Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר ימים נסעתי בכביש מהיר בנתיב האמצעי.

הייתה האטה מסויימת בשני הנתיבים השמאליים (כולל הנתיב שלי). הרכבים בנתיב זה נסעו במהירות ממוצעת נמוכה יחסית של כ-60 קמ"ש,

ודווקא הנתיב הימני היה יותר ריק. החלטתי לעבור לנתיב הימני. הסתכלתי במראה, נתתי לרכב שנסע בנתיב לעבור אותי, והתחלתי לעבור לנתיב הימני. פתאום שמעתי חריקת בלמים ובאינסטינקט התחלתי לחזור לנתיב שלי... כעבור כשניה, הייתה התנגשות. הרכב שנסע בנתיב הימני (שלא ראיתי אותו בכלל ) במהירות גבוהה משמעותית ממהירות נסיעה של הנתיב שלי (אני מניח שהוא נסע לפחות 30-40 קמ"ש יותר) לא הצליח לבלום והתנגש בי מאחור עם הפינה הקדמית השמאלית שלו בפינה הימנית האחורית שלי...

השאלה שלי מי אשם במקרה זה? האם מותר לו לעקוף מימין במהירות העולה בהרבה ממהירות של שני הנתיבים השמאליים שלו? האם עצם זה שהוא לא הספיק לבלום זו אשמתו או עצם הכניסה שלי לנתיב שלו הופכת אותי לאשם למרות שהוא היה כמה מטרים טובים מאחוריי.

אציין שזה קרה בעיקול תנועה ולכן זווית הראיה שלי כנראה הייתה מוגבלת...

תודה מראש על עזרתכם!!!

פורסם

לפי התיאור שלך - האשמה היא שלך . אתה נכנסת לנתיב שלו, הוא נסע ישר. בסופו של דבר מה שיקבע את רוב/מלוא האשמה זה מיקומי פגיעות פח אצל שניכם. אם הפגיעה אצלך בחלק האחורי במרכז ואצלו בחלק הקדמי במרכז ,הרי שזו אשמתו כי למעשה כבר התיישרת בנתיב. תיאורי הפגיעה כפי שתיארת מצביעים על כך שלא התיישרת בנתיב אליו עברת טרם הפגיעה ועל כך אתה נושא ברוב האשם לתאונה

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אתה סטית מהנתיב שלך ע"י כך גרמת לתאונה, לפי דעתי האשמה שלך.

אין שום קשר למהירות שלו או לזה שהוא עקף מימין, אתה לא יכול להוכיח מה הייתה המהירות שלו, ואתה לא יכול להוכיח שהוא עקף מימין.

הגרסה שלו היא, שהוא נסע בנתיב הימני במהירות החוקית ושאתה פתאום סטית עם הרכב שלך מהנתיב השמאלי לנתיב שלו במהירות נמוכה או שפתאום בלמת והוא לא הספיק לבלום.

העובדות בשטח קובעות שאתה אשם, כל מיני סיפורים לא יעזרו לך.

פורסם
החלטתי לעבור לנתיב הימני. הסתכלתי במראה, נתתי לרכב שנסע בנתיב לעבור אותי, והתחלתי לעבור לנתיב הימני. פתאום שמעתי חריקת בלמים ובאינסטינקט התחלתי לחזור לנתיב שלי... כעבור שניה, הייתה התנגשות.

אציין שזה קרה בעיקול תנועה ולכן זווית הראיה שלי כנראה הייתה מוגבלת...

וצריך עוד לשאול מי אשם?

פורסם

אין כאן עקיפה מימין, הרכב השני נסע בנתיבו.

אם מהירותו הייתה גבוהה יותר משלך הרי שאתה עברת עוד עבירה והיא נסיעה שלא בנתיב הימני, הרי העובדה שהוא היה בנתיב ימני ממך ונסע מהר ממך.

בכל מקרה האשמה היא שלך באופן פחות או יותר מלא, והסיבה כפי שציינו החברים לפניי, אי מתן זכות קדימה בעת מעבר נתיב (או בשמו השני "סטייה לנתיב שאינו פנוי").

פות"ש - לפעם הבאה - אם אתה לא בטוח ב-1000% שאין אף אחד בנתיב שאתה רוצה לעבור אליו - אל תעבור.

ומראש תשתדל להיות יותר בנתיבים הימניים, שדה הראייה שמאלה הרבה יותר טוב כל עוד אתה לא נוהג באנגליה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפי דעתי, רוב, אם לא כלל האשמה היא לצערי מוטלת על הכתפיים שלך. הרעיון שמאחורי כך, הוא כמו שאתה יודע, שהטענה היא שלא הבאת זכות קדימה לרכב שנסע בנתיב שלו.

אולי לפי מקומות הפגיעה בפתח יוכלו להוריד את מחיר התשלום עקב טענה על רשלנות מצד הנהג השני.

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

• תוכן חדש...