Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

חברה של אמא שלי הציעה לי לרכוש ממנה גרנדה פונטו גיר רובוטי מאוד שמורה, רק 50K ק"מ, יד שניה, הכל פרטי, שמורה יפה, ב 31.5K, המחירון להבנתי באזור ה 42K, כך שזה מחיר מאוד אטרקיבי, האם יש סוגי גימור שונים של הרכב? כי אין לה לדוגמא שליטה על הרדיו מההגה, האם המחיר טוב? האם אוטו חסכוני באמת כמו שאומרים? אמין?

בנוסף, לדבריה היתה בעיה עם הגיר, והיא לא יודעת אם החליפו או שיפצו אותו (ממש לאחרונה), עלה לה 5K, האם זה מסוכן לגעת ברכב כזה? אגב, ראיתי את הרכב בינתיים רק בתמונות וידית ההילוכים האוטומטית נראית ידנית, זה אמור להיות ככה?

תודה מראש לעונים! אני ממש זקוק לעזרה הזו לפני סגירה.

עריכה אחרונה על ידי roei_s
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא לנגוע בפונטו עם גיר רובוטי.

יש לך את זה בפחות אינפורמטיבי ויותר נחרץ?

לפות"ש, תבדוק טוב טוב מה עשו לגיר, זה חשוב מאד.

כמו כן, תבדוק את ההגה, תבדוק שמצב city עובד תקין.

בכל מקרה, אל תוותר על בדיקה במכון לפני הקניה, לא משנה ממי אתה קונה רכב.

פורסם

chesh, על סמך מה אתה מגיב בכזאת נחרצות נגד הגיר הרובוטי של פיאט? נהגת עליו? התניידת איתו ביום-יום? היה לך פונטו עם גיר רובוטי? אתה יודע עליו משהו בכלל?

רועי, בתור בעלים של פונטו איבו רובוטית 2010, אני יכול רק להמליץ על הרכב הזה באופן כללי. הגיר הרובוטי של פיאט הוא הרובוטי (חד מצמד) הטוב ביותר שיש, ויש שיגידו שהוא לא הכי טוב אלא הכי פחות גרוע.

בכל מקרה, אני מתנייד ברכב כזה קצת מעל חצי שנה, ואני מבסוט עד השמיים!

לגבי הרכב הספציפי שאתה מדבר עליו, תבדוק את עניין המחירון, כי זה נשמע גבוה. היא כנראה הסתכלה במחירון יד2, והמחירון הזה שווה לת*ת. תבדוק בלוי יצחק. זה המחירון שקובע.

לגבי הגיר ברכב שלה, תבקש ממנה להוציא היסטוריית טיפולים מהמוסך. בתור בעלת הרכב היא רשאית לקבל את היסטוריית הטיפולים בכתב. תבקש את זה ממנה, תעבור על זה, ואם אתה לא מבין בזה כל כך, תרגיש חופשי להעלות לכאן תמונה של הדף (תסתיר פרטים מזהים כמו מספר רישוי וכאלה אם אתה רוצה) וננסה לעזור לך לפענח את הפירוט.

בנוסף, קראתי משהו באינטרנט לגבי הגיר הרובוטי של הגרנדה פונטו, שאומרים שהיה בעייתי, ושופר עם מתיחת הפנים שנקראה פונטו איבו. לא משהו מבוסס, אלא יותר משיטוט בפורומים. יכול להיות שמדובר בבעיה אמיתית, ויכול להיות שזה היה סתם מקרה בודד. לא יודע להגיד לך.

הידית של הפונטו אכן נראית כמו ידית של גיר ידני.

לגבי שליטה מההגה, כנראה שיש לה את רמת הגימור אקטיב, שהיא הנמוכה יותר, אתה יכול לנסות למצוא פונטו אחרות, עם רמת גימור דיינמיק, שיהיו קצת יותר מאובזרות. למשל, 6 כריות אויר (לעומת 2 באקטיב), שליטה מההגה, רדיו מובנה ועוד.

באופן כללי, אני ממליץ בחום על הדגם הזה באופן כללי, אבל יכול להיות שהרכב שלה ספציפית הוא לא המציאה הכי טובה, אבל למזלך יש עוד הרבה כאלה מסתובבות ביד2.

אם ידך משגת, ואתה יכול לעלות לכיוון ה45-50 אלף ש"ח, הייתי ממליץ לך לחפש פונטו איבו.

בהצלחה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
chesh, על סמך מה אתה מגיב בכזאת נחרצות נגד הגיר הרובוטי של פיאט? נהגת עליו? התניידת איתו ביום-יום? היה לך פונטו עם גיר רובוטי? אתה יודע עליו משהו בכלל?

רועי, בתור בעלים של פונטו איבו רובוטית 2010, אני יכול רק להמליץ על הרכב הזה באופן כללי. הגיר הרובוטי של פיאט הוא הרובוטי (חד מצמד) הטוב ביותר שיש, ויש שיגידו שהוא לא הכי טוב אלא הכי פחות גרוע.

בכל מקרה, אני מתנייד ברכב כזה קצת מעל חצי שנה, ואני מבסוט עד השמיים!

לגבי הרכב הספציפי שאתה מדבר עליו, תבדוק את עניין המחירון, כי זה נשמע גבוה. היא כנראה הסתכלה במחירון יד2, והמחירון הזה שווה לת*ת. תבדוק בלוי יצחק. זה המחירון שקובע.

לגבי הגיר ברכב שלה, תבקש ממנה להוציא היסטוריית טיפולים מהמוסך. בתור בעלת הרכב היא רשאית לקבל את היסטוריית הטיפולים בכתב. תבקש את זה ממנה, תעבור על זה, ואם אתה לא מבין בזה כל כך, תרגיש חופשי להעלות לכאן תמונה של הדף (תסתיר פרטים מזהים כמו מספר רישוי וכאלה אם אתה רוצה) וננסה לעזור לך לפענח את הפירוט.

בנוסף, קראתי משהו באינטרנט לגבי הגיר הרובוטי של הגרנדה פונטו, שאומרים שהיה בעייתי, ושופר עם מתיחת הפנים שנקראה פונטו איבו. לא משהו מבוסס, אלא יותר משיטוט בפורומים. יכול להיות שמדובר בבעיה אמיתית, ויכול להיות שזה היה סתם מקרה בודד. לא יודע להגיד לך.

הידית של הפונטו אכן נראית כמו ידית של גיר ידני.

לגבי שליטה מההגה, כנראה שיש לה את רמת הגימור אקטיב, שהיא הנמוכה יותר, אתה יכול לנסות למצוא פונטו אחרות, עם רמת גימור דיינמיק, שיהיו קצת יותר מאובזרות. למשל, 6 כריות אויר (לעומת 2 באקטיב), שליטה מההגה, רדיו מובנה ועוד.

באופן כללי, אני ממליץ בחום על הדגם הזה באופן כללי, אבל יכול להיות שהרכב שלה ספציפית הוא לא המציאה הכי טובה, אבל למזלך יש עוד הרבה כאלה מסתובבות ביד2.

אם ידך משגת, ואתה יכול לעלות לכיוון ה45-50 אלף ש"ח, הייתי ממליץ לך לחפש פונטו איבו.

בהצלחה.

היי, בדקתי בעצמי במחירון לוי יצחק וקיבלתי 41 אלף על דגם האקטיב לאחר שיקלול, אני מניח שזה בגלל שהרכב היה רק בידיים פרטיות, מעט מאוד ק"מ, ועלה לכביש בדצמבר 2009. למה אתה חושב שגרנדה אחרות יהיו יותר טובות משלה? אותה אני מכיר, היא נהגת יחידה ושמרה עליו, זה לדעתי עדיף מאשר לקנות מסתם מישו ברחוב. אגב יש כאלה שאומרים שאם הגיר כבר עבר טיפול גדול אז כאילו עברנו את הקטע הרע איתו, ומעכשיו יהיה בסדר, אם היא שילמה 5K אז כניראה שהטיפול היה גדול. מה אתם מציעים לי לעשות?

פורסם
גרנדה פונטו אקטיב רובוטית - יד ראשונה הייתה פרטית? אני סקפטי.

אכן, מחיר טוב?

אגב איך זה בגיר הרובוטי של הגרנדה? נגיד בפקק, אם לא נוגעים בכלום הרכב גולש קדימה באיטיות כמו באוטומט?

פורסם

לא, הוא יתקדם רק אם תגע קלות בדוושת הגז.

לעניין הרכב: עקרונית, אני לגמרי בעד בכפוף לכך שהמוכרת אינה מסתירה שלדים כלשהם בארון. הנקודה היא שבגלל שמדובר בתיבה רובוטית, אין לך שליטה ישירה במצמד ולכן מערכת HILL HOLDER (שהיא מודול של מערכת ESP) לדעתי היא חובה ברכב הזה.

אם ידך משגת, ההמלצה שלי היא להתמקד אך ורק בדגמים שמצויידים ב-ESP (למיטב זכרוני החל מ-10').

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לא, הוא יתקדם רק אם תגע קלות בדוושת הגז.

לעניין הרכב: עקרונית, אני לגמרי בעד בכפוף לכך שהמוכרת אינה מסתירה שלדים כלשהם בארון. הנקודה היא שבגלל שמדובר בתיבה רובוטית, אין לך שליטה ישירה במצמד ולכן מערכת HILL HOLDER (שהיא מודול של מערכת ESP) לדעתי היא חובה ברכב הזה.

אם ידך משגת, ההמלצה שלי היא להתמקד אך ורק בדגמים שמצויידים ב-ESP (למיטב זכרוני החל מ-10').

היא לא מסתירה, היא חברה ממש טובה של אמא שלי. להבנתי אין HILL HOLDER בדגם הזה בגלל שהוא דגם אקטיב ולא דינמיק. האמת שאני מסכים איתך שזו נשמעת אכן קניה טובה, אבל אני רגיל לגיר רציף בפונטו ספייס, ואני מפחד שיהיה לי קשה להתרגל לרובוטי בקטע של התקדמות בפקקים וזינוק בעליה, נישמע לי משמעותי פחות נוח מאוטומט רגיל\רציף :(

פורסם (נערך)

דגמי הגרנדה פונטו בגרסת ה"דיינמיק" הגיעו כבר מ2008 עם ESP ומערכת Hill Holder שמאוד חשובה ברכב עם גיר רובוטי (אלא אם כן אתה נמצא 100% מהזמן באיזורים מישוריים ולא מבצע זינוק בעליה).

בנוסף הדיינמיק הגיעה עם 6 כריות אוויר לעומת 2 באקטיב.

לא הייתי חושדת יותר מידי בעבר של הרכב, לא מעט אנשים פרטיים רוכשים את הגרסאות הבסיסיות גם היום.

עריכה: אני רואה שפות"ש הקדים אותי בתגובה, אז רק אוסיף שאם אתה רגיל לפונטו ספייס עם גיר רציף, תהיה מוכן לזה שהגרנדה היא קפיצת מדרגה מבחינת הרכב, אבל מבחינת צריכת דלק, הספייס חיסכונית יותר.

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
דגמי הגרנדה פונטו בגרסת ה"דיינמיק" הגיעו כבר מ2008 עם ESP ומערכת Hill Holder שמאוד חשובה ברכב עם גיר רובוטי (אלא אם כן אתה נמצא 100% מהזמן באיזורים מישוריים ולא מבצע זינוק בעליה).

בנוסף הדיינמיק הגיעה עם 6 כריות אוויר לעומת 2 באקטיב.

לא הייתי חושדת יותר מידי בעבר של הרכב, לא מעט אנשים פרטיים רוכשים את הגרסאות הבסיסיות גם היום.

עריכה: אני רואה שפות"ש הקדים אותי בתגובה, אז רק אוסיף שאם אתה רגיל לפונטו ספייס עם גיר רציף, תהיה מוכן לזה שהגרנדה היא קפיצת מדרגה מבחינת הרכב, אבל מבחינת צריכת דלק, הספייס חיסכונית יותר.

האמת שהספייס שלי לא כ"כ חסכונית, למרות שאני יודע שהיא אמורה להיות כזו. האמת שאני ממש חושש מהגיר הרובוטי, כי אני נוסע הרבה בפקקים, ואני מפחד שזה יבאס אותי שאי אפשר לזחול בפקקים, גם הזינוק בעליה אני מניח שדי מבאס. אני מתחיל לחשוב לרדת מהרכב בגלל החשש הזה.

פורסם

אני לא יודעת מאיפה הנחרצות הזאת, אבל הגרנדה הגיעה מצויידת בESP ברמת גימור דיינמיק כבר ב2007, אקטיב (עם הגיר רובוטי) הגיעה בלי ESP גם ב2009.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...