשחק בגלל שהוא נפוץ בליסינג זו דוגמא מצויינת. הירידה משפיעה על הרכבים הפרטיים וזה נטו רווח של הקונה.

• תוכן חדש...