Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הרגשה שבחודש הקרוב יהיה גידול בהכנסות טכנאי המקררים.

אני מקווה שאף אחד לא יתחשמל כתוצאה מDIY שהראו בכתבה.

בכל מקרה, גם אני פתחתי אתמול את המקרר ולא מצאתי שם שום קבל.

גם ככה לפני כמה חודשים פתחתי את המקרר וניקיתי את כל האבק והטינופת שהצטברה שם בעשור האחרון ויותר. היה שם מרבד אבק רציני. וסידרתי את המאוורר מדחס שעשה רעש.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עם כל זאת, לא הייתי מבצע זאת בעצמי, אך ורק באמצעות איש מקצוע.

מה גם שהבינותי שקבל מתכת אינו הבעייתי, אלא קבלים מפלסטיק.

עריכה:

תיקנתי את ה"המלצה", אינני טכנאי מקררים:)

המעטפת הינה ממתכת, החומר האלקטרוליטי בפנים מתייבש.

הקבלים בזמן מתנפחים ונפרצים ומכיוון שכאן עובדים עם 220V יכולה להווצר בעייה.

בשנות 2000-2--4 היתה ממש מגפה של קבלים באיכות גרועה שהורכבו בלוחות אם של שלושת היצרנים הגדולים HP DELL IBM ואחרי כמה שנים המחשבים הפסיקו לעבוד כיוון שהקבלים התנפחו.

עד היום אני נתקל בכרטיסים ובקרים אצלנו שלא מתפקדים ושמחליפים להם את הקבלים הנפוחים חוזרים לעבודה תקינה.

אצלי המקרר משנת 1997 ושבדקתי אתמול אם קיים קבל - לשמחתי לא היה בו

אכן בעייה שמישהו צריך לקחת אחריות ולהעיף את הקבלים ממקררים של אנשים.

קובי

:-)

פורסם

בשנות 2000-2--4 היתה ממש מגפה של קבלים באיכות גרועה שהורכבו בלוחות אם של שלושת היצרנים הגדולים HP DELL IBM ואחרי כמה שנים המחשבים הפסיקו לעבוד כיוון שהקבלים התנפחו.

עד היום אני נתקל בכרטיסים ובקרים אצלנו שלא מתפקדים ושמחליפים להם את הקבלים הנפוחים חוזרים לעבודה תקינה.

אתה מדבר על קבלים אלקטרוליטיים. (ואלו אינם). סימן בולט - לקבל אלקטרוליטי יש טרמינלים המסומנים ב + -

:turn-l:
פורסם

במקרר LG בן 20 אצל אחי, לפני כחצי שנה נשרף הקבל (נהיה בו חור מפוחם) והחלפתי לחדש בעלות של 50 שקלים. שום דבר עוד לא נשרף.

כלומר קבל נשרף -> מקרר לא בהכרח נשרף.

משכנתא זה קל

פורסם (נערך)
אתה מדבר על קבלים אלקטרוליטיים. (ואלו אינם). סימן בולט - לקבל אלקטרוליטי יש טרמינלים המסומנים ב + -

450V-AC-Motor-Run-Capacitor-60UF-Cap.jpgAluminum-CBB65-AC-Dual-Capacitor-CBB65.jpg

http://www.farnell.com/datasheets/1828798.pdf?_ga=1.116748353.63531840.1468477125

קבלים למתח חילופין כן מכילים חומר אלקטרוליטי ולא מסומנים עם +- (בדוגמה שהבאתי התייחסתי לבעייה שקבלים עם חומר אלקטרוליטי מתייבשים בעייה שהרבה אנשים חוו ולא ידעו למה מחשבים התפגרו- ובדוגמה שלי אכן הם של DC עם +-)

אלה לא קבלים אלקטרוליטים אבל כן מכילים חומר אלקטרוליטי והם לא! מסומנים עם +-

והבאתי לך מפרט של קבל כזה

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

פורסם

אצלי המקרר משנת 1997 ושבדקתי אתמול אם קיים קבל - לשמחתי לא היה בו

אכן בעייה שמישהו צריך לקחת אחריות ולהעיף את הקבלים ממקררים של אנשים.

קובי, לידיעה כללית קבלים איכותיים בדרך כלל מכילים מנגנון הגנה בפני פריצת אש או/גם הגנות נוספות בפני גרימת נזק לשאר הרכיבים במעגל במקרה תקלה.

בדרך כלל על קבלים המיוצרים לפי תקן VDE/IEC וכדומה קיים סימון אשר מרמז על רמת ההגנה של הקבל.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
קובי, לידיעה כללית קבלים איכותיים בדרך כלל מכילים מנגנון הגנה בפני פריצת אש או/גם הגנות נוספות בפני גרימת נזק לשאר הרכיבים במעגל במקרה תקלה.

בדרך כלל על קבלים המיוצרים לפי תקן VDE/IEC וכדומה קיים סימון אשר מרמז על רמת ההגנה של הקבל.

לא מתווכח כלל על הבדלים בין קבלים איכותיים לנחותים :)

מה ששמו בארץ (כרגיל חוסכים) אלה לא קבלים איכותיים.

אותו הדבר בכל התעשייה לצערנו, בוחרים רכיבים עם אורך חיים מוגבל בניגוד למכשירים שבעבר שנבנו כמעט להחזיק לתמיד

מרק: אני עם רקע מתיכון כבר בתחום האלקטרוניקה והתוכנה ועוסק עד היום בזה (כולל מיקרוגל בתחומי S,L)

מה לעשות - אנחנו וותיקים מתחילת דור X

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

פורסם (נערך)
בדיוק זה מטרתו, ממה שהספקתי לראות, הסיבות שנתנו שם מצוצות מהאצבע.

הסיבות לא מצוצות מהאצבע ואין להסיק מתוכנית טלוויזיה שמטרתה להשיג רייטינג בעזרת מהנדס או שני מהנדסים בתחום החשמל מסקנות מרחיקות לכת לגבי קבלים במושג הרחב. אינני בא לקבוע אם יש או אין צורך לפרק את הקבל אלא מעלה נקודות טכניות.

שים לב ! פירוק הקבל כפי שהוצג בתוכנית על-ידי מהנדס החשמל היא לא אחראית ומסוכנת במידה מסויימת.

1. לפני פירוק הקבל יש לבצע פריקה של האנרגיה הצבורה בקבל בעזרת נגיעה עם מברג בשני הדקי הקבל אבל המקצועניים מחברים נגד לשני ההדקים של הקבל בכדי לפרוק את הכבל.

2. לדעתי צריך לבודד את מגעי החשמל שנותרו חשופים במקרר לאחר פירוק הקבל בכדי למנוע התחשמלות בעבודה לא אחראית בזמן ביצוע תיקונים במקרר.

ייתכן שבמקרה שנדון הוספת קבל לשיפור קוסינוס פי היא כלכלית בלבד של חברת החשמל אבל אם נסתכל מעבר לפופיק נראה עוד כמה דברים ואני אסביר.

קבל לשיפור קוסינוס פי הוא לא רק לטובת חברת החשמל, הוא מיועד גם לצרכן. ככל שמקדם ההספק גרוע יותר כך הצרכן צורך יותר זרם. אמנם אנו לא משלמים על כך בחשבון החשמל אך מעמיסים את חוטי הרשת ואת הממ"תים . ז"א אנו "משלמים" בצורך להגדלת שטח המוליכים וגם מקטינים את העומס (ווטים) שניתן להעמיס את המעגל את הממ"ת.

לדעתי יש צורך להמתין להנחיות ברורות של הגורמים המקצועיים הרלוונטים כיצד ואיך לפרק את הקבל בכדי למנוע תקלות בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם (נערך)

תודה על ההסבר, אני בכל מיקרה החזרתי את הקבל, כמובן שליפני הפירוק ניתקתי מהחשמל, פרקתי את הקבל והכל, אבל באמת בצורה שהציגו בתוכנית זה ממש לא אחראי למי שלא יודע איך להיתעסק עם חשמל.

מה שלא ברור לי לגבי התוכנית היא- אם אכן כולם יודעים שהקבלים הללו גרמו לשריפות- האם כל הקורבנות יכולות ליתבוע ולקבל את הכסף שאבד?

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

לא יודעים בוודאות שהם הגורמים, כך מציגים זאת בכתבה.

מפה ועד הוכחה של כל מקרה הדרך רחוקה.

מרק יש שלל שיטות להתמודד עם שיפור מקדם ההספק.

צרכנים גדולים(מפעלים, עסקים וכו) מגבול מסויים נקנסים על מקדם הספק שחורג מהסף, גם בבניינים(חדשים וגבוהים) יש חובה על התקנת קבל ובמידה והוא מתקלקל הדיירים נקנסים. זה מהווה חלק מאישור מערכת החשמל(הספק).

הדרכים הנפוצות הם קבלים, ומכונות סינכרוניות ואסנכרוניות(מנועים שבעירור יתר משפרים את מקדם ההספק). הכל נגזר משיקולים כלכליים בסופו של דבר. כולל להיקנס במקום לטפל וכו.

ההערה של ניתנה על דרך הצגת הסיבות בתוכנית ובכללי על רוב התוכן.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם

תשמ'ע, אני כמעט בטוח שחלק מהשריפות נגרמו מתיקונים ואילתורים של 'טכנאים' העוסקים בתיקון מקררים. ראיתי מספיק אילתורים במקררים וגם במכונות כביסה של חיבורי חשמל רופפים ובידוד שרוף שאף טכנאי לא חשב על תיקון או החלפת הצמה החשמלית.

פורסם

בעיני אם זה לא מגיע ככה מהמפעל, אין לזה שום הצדקה (בדיוק כמו כיסוי הגה לדוגמא או מראה פנורמית)

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
..

ייתכן שבמקרה שנדון הוספת קבל לשיפור קוסינוס פי היא כלכלית בלבד של חברת החשמל אבל אם נסתכל מעבר לפופיק נראה עוד כמה דברים ואני אסביר.

קבל לשיפור קוסינוס פי הוא לא רק לטובת חברת החשמל, הוא מיועד גם לצרכן. ככל שמקדם ההספק גרוע יותר כך הצרכן צורך יותר זרם. אמנם אנו לא משלמים על כך בחשבון החשמל אך מעמיסים את חוטי הרשת ואת הממ"תים . ז"א אנו "משלמים" בצורך להגדלת שטח המוליכים וגם מקטינים את העומס (ווטים) שניתן להעמיס את המעגל את הממ"ת.

עזוב אותך, איך שאומרים, טכניקליטי.

הקבל בא לשפר לך קוסינוס פי של בין 0.85-0.9 לעגל ל0.92.

לנו זה נראה מזערי, לחח"י זה מיליונים נוספים בכיס כל חודש.

אגב עומס על חומרה, ההבדל כל כך מזערי שלא הכבל ולא המאמ"ת "ירגישו" את ההבדל.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

ההודעה שלי נכתבה בכדי להרחיב את הידע בנושא קבלים ושיפור מקדם ההספק. במקרים מסויימים אכן השינוי זניח אבל במקרים אחרים השינוי משמעותי ביותר.

יישנם צרכני חשמל שצריכת הזרם עשוייה להיות 0.75 אמפר כאשר מקדם ההספק הינו 0.6 ולרדת ל-0.5 אמפר עם מקדם הספק של 0.9 כלומר שינוי של 50 אחוז בצריכת הזרם.

מקדם ההספק הינו אחד הפרמטרים שמהנדסי החשמל/אלקטרוניקה שוברים את הראש בכדי להגדיל אותו ל-0.92 בזמן תכנון של מערכות החשמל.

דרך אגב חברת החשמל נוהגת להטיל קנסות בתעשיה על חברות שבהם מקדם ההספק נמוך.

• תוכן חדש...