Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבדיקה שעשית מראה שהאלטרנטור מתפקד, לפחות באופן חלקי. אבל, כמו שאמר דני זומרשטיין, זו אינה בדיקה אמינה לחלוטין. המטרה העיקרית שלה היתה לגלות אם אין טעינה בכלל, וגילית שיש.

אתה יכול להשאיר את המצבר ברכב ולנסוע יומיים, ואז לדומם מנוע, לפתוח מכסה מנוע, לוודא שאין שום צרכן חשמל פעיל (כגון דלת פתוחה שמפעילה אור), לחכות רבע שעה לפחות, ולמדוד מתח על הדקי המצבר. אם המתח הוא 12.5...12.7, המצב די טוב. אם פחות (או יותר!) - יש בעיה.

אבל גם הבדיקה הזו אינה אמינה ב-100%. בשביל בדיקה אמינה באמת צריך ציוד יותר יקר מאשר רב מודד (שוב, כמו שדני אמר).

דני

פורסם

רק היום התפנתי לטפל בזה.

הרכב נגרר לחשמלאי שהוא "חבר" של חבר (החבר מטפל ברכבים שלו שם), אמר שהאלטרנטור תקין ויש טעינה (כנראה בדיוק ע"י אותה בדיקה שאני עשיתי), כשהדליק מזגן ראה את הבעיה (לא הבנתי למה לא הדליק מזגן מלכתחילה), אמר שזה אולי פולי מנוע או מרים סל"ד מזגן, בכל מקרה הוא לא מטפל בזה והבנתי שאני צריך להעביר אותו למוסך.

כשהגעתי לקחת את הרכב, אומר אומר שהכל תקין, סע.. שאלתי מה זה הכל תקין, הוא אמר שהעלה את סל"ד סרק ויש טעינה, לא התייחס אלי יותר מדי ומבחינתו אין אפילו צורך לשים את הרכב במוסך.

נכנסתי לרכב והוא העלה את הסל"ד סרק ל 1100-1300, מן הסתם זה רק פלסטר והחלטתי לקחת את הרכב בכל זאת למוסך, מבחינתי זאת עבודה לא מקצועית בעליל ועוד יותר הזנחה פושעת להשאיר אותו ככה ללא ירידה לשורש העניין.

הזזתי את הרכב למוסך (מוסך שהומלץ לי ע"י "עזרה" כאן בפורום ובנתיים אני מרוצה ממנו), (מזל שהמרחק היה 2 ק"מ) - סיפרתי לו את כל הסיפור (מן הסתם הסכים איתי שלעלות סל"ד זה לא פתרון ולא צריך להיות ככה) והשארתי את הרכב שיבדוק אותו (עוד ביקשתי בחוצפתי אם יש אפשרות שמישהו יחזיר אותי לרכב השני ולהפתעתי הוא ישר לקח אותי), אני אעדכן מחר כשתהיה חדש..

תודה בנתיים לכל העוזרים.

אגב, אני מתלבט מה לעשות עם המצבר הישן של שנפ (הוא בן 3 שנים) :

1. להכניס אותו לרכב התקין ולנסות להטעין אותו

2. למסור אותו לטעינה איטית

3. להחליף אותו

הוא הפגין אמינות מופתית עד חוסר הטעינה ולכן ההתלבטות שלי ?

פורסם

תודה שוב לכולם.

עדכון :

במוסך תיקנו את הרכב, הרצועות היו גמורות והחליקו ובסל"ד נמוך לא הייתה טעינה, הורידו את סל"ד סרק לערך נורמלי והנזק הוא 180 רצועות + 200 עבודה + מע"מ.

בנוסף הנעתי את הרכב התקין עם המצבר הגמור ולאחר 8 דקות שבאתי לצאת לנסיעה לצורך מילוי נכבה הרכב, הבנתי שהמצבר גמר את הקרירה והיום אקנה חדש.

• תוכן חדש...