Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

142K ק"מ

אתמול נסעה מרחק 60 ק"מ עם 2 עצירות בדרך, בסוף היום בחניה שיחקתי קצת עם מערכות החשמל (הדלקתי ספיריט ורדיו וכו' כשהרכב כבוי בערך כחצי שעה). כשייצאתי ודאתי שהכל סגור.

היום נכנס לרכב ואין חשמל (יש חשמל, בקושי), הסטרטר אפילו לא משמיע קול, הספיריט נדלק, הרדיו כאילו עבר איפוס והוישרים שהידית זזה בטעות זזו כמו סבתא זקנה.

עכשיו ירדתי למטה להניע עם כבלים, מניע בנגיעה, מוציא כבלים, נכנס לרכב (כ-2-3 דקות עד שקיפלתי את הכבלים והרכב התורם) והופ נכבה המנוע, ללא גמגום, נראה שהרדיו מתחרפן שוב פעם, מנסה להתניע וכלום, אין סטרטר, אין כלום.

יש לציין שהמצבר התנהג בצורה מופתית לחלוטין עד כה ולא הראה אפילו סימן אחד לגסיסה קרבה ובאה ותמיד הניע בנגיעה.

לכן המסקנה המתבקשת שלי היא אלטרנטור, מה שמחזק את דעתי היא שאתמול בבוקר הרחנו ריח שרוף לדקה והיינו בטוחים שזה מבחוץ, הייתכן שאיזה כבל נשרף?

אז כרגע אני לא יכול להזיז אותו אפילו והייתי שמח לדעת מה הצעד הבא שלי,

להזמין את איציק מצברים שיבדקו טעינה או ישר גרר למוסך?

תודה.

פורסם

לפי התיאור שלך נשמע כמו אלטרנטור. אם הצלחת להניע עם כבלים ואחרי כמה דקות נכבה אז האלטרנטור לא מטעין את המצבר.

Buick La Sabre 2002 V6 3800cc

פורסם

למה שלא תמדוד מתחים במוצא האלטרנטור והמצבר?

רב מודד עולה כמה עשרות שקלים והוא ישרת אותך בהמשך.

פורסם (נערך)

תבדוק שהכבל מהאלטרנטור למצבר תקין. (מחוזק טוב, לא פצוע, המתח על האלטרנטור אמור ליהיות אותו דבר כמו המתח על המצבר בזמן שהמנוע פועל, אם המפל מתח גדול מידי משמע הכבל פגום)

תניע את הרכב עם כבלים, תבדוק מתח בין הדק הפלוס במוצא האלטרנטור למינוס כלשהו ברכב.

אם יש מתח תקין, אז או שהלך הכבל או בעיה במצבר.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם (נערך)

מישהו יכול להצביע לי בתמונה איפה נמצאים כבלי היציאה מהאלטרנטור?

ביצעתי בדיקה עם רב מודד

מתח עם מנוע פועל 13.5

לאחר כמה דקות הרכב מתחיל לגמגם והמתח משחק בין 10-13

בלחיצה בריאה על הגז המתח עולה ל 14-14.2

כשאני מוריד את הרגל המנוע נכבה ישר

בנסיונות הנעה המתח יורד ל 1.5-2.5 ואין סאונד של סטרטר

בשום שלב למעט לחיצה על הגז המתח טעינה לא עבר 13.5

מה אתם אומרים?

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

אל תתפוס אותי במילה, כנראה הווסת בעייתי.

גש לחשמלאי.

הדק הפלוס של האלטרנטור בולט לעין אם אתה מסתכל על האלטרנטור. (כבל אדום עבה, הכבלים האחרים שמתחברים לאלטרנטור עם קונקטור, תפקידם לבקר על פעולת הווסת)

אין כבל מינוס משום שהאלטרנטור מחובר בברגים לתושבות ומכאן שכל נק מתכת ברכב היא מינוס.

קח תעיין, תצבור קצת ידע בחשמל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?238654-%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8-%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99-%D7%95%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A5-%D7%90%D7%9C%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%A8-Bosch-%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%9D-%D7%91%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%9D

(כתוב בצורה יפה ומפורטת)

פורסם

אני אקרא אבל אני צריך עזרה בכל מקרה - איך אלך לחשמלאי אם הרכב לא יכול לזוז? אם אין ברירה אני אגרור אותו אבל אני מעדיף להמנע או לפחות לקבל כיון

פורסם
אל תתפוס אותי במילה, כנראה הווסת בעייתי.

............

המשחק של הוסת [שינויים במתח] באים בגלל הגימגום של הסל"ד.

.................

לאחר כמה דקות הרכב מתחיל לגמגם והמתח משחק בין 10-13

............

רכב לא מניע? יש לבדוק מצבר האם טעון ומת, האם פרוק, האם יש בעיה אחרת שכנראה לא קיימת אם הרכב מניע באמצעות כבלי עזר למעט אפשרות לבעיה בחיבורי ההדקים על קטבי המצבר.

אחרי שהניע בכל זאת המנוע כבה? יש לבדוק האם כאשר המצבר של הרכב הנוסף עדיין מחובר הרכב גם כבה? אם גם כבה כאשר מצבר העזר מחובר, אז הבעעיה אינה טמונה במצבר ולא בטעינה.

כלומר, אם המנוע כבה גם בזמן שהמצבר של הרכב העוזר עדיין מחובר, הרי שלא מן הנמנע שיש איזה נתיך שרוף, אך לציין שיש מגוון אפשרי נוסף לבעיות.

הרכב פשוט מאוד לאיתור תקלות.

בברכה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם (נערך)

אוקיי, להלן תוצאות.

רכב לא מניע - מצבר כנראה פרוק לגמרי, אני מניח שנדרשת טעינה איטית, נכון? יש לי "ברגים" של מים, האם לבדוק ולמלא לפני או אחרי טעינה איטית?

אחרי שהניע עם כבלים, מתפקד תקין עם כבלים, מדליק מזגן, אורות, נותן גז והרכב לא נכבה. מולטימטר מראה בערך 13-13.5V (עם מזגן עוד פחות)

מנתק את הכבלים וישר מרגיש כאילו הכל התחיל לזוז לאט יותר (רעש שונה), מולטימטר משחק 10-11-12V ולאחר כדקה יורד ל 4-5V ונכבה.

הרכב התורם הוא אותו רכב בדיוק רק שנה אחורה, מראה טעינה של 13.9-14.2.

אז אני מסיק שהרכב שלי מתעלק על כל טיפת מיץ שיש למצבר התורם ואכן יש בעיה בטעינה, השלב הבא שלי זה לבדוק ישירות את קוטב ה + על האלטרנטור (הבעיה שאני לא רואה איפה הוא, אני אחפש מחר) ואם גם זה מראה אותם נתונים האלטרנטור החזיר נשמתו לבורא ?

ממתין להמשך הוראות, תודה לכולם!

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

לדעתי,תחליף מצבר דבר 1 . המתח שהאלטרנטור מספק הוא מספיק בשביל להטעין את המצבר. בן כמה המצבר בכלל?

פורסם

תסכים איתי שאין טעם להחליף מצבר אם הטעינה לא תקינה? אני לא שולל שהמצבר הלך אבל בטח ובטח זה לא צריך להיות הדבר העיקרי לבדיקה כרגע.

לא יעזור לי כלום אם הרכב יסע לי יום ואז יתקע לי שוב פעם רק הפעם באיזה חור ולא בבית.

למיטב הבנתי לאחר התנעה ראשונית המצבר משמש רק כסוגר מעגל (ועוד קרה לי בטעות פעם שאחד הקטבים התנתק לי כשהרכב פעל והרכב המשיך לפעול ללא המצבר), מה שאומר שהבעיה היא אחרת, אלא אם יש לי טעות בהבנה..

פורסם

המסקנה שלך נכונה - אין טעינה.

יתכן שהמצבר עדיין לא מת. מציע לך:

1. לחבר כבלים למשך 20 דקות עם מנוע מונע ברכב התקין. לא להניע את הלא תקין. המטרה - להטעין קצת את המצבר כדי שאולי לא ימות.

2. לנסוע (בלי אורות ובלי מזגן), או עדיף - לגרור, לחשמלאי רכב. המטרה - לתקן את תקלת הטעינה.

אחרי כל זה תוכל לדעת אם אתה צריך גם מצבר חדש, או לא.

דני

פורסם

עדיף לגרור או שחשמלאי יבוא ויבדוק.

אלטרנטור יש לבדוק כאשר מחובר מצבר אחד בלבד ומצבר טעון ותקין בלבד.

בדיקה עם מצבר פרוק ו/או לא תקין עלולה להביא לאבחונים מוטעים.

אין טעם לנסוע לאחר טעינה של 20 דקות גם אם לכאורה אפשר משום שאם אין טעינה הרגע בו המנוע יכבה באמצע נסיעה קצר ומסוכן.

בברכה

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה לכולם.

דני - הקשבתי להצעתך - חיברתי את המצבר התורם התקין לבדו לרכב, הנתונים עכשיו שונים לגמרי :

1. התנעה קרה (סל"ד 1100-1200) - 14.2V

2. הדלקת אורות לא משנה

3. הדלקת מזגן וזה מתחיל לרדת בהדרגתיות, 13.6, 13.55, 13.4, 13.2 ... הגיע גם ל 12.5

4. מתן גז מחזירה את המצב לנורמה של 14.2V

5. לאחר שהמנוע התחמם טיפה והסל"ד התייצב נראה שיש ירידה בהדרגתיות, שומעים גם את רעש המנוע והאורות מתעמעמים במעטה

סל"ד סרק תמיד היה אצלי בערך 900-800, נראה שאם נותנים גז עדין ביותר ל 1000 סל"ד המצב חוזר לנורמה של 14.2, בין עם מזגן ובין אם לא.

מה אתם אומרים?

תודה מראש.

פורסם

14.2 וולט כאשר אורות ומזגן מופעלים מראה שהטעינה לכאורה תקינה.

בדיקה כזו אינה מספיק טובה כאשר מתלוננים על בעיה.

אני לא הייתי בודק כך.

הייתי בודק גם מצב זרם בסיבובי [סל"ד] סרק. אם למשל אתה בזליגה של 10-20 אמפר [מינוס 10 20 אמפר בסרק] אז כל פעם שאתה ברמזור וכדו', אתה פורק את המצבר בצורה מהותית.

צריך לבדוק את הטעינה באופן מאוד מדויק. אולי האלטרנטור טוען שלא 100% ובסרק הבעיה גדולה יותר. הקיצר, לבדוק זרמים מדויקים בכל מצב.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...