Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני צריכה להיות מחר בירושלים, אחרי שהתייעצתי עם קרוב משפחה איך כדאי לנסוע ומתי לצאת כדי להגיע בבוקר הוא הציע לי לוותר ולנסוע בתח"צ.

אני נהגת חדשה (אבל לא ילדה), שמונה חודשים על הכביש, נוהגת באופן יום יומי. רוב הנסיעה שלי במרכז, יצא לי לעשות נסיעות ארוכות בכביש החוף אבל לא משהו כמו העליות לירושלים.

זה באמת כ"כ בעייתי / מסוכן לנהגת חסרת ניסיון שעדיף לוותר?

אני צריכה להיות שם באזור תשע אז תכננתי לצאת מהמרכז לפני שמונה (431 ואז כביש 1? אשמח להצעות מאיפה כדאי לנסוע מראשל"צ בדרך הכי פשוטה לנהיגה, אז נס הרים לא בא בחשבון..). אני מניחה שהכל יהיה פקוק ואני אוכל לעשות את זה לאט. אני מרגישה שאני מספיק בטוחה בנהיגה שלי אבל האמת שהרבה זמן לא הייתי בירושלים ואני לא זוכרת את הדרך כדי לשפוט בעצמי ואני אשמח לדעה אובייקטיבית (שלא מורכבת ממשפחה היסטרית:).

עריכה אחרונה על ידי newbie1
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם את נוסעת בכבישי המרכז אין שום בעיה בכך שתנהגי לירושלים.

הבעיה היחידה שאני רואה היא הניווט בתוך ירושלים, שלא תמיד פשוט גם ל"זרים" בעלי נסיון רב בנהיגה. מומלץ ללמוד את הדרך מהכניסה לעיר ליעד ובחזרה, ובמידת הצורך להעזר בוייז\מכשיר ניווט כלשהו.

הדגש היחיד בנסיעה לירושלים הוא על שימוש נכון בהורדת הילוכים בירידות מהקסטל לכיוון מוצא ובירידות בדרך הביתה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תראי , יש הרבה מאוד נהגים משוגעים על הכביש אבל זה לא אומר שאנחנו לא יכולים לנסוע ליעד הנדרש על מנת לעשות את מה שאנחנו צריכים לעשות . השאלה עד כמה הנסיעה שלך דחופה והאם את מפחדת מהנסיעה ? אם התשובה שלך לשאלה השניה היא כן אז אולי כדאי שתשקלי למצוא נהג אחר שיסע איתך הפעם על מנת לתת לך תחושת ביטחון ואם בעתיד תיצטרכי לנסוע לבד יהיה לך הרבה יותר קל :) שיהיה בהצלחה

פורסם

יש לך מישהן שיבוא איתך לנסיעה הזאת?

אם יש לך איזה חברה/ידיד/קרוב משפחה ותיק על הכביש שיכול להגיע איתך - עדיף לדעתי.

אבא שלי שהוא ותיק על הכביש, לא מת על הכבישים של ירושלים ועל הדרך לשם.

אני בעצמי בתור נהג יותר ותיק ממך ועם עשרות אלפי ק"מ על כבישי ארצנו, לא מתלהב מירושלים גם כן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא יודע עד כמה דעה של נהג חדש שגם בערך 8 חודשים על הכביש (אבל כן ילד) היא אובייקטיבית , תחליטי בעצמך :)

אני עליתי לירושלים מאזור בנימינה לירושלים וחזור באותו היום, ובמילה אחת: כיף.

גילוי נאות: לא הסתובבתי כ"כ בתוך ירושלים, אלא הגעתי רק עד הכנסת.

לא יודע למה עושים מזה עניין כ"כ גדול, בסה"כ לנסוע ישר 100 ק"מ. יש לך GPS? איתו אני לא חושב שהיו לך בעיות, במיוחד אחרי שהתרגלת לנסוע במרכז. לי אישית, יותר מסובך לנסוע בתל אביב מלעלות לירושלים.

איך זה יכול להיות מסוכן? מה, שם יש חוקים אחרים? כבישים אחרים? הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה כל העליות והירידות ששם, והן יכול להוות בעיה קטנה אם את נוהגת על ידני.

עצה שלי: אל תתרגשי יותר מדי.

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם
אם את נוסעת בכבישי המרכז אין שום בעיה בכך שתנהגי לירושלים.

הבעיה היחידה שאני רואה היא הניווט בתוך ירושלים, שלא תמיד פשוט גם ל"זרים" בעלי נסיון רב בנהיגה. מומלץ ללמוד את הדרך מהכניסה לעיר ליעד ובחזרה, ובמידת הצורך להעזר בוייז\מכשיר ניווט כלשהו.

הדגש היחיד בנסיעה לירושלים הוא על שימוש נכון בהורדת הילוכים בירידות מהקסטל לכיוון מוצא ובירידות בדרך הביתה.

תודה רבה. אני עם וויז אז בתוך העיר פחות מודאגת, מקסימום אטעה. אני באוטומט, סיריון 1.2 שלא מתה על עליות אבל אני מאמינה שהיא תהיה בסדר, משהו מיוחד שאני צריכה לשים לב אליו בעליות וירידות? בייחוד איך לא לשרוף את הבלמים.

פורסם

ירושלים ידועה כבעייתית מבחינת כבישים (כמו גם אזורים מסוימים בת"א) ודורשת הסתגלות כלשהי.

לא בלתי אפשרי. אם נצמדים לוויז ונוסעים זהיר הכל יהיה בסדר.

אם מדובר על גיחה חד פעמית ואין לחץ היסטרי של זמן, כדאי לשקול תחבורה ציבורית כדי למנוע הסתבכויות מראש.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

תודה לכולם, מיד מגיבה פרטנית.

עוד לא החלטתי סופית אבל למקרה שאלך על זה יש לכם עצה מאיפה כדאי לנסוע בדרך הכי פשוטה (מינימום עליות וסיבובים חדים) ומתי לצאת כדי להיות שם באזור 9? אני מגיעה מאזור ראשל"צ, וויז מציע 431 ואז כביש 1 למרות שאני מניחה שבבוקר זה ייראה אחרת.

לא אכפת לי להאריך את הדרך קצת לטובת דרך יותר סימפטית.

יש לך מישהן שיבוא איתך לנסיעה הזאת?

אם יש לך איזה חברה/ידיד/קרוב משפחה ותיק על הכביש שיכול להגיע איתך - עדיף לדעתי.

אבא שלי שהוא ותיק על הכביש, לא מת על הכבישים של ירושלים ועל הדרך לשם.

אני בעצמי בתור נהג יותר ותיק ממך ועם עשרות אלפי ק"מ על כבישי ארצנו, לא מתלהב מירושלים גם כן.

לא הפעם, אני נוסעת לבד. תודה!

תראי , יש הרבה מאוד נהגים משוגעים על הכביש אבל זה לא אומר שאנחנו לא יכולים לנסוע ליעד הנדרש על מנת לעשות את מה שאנחנו צריכים לעשות . השאלה עד כמה הנסיעה שלך דחופה והאם את מפחדת מהנסיעה ? אם התשובה שלך לשאלה השניה היא כן אז אולי כדאי שתשקלי למצוא נהג אחר שיסע איתך הפעם על מנת לתת לך תחושת ביטחון ואם בעתיד תיצטרכי לנסוע לבד יהיה לך הרבה יותר קל :) שיהיה בהצלחה

אני נוסעת בכל מקרה, במקרה הכי גרוע אני אגיע באוטובוס - זה לא שלא נסעתי באוטובוסים כל חיי. :) אני לא מפחדת, אולי קצת לחוצה עכשיו שקיבלתי הרצאה על כמה העליות לירושלים מסוכנות, אבל אני בגישה שחייבת להיות פעם ראשונה. לכן גם עשיתי לא מזמן נסיעה לחדרה הלוך חזור בלילה לבד (בדיעבד, פחות סימפטי בלילה בחזור בכבישים לא מוארים אבל עבר בשלום)

תודה על העצה!

לא יודע עד כמה דעה של נהג חדש שגם בערך 8 חודשים על הכביש (אבל כן ילד) היא אובייקטיבית , תחליטי בעצמך :)

אני עליתי לירושלים מאזור בנימינה לירושלים וחזור באותו היום, ובמילה אחת: כיף.

גילוי נאות: לא הסתובבתי כ"כ בתוך ירושלים, אלא הגעתי רק עד הכנסת.

לא יודע למה עושים מזה עניין כ"כ גדול, בסה"כ לנסוע ישר 100 ק"מ. יש לך GPS? איתו אני לא חושב שהיו לך בעיות, במיוחד אחרי שהתרגלת לנסוע במרכז. לי אישית, יותר מסובך לנסוע בתל אביב מלעלות לירושלים.

איך זה יכול להיות מסוכן? מה, שם יש חוקים אחרים? כבישים אחרים? הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה כל העליות והירידות ששם, והן יכול להוות בעיה קטנה אם את נוהגת על ידני.

עצה שלי: אל תתרגשי יותר מדי.

תודה :)

ירושלים ידועה כבעייתית מבחינת כבישים (כמו גם אזורים מסוימים בת"א) ודורשת הסתגלות כלשהי.

לא בלתי אפשרי. אם נצמדים לוויז ונוסעים זהיר הכל יהיה בסדר.

אם מדובר על גיחה חד פעמית ואין לחץ היסטרי של זמן, כדאי לשקול תחבורה ציבורית כדי למנוע הסתבכויות מראש.

תודה. אני עדיין מתלבטת. יש לי תח"צ מצוין מהבית לשם יחסית, אבל אני כן מאוד אוהבת לנהוג וקופצת על כל הזדמנות לנסיעות ארוכות.

פורסם

העליות לירושלים לא מסוכנות.

יש שני דברים מסוכנים בדרך לירושלים, ואם את זהירה הם לא צריכים להטריד אותך:

1. סיבוב (ללא) מוצא - עיקול חד לאחר הירידה מהקסטל. במהלך השנים עבר שיפורים כך שהפך פחות מסוכן, ואם תסעי בו במהירות סבירה (ויש שלטי הגבלת מהירות מתאימים) אין סיבה שיהווה בעיה.

2. ירידות תלולות וארוכות, בשני הכיוונים. הפתרון - בירידות אלה הגבילי את תיבת ההילוכים להילוך שלישי (הציבי את מנוף ההילוכים על 3 או הפעילי את כפתור O/D off בהתאם למבנה תיבת ההילוכים של רכבך), וחזרי ל-D (או בטלי O/D off) בסוף הירידה. כך תוכלי להשתמש בבלם לסרוגין כדי שלא יתחמם ולא יפגע כושר הבלימה של הרכב.

מעבר לכך - נהגי כפי שלמדת ולפי החוק ולא תהיה לך בעיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הדרך לירושלים אינה מסוכנת, זאת העיר עצמה שמגעילה לנהיגה (ומגעילה גם באופן כללי).

אם יש לך אפשרות, השאירי את המכונית בחניון של בנייני האומה שנמצא בכניסה לעיר והשתמשי ברכבת הקלה כדי להגיע ליעד. בצורה זו תוכלי לחסוך מעצמך את נפלאות התחבורה של ירושלים, בעעע...

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
הדרך לירושלים אינה מסוכנת, זאת העיר עצמה שמגעילה לנהיגה (ומגעילה גם באופן כללי).

מחזק ומוסיף: בעע בריבוע!

סעי לשלום, תסמכי על ווייז ותתעלמי מהצפירות של נהגים ירושלמיים כשרמזור מתחלף מאדום לכתום.

אין שום סכנות בעליה לירושלים, שלא יפחידו אותך עם שטויות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דבר ראשון על הבוקר תקפצי לפנצ׳ריה ותבקשי שימלאו אוויר בצמיגים

זה לוקח פחות מ 2 דקות

דבר שני תקפצי למוסך שיבדקו וימלאו מיים ושמן אם צריך.

לאחר כל זה תבדקי שהחלונות והמראות נקיות וצאי לדרך

בירידות תזכרי להוריד הילוך לא לחמם את הבלמים

אל תפחדי אם תשמעי את המנוע צועק זה נקרא בלימת מנוע.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...