Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רכב אמריקאי תמיד נתפס כרכב שהוא גדול מידות הנושא עימו מנוע עתיר נפח שבדר"כ מוציא הספק בכ"ס שמבייש את נפח המנוע אך נותן מומנט חיובי מאוד - רכב שישיבה בו אמורה להיות מפנקת מאוד מבחינת מושבים המזכירים קורסאות טלויזיה ומבחינת תא נוסעים שאמור לפנק.

יש הטוענים שהאחזקה של רכב כזה מבחינת טיפולים היא יקרה מאוד. (בטח עוד אגלה את זה בהמשך)

תמיד אהבתי רכבים גדולים עם נוחכות על הכביש, רכבים מפנקים - רכבים אמריקאיים והחלטתי לאחרונה לעשות את הצד הראשון שקשור לעולם הזה ולהכנס אליו.

ההתלבטויות היו קשות, האם להתחיל ישר מרכב עם מנוע V6 3000+ או שכדאי להתחיל בקטן כדי להכיר את העולם הזה ליפני שנכנסים אליו באמת מבחינת עלויות דלק, עלויות טיפולים (כשרובם נעשים באופן עצמאי).

בתור התחלה חשבתי ללכת על שברולט ישנה (אולדסמובייל), אמריקאית אמיתית בכל היבט.

קראתי הרבה חוות דעת טובות על שברולט לומינה ונסעתי אפילו לראות כמה בצפון שלצערי היו במצב חיצוני גרוע מאוד, תאונות שריטות מכות ופנסים מתפרקים. (בחלק הזה כבר ויתרתי על פתיחת מכסה המנוע)

כמובן שזה לא רכב חדש אבל עדיין יש רמה מינימאלית שרכב צריך להיות בה.

לאחר מכן חשבתי על שברולט מונטה קארלו שהיא בעלת נפח מנוע זהה ללומינה 3100, מאחר ויחידה שמוצעת למכירה בצפון מעט רחוקה ממני ויתרתי.

על שברולט אימפאלה ויתרתי מראש, המנועים 3400-3800 פשוט ענקיים למי שרק הולך להכנס לעולם הזה ולא החזיק רכב אמריקאי מעולם.

(חשוב לציין שעד היום הייתי מתנייד בעגלות 1600 טיפוסיות)

לאחר מכן מצאתי את השברולט "אלרו", עם שלל מנועים של 2200,2400,3400.

ההתלבטות הייתה אם לקחת את המנוע הגדול ביותר שהריי זה המאפיין האמרקאי המפנק, או את המנוע הקטן יותר.

החלטתי לוותר על ה3400 ולהתחיל בקטן, חיפשתי מנוע 2400 ומצאתי מודעה אחת באזור שלי ויום למחרת כבר נסעתי לראות אותה, היא הייתה ארוכה ובצבע אפור, יד שנייה , על פי לוח המכוונים עברה 179K קילומטר, ועלתה לכביש במילנייום (2000) ,מבחינה חיצונית הרכב נראה שמור מאוד, אין קילופי צבע אין מכות תאונות פנסים שלא יושבים במקום וכו, פרט לנקודה קטנה בטמבון האחורי (כנראה נכנס במשהו נמוך כשעשה רוורס).

אבל זהו לא רכב חדש ועדיף את המכה הקטנה הזאת מהרבה מכות אחרות.

מתחת למכסה המנוע ראיתי את ה 2.4L מנגן על פי קצב דוושת הגז, מנוע שמור לחלוטין, ללא נזילות מדבקות מקוריות ורואים שטופל באהבה על ידי הבעלים הקודם.

סלון פנימי - ריפודים במצב טוב מאוד ללא קרעים, רק הדשבורש מעט התקלף נראה כסימני קילוף של שמש אבל לא נורא כ"כ ואם ארצה אוכל גם להתאים לה "שטיח דשבורד" ובהזדמנות זו אם מישהו מכיר מקום טוב באזור הצפון שאפשר לתפור בו על פי מידה, או בעצם האם יש מוכן? עדיין לא בדקתי אבדוק בהמשך.

בעיות חשמל קטנות - חלון נהג נתקע באמצע ולא יורד עד הסוף (נתקע במשהו בתוך הדלת).

פנסי ערפל קידמיים לא תקינים (בעיית חיווט, אעביר חיווט חדש).

קודן בעייתי שאשמח לפרק ולנתק. (ישן מאוד, כפתורים שנלחצים בקושי)

בנוסף העלאתי תמונה של שקע מצת המוסתר בצד הנוסע אישית - אהבתי :D

בסך הכל שילדה גיר ומנוע היו במצב מצויין, לאחר הבדיקה הגענו לדואר הקרוב בעפולה ושם התבצעה העברת הבעלות והתחדשתי באמריקאית הראשונה שלי, הנסיעה הראשונה מעפול למעלות שבצפון (שעה וחצי +-) הייתה ההתרשמות הראשונה שלי מהרכב, רכב שמרגיש כבד מאוד אבל כשתרצה כוח הוא תמיד נמצא שם למרות שהמנוע הוא החלש יותר (150 כ"ס) נסיעה עם מזגן בעליות במהירות של 110 +- מעולם לא הייתה נוחה יותר, שיוט של 100 קמ"ש ב 2000 סל"ד זה לא דבר שאני רגיל אליו, נהנתי מכל רגע בנסיעה פשוט הרגשה של "ריחוף על הכביש.

*90% מהנסיעות שלי הן בין עירוניות, לכן אמריקאית הכי דיברה אליי מבחינת שיוט בסל"ד נמוך מלווה בפינוק.

עד עכשיו ההתרשמות מהרכב באמת לטובה ואני מרוצה שבחרתי לרכוש אותה.

מקווה שזה ימשיך לאורך הזמן ואת האמריקאית הבאה שלי אקנה כבר בשנים הקרובות.

ועכשיו מה כל התר'ד הזה שווה בלי כמה תמונות? (צולמו בלי יותר מידי השקעה, אולי טובות יותר יעלו בהמשך)

מחר לאחר השטיפה תקבלו תמונה עם מדבקת הפורום.

עד כאן חווית הקנייה של האמריקאית הראשונה - יערי 8)

IMG_20140703_204822.jpg

IMG_20140703_204841.jpg

IMG_20140703_211606.jpg

IMG-20140703-WA0017.jpg

IMG-20140703-WA0011.jpg

IMG-20140703-WA0013.jpg

IMG-20140703-WA0015.jpg

19453327.JPG

עריכה אחרונה על ידי yaari30

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אשמח לדעת מה המשהו הקטן הזה :D

וכיף לדעת שאנשים מרוצים מהרכב, הרכב ממש לא יסע הרבה עד 10K בשנה.

בנוסף כבר הספקתי לקבל תגובות של חבריי ששמעו על הקנייה "מזוכיסט , חולה נפש , ההורים שלך בעלים של תחנת דלק?" וכו :-P

פורסם

תתחדש! אבל אם כבר רכב אמריקאי, אז מינימום V6 לדעתי.. אני מקוה שגם החלום האמריקאי שלי מתישהו יתגשם וארכוש לי מוסטנג V6 לסופ"שים. :twisted:

פורסם

תתחדש!

היה לך סובארו ויונדאי I30 לא?

האמריקאית החליפה את הסובארו?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

כן רציתי ללכת על הV6, אך עדיין אני לא יודע למה אני נכנס אז לקחתי את המנוע הקטן שיתן לי תמונה של החזקה של רכב אמריקאי, ומשם נתקדם.

וכן היא מחליפה את הסובארו, התמונות צולמו בבית הורי עם הפורד אסקורט של אבי

תודה חברים :D

פורסם

תתחדש! נראת מעולה, כאחד שנסע בשנים האחרונות ביום יום על v8 5,4 אל תבהל מהדלק נכון שלאמריקאיות יש נטייה לימין [emoji6] אבל כמו כל דבר בחיים מתרגלים, כל עוד תנסה לשלוט על רגל ימין ולא תאמץ יותר מידי את המנוע בנסיעות רגועות הוא לא ישחט אותך, תהנה מהנסיעה ומקווה שהרכב הבא שלך יהיה V8 [emoji2]

פורסם

הנהיגה שלי היא מאוד רגועה לא ממהר לשום מקום :D

אני פחות מפחד מהדלק, הייתי יכול לעמוד גם במנוע 3800.

מאחר ומעולם לא הייתה לי אמריקאית רציתי "בייבי אמריקאית" שתכניס אותי לזה, מחירי ביטוח, צריכת דלק, טווח מחירי טיפולים זמינות חלפים וכו ;)

ומי יתן שהרכב הבא יהיה V8!

פורסם

תתחדש, הרכב נראה מעולה! תעדכן עם הזמן את עלויות האחזקה של הרכב, יעזור למתלבטים הבאים.

Citroen C4 2.0 SX-PK

Renault Clio ​Sport 172 ph2

פורסם

תתחדש, היה לנו כזאת אלרו שנת 2002 עם מנוע 3400. ( צריכת דלק ממוצעת של 1 ל 8-9 )

אוטו חזק נורא , סאונד מדהים.

אנחנו החזקנו את האוטו 3 שנים , מחלת ילדות זה הקימוט של הדשבורד. ( תיקון של זה מגיע לאלפייה ).

ד"א הפנס ערפל שלך לא מקורי, המקורי יותר מעוגל.

סה"כ אוטו מעולה דיי אמין, ונוח להפליא.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

• תוכן חדש...